and_64 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dr_73 είπε Και τα στρογγυλά βιδωτά που έχουν πλαίσιο , αν πέσουν , πέταμα. Δεν σπάνε, κάνουν γρατζουνιές, ίδιο αποτέλεσμα, πέταμα. I'll take your word for it, δεν μου εχει πεσει, δεν θέλω να ξέρω! 😂😂 Επεξ/σία 10 Μαρτίου 2022 από and_64 1
pifilos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, highpriest είπε Πώς λύνετε το πρόβλημα που δημιουργείται με τα βιδωτά φίλτρα όταν θέλετε να κάνετε long exposure με bulb mode (λεπτά έκθεσης) αλλά δεν μπορείτε να νετάρετε επειδή όλα είναι μαύρα; Στα τετράγωνα με υποδοχή νετάρεις πρώτα και μετά βάζεις μπροστά το τζάμι. Στα βιδωτά με ποιόν τρόπο; Για να έχεις μια εικόνα σε μια μέρα με ήλιο και σύννεφα με 15 stop nd βλέπω αυτό και η εστίαση έχει γίνει κανονικά στο πράσινο κουτάκι οπότε δε θα έχεις θέμα σε φυσιολογικές συνθήκες. Πιο απόγευμα θα δοκιμάσω ξανά λογικά που θα έχει λιγότερο φως και θα κάνω edit εδώ γιατί έχω και εγώ περιέργεια. Έβαλα f8 γιατί λογικά αυτό θα χρησιμοποιούσα, iso 200 που είναι το βασικό στη δική μου και 30 δευτερόλεπτα δεν το λες και φοβερά μεγάλο χρόνο (με το σκεπτικό ότι μπορείς να πετύχεις πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα με 1-2 λεπτά πχ ανάλογα τον καιρό) και παρόλα αυτά είναι φωτεινή η εικόνα. Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2022 από pifilos 1
pifilos Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2022 20 λεπτά πριν, highpriest είπε Έκανα το εξής, και δεν ξέρω αν είναι η σωστή λύση, αλλά θα δω πως θα πάει. Κατέληξα πως θα μαζευτώ σε δύο μόλις φακούς native μεταβλητού ζουμ (ήδη παράγγειλα τον ένα) και τυχαίνει και οι δύο να έχουν το ίδιο Φ. οπότε παράγγειλα και ένα σετ μαγνητικά της K&F για Φ55. (πολωτικό, 10 στοπ, και mcuv) Μικρό ευέλικτο σχήμα για φωτογράφιση τοπίου και αρχιτεκτονικής. Μια χαρά. Πόσο πήγε το μαλλί ; Όταν τα χρησιμοποιήσεις πες αν θες πως σου φάνηκε σαν εμπειρία χρήσης και ποιότητας αποτελέσματος (χωρίς απαραίτητα να βάλεις εικόνες). 1
gotthard Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Στις 11/3/2022 στις 6:01 ΜΜ, highpriest είπε Αυτά είναι τα φίλτρα. https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B08T173MBC/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1 έχω ακούσει καλά λόγια για την εταιρία. Ελπίζω να μην είναι μούφα Μόλις τα δοκιμάσω με τον καινούριο φακό θα πω και εντυπώσεις. Κι αν οι φώτο βγουν καλές με τα δικά μου κριτήρια θα τις ποστάρω κιόλας. Μια χαρά είναι τα kf. Τον μαγνήτη να προσέχεις. Δύο που πήρα με μαγνήτη τελικά τα έχασα (δικιά μου υπαιτιότητα) αλλά το ότι η manfrotto ενώ είχε σε κυκλοφορία μαγνήτη για φίλτρα και τον απέσυρε, δεν μου αρέσει. Επίσης τα zomei είναι πάρα πολύ καλά για τα λεφτά τους, αλλά μπορεί να πέσεις και σε απομίμηση του Κινέζου 1
stratigos24 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 Δημοσ. 7 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, highpriest είπε Είμαι πολύ ευχαριστημένος απο αυτή την αγορά. Το UV απο το σετ δεν το χρησιμοποιώ καθόλου. Αλλά το ND είναι τέρμα ποιοτικό και δίνει φανταστικά αποτελέσματα, ενώ το πολωτικό δεν το βγάζω πλέον απο πάνω. Δεν μου κόβει μόνο τις αντανακλάσεις στο νερό, αλλά βελτιώνει πολύ και τον ουρανό και τις αντανακλάσεις σε κάθε είδους επιφάνεια. Το μονο κακό είναι πως μάλλον με την επόμενη μηχανή θα πρέπει να τα ξαναγοράσω σε άλλα μεγέθη. Εγώ είχα για τον sigma 17-50 2 hoya ένα Nd 64 77mm και ένα cpl 77mm. Στους φακούς μετέπειτα απλά πήρα step up rings και τα δουλεύω. Πχ ο viltrox είναι 55mm. Είχα ήδη step up ring 55-77mm όπως είχα και 52-77 που θέλει ο 24-50. ΥΓ. Είδα αναφέρεις μαγνητικά όποτε δε ξέρω τι παίζει εκεί με τα step up ring κλπ. Για δες το. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2022 από stratigos24 1
stratigos24 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) Ποιο 52mm και ποιο 55mm cpl φιλτρο θα περνάτε από την ελληνική αγορά ;; Τι διαφορά έχουν αυτά τα 2; Αξίζει η διαφορά τιμής; https://www.skroutz.gr/s/28283456/Hoya-HD-Φίλτρo-CPL-Διαμέτρου-52mm-για-Φωτογραφικούς-Φακούς.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share https://www.skroutz.gr/s/24106555/Hoya-UX-Φίλτρo-CPL-Διαμέτρου-52mm-για-Φωτογραφικούς-Φακούς-52MMUXCIR-PL.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share σε nd είχα επιλέξει hoya ακριβό (85 ευρώ) Nd 64 γιατί ξέρω ότι παίζει ρόλο η τιμή και μάρκα αλλά τόσο σημαντικό ρόλο έχει και στο cpl ; Έχω ένα cpl 77mm hoya το είχα πάρει 20 από αγγελία και παίζει να είναι και ιμιτασιόν αλλά μια χαρά δουλειά κάνει για αυτό ρωτάω. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2022 από stratigos24
pifilos Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Είμαι στο ψάξιμο και εγώ για ένα 77αρι αλλά προσπαθώ να μη δώσω πάρα πολλά. Δεν είχα και ποτέ οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν ισχύει αλλά έχω διαβάσε ότι τα πιο φθηνά βγάζουν μια κίτρινη απόχρωση στο σύνολο της εικόνας (πέραν της πιθανής επίδρασης στην οξύτητα υποθέτω). 1
stratigos24 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 Δημοσ. 11 Μαΐου 2022 52mm o 24-50mm 55mm o viltrox 35mm λέω τουλάχιστον να πάρω cpl στα mm τους και να μη δουλεύω το 77αρι με step up rings για να τα έχω μόνιμα πάνω και να κλείνω και καπακι .
stratigos24 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Δημοσ. 17 Μαΐου 2022 Έβγαλα κάποιες για πλάκα τεστ να δω με το pure raw. Η πρώτη iso 3200, δεύτερη 6400, η τρίτη 2500. Πριν και μετά. 2
star12 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 θελω να παρω ενα φιλτρο 10 στοπσ για long exposure και βρηκα αυτο απο τη ΗΟΥΑ Hoya PROND1000 Φίλτρo ND Διαμέτρου 67mm για Φωτογραφικούς Φακούς | Skroutz.gr για νικον d3300 και για 17 50 το θελω.αξιζει τα λεφτα??? δε θελω να παω σε κατι πιο ακριβο.η ποιοτητα θα ναι καλη?
stratigos24 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Έχω το ίδιο σε 6 στοπ (pro Nd 64). Πολύ καλό. Αρχική είχε 80 ευρώ (77mm το είχα πάρει για το Sigma 17-50 2.8). 1
and_64 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2022 Αξίζει φουλ, το εχω σε 72αρι αρκετά χρόνια και είναι άψογο γι αυτα τα λεφτά! 1
udroxoos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Ανάμεσα σε URTH, GOBE και MARUMI υπάρχει κάποια μάρκα ND φίλτρου που γνωρίζετε από πρώτο χέρι και την ξεχωρίζετε; Είναι όλα στην ίδια τιμή
stratigos24 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, udroxoos είπε Ανάμεσα σε URTH, GOBE και MARUMI υπάρχει κάποια μάρκα ND φίλτρου που γνωρίζετε από πρώτο χέρι και την ξεχωρίζετε; Είναι όλα στην ίδια τιμή Δε ξέρω αν υπάρχει λόγος να πάρεις από εκεί. Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος τότε πάρε αυτό που είναι δοκιμασμένο και στα ίδια χρήματα με αυτά που έβαλες: https://www.skroutz.gr/s/33960425/Hoya-PROND-Digital-Φίλτρo-ND-PRO-Διαμέτρου-72mm-για-Φωτογραφικούς-Φακούς.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share Έχω το ίδιο σε nd64 (6 stops) και όλα μια χαρά. Ίδιο επίσης φιλος σε 10 stops. ΥΓ: λάθος του Σκρουτζ παραπάνω λέει 72mm και είναι τελικά 58 στο μαγαζί (photoagora) …. Ότι να ναι … Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2022 από stratigos24 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα