ss13 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Τα τελευταία 3 χρόνια μένω Άνω Πατήσια και όλα τα προηγούμενα ήμουν στο Ίλιον. Ε νοιώθω πολύ καλύτερα εδώ πέρα παρά στο Ίλιον που παραήταν ήσυχα για τα γούστα μου αλλά και μακριά από Μετρό/Ηλεκτρικό και κέντρο Αθήνας. Όντως λοιπόν πολύυυυ υποκειμενικό, σημασία έχει το τί ζητά ο καθένας απ'την γειτονιά του. Εμένα μ'ενδιαφέρει να έχω γύρω μου πολλά μαγαζιά (σουπερμάρκετ, φαρμακεία, φαγάδικα κλπ.) για να διαλέγω και να μην υπάρχει μονοπώλιο στις τιμές αλλά και νά'χω δίπλα μου την δουλειά μου και το τραίνο. Από Ίλιον για να φτάσω κέντρο άλλαζα 2 συγκοινωνίες τουλάχιστον και έφτανα σε 1+ ώρα. Πλέον σε 15' κάνω την βόλτα μου στο Θησείο (ή στο Ηράκλειο αν πάω στην αντίθετη κατεύθυνση). Οκ, δεν τους ενδιαφέρει όλους η ευκολία πρόσβασης στο κέντρο. Δεκτόν. Άλλοι θέλουν γύρω τους αλάνες και ηρεμία και ας κάνουν και μισή ώρα με τ'αμάξι να φτάσουν κεντρικά. Δε λέω, μπορεί στο μέλλον ν'αρχίσω να γουστάρω άλλες περιοχές πιο απομακρυσμένες (αλλά μου φαίνεται πολύ αντίθετο στα γούστα μου). Αν μένεις στα Άνω Πατήσια - Κυπριάδου ( πάνω από το αστυνομικό τμήμα ή Πλατεία Παπαδιαμάντη ) είναι ένα πράγμα σαν το Παλαιό Ψιχικό , είσαι 5 λεπτά από την Γαλατσίου και σε ισόγειο δεν ακούς τίποτα , απλά είναι λίγο τσιπμημένα , φίλος μου μένει σε 50τμ με 260 ευρώ ( αρχικά ξεκίνησε από 290 ευρώ ) σε πολυκατοικία 8ετίας με αυτόνομη θέρμανση Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2017 από ss13
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δεν είναι απαραίτητο να χρωστάνε οι περισσότεροι τα σπίτια τους στις τράπεζες. Πολλά είναι από κληρονομιές, ή αγορές από άτομα με υψηλό εισόδημα, τα οποία αν οφείλουν, οφείλουν μικρά σχετικά ποσά. Από εκει και πέρα, τα ενοίκια είναι εξευτελιστικά χαμηλά, ακόμα και σε καλά σπίτια, γιατί υπάρχουν πάρα πολλά ξενοίκιαστα. Και στο λέω ως ιδιοκτήτης, αλλά και ως ενοικιαστής. Με συμφέρει ως ενοικιαστή να φύγω και να πάω σε κάτι πάρα πολύ καλύτερο σήμερα, γιατί θα το βρώ φτηνότερο από αυτό που είμαι τώρα. Δεν υπάρχουν πλέον ενοίκια των 700 ευρώ, εκτός αν μιλάμε για φιλέτα, ή για εξαιρετικά οικήματα. Και ισχύει ο νόμος του ξενοίκιαστου. Όσο μένει κλειστό, τρέχουν ΕΝΦΙΑ, εφορίες κλπ. Ο νόμος του ξενοικιαστου ισχυει εφόσον αυτο ενδιαφέρει τον ενοικιαστή και επηρεάζει την επιλογή του. Ασχέτως του τι δηλώνουν, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που βγαζουν πάνω απο 100000 το χρόνο. Ψάχνουν πολύ συγκεκριμένα σπίτια σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά (σπάνια δηλώνοντας το αληθινό τίμημα) και ανεβάζουν τις τιμές για τους υπολοίπους. Για τους άλλους τα μισθωματα είναι περίπου ανάλογα με τα (χαμηλά) εισοδήματα τους, με οτι αυτό συνεπάγεται για τον ενοικιαστή (χαμηλή ποιότητα ακινήτου) και τον ιδιοκτήτη (φθορές, απλήρωτοι λογαριασμοί, ανεπάρκεια νομοθεσίας για εξωσεις). Ρίξε μια ματιά εδω που είμαι εγώ (Αγ. Παρασκευή), μικρά διαμερίσματα της πλάκας με θέματα (χωρίς parking, εσωτερικά, χωρίς ac) φεύγουν για 4 κατοστάρικα το μήνα γιατι απλά υπάρχουν άτομα που τα δίνουν.
margaritagr Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Αν μένεις στην Άνω Πατήσια - Κυπριάδου ( πάνω από το αστυνομικό τμήμα ή Πλατεία Παπαδιαμάντη ) είναι ένα πράγμα σαν το Παλαιό Ψιχικό , είσαι 5 λεπτά από την Γαλατσίου και σε ισόγειο δεν ακούς τίποτα , απλά είναι λίγο τσιπμημένα , φίλος μου μένει σε 50τμ με 260 ευρώ ( αρχικά ξεκίνησε από 290 ευρώ ) σε πολυκατοικία 8ετίας με αυτόνομη θέρμανση Κυπριαδου μένει η γιαγιά μου ειναι πολυ καλή συνοικία καμία σχέση μ ο,τι φαντάζεται κάποιος ακούγοντας Πατησια 2
AristidisZ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Ο νόμος του ξενοικιαστου ισχυει εφόσον αυτο ενδιαφέρει τον ενοικιαστή και επηρεάζει την επιλογή του. Ασχέτως του τι δηλώνουν, υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που βγαζουν πάνω απο 100000 το χρόνο. Ψάχνουν πολύ συγκεκριμένα σπίτια σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές, είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν πολλά (σπάνια δηλώνοντας το αληθινό τίμημα) και ανεβάζουν τις τιμές για τους υπολοίπους. Για τους άλλους τα μισθωματα είναι περίπου ανάλογα με τα (χαμηλά) εισοδήματα τους, με οτι αυτό συνεπάγεται για τον ενοικιαστή (χαμηλή ποιότητα ακινήτου) και τον ιδιοκτήτη (φθορές, απλήρωτοι λογαριασμοί, ανεπάρκεια νομοθεσίας για εξωσεις). Ρίξε μια ματιά εδω που είμαι εγώ (Αγ. Παρασκευή), μικρά διαμερίσματα της πλάκας με θέματα (χωρίς parking, εσωτερικά, χωρίς ac) φεύγουν για 4 κατοστάρικα το μήνα γιατι απλά υπάρχουν άτομα που τα δίνουν. Μη πας καν σε τέτοια ποσά και σε τέτοια μέρη Σπίτια με γκαράζ / αποθήκη / 15ετίας φεύγουν αέρα στα 450 σε πολύ πιο φτηνές περιοχές Για ψάξτε για πλάκα ΧΕ Πειραιά και περίχωρα, σπίτια άνω των 80τμ και βάλτε κριτήριο μόνο τη θέση στάθμευσης. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν Και παζάρι σοβαρό δεν παίζει, η πλειονότητα των ιδιοκτητών σκέφτεται ότι είτε τη ρίξει τη τιμή είτε δε την ρίξει, την ίδια πιθανότητα έχει να φάει τη πιστολιά, οπότε...
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Μη πας καν σε τέτοια ποσά και σε τέτοια μέρη Σπίτια με γκαράζ / αποθήκη / 15ετίας φεύγουν αέρα στα 450 σε πολύ πιο φτηνές περιοχές Για ψάξτε για πλάκα ΧΕ Πειραιά και περίχωρα, σπίτια άνω των 80τμ και βάλτε κριτήριο μόνο τη θέση στάθμευσης. Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν Και παζάρι σοβαρό δεν παίζει, η πλειονότητα των ιδιοκτητών σκέφτεται ότι είτε τη ρίξει τη τιμή είτε δε την ρίξει, την ίδια πιθανότητα έχει να φάει τη πιστολιά, οπότε... Ναι το ξέρω οτι βρίσκω φθηνότερα. Αλλά τι συμβιβασμούς θα κάνω; Την προηγούμενη Πέμπτη πήγα να δω μια γνωστή μου στους Αμπελόκηπους καπου στον Ερυθρό Σταύρο. Εκεί που παρκάρω με παίρνει τηλέφωνο βοήθεια μου λέει πάνε να μου σπάσουν τη πόρτα. Βλέπω δυο τύπους να βγαίνουν τρέχοντας, τους παίρνω απο πίσω πάνε και μπαίνουν σε ένα υπόγειο πίσω απο το Ερρίκος Ντυναν. Ρίχνω μια ματιά απο έξω, έχει μια πράσινη τσόχα κατω, κατι περίεργες κουρτίνες, πολλά άτομα μέσα. Έρχεται η Διας, είναι αυτοσχέδιο τζαμί λέει δεν μπαίνουμε περιμένουμε ενισχύσεις. Έφυγα. Έχω κάνει αρκετά στη ζωή μου ώστε να μην ασχολούμαι με τέτοια 6 ώρα το απόγευμα για ενα δυάρι στους Αμπελόκηπους 220€ επιπλέον κοινόχρηστα. Φαντάζομαι υπάρχουν και (πολύ) χειρότερα.
Moderators stormrain Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 θα σου προτεινα κουκακι, περιφεριακο Φιλοπαππου, Ακροπολη. Δυστυχως δεν υπαρχει τιποτα σε αυτες τις περιοχες, πρεπει να εισαι πολυ τυχερος για να πετυχεις σπιτι που να μην ειναι σαπιο και/ή υπερτιμημενο τρελα. Σε αυτες τις περιοχες (οπως επισης και Πλακα και Κολωνακι) με το που βγαινει αγγελια για νεο σπιτι, νοικιαζεται αμεσως. Πηγη: Εγω που ψαχνω μηνες τωρα και δεν βρισκω τιποτα 1
phanispal Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Νομίζω γενικότερα ισχύει αυτό με τις καλές περιπτώσεις, ανεξαρτήτως περιοχής. Οι οποίες πλέον πρέπει να είναι πολύ λίγες ούτως ή άλλως, αφού οι περισσότεροι κοιτάνε να τα νοικιάσουν σε γνωστούς/έμπιστους. Αν δεν είσαι κολλημένος στη Χρυσή Ευκαιρία με ξεβαμμένο το F5 ή δεν παίρνεις την εφημερίδα χαράματα και τηλέφωνο πρώτος πρώτος, οι πιθανότητες πέφτουν αρκετά. 1
Moderators stormrain Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Moderators Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Οι οποίες πλέον πρέπει να είναι πολύ λίγες ούτως ή άλλως, αφού οι περισσότεροι κοιτάνε να τα νοικιάσουν σε γνωστούς/έμπιστους. Ναι ισχυει αυτο. Στο κεντρο ειδικα ειναι και σκοτωμα το airbnb..
*nenya* Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Κυπριαδου μένει η γιαγιά μου ειναι πολυ καλή συνοικία καμία σχέση μ ο,τι φαντάζεται κάποιος ακούγοντας ΠατησιαΕ ειναι και πολλοι που δεν ξερουν και νομιζουν οτι στα Ανω επικρατει η κατασταση που εχουν ακουσει στα Κατω Πατησια (στα Κατω δεν θα έμενα που να με πληρωναν). Το αλλο που μ'αρεσει πολυ ειναι η σχεση με τους μαγαζατορες αλλα και τους γειτονες. Ολο ευγενικοι ανθρωποι με το χαμογελο. Ο κοσμος που συναντω περισσοτερο στην γειτονια ειναι γιαγιαδες/παπουδια με σκυλακια. Επισης έχουν παραμεινει ακομα εδω μερικοι του καλλιτεχνικου χωρου (χωρις τουπε ομως). 2
JohnTehGreek Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2017 Κυπριαδου μένει η γιαγιά μου ειναι πολυ καλή συνοικία καμία σχέση μ ο,τι φαντάζεται κάποιος ακούγοντας Πατησια Πλάκα πλάκα και εγώ όταν άκουσα Ανω Πατήσια φαντάστηκα Κέντρο Αθήνας ίσως ένα κλικ καλύτερα. Αλλά από ότι είδα στα γρήγορα η Κυπριαδου είναι όντως καλή περιοχή. Άνετα θα έμενα και εγώ. 1
OMpampasMouEinaiAEKtzhs Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Και αυτό, αλλά και όπως έχουμε ήδη πει, παίζει ρόλο και το πού ακριβώς. Π.χ. άλλο να μένεις στην Καλλιθέα γύρω απ' την Κρέμου, και άλλο στα σύνορα με Μοσχάτο. Αυτό. Μερικοί ξεχνάνε ότι όλος ο δήμος δεν είναι ένας. Ειδικά ο δήμος Αθηναίων είναι ο πιο πολύπλοκος. Άλλο Αμπελόκηποι, άλλο Σεπόλια, άλλο Πατήσια, κτλ. Στην Καλλιθέα πάντως καλύτερα είναι να πας προς Τζιτζιφιές μεριά.
ss13 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Πλάκα πλάκα και εγώ όταν άκουσα Ανω Πατήσια φαντάστηκα Κέντρο Αθήνας ίσως ένα κλικ καλύτερα. Αλλά από ότι είδα στα γρήγορα η Κυπριαδου είναι όντως καλή περιοχή. Άνετα θα έμενα και εγώ. Η Κυπριάδου είναι παράδεισος , ειδικά όλο το κομμάτι πάνω από το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Λαύρας είναι μαγικό , ήσυχες γειτονιές και σε 5 λεπτά είσαι μέσα σε όλα
Helionar Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Ως κάτοικος Καισαριανής τα τελευταία 4 περίπου χρόνια μπορώ να πω πως πρόκειται για εξαιρετική περιοχή με πολύ έντονο τον χαρακτήρα της "γειτονιάς" (φιλικοί και προσιτοί άνθρωποι, οικογένειες, κλπ). Να σημειώσω πως μένω από την πλευρά των νεόδμητων κατοικιών και στο ύψος την πλατείας περίπου. Μερικά από τα συν της περιοχής: Πολύ κοντά στο κέντρο, αρκετά ήσυχη, πολλά πάρκα και "πράσινο" τριγύρω, καταστήματα για όλα τα γούστα, νεόδμητα κτήρια από την πλευρά που βλέπει προς την είσοδο του πανεπιστημίου. Μερικά μείον: σχετικά υψηλά ενοίκια κυρίως λόγω φοιτητών και αστυνομικών, δύσκολα βρίσκεις σπίτι από αγγελία/ιστοσελίδα (συνήθως χρειάζεται γνωστό ή να τύχεις στην περίπτωση), έλλειψη μετρό (πλησιέστερο Ευαγγελισμός). jut my 2 cents. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2017 από Helionar
unforgiven Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Καλησπερα σε ολους! Σκεφτομαι να μετακομισω στην Αθηνα, και θα ηθελα να μου πειτε τη γνωμη σας. Λιγα πραγματακια για μενα: - Ειμαι 40 ετων. - Οχι πλουσιος αλλα οικονομικα ανεξαρτητος. Δουλευω απο το σπιτι. - Δεν εχω γυναικα και παιδια. - Μου αρεσουν η pop/rock μουσικη, και το περπατημα. - Εχω αυτοκινητο, αλλα δεν θελω να τρωω ολη τη μερα μου μεσα στην κυκλοφορια (εχω και ενα θεματακι με τον προσανατολισμο ειναι η αληθεια χρειαζομαι χρονο μεχρι να μαθω ενα νεο μερος). - Με ενδιαφερει ενα μερος που να εχει "ζωη", και cool κοσμο. - Κατα προτιμηση, να ειναι καθαρο μερος με χαμηλη η καθολου εγκληματικοτητα. Ποιες περιοχες πιστευετε πως πρεπει να τσεκαρω? Σας ευχαριστω! Γιωργος Θα πρότεινα Πολύδροσο Χαλανδρίου. Είναι μέσα στο πράσινο, ιδίως αν βρεις κοντά στη Ρεματιά. Για περπάτημα έχει γύρω από το ποτάμι, κάτω από τα δέντρα. Απόσταση που περπατιέται μέχρι το κέντρο του. Επίσης σε απόσταση περπατήματος, αφού σου αρέσει, έχει μετρό. Από ζωή, άλλο τίποτα. Τα Σάββατα είναι λες και είσαι Αύγουστο σε νησί. Έχει και τις πιο ήσυχες περιοχές του. Έχει κοντά κινηματογράφους, πολύ καλή αγορά, κυριολεκτικά, για τα πάντα. Εγκληματικότητα; Πρακτικά ελάχιστη. Λίγο τσιμπημένα τα ενοίκια, αλλά επειδή ψάχνουν γενικά αξιόπιστο και ήσυχο κόσμο, θα βρεις ευκαιρίες.
pontez2 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Σε οποιαδήποτε περιοχή, σπιτι πάνω απο 70 τετραγωνικά που θα έχει γκαράζ και αυτονομία θέρμανσης, το 450άρι ειναι μέσα στο νερό. Ακόμα και αν μιλάμε για σπίτια του 90. Ξέρουν τι ζητάει ο κόσμος,. δεν ειναι χαζοι. Τα Πατήσια πχ που δεν ειναι Η περιοχή, διαμέρισμα τριτου 90 τετραγωνικων με πάρκινκ, αυτονομια και τζάκι του 1988, νοικιάζεται με 550. Γιατι όλοι αυτο ζητάνε. Ένα ευρύχωρο διαμέρισμα, κάπου να βάζουν το αμάξι τους και μια αυτονομία σχετικη στη θέρμανση. Αν έχει και πορτες ασφαλείας κτλ κτλ, ακομα καλυτερα. Πλέον υπάρχει κόσμος που κοιτάζει το σπίτι και οχι την περιοχή. Γενικά λόγω του ΕΝΦΙΑ και των νέων φορων στα ακινητα που θα σκάσουν συντομα, τα ενοικια θα αυξηθούν σε όλα τα σπίτια. Κανεις δε θα νοικιάζει πλέον σπιτι, ακομα και αν πρόκειται για τρυπα με λίγα χρήματα και φυσικά κανεις δε θα έχει τη διάθεση να τα επισκευάσει. Προτυπό μας η Ολλανδία που πληρωνεις πανάκριβα για να μπεις σε ένα γιαπί, χωρις πάτωμα. Το πάτωμα ναι το βάζεις εσυ :P Ευρωπαικός αέρας βέβαια, αναπτυξη κτλ κτλ
Προτεινόμενες αναρτήσεις