Προς το περιεχόμενο

Οι πρώτοι 6-core mainstream επεξεργαστές της Intel θα είναι οι 9ης γενιάς Coffee Lake


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η οικογένεια επεξεργαστών αρχιτεκτονικής “Coffee Lake” (9ης γενιάς Core) είναι προγραμματισμένη να λανσαριστεί μέσα στο δεύτερο μισό του έτους 2018.

Η σειρά θα διαδεχτεί βεβαίως τους 8ης γενιάς επεξεργαστές Core για notebooks “Cannon Lake” (που το πιθανότερο είναι ότι δεν θα κυκλοφορήσουν και για desktop) καθώς και τους 7ης γενιάς επεξεργαστές Core τύπου “Kaby Lake” (socket LGA1151) που έχουν προγραμματιστεί να λανσαριστούν τον Ιανουάριο του 2017.

 

Αν και ακόμα δεν είναι γνωστό αν οι mainstream επεξεργαστές desktop “Coffee Lake” θα εξακολουθήσουν να βασίζονται στο socket LGA1151, οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μάλλον λίγες αν κρίνουμε από το διάγραμμα του layout της πλατφόρμας που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Benchlife.info.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Το μεγαλύτερο selling-point των επεξεργαστών “Coffee Lake” είναι βεβαίως ο αριθμός των πυρήνων, αφού με την 9η γενιά Core, η Intel το πιθανότερο είναι ότι θα κυκλοφορήσει στην mainstream πλατφόρμα εξαπύρηνους επεξεργαστές.

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Το πρώτο “client” εξαπύρηνο chip της εταιρείας κυκλοφόρησε το 2010, για την high-end desktop πλατφόρμα της εταιρείας (HEDT) LGA1366 και ήταν ένας Core i7 “Gulftown” επεξεργαστής.

 

Οι 6-core “Coffee Lake” επεξεργαστές θα κατασκευαστούν με μέθοδο 14nm και το die θα καλύπτει επιφάνεια 149mm² ενώ τα 4-core μοντέλα θα διαθέτουν μικρότερο die, στα 126mm² (για να έχετε μία ιδέα, το die ενός “Kaby Lake” αναμένεται στα 123mm² ενώ τα σημερινά Skylake-D μοντέλα διαθέτουν die στα 122,6mm²).

 

Δημοσιευμένη Εικόνα

 

Link.png Site: TechPowerUp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Πριν από δύο χρόνια είχα δει ένα road map της Intel που έλεγε πως θα περάσει σε κλίμακα 10nm το 2017. Τώρα βλέπω ότι θα λανσάρει το δεύτερο εξάμηνο τους coffee lake στα 14nm. Κάπου πρέπει να τα βρήκαν σκούρα με την σμίκρυνση. Ωστόσο το δεύτερο εξάμηνο του 2018 είναι ακόμη πολύ μακριά. Ίσως να αλλάξουν κλίμακα εκτύπωσης μέχρι τότε.

Επίσης περίμενα πως το 2018 θα βλέπαμε 8πύρηνους από την intel στην mainstream αγορά. Με την AMD να λανσάρει 8πύρηνους hyperthreading αρχές του 2017 είναι δυνατόν η Intel να μην απαντήσει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλα, στατιστικως οι ΑΜΔ οκταπυνοι = ιντελ τετραπυρηνοι

οποτε δεν πρεπει να ανησυχει η ιντελα :)

Kαι ιντελ οκταπύρηνος 4φορές ακριβότερος από ΑΜΔ οκταπύρηνο ... οπότε ας ανησυχεί η ιντέλα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτό με τα ονόματα που δίνει η intel τα τελευταία χρόνια σε κάθε νέα γενιά επεξεργαστών της και η google σε κάθε νέα έκδοση του λειτουργικού της με ξεπερνά!

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η AMD

δες καμία είδηση :P

ελα ρεε δεν εμεινε στο 2012 η amd.. :(  εβγαλε και τους apu πιο μετα και προχώρησε λιγο το πραμμα..

απλα ο λογος που στο εγραψα ηταν επιδη η ειδηση μιλάει για κατι που ΘΑ βγει οπως και οι ζεν και εσυ μας αναφερεις του μετριους επεξεργαστες που βγαλανε το 2012.. (απο αποψη αποδοτικότητας μετριοι, too much κατανάλωση )

 

παρολα αυτα συμφωνώ οτι μαλλον να τα τρεξει λιγο η intel με αυτα που σκοπευει να βγαλει η amd τωρα (νανε καλα και ο jim μας <3 )

 

δεν συμφέρει κανεναν να μείνει η amd στο 2012 :)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...