adi32 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Σε οποιαδήποτε περιοχή, σπιτι πάνω απο 70 τετραγωνικά που θα έχει γκαράζ και αυτονομία θέρμανσης, το 450άρι ειναι μέσα στο νερό. Ακόμα και αν μιλάμε για σπίτια του 90. Ξέρουν τι ζητάει ο κόσμος,. δεν ειναι χαζοι. Τα Πατήσια πχ που δεν ειναι Η περιοχή, διαμέρισμα τριτου 90 τετραγωνικων με πάρκινκ, αυτονομια και τζάκι του 1988, νοικιάζεται με 550. Γιατι όλοι αυτο ζητάνε. Ένα ευρύχωρο διαμέρισμα, κάπου να βάζουν το αμάξι τους και μια αυτονομία σχετικη στη θέρμανση. Αν έχει και πορτες ασφαλείας κτλ κτλ, ακομα καλυτερα. Πλέον υπάρχει κόσμος που κοιτάζει το σπίτι και οχι την περιοχή. Γενικά λόγω του ΕΝΦΙΑ και των νέων φορων στα ακινητα που θα σκάσουν συντομα, τα ενοικια θα αυξηθούν σε όλα τα σπίτια. Κανεις δε θα νοικιάζει πλέον σπιτι, ακομα και αν πρόκειται για τρυπα με λίγα χρήματα και φυσικά κανεις δε θα έχει τη διάθεση να τα επισκευάσει. Προτυπό μας η Ολλανδία που πληρωνεις πανάκριβα για να μπεις σε ένα γιαπί, χωρις πάτωμα. Το πάτωμα ναι το βάζεις εσυ :P Ευρωπαικός αέρας βέβαια, αναπτυξη κτλ κτλ Νομίζω κάνεις λάθος. Συγγενής μου για 100 τμ Αργυρούπολη δίπλα στο μετρό με αυτόνομη και γκαράζ έδινε 350
*nenya* Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 όποιος ψάχνει βρίσκει. Και επίσης δεν είναι όλες οι τιμές fixed. Κάντε και παζάρια αν σας φαίνεται πολύ υψηλή η τιμή. 1
AristidisZ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Νομίζω κάνεις λάθος. Συγγενής μου για 100 τμ Αργυρούπολη δίπλα στο μετρό με αυτόνομη και γκαράζ έδινε 350 Καλά όλοι έχουμε ένα συγγενή που.... Για βρες μου ένα τέτοιο σπίτι με αρχική τιμή 350, και σου δίνω μεσιτικά 5 νοίκια, όχι 1... Το πιθανότερο είναι ότι στη περίπτωση του δικού σου θα είχαν ξεκινήσει από 550~600 και κόψε κόψε με το καιρό έφτασαν εκεί... 2
apostol1s Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 γενικα τα ακριβα ενοικια εχουν πεσει 50%-70%.το πανω χερι εχει ο ενοικιαστης γιατι ο ιδιοκτητης ειναι φορτωμενος με ενφια,εφορια κτλ. υπαρχει μεγαλο αποθεμα σπιτιων και δεν ζητανε προκαταβολες οπως παλιοτερα. αναγκη πλεον εχει ο ιδιοκτητης γιατι θελει να φυγει το ακινητο του και οχι να το πληρωνει χρυσο.
unforgiven Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Τα ακριβά ενοίκια έχουν καταποντιστεί. Και όποιος έχει νοικάρη συνεπή που δεν δημιουργεί προβλήματα δεν διακινδυνεύει να τον χάσει για 50-100€. Τα μικρά διαμερίσματα όμως κρατάνε τις τιμές τους. Δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει βέβαια να πάρει κάποιος μικρό διαμέρισμα για να γλιτώσει 100€. Κουμάντο όμως κάνει ο καθένας στη δική του τσέπη 1
adi32 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Καλά όλοι έχουμε ένα συγγενή που.... Για βρες μου ένα τέτοιο σπίτι με αρχική τιμή 350, και σου δίνω μεσιτικά 5 νοίκια, όχι 1... Το πιθανότερο είναι ότι στη περίπτωση του δικού σου θα είχαν ξεκινήσει από 550~600 και κόψε κόψε με το καιρό έφτασαν εκεί... Ναι ειχε ξεκινησει απο πιο πολυ και επεσε λογω κρισης Λιγοι πλεον δινουν στην ωρα τους τα νοικια Κοντα στα χαρακτηριστικα αυτα παντως με ενα προχειρο ελεγχο βρηκα αρκετα http://www.xe.gr/property/search?System.item_type=re_residence&Transaction.type_channel=117541&Geo.area_id_new__hierarchy=82462,82469,82461,82467&Item.has_autonomous_heating=5332&Transaction.price.from=250&Transaction.price.to=400&Item.area.from=80&Item.area.to=130&Item.construction_year.from=1980
phanispal Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2017 Καλά, αυτά που παραθέτεις είναι σάπια στην πλειοψηφία τους, και ξεκινούν από 400€. Δυστυχώς όπως τα λέει ο AristidisZ είναι, για καλό τριάρι θες τουλάχιστον 400€, χωρίς parking, αποθήκες κ.λπ.. Εκτός αν πέσεις στην περίπτωση.
ss13 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δεν έχει πέσει τίποτα στις 5 καλές συνοικίες της Αθήνας , αν πας τώρα στο Παλαιό Ψιχικό δεν βρίσκεις κάτω από 800 ευρώ σπίτι , απλά οι υποβαθμισμένες περιοχές έχουν μεγάλη πτώση , αλλά οι καλές συνοικίες , τουλάχιστον τα ενοίκια είναι ακόψα υψηλά
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Λογικό δεν είναι από την στιγμή που δεν πέφτει ο ΕΝΦΙΑ? Ακόμα κι όταν ρίξουν τις αντικειμενικές στο επίπεδο των εμπορικών, από την στιγμή που θα αυξήσουν τους συντελεστές στον ΕΝΦΙΑ ώστε να μείνει σταθερό το ποσό είσπραξης, πάλι τα ενοίκια θα μείνουν στα ίδια επίπεδα σε συγκεκριμένες περιοχές.
phanispal Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Ναι, αλλά παίζει ρόλο και πόσο λογικά είναι τα νούμερα που ζητάνε γενικότερα. Δεν είμαι σίγουρος αν τα ενοίκια έχουν πέσει αναλογικά συναρτήσει μισθών, ανεργίας, φορολογίας κ.λπ..
OMpampasMouEinaiAEKtzhs Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Ως κάτοικος Καισαριανής τα τελευταία 4 περίπου χρόνια μπορώ να πω πως πρόκειται για εξαιρετική περιοχή με πολύ έντονο τον χαρακτήρα της "γειτονιάς" (φιλικοί και προσιτοί άνθρωποι, οικογένειες, κλπ). Να σημειώσω πως μένω από την πλευρά των νεόδμητων κατοικιών και στο ύψος την πλατείας περίπου. Μερικά από τα συν της περιοχής: Πολύ κοντά στο κέντρο, αρκετά ήσυχη, πολλά πάρκα και "πράσινο" τριγύρω, καταστήματα για όλα τα γούστα, νεόδμητα κτήρια από την πλευρά που βλέπει προς την είσοδο του πανεπιστημίου. Μερικά μείον: σχετικά υψηλά ενοίκια κυρίως λόγω φοιτητών και αστυνομικών, δύσκολα βρίσκεις σπίτι από αγγελία/ιστοσελίδα (συνήθως χρειάζεται γνωστό ή να τύχεις στην περίπτωση), έλλειψη μετρό (πλησιέστερο Ευαγγελισμός). jut my 2 cents. Αυτό που μου τη σπάει εκεί πάνω (Ζωγράφου, Καισαριανή, Βύρωνας, Ηλιούπολη) είναι οι τεράστιες ανηφόρες/κατηφόρες (πως και δε το ανέφερες; ) αλλά και η έλλειψη μετρό/ηλεκτρικού....μπορεί να υπάρχει Μετρό "Ηλιούπολη" αλλά είναι στο πιο άκυρο σημείο. Τώρα γιατί το βάλανε εκεί... ΟΚ υπάρχουν λεωφορεία...αλλά 24ωρα, δεν. Α υπάρχει το 790 προς Ηλιούπολη μεριά. Αλλά πολύυυ μακριά από το κέντρο Ηλιούπολης. Κατά τα άλλα ωραίο το Άλσος Καισαριανής...αλλά είναι το μόνο καλό της περιοχής. Τέσπα γούστα είναι αυτά.
pontez2 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Παιδιά, ειλικρινά, ή ειστε πολυ τυχεροι η εγω και όσοι ξερω πολλοί άτυχοι. Σπιτια 80-90άρια, με αυτονομία θέρμανσης και θέση πάρκινκ σε μια καλή κατάσταση, ΔΕΝ πέφτουν κάτω απο 450. Κατά μέσο ορο ζητάνε 500ρικο. Ειναι πολύ σπάνιο και θέλει υπερβολικά πολύ τυχη να βρεις σπίτι τέτοιου επιπέδου με κατώτερη τιμη. Εδω για διαμέρισμα του 70, χωρις θερμανση, 100 τετραγωνικά στο Μαρουσι, που ειναι και ψιλοπαρατημένο, δε το δινει ο άλλος κάτω απο 300 και θα δωσει 350 το καινουργιο? Δε τον συμφέρει κατ αρχην. Αυτές οι τιμές δεν υπάρχουν πλέον και πλέον θα αυξηθουν πολύ τα ενοικια. Ειμαι απολυτος σε οσα λέω και ειδικά στη συμπεριφορά των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων 20ετίας τουλάχιστον (που θεωρουνται καινουργια), η οποία έχει γινει απαίσια τα τελευταία χρόνια. Βάζουν μέσα οικογένειες και στα 2 χρονια σου λένε "ξέρεις δεν θα ανενεωσουμε μετά τη 3ετία γιατι θα μπει η κορη μου μέσα"(γενικο φαινόμενα τα τελευταία χρόνια αυτο) Και ούτε παζάρι παιζει, διοτι στο παζάρι σου ζητάνε να τους δινεις άλλα στο χέρι και άλλα στη τράπεζα. Ο ιδιοκτήτης έχει το πάνω χέρι στα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ σπιτια με τέτοιες προδιαγραφές (γκαράζ και αυτονομία) διοτι όλοι αυτά ψάχνουν. ΚΑΝΕΙΣ δε μπαινει σε παλιό σπιτι που ξέρει οτι δε θα έχει θέρμανση και θα ψάχνει να παρκάρει μια ωρα. Σε παλιό διαμέρισμα, Κυψέλες, Καλλιθέες κτλ, κάνεις οτι γουστάρεις ως ενοικιαστης. Κρα κάνουν για να νοικιαστουν και υπάρχουν χιλιάδες άδεια. Αλλά βολευει? Που θα βρεις ένα σπιτι που θέλει απιστευτα μαζέματα, που ο ιδιοκτητης δε μπορει να τα κάνει οποτε θα τα κάνεις εσυ, με ένα ενοικιο στα 200-250 ευρω, χωρις θέρμανση, πολλές φορές χωρις ρευμα στη πολυκατοικία διοτι πάντα υπάρχει ένας που δε πληρωνει. 1
unforgiven Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Πάντως στο Πολύδροσο στο Χαλάνδρι, σε πολυκατοικία 10ετίας (ήμασταταν οι πρώτοι που μπήκαμε μέσα), με δύο θέσεις πάρκινγκ, αυτόνομη, τζάκι, αποθήκη, 110τμ στον 3ο δίνουμε πλέον 450€. Και γενικά στην περιοχή που έχει πολλά καινούρια διαμερίσμτα οι τιμές είναι λογικές.
ss13 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 pontez2 , αυτό που είπες ισχύει 100% , αν η περιοχή είναι κακή ή οικονομικά ασθενής πετρέλαιο δεν βάζει κανείς , έχω φίλο μου στη Κυψέλη , το 90% των πολυκατοικιών είναι χωρίς θέρμανση ( έχουν βάλει οι μισοί air conditioning A ++ , σου λέει ο Ελληνάρας ' αφού έχω θέρμανση , τι με νοιάζει τι θα κάνει ο άλλος ' τραγικό ) , εν τω μεταξύ συμφέρει το να χρησιμοποιείς air conditioning περισσότερο απ' ότι πετρέλαιο , οπότε όποιος δεν μπορεί την βγάζει με σόμπες λες και είμαστε στο 1940
pontez2 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2017 Πάντως στο Πολύδροσο στο Χαλάνδρι, σε πολυκατοικία 10ετίας (ήμασταταν οι πρώτοι που μπήκαμε μέσα), με δύο θέσεις πάρκινγκ, αυτόνομη, τζάκι, αποθήκη, 110τμ στον 3ο δίνουμε πλέον 450€. Και γενικά στην περιοχή που έχει πολλά καινούρια διαμερίσμτα οι τιμές είναι λογικές. Moυ κάνει τρομερή εντύπωση. Στο Πολύδροσο τέτοιο σπιτι πριν 3 μηνες που έψαχνα δεν έπεφτε κάτω απο 600 ευρω. Και τωρα που ριχνω μια ματιά στα ιδια ειναι. Που τα βρισκετε ρε λέμε? Μιλάμε για έρευνα μηνων, τέτοιες τιμές σε τέτοια σπτια ουτε στον Αγιο Παντελειμονα δεν έβρισκα που λέει ο λογος. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις