Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στα σοβαρα, παντα τρωω τη μιση πιτσα με μαχαιροπηρουνο και το τελος την κρουστα με τα χερια. Συνηθειο που δεν μπορω να κοντρολλαρω.

Το ξερα οτι δεν μπορει να ειμαι ο μονος που το κανω αυτο!

Θα σας αποκαλυψω κατι εξωπραγματικο:

Υπάρχουμε και αυτοι που τρωμε σχεδον τα παντα με μαχαιροπιρουνα οχι λογω πιστης ενασχολησης με το σαβουαρ βιβρ αλλα επειδή...σιχαινομαστε να αγγιξουμε το φαγητο/την αισθηση του φαγητου πανω στα χερια μας!

Burger και σουβλακι ειναι στις εξαιρεσεις?

• Like 2
  • Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Πίτσα στο σπίτι -τις περισσότερες φορές- χωρίς μαχαιροπήρουνο. Ορισμένες φορές με μαχαιροπήρουνο (εξαρτάται τη διάθεση).
Σουβλάκια και burgers -σπίτι μου- με τα χέρια.
Όλα τα υπόλοιπα φαγητά, σπίτι μου ή έξω, με μαχαιροπήρουνο (ναι, και τα παιδάκια). Χωρίς να το κάνω καταναγκαστικά. Είναι γεγονός επίσης ότι με μαχαιροπήρουνο τρώω και πιο αργά :P

Δημοσ.

Ειναι γνωστο οτι η τρελλα δεν παει στα βουνα αλλα στους ανθρωπους.....

Αρα ο καθενας με την τρελλα του και ας τρωει οπως θελει,αφου τα εχει καλα με τον ευατο του

Δημοσ.

Το ξερα οτι δεν μπορει να ειμαι ο μονος που το κανω αυτο!

Burger και σουβλακι ειναι στις εξαιρεσεις?

Ελα πες την αλήθεια. Δεν το κανεις και στο σπίτι, αυτο με την πιτσα. Ετσι δεν ειναι;

Για την ιστορία και εγω αν παω σε καποιο μαγαζι, λιγο πιο σοβαρο σπο το μεσο ορο της γειτονιάς, ετσι θα το κανω. Αλλιως γιατι να δυσκολευω αδικα τη ζωή μου;

Δημοσ.

Αλλιως γιατι να δυσκολευω αδικα τη ζωή μου;

Για τον ίδιο λόγο που στρώνουμε τα κρεββάτια και μας νοιάζει να μην τελειώνουμε στα πρώτα 40 δευτερόλεπτα.

Για τον ίδιο λόγο που δε γράφουμε το "αισίως" εσίοσ εκτός αν φτιάχνουμε memes με τη BiBiBo.

Για τον ίδιο λόγο που έχουμε εφεύρει το τασάκι ενώ ένα πιάτο θα έκανε την ίδια δουλειά, τον ίδιο λόγο που έχουμε εφεύρει το σακάκι ενώ και το μπουφάν από τα admiral μας κρατάει ζεστούς και που στραβοκοιτάμε τους Ινδούς όταν χέζουν στους δρόμους της Βομβάης.

Το πόση απόσταση υπάρχει ανάμεσα στο "δεν γέρνουμε ενώ βαράμε κλανιά τρομπέτα την ώρα που παραγγέλνουμε ορεκτικά" και στο "ξεκινάμε από τα έξω μαχαιροπήρουνα προς τα μέσα αλλά έχουμε το μαχαίρι ψαριού οριζόντια πάνω από το πιάτο" είναι μια άλλη ιστορία, αλλά νομίζω ότι υπάρχει μια ωραιότατη γκρι περιοχή που ικανοποιεί τις περισσότερες συνθήκες. Είναι εξίσου γελοίο να ζητήσω μαχαιροπήρουνα στο μπεργκερ-ορθάδικο με το να τραβήξω ρεψίδι σε εστιατόριο με αστερισμούς Michellin.

• Like 6
Δημοσ.

Για τον ίδιο λόγο που στρώνουμε τα κρεββάτια και μας νοιάζει να μην τελειώνουμε στα πρώτα 40 δευτερόλεπτα.

Για τον ίδιο λόγο που δε γράφουμε το "αισίως" εσίοσ εκτός αν φτιάχνουμε memes με τη BiBiBo.

Για τον ίδιο λόγο που έχουμε εφεύρει το τασάκι ενώ ένα πιάτο θα έκανε την ίδια δουλειά, τον ίδιο λόγο που έχουμε εφεύρει το σακάκι ενώ και το μπουφάν από τα admiral μας κρατάει ζεστούς και που στραβοκοιτάμε τους Ινδούς όταν χέζουν στους δρόμους της Βομβάης.

Το πόση απόσταση υπάρχει ανάμεσα στο "δεν γέρνουμε ενώ βαράμε κλανιά τρομπέτα την ώρα που παραγγέλνουμε ορεκτικά" και στο "ξεκινάμε από τα έξω μαχαιροπήρουνα προς τα μέσα αλλά έχουμε το μαχαίρι ψαριού οριζόντια πάνω από το πιάτο" είναι μια άλλη ιστορία, αλλά νομίζω ότι υπάρχει μια ωραιότατη γκρι περιοχή που ικανοποιεί τις περισσότερες συνθήκες. Είναι εξίσου γελοίο να ζητήσω μαχαιροπήρουνα στο μπεργκερ-ορθάδικο με το να τραβήξω ρεψίδι σε εστιατόριο με αστερισμούς Michellin.

That's my point.

Δεν πας στη χασαποταβέρνα να φας παϊδακι με το μαχαιροπιρουνο.

Τώρα, παϊδακι σε *** Michelin οκ φάτο και με το κουτάλι.

Δημοσ.

Τα παϊδακια ; Seriously ?

Έχω δει σε σουβλάκι.

Για να μην πολυλογω μια φορα  βρεθηκα σε μερος που τρωγαν πιτσα με μαχαιροπηρουνο.Δεν την απολαυσα...

Και τα τρία που λέτε τα κάνω.

Δημοσ.

Και τα τρία που λέτε τα κάνω.

Μια χαρά :D

Δημοσ.

Oλοι βρασιδες απο το Μπραχαμι ειναι βασικα, κανεις δεν γενιεται ευγενης.

Απλα υπαρχουν αυτοι που ριχνουν το κλανιδι οπου, οπως και οποτε τους ερθει και υπερηφανευονται για τον αντρισμο τους χλευαζοντας τους "δηθεν". Αυτοι θα μεινουν Βρασιδες.

Και υπαρχουν κι αυτοι που συμπεριφερονται ως ανθρωπινο ειδος, δηλαδη μεγαλωνοντας μαθαινουν τροπους, ξερουν που και πως θα φερθουν και σεβονται χωρους και καταστασεις οχι επειδη ειναι δηθεν αλλα επειδη ειναι ανθρωποι. Αυτοι σορρυ που στο χαλαω, αλλα Βρασιδες δε θα μεινουν. Φλωροι/δηθεν για μερικους απολιτιστους αντρακλες ισως, αλλα who cares? Ο καθενας στην μπαντα του.

Τραβα εσυ σε επαγγελματικο δειπνο με τυπους που σκασαν απο το εξωτερικο για παρτη της εταιρειας σου και βγαλε τοσο επιδεικτικα οσο το λες, τον Βρασιδα απο μεσα σου. Δε φανταζεσαι τι ωραια που θα νιωσεις οταν θα εισαι ο ξεφτυλας της παρεας και θα το αντιληφθεις απο μονος σου.

Κάποιοι γεννιούνται νομίζω.

Κατσε περιμενε, αυτο που καταλαβαινω οτι λεμε ειναι οτι εγω/εμεις/καποιοι στην Ελλαδα τέλος πάντων συνηθίζουμε να τρωμε πιτσα με το χερι(ειναι ενα παραδειγμα απλα), μπροστα σε κάποιον ξενο θεωρείσαι αγενής αν το κανεις αρα μην το κανεις? Αυτο δεν λες? Και τι με ενδιαφέρει εμενα απο τη στιγμη που έτσι συνηθίζω? Για σεβασμό? Επειδή κάποιος επινόησε οτι δεν ειναι ευγενικο? Για ποιο λογο ακριβώς δεν θα πρέπει να το κάνω?

Η πίτσα με το χέρι δεν είναι και τόσο πρόβλημα,  όσο ας πούμε το ότι κάποιοι λαοί το θεωρούν φυσιολογικό να ρεύονται αφού φάνε ή έτσι στο άσχετο. Συνεχίζουν να το κάνουν και όταν είναι σε άλλη χώρα (εδώ ας πούμε) και αυτό είναι κάπως ενοχλητικό! :)

Γενικά, σχετικά με το θέμα θυμήθηκα κι αυτό που μου έχει μείνει από το θέμα με τις φωτογραφίες. Έχει βάλει ο alex μια πολύ ωραία φωτογραφία κρατώντας ένα ποτήρι σαμπάνια από ένα κυριλέ gala - meeting δεν ξέρω (τώρα έχει σβηστεί) κάνει ένας φίλος μια παρατήρηση και απαντάει ωραία ο saxos από κάτω! :D

post-242105-0-88166100-1475921260_thumb.jpg

Δημοσ.

Θα σας αποκαλυψω κατι εξωπραγματικο:

Υπάρχουμε και αυτοι που τρωμε σχεδον τα παντα με μαχαιροπιρουνα οχι λογω πιστης ενασχολησης με το σαβουαρ βιβρ αλλα επειδή...σιχαινομαστε να αγγιξουμε το φαγητο/την αισθηση του φαγητου πανω στα χερια μας!

Και αυτό το κομματάκι με μαχαιροπιρουνο το τσίμπησες? :P :P

H πιτσα με το χερι εξαρταται απο το ειδος της Zio, αν ειναι η αφρατη της pizza hut η dominos χωρις πολλα πολλα ναι ειναι μια χαρα να τη φας ετσι δεν λερωνεσαι καθολου, πλενεις και τα χερια σου μετα και κομπλε. Αν ειναι οι αλλες που χύνονται τα υλικα με το που πας να τη σηκώσεις εκει συνήθως την κοβω και τρωω το πισω μερος με το χερι και το υπόλοιπο με κανα πιρούνι αλλιως δεν τρώγεται με αλλο τρόπο ετσι οπως ειναι.. 
  • Like 1
Δημοσ.

Το να παρακολουθείς τον τρόπο με τον οποίο τρώει ο άλλος, το θεωρώ χειρότερο από το να μην ακολουθήσεις τους κανόνες του savoir vivre.

• Like 2
Δημοσ.

Ελα πες την αλήθεια. Δεν το κανεις και στο σπίτι, αυτο με την πιτσα. Ετσι δεν ειναι;

Για την ιστορία και εγω αν παω σε καποιο μαγαζι, λιγο πιο σοβαρο σπο το μεσο ορο της γειτονιάς, ετσι θα το κανω. Αλλιως γιατι να δυσκολευω αδικα τη ζωή μου;

Κι ομως, το κανω και στο σπιτι γιατι με βολευει. Δεν μου κοβει απο την ευχαριστηση ενω δεν γινομαι και χαλια.

Αλλα φαγητα (πχ μισο κοτοπουλο) αμα ειμαι μονος μπορει να τα φαω εξ ολοκληρου με τα χερια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...