KNSM Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Εχει επιβληθει προστιμο στον εργοδοτη υψους 10000 ευρω. 4658ευρω τα παιρνω απο αρχες του χρονου. Πως με βλεπεις; Ειμαι οκ; Μπραβο σου αυτο ειναι το δικαιο. 1
dreamkiller777 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μπραβο σου αυτο ειναι το δικαιο.Το δικαιο ειναι να εισαι δικαιος και να ακολουθας την νομοθεσια by the book.Εργοδοτες και εργαζομενοι ειναι παρανομοι σε αυτη την μπανανια που θελουν καποιοι να την ονομαζουν χωρα. Αν εχεις θεματακια με τον εργοδοτη σου στειλε μου πμ να σε συμβουλεψω. 1
Θεkλα Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Πάντως και παλι, εγω δεν καλυφθηκα αλλα ούτε και με ενδιαφέρει. Για τους μισούς εργοδοτες ισχυει το "ελα μωρε, ο Γιάννης ειναι φίλος", "χαρη του κανω που τον πληρωνω τοσα", "σιγα μη δουλεύει τοσες ώρες". Θέλω να πω οτι κάθε ιστορία εχει 2 πλευρές. Και ο Γιάννης παλι από την αλλη να λέει άλλα. Πρόσφατα ακουγα για ενα τυπο, με e-φροντιστήριο (με skype) για μαθητές λυκείου. Εψαχνε υπαλληλο με 5 ε/ωρα χωρίς ασφάλεια. Και οταν μια φιλη προσφερθηκε απο αναγκη, της το εριξε στα 3 με τη δικαιολογία οτι και εκεινος βγαίνει δυσκολα. Επισης για να ρωτα ο ΤS δε μου φαίνονται τοσο καθαρα τα πράγματα στο θεμα φιλιας/εξυπηρέτηση σου κανω κλπ. Προφανώς τουλάχιστον για να εχει αμφιβολίες και ο ιδιος. Οτι και να συμβαίνει ο 4saken κ ο φίλος του ειναι οι αμεσα ενδιαφερομενοι.
4saken Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Απο οτι καταλαβα αν του δινα 3 ευρω την ωρα και το δωρο του τα χριστουγεννα θα μουν μια χαρα εργοδοτης. Ας ειναι...Μην το κουραζουμε, εγραψα μερικες σελιδες πριν τι θα κανω, θα του παρω ενα καλο δωρο για το σπιτι που ανοιξε με την κοπελα του, δεν με νοιαζει αν θα μου βγει πιο ακριβα απο το δωρο Χριστουγεννων, δεν προσπαθησα να βγαλω απο την μυγα ξυγκι... Οσο για τον dreamkiller μακαρι ο επομενος του εργοδοτης να ναι σαν και μενα. 2
zio10 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Εγω το βλεπω πολιτισμενα και το τι λεει ο νομος. Εσυ το βλεπεις ρομαντικα αλλα απο την αλλη και πονηρα. Γιατι δεν νομιζω ο συγκεκριμενος εργαζομενος να αρνηθηκε τα οποια δικαιωματα του. Εξαλλου αν ησουν ποτε εργοδοτης θα επρεπε να ηξερες πως το δωρο χριστουγεννων δεν ειναι δωρο απο τη τσεπη του εργοδοτη απλα εχει υποχρεωση να το παρακραταει καθε μηνα και να το αποδιδει τα χριστουγεννα στον εργαζομενο. Προφανως δεν ξερεις τι εστι η λεξη προφανως. Οπως επισης οι παρακατω λεξουλες: Απειλεις πραγματικοτητα Ιστοριες φαντασιας Ελευθερος χρονος Δεν θα έλεγα ότι το βλέπω πονηρά. Από τη μεριά μου το βλέπω δίκαιο και σωστό να μην ζητήσει δώρο. Αν ήμουν στη θέση του 4saken δηλαδή θα μου κακοφαινόταν να μου ζητήσει δώρο ο συγκεκριμένος εργαζόμενος. Αναγκαστικά θα το έδινα βέβαια, αλλά δε νομίζω ότι θα εξυπηρετούσα ξανά τον συγκεκριμένο ή γενικά αν θα τον έβλεπα το ίδιο. (Αν ασχολούμουν με το δώρο, που λογικά είναι και μικρό ποσό οπότε ίσως δεν αξίζει καν να ασχοληθείς. Αλλά λέμε στην περίπτωση που). Επαναλαμβάνω, για τον συγκεκριμένο εργαζόμενο με τις συγκεκριμένες συνθήκες, έτσι ακριβώς όπως μας τα λέει ο 4saken. 1
KNSM Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Το δικαιο ειναι να εισαι δικαιος και να ακολουθας την νομοθεσια by the book. Εργοδοτες και εργαζομενοι ειναι παρανομοι σε αυτη την μπανανια που θελουν καποιοι να την ονομαζουν χωρα. Αν εχεις θεματακια με τον εργοδοτη σου στειλε μου πμ να σε συμβουλεψω. Αν κοιταξεις γυρω σου υπαρχουν πολλοι νομοι που ειναι απολυτως παραλογοι, το οτι εγιναν νομοι δεν τους κανει λιγοτερο παραλογους/καταχρηστικους η οτιδηποτε. Ο νομοθετης δεν εχει το αλανθαστο γι'αυτο αλλωστε και πολλοι νομοι ελεγχονται για την συνταγματικοτητα τους. Η χωρα ειναι οντως μπανανια αλλα πρωτα την κατηντησαν ετσι οι ''εκπροσωποι του λαου'' με τον ιδιο το λαο βεβαιως να μην ειναι αμοιρος ευθυνων. Οχι δεν εχω κανενα προβλημα με τον εργοδοτη μου.
4saken Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Πάντως και παλι, εγω δεν καλυφθηκα αλλα ούτε και με ενδιαφέρει. Για τους μισούς εργοδοτες ισχυει το "ελα μωρε, ο Γιάννης ειναι φίλος", "χαρη του κανω που τον πληρωνω τοσα", "σιγα μη δουλεύει τοσες ώρες". Θέλω να πω οτι κάθε ιστορία εχει 2 πλευρές. Και ο Γιάννης παλι από την αλλη να λέει άλλα. Πρόσφατα ακουγα για ενα τυπο, με e-φροντιστήριο (με skype) για μαθητές λυκείου. Εψαχνε υπαλληλο με 5 ε/ωρα χωρίς ασφάλεια. Και οταν μια φιλη προσφερθηκε απο αναγκη, της το εριξε στα 3 με τη δικαιολογία οτι και εκεινος βγαίνει δυσκολα. Επισης για να ρωτα ο ΤS δε μου φαίνονται τοσο καθαρα τα πράγματα στο θεμα φιλιας/εξυπηρέτηση σου κανω κλπ. Προφανώς τουλάχιστον για να εχει αμφιβολίες και ο ιδιος. Οτι και να συμβαίνει ο 4saken κ ο φίλος του ειναι οι αμεσα ενδιαφερομενοι. Δεν του κανα καμια εξυπηρετηση ουτε αυτος.Δουλευε και παιρνε τα λεφτα του,τα ενσημα τα κολλησα και για να παρει ανεργια και για να ειμαι τυπικος ωστε να μην φαω καμια καμπανα.Βασικα ακυρο το τελευταιο, ακομα και να ξερα οτι θα μπορουσε να δουλευει και να μην γινει ελεγχος παλι θα τα κολαγα γιατι αυτο ειναι το σωστο, καποτε ημουν και γω υπαλληλος και δεν ξεχνω. 2
KNSM Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Παντως να ξερετε οτι και 200.000 ενσημα να συμπληρωσει η γενια μας (30αρηδες) αυτο που μας επιφυλασσει η Ευρωπαικη Ενωση σε αγαστη συνεργασια με τις ελληνικες κυβερνησεις ειναι συνταξεις (οταν και αν τις παρουμε γιατι προβλεπω τα ηλικιακα ορια να φτανουν στα 90 σε λιγα χρονια) φιλοδωρηματα των 150-200 ευρω για την συντριπτικη πλειοψηφια, χωρια αυτους που δεν θα συμπληρωνουν και θα παιρνουν αερα κοπανιστο. 2
Θεkλα Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Παντως αν εισαι αναμεσα σε δωρο σπιτιου και δώρο Χριστουγεννων, πιστευω θα εκτιμησει περισσότερο το 2ο. Γιατι απλα θα το κανει οτι θελει ο ιδιος και θα εκτιμησει και τη χειρονομια (αν και δεν ησουν υποχρεωμένος). Αν ειναι ετσι τα πραγματα και πχ δεν το δέχεται ριχτου ενα "παρτα τωρα γιατι του χρονου δεν ξερουμε πως θα ειμαστε" κλπ. Αλλα φοβαμαι οτι δωρο Χριστουγεννων θα σου παει πολυ περισσότερο απο δωρο για το σπιτι.
zio10 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Παντως να ξερετε οτι και 200.000 ενσημα να συμπληρωσει η γενια μας (30αρηδες) αυτο που μας επιφυλασσει η Ευρωπαικη Ενωση σε αγαστη συνεργασια με τις ελληνικες κυβερνησεις ειναι συνταξεις (οταν και αν τις παρουμε γιατι προβλεπω τα ηλικιακα ορια να φτανουν στα 90 σε λιγα χρονια) φιλοδωρηματα των 150-200 ευρω για την συντριπτικη πλειοψηφια, χωρια αυτους που δεν θα συμπληρωνουν και θα παιρνουν αερα κοπανιστο. Κι εγώ δεν ελπίζω σε καμία σύνταξη...θα προτιμούσα να μη μου κάνανε καμία κράτηση και να μην έπαιρνα καμία σύνταξη και επίσημα. 1
logistoulis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Εχει επιβληθει προστιμο στον εργοδοτη υψους 10000 ευρω. 4658ευρω τα παιρνω απο αρχες του χρονου. Πως με βλεπεις; Ειμαι οκ; το 10χιλιαρο ποιος του το έριξε; εμένα σε δικό μου θέμα με έχει φωνάξει ο εισαγγελέας από βδομάδα να καταθέσω (για το ποινικό μέρος) και εκκρεμεί και το αστικό δικαστήριο μπας και πάρω τα λεφτά μου
KNSM Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Κι εγώ δεν ελπίζω σε καμία σύνταξη...θα προτιμούσα να μη μου κάνανε καμία κράτηση και να μην έπαιρνα καμία σύνταξη και επίσημα. Η θα μπορουσαν να σε αφηνουν να διαλεγεις ιδωτικο φορεα (καρατσεκαρισμενο βεβαια, μην παρει τα χρηματα και εξαφανιστει) ετσι ωστε να επιλεγεις ποσα θα πληρωνεις και ποσα θα λαβεις ως συνταξη στο τελος και σε ποια ηλικια. Κοινως πια δεν εχει νοημα εκτος και αν αλλαξουν τα πραγματα και διαμορφωσουμε ασφαλιστικη πολιτικη σοβαρη (δηλαδη οχι συνταξη στα 45 για τραπεζικους και κατι τετοια γελοια) και βεβαιως μακρια απο την ''καθοδηγηση'' της Ευρωπαικης Ενωσης που μεχρι τωρα σκοπο εχει να εξυπηρετησει τις τραπεζες και το μεγαλο κεφαλαιο/πολυθνικες. Τους λαους της Ευρωπης γραμμενους τους εχουν, δειτε ποσοστα ανεργιας και ατομων που ζουνε κατω απο τα ορια της φτωχειας, δεν εχει μονο η Ελλαδα την ''τιμητικη'' της. 2
logistoulis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 είναι λάθος να ανατίθεται η ασφάλιση του πληθυσμού σε ιδιωτικούς φορείς αν κάτι δε δουλεύει σωστά πρέπει να φτιαχτεί, όχι να καταργηθεί το ικα και λοιπά ταμεία καλώς υπάρχουν και πρέπει να υπάρχουν, απλά πρέπει να δουλεύουν σωστά οι ιδιώτες δεν είναι η λύση στα πάντα αν είναι έτσι να έχουμε και ιδιωτικό στρατό, ιδιωτική αστυνομία, ιδιωτικά όλα να αναθέσουν το management σε ιδιώτες με αυστηρούς ελέγχους αλλά να παραμείνει δημόσιο το όποιο ταμείο είναι για μένα η "χρυσή τομή"
KNSM Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δεν διαφωνω, κι εγω το δημοσιο θα προτιμουσα αλλα υπαρχουν τοσα θολα σημεια, χρηματα που εξαφανιστηκαν κτλ. και δεν εχει δικαστει κανενας, και ουτε προκειται, που δυσκολευομαι να πιστεψω οτι αυτη η μπανανια θα μπορεσει να μπει στο σωστο δρομο. ακομα και με ιδιωτικο management.
logistoulis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2016 Το πρόβλημα είναι ότι και χωρίς αυτά τα ταμεία ποτέ δεν ήταν βιωσιμα (και δε μιλάω για κάτι παρασιτικά όπως των δημοσιογράφων που περηφανευοταν καθηγητης μου στο πανεπιστήμιο ότι το είχε στησει και ήταν υγιέστατο, με αγγελιοσημα χαίρω πολύ) και ανέκαθεν επιδοτούνταν από το κράτος και γενικά δούλευαν λάθος Αυτό πρέπει κάπως να διορθωθεί, αν και με τους γελοίους μισθούς που έχουν νομοθετήσει που συνεπάγονται χαμηλές εισφορές και με τόσους συνταξιούχους δε το βλέπω καλά το πράγμα. Δυστυχώς αυτοί που χειρίζονται τα θέματα εντός και εκτός Ελλάδας είναι επικίνδυνα ασχετοι. Οι μεν θέλουν τα λεφτά τους άμεσα χωρίς πολλά πολλά και ας καεί η χώρα και οι άλλοι προσπαθούν να χαϊδέψουν τα πελατακια τους για να πάρουν ή να διατηρήσουν καρέκλες και οι υπόλοιποι να πάνε να πνιγούν (κατι για 527 μισθό πήρε το αυτί μου και αυτά ήδη σε μία οικονομία που δηλώνονται πόσοι άνθρωποι 4ωροι και μπορεί να δουλεύουν 10ωρα+) Και έχουμε φτάσει να είναι όνειρο ζωής η μετανάστευση, επειδή κάποιος δε μαζεύει τα σουργελα 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα