Lee80 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 Δημοσ. 12 Μαΐου 2017 απο την στιγμη που εχεις αποφασισει να φυγεις απο μια δουλεια, δεν καταλαβαινω τον λογο του να δηλωσεις παραιτηση. Απλα αρχισε να εφαρμοζεις τα ωραρια που αναγραφονται στην συμβαση σου , κ αν δεν τους αρεσει ας σε απολυσουν να παρεις κ την αποζημιωση σου. ΥΓ: Αφεντικα εχουν οι δουλοι. 1
Liverpool89 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Λογικα θα λεει οικιοθελης αποχωρηση. Δεν με φοβιζει αυτο. Το να καθομουν απλα για να οαρω απολυση θα μου ταν απο την μια ευκολο απο την αλλη πολυ ψυχοφθορο. Χτες μπορει να κοιμηθηκα τρεις ωρες ολοκληρο το βραδυ. Σηκωθηκα αποφασισμενος, ειπα οχι δεν θα κατσω να με πατήσουν θα κανω αυτο που μου λεει η συνειδηση μου να μαι καλα με τον εαυτο μου πρώτα, μετα με την υπολοιπη οικογένεια μου και τελος με την δουλειά μου. Θα ημουν κατι που δεν θα ηθελα, θα κοροιδευα πρωτα εμενα. 5
web_assasin Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Παντως για μενα μπες με ψυχολογια στα @@ μου ολα και κανε οτι πρεπει να κανεις για να απολυθεις.Μονο προσοχη,να εισαι μεσα στα ωραρια της συμβασης,γτ εχω ακουσει οτι μπορουν να αναφερουν οτι δε δουλευες οσες ωρες επρεπε,η δεν εμφανιζοσουν στα ωραρια που επρεπε. Επειδη δε θυμαμαι ολη την ιστορια,εχεις κλεισει χρονο? Λιγοτερο απο χρονο δε δικαιουσαι αποζημιωση. Βλασφημαω τοσα χρονια που δεν επαιρνα οση ασφαλιση προβλεποταν και δε μιλουσα, γτ ολοι λεγαν οτι αν παω σε εποπτη δε θα βρισκω δουλεια μετα,λογω μικρης κοινωνιας ( Καλαματα ) .Απο εδω και περα θα απαιτω τα νομιμα και τιποτα λιγοτερο.
Liverpool89 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Παρα 15 μερες δεν εκλεισα. 1/6/16 εγινε η προσληψη. Ειμαι αισιοδοξος, κατι θα βρεθει. Να μαι καλα ψυχικα σωματικα, να χω την υγεια μου και ολα θα γινουν. Ορεξη υπάρχει, θεληση για δουλεια μεγαλη, θελω να προσφερω σε κατι που με χαροποιει, να νιωθω οτι τωρα θα μπορεσω να δουλευω γιατι το θελω και οχι γιατι πρεπει. Ενα ακομα που υποθηκε σημερα ηταν οτι εσυ πήρες την αποφαση σου να φυγεις, θα ηρεμησεις, θα βρεις κατι αλλο, εμεις παλι θα μαστε εδω με την ιδια πιεση, ψυχολιγικα παλι θα χουμε θεματα. Σαν να νε ελεγε απο την μια κανεις πολυ καλα που φευγεις, αλλα αν μεινεις θα χουμε καποιον να του τα φορτωνουμε. Λεω παλι καλα που ακολουθησα τα θελω μου, αυτο πουηταν καλο για μενα, χωρις να κοιταξω αν μεινω χωρις λεφτα, αν θα πεινασω, παρα να κατσω και να πω πρεπει να μεινεις για να δουλεψεις ωστε η ζωη σου να ναι μονο η δουλεια. Η δουλεια για μενα ειναι μερος της ζωης μου, αλλα δεν ειναι ολη μου η ζωη. Θελω να μπορω να κανω οικογένεια, να μπορω τον ελεύθερο χρονο να τον αξιοποιω εκει, γιατι τα χρονια φευγουν και θα πω μια ζωη κοιτουσα να μην μεινω άνεργος, φοβηθηκα να πω οχι, δεν θα με πατήσεις, σν δεν ρισκαρω τωρα, δεν θα μπορέσω ποτε 2
Liverpool89 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Ναι σημερα θα παω να υπογραψω τα χαρτια. Περιμενω τηλεφωνο. Απο χτες δεν πατησα το ποδι μου στην δουλεια. Μονο γοα να ανακοινωσω την αποφαση μ 2
Gkostas2007 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Θα βρω κατι αλλο σπεκτ δεν θα κατσω να σκασω για τιποτα. Πιστευω θα ταν πολλοι πιεστικοι και θα ζητουσανε τρελα πραγματα. Θα χαν πατημα, οτι αφου κολλωσες και σε βαλαμε στον τοιχο τωρα σε κανουμε οτι θελουμε. Δεν νοιωθω μαγκας οτι εφυγα, α εγω τους εδειξα. Απλά δεν μπορω να λειτουργω με το ζορι, ουτε να πηγαινω απλα απο βιτσιο. Θα τους αφησω να δουν οτι μπορουν να τα κανουν μονοι τους οπως μπορουν. Πιστευω δεν θα χαθω κατι θα βρεθει, αλλα αυτοι την φορα στο τραπεζι ολα απο την αρχη, ποσες ωρες δουλεύω, ποσες μερες, τι θα κανω απο την αρχη. Τελος. Μια ωρα δεχομαι να κατσω αν τυχει κατι εκτακτο αλλα οχι καθε μερα παντα να τυχαινει να κατσω παραπανω. Τελος Φίλε μου επειδή και γω τα έχω περάσει, το ίδιο με σένα είχα κάνει. Σηκώθηκα και έφυγα χωρίς να βρω τπτ... Δύσκολη απόφαση και δύσκολη περίοδος μέχρι να βρεις κατι. Ειδικά στην Ελλάδα του 2017. Θέλει γερό στομάχι και υπομονή. Σε ότι αφορά τις καθαρές κουβέντες στην επόμενη εργασία, προσωπικά θεωρώ ότι το ένα παρα πολύ μεγάλο ποσοστό των εργοδοτών ούτε το ωράριο που υπογράφεις τηρούν (είτε στο λένε απο την αρχή, είτε οταν πας αρχίζουν το κανε και λιγο αυτό, κάνε και λιγο το άλλο ή σου δίνουν τέτοιο όγκο δουλειάς που δεν βγαίνει στο 8ωρο), ούτε τα προβλεπόμενα επιδόματα δίνουν. Το ίδιο και για τα εργασιακά καθήκοντα που ανάλογα με τον προϊστάμενο που εχεις ή σε προστατεύει ή σε βάζει να κανεις και τις δουλειές άλλων. Επίσης, αν έχεις πολύ καιρό άνεργος και δεν σε παίρνει να μείνεις και άλλο, στο τέλος κανεις πίσω. Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω πάθει, όπου είμαι σε μια δουλειά η οποία οκ, δεν ειναι όπως το προηγούμενο κάτεργο, αλλά και πάλι και 10ωρα βαράω και λιγότερα απο αυτά που πρέπει παίρνω και ο,τι να ΄ναι με βάζουν να κάνω. Πρέπει κάποιος να φτιάξει ένα κίνημα στο οποίο να απευθύνονται όσοι τραβάνε αυτά που αναφέρει ο Liverpool, για να κάνει τα αφεντικά τους να χάνουν τον ύπνο τους. Υπάρχει η Επιθεώρηση Εργασίας. Το θέμα ειναι πόσο αδιάφθοροι είναι για να προστατεύσουν τον εργαζόμενο.
web_assasin Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 γενικοτερα προστατευουν τον εργαζομενο στην επιθεωρηση,δεν ειναι εκει μονο για να κοβουν προστιμα για ανασφαλιστους.
Liverpool89 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Πηγα και σημερα . Εστειλα πρωτα μυνημα τιποτα, πηρα τηλεφωνο δεν απαντησε. Πηγα απο κει αφου εδειξαν αδιαφορια. Τιποτα το ενα αφεντικο που ηταν εκει μου ειπε εγω δεν ασχολουμε με αυτα τα χει αναλαβει ολα η γυναίκα. Απλά δεν ηρθε. Δεν ξερω τι να υποθεσω. Εκατσα δυο ωρες περιμένοντας το τιποτα. Εφυγα τελικα, την πηρα τηλεφωνο και το σηκωσε, μου ειπε δεν ειμαι στην δουλεια, λεω το ξερω εκει ημουν. Δευτερα θα περασω να κάνουμε ολες τις διαδικασιες που πρεπει, μου ειπε οκ. Αν δευτερα παλι με το παιξουν τρελιτσα. Θα παρω επιθεωρηση εργασιας δεν καθομαι αλλο με το σταυρο στα χερια. Ενας υπάλληλος με ειπε οτι επιτηδες το κάνουν. Σχεδον σε ολους ετσι καναν
web_assasin Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 για μενα αντε στην επιθεωρηση εργασιας πριν πας στους τυπαδες για παραιτηση. αν αντεχει η καρδουλα σου αντε δουλεψε μερικες μερες να κλεισεις χρονο για να εισαι εξασφαλισμενος για λιγο καιρο με την αποζημιωση. και παλι προτεινω να πας στην επιθεωρηση να ρωτησεις εναν συμβουλο για το τι μπορεις να κανεις. οπως προειπα,δουλευω απο τα 15 μου , σε πολλες δουλειες ανασφαλιστος η ασφαλισμενος λιγο καιρο,και στα 29 μου πηγα να δω πως μπορω να βγαλω βιβλιαριο. το αποτελεσμα ηταν οτι δεν ειχα ουτε 600 ενσημα,οποτε κοντεψε να με αναλαβει η προνοια. απο τοτε δε δουλευω ανασφαλιστος και απαιτω οτι δικαιουμαι σε καθε εργασια. καιρος να σηκωσουμε λιγο κεφαλι στα αφεντικα ( δεν ειμαι κομουνιστης ) και να λαβουμε οτι μας πρεπει. 4
Liverpool89 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 Δημοσ. 13 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Πηρα επιθεωρηση για να μαθω τι δικαιουμε, ξερω τι να απαιτησω, ποτε δηλωσα οτι δεν θα παω. Με τα ενσημα μου ηταν ενταξει, το ξέρω, δεν με χρωστανε κατι εκτος απο τις αδειες. Απλα δεν ξερω γιατι φέρονται ετσι. Μάλλον αυτοι κανουν σαν παιδια. Τουλάχιστον σηκωσε το τηλεφωνο και πες μου απο δευτερα Επεξ/σία 14 Μαΐου 2017 από Liverpool89
djcat Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 ταμείο δε δικαιούσαι αν είναι παραίτηση... Ελπίζω να το ξέρεις αυτό.
web_assasin Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 καλα αυτο ειναι το λιγοτερο,παει σε εναν οποιοδηποτε εργοδοτη,κανει προσληψη και μετα απο μερικες μερες κανει απολυση. κριμα ομως να χασει την αποζημιωση για 15 μερες. για μενα πηγαινε ρε φιλε και παιχτο μετανιωμενος,να δουλεψεις 10 μερες σχεδον ακομα και μετα κανε το μαλακα μεχρι να σε απολυσουν. πηγαινε εκει και λυνε σταυρολεξα.
idomeneas7 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα τέτοιο, απλά δεν ξαναπατάει και δεν υπογράφει παραίτηση οπότε αναγκαστικά θα τον απολύσουν αυτοί.
Lanike71 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Δημοσ. 14 Μαΐου 2017 Κοψανε απο τους προμηθευτές τους τις συσκευασίες, έρχονται ολα χυμα και τα συσκευαζω εγω. Δεν ξερω ποσο νομιμο ειναι αυτο και πως τα δικαιολογουν Τέρμα παράνομος, αν δεν έχει άδεια συσκευασίας. Αλλά έφυγες, οπότε δεν έχει πολλή σημασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα