Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Γιώργο, Αν θες να βρεις περιοχή στην Αθήνα που να συνδυάζει τα καλα μιας επαρχιακης πόλης με αυτά μιας μεγαλούπολης θα βρεθείς να κοιτάς σε συγκεκριμένα προάστια βόρεια και νότια του κέντρου με κόστος δυστυχώς πέραν του budget σου. Απο εκεί και πέρα έχει να κάνει με το τι θεωρείς σημαντικότερο, την εύκολη πρόσβαση στο κέντρο, την νυχτερινή ζωη, την έλλειψη θέσεων parking, την εγκληματικότητα κτλ. Ο τρόπος (και τόπος) που έχεις μεγαλώσει επηρεάζει επίσης το τι θεωρείς ανεκτό. Εγώ (μεγαλωμένος στο Χολαργό) δε μπορώ το κέντρο της Αθήνας, μου φαίνεται άσχημο, βρώμικο, ανοργανωτο και παρακμιακό, ενω πολλές περιοχές στα δυτικα μου θυμίζουν παρωδία Star Trek με τόσα καγκουρια που έχουν. Βέβαια ένα τέτοιο καγκουρι (κάφρος φοιτητής απο επαρχία γιος ευκαταστατου τυρεμπορα) μετακόμισε δίπλα μου εδώ στην Αγ. Παρασκευή που είμαι τώρα, οπότε καταλαβαινεις οτι δεν υπάρχει βεβαιότητα σε αυτα. Ρίξε μια ματιά στις περιοχές που θες, κανε την επιλογή σου και στην τελική ενοικιαστής θα είσαι, όχι αγοραστής, δύσκολα θα βρεις αυτό που θες με την πρώτη, αν σε κάποιο διάστημα δεις οτι δεν σου αρέσει μετακομίζεις καπου αλλού.
paylidis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Βασικά, ποιοτητα ζωης επαρχίας στην Αθήνα είτε εντελώς νότια προάστια ειδάλλως βόρεια όπως εχω ξαναπεί, π.χ. Μαρούσι-Κηφισιά που ειναι ουσιαστικά "αυτόνομες πολεις μέσα στην πόλη". Νοικιάζεις άνετα με 300-350 ενα αξιοπρεπες (αλλα μικρούτσικό π.χ. 45τμ) σπίτι και στις δύο περιοχές
the other one Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Γενικά δεν έχω κοιτάξει τιμές ενοικίων αν πιστεύεις πως σε βολεύουν για αυτο το λόγο τα δυτικά προάστια από εκεί Περιστέρι και Χαϊδάρι θεωρούνται νομίζω οι πιο ανεπτυγμένες περιοχές. Αλλά γενικά θα συμφωνήσω με τους από πάνω βόρεια και νότια προάστεια συν επίσης αν θες να πας προς τα ανατολικά Αγ. Παρασκευή ( εκεί κι αν παίζουν καινούργια σπίτια ) και γενικά κατά μήκος του βουνού Ιλίσια-Παπάγου-Χολαργός κλπ που δε το λες ούτε βόρεια ούτε νότια είναι επίσης καλά imho
AristidisZ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Πάντως σε ακριβή περιοχή μη φαντάζεστε ότι είναι εύκολο με 300 ευρώ να βρεις και σοβαρό σπίτι (έστω και 45 μέτρων)
paylidis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Πάντως σε ακριβή περιοχή μη φαντάζεστε ότι είναι εύκολο με 300 ευρώ να βρεις και σοβαρό σπίτι (έστω και 45 μέτρων) δεν ειναι καθόλου ευκολο... το λεω απο προσωπική πείρα... αλλα εαν δε βιάζεσαι κάποιο θα κατσει... ειχα βρει με 350€ 50τμ σε συγκρότημα στο ΟΑΚΑ με γυμναστηριο, πισινα παρκινγκ κλπ και φυσικά εκανε φτερά εντος μερικών ωρών...
ProponitisTouKanape Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Ρίξε μια ματιά στις περιοχές που θες, κανε την επιλογή σου και στην τελική ενοικιαστής θα είσαι, όχι αγοραστής, δύσκολα θα βρεις αυτό που θες με την πρώτη, αν σε κάποιο διάστημα δεις οτι δεν σου αρέσει μετακομίζεις καπου αλλού. Και μετα απο λιγο ανοιγει θρεντ "Θελω να πιστολιασω το συμβολαιο με τον ιδιοκτητη" Γενικά δεν έχω κοιτάξει τιμές ενοικίων αν πιστεύεις πως σε βολεύουν για αυτο το λόγο τα δυτικά προάστια από εκεί Περιστέρι και Χαϊδάρι θεωρούνται νομίζω οι πιο ανεπτυγμένες περιοχές. Αλλά γενικά θα συμφωνήσω με τους από πάνω βόρεια και νότια προάστεια συν επίσης αν θες να πας προς τα ανατολικά Αγ. Παρασκευή ( εκεί κι αν παίζουν καινούργια σπίτια ) και γενικά κατά μήκος του βουνού Ιλίσια-Παπάγου-Χολαργός κλπ που δε το λες ούτε βόρεια ούτε νότια είναι επίσης καλά imho Χαϊδαρι εχει δυο κοσμους. Εναν στο Δασος και εναν κοντα στο Αιγαλεω. Ο δευτερος ειναι σαν Αιγαλεω. Ο πρωτος ειναι σαν καλο προαστιο. οχι ρε παιδια αιγαλεω.... αν ειναι καποιος να δωσει 300€ νοικι χιλιες φορες Ιλισσια που τα εχεις ολα στα ποδια σου και ειναι καλή περιοχη με καλό κόσμο ή προς τα εκει στο τριεθνές ιλισσια-καισαριανη-παγκρατι που ειναι και κομματακι πιο φθηνα Καλυτερα Αιγαλεω και 5' απο το μετρο παρα Ιλισια και να σε εξυπηρετει κανενα απο τα αθανατα λεωφορεια του κεντρου, αυτα που περνανε και ο κοσμος μεσα ειναι σα τους ετοιμαζεις για εκτελεση σε θαλαμο αεριων. Αν βρει περιξ του Μεγαρου, δηλαδη αναμεσα σε Β. Σοφιας και Μιχαλακοπουλου οκ, αλλιως οχι
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 @ProponitisTouKanape Δεν του είπα να φανεί ασυνεπης στις υποχρεώσεις του, απλά αν δεν του αρέσει εκεί που είναι και το μισθωτηριο το επιτρέπει είναι λογικό να κοιτάξει αλλού.
gauss00 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 1) Πολεοδομία. Αν θες πλατιούς δρόμους και πράσινο ξέχνα τα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Για μεγάλες πολυκατοικίες με κήπο κλπ δε το συζητάμε καν. Αλλά αυτά υποθέτω τα ξέρεις ήδη. 2) Ίσως είμαι απλά εγώ αλλά προσωπικά δε μου αρέσει ο κόσμος που βλεπω εδώ πέρα. Ναι ξέρω φοιτητοπεριοχή κλπ αλλά όχι με την καλή έννοια. Αλλά αυτό ίσως είναι κάπως υποκειμενικο. Αν πάντως ψάχνεις για εκεί στη θέση σου θα απέφευγα τις κατω περιοχές δηλαδή γύρω απ' το νεκροταφείο που είναι η μειονότητα των ποντίων και απ' την άλλη μεριά της Θηβών πίσω απ' το ΤΕΙ Πειραία είναι εξίσου πυκνοκατοικημένα με όχι και την καλύτερη φήμη. Σε κάποιον βέβαια ίσως του αρέσουν αυτά οκ. για πες μας ρε φιλε οι ποντιοι απο την αλλη μερια της Θηβων τι εχει;γιατι για να το λες κατι θα ξερεις
paylidis Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Καλυτερα Αιγαλεω και 5' απο το μετρο παρα Ιλισια και να σε εξυπηρετει κανενα απο τα αθανατα λεωφορεια του κεντρου, αυτα που περνανε και ο κοσμος μεσα ειναι σα τους ετοιμαζεις για εκτελεση σε θαλαμο αεριων. Αν βρει περιξ του Μεγαρου, δηλαδη αναμεσα σε Β. Σοφιας και Μιχαλακοπουλου οκ, αλλιως οχι εκει εννοώ, στα 5 λεπτα απο μέγαρο (στο νοητό παραλληλογραμο με μεγαλές οδους βασιλισσης σοφίας και ουλωφ παλμε). τα απο πάνω ειναι άνω ιλισσια και ειναι γτπ για πες μας ρε φιλε οι ποντιοι απο την αλλη μερια της Θηβων τι εχει;γιατι για να το λες κατι θα ξερεις μαλλον δεν εννοει πόντιου αλλα " ρώσοποντιους "
the other one Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 για πες μας ρε φιλε οι ποντιοι απο την αλλη μερια της Θηβων τι εχει;γιατι για να το λες κατι θα ξερεις Γενικά είναι πιο πυκνοκατοικημένα και έχει πιο πολύ το στοιχείο της γειτονιάς που λέμε και έχω ακούσει και διάφορα για μικροκλοπές κλπ. Αν κάποιος θέλει κάτι ήρεμο δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. ( δεν έχω τίποτα με τους πόντιους ούτε με κανέναν άλλο πληθυσμό απλά το ανέφερα ). μαλλον δεν εννοει πόντιου αλλα " ρώσοποντιους " ναι οκ
BritGreek Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Βάρκιζα, για εμένα. Τα ενοίκια έχουν πέσει κατά πολύ, υπάρχουν λεωφορεία για παντού, και είναι πολύ κοντά στη Γλυφάδα.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Βάρκιζα, για εμένα. Τα ενοίκια έχουν πέσει κατά πολύ, υπάρχουν λεωφορεία για παντού, και είναι πολύ κοντά στη Γλυφάδα. Μολις 1.5 ωρα για το κεντρο της Αθηνας... 2
Lazlow Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 1) Πολεοδομία. Αν θες πλατιούς δρόμους και πράσινο ξέχνα τα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Για μεγάλες πολυκατοικίες με κήπο κλπ δε το συζητάμε καν. Αλλά αυτά υποθέτω τα ξέρεις ήδη. 2) Ίσως είμαι απλά εγώ αλλά προσωπικά δε μου αρέσει ο κόσμος που βλεπω εδώ πέρα. Ναι ξέρω φοιτητοπεριοχή κλπ αλλά όχι με την καλή έννοια. Αλλά αυτό ίσως είναι κάπως υποκειμενικο. Αν πάντως ψάχνεις για εκεί στη θέση σου θα απέφευγα τις κατω περιοχές δηλαδή γύρω απ' το νεκροταφείο που είναι η μειονότητα των ποντίων και απ' την άλλη μεριά της Θηβών πίσω απ' το ΤΕΙ Πειραία είναι εξίσου πυκνοκατοικημένα με όχι και την καλύτερη φήμη. Σε κάποιον βέβαια ίσως του αρέσουν αυτά οκ. πως γίνετε να είναι κάποιος μειονότητα στην χώρα του;
BritGreek Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Μολις 1.5 ωρα για το κεντρο της Αθηνας... Τι εννοείς 1,5 ώρα; Σε 30 λεπτά είμαι στο Σύνταγμα, με Μετρό από Βουλιαγμένης, Και καμία σχέση η ποιότητα ζωής εκεί, σε σχέση με πολλές περιοχές της Αττικής.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Τι εννοείς 1,5 ώρα; Σε 30 λεπτά είμαι στο Σύνταγμα, με Μετρό από Βουλιαγμένης, Και καμία σχέση η ποιότητα ζωής εκεί, σε σχέση με πολλές περιοχές της Αττικής. κατεβαινεις απο το σπιτι σου, περπατας μεχρι το μετρο και σε μιση ωρα εισαι Συνταγμα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις