Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Και τα στρογγυλά βιδωτά που έχουν πλαίσιο , αν πέσουν , πέταμα. Δεν σπάνε, κάνουν γρατζουνιές, ίδιο αποτέλεσμα, πέταμα.

I'll take your word for it, δεν μου εχει πεσει, δεν θέλω να ξέρω! 😂😂

Επεξ/σία από and_64
  • Like 1
  • Απαντ. 215
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, highpriest είπε

Πώς λύνετε το πρόβλημα που δημιουργείται με τα βιδωτά φίλτρα όταν θέλετε να κάνετε long exposure με bulb mode (λεπτά έκθεσης) αλλά δεν μπορείτε να νετάρετε επειδή όλα είναι μαύρα;

Στα τετράγωνα με υποδοχή νετάρεις πρώτα και μετά βάζεις μπροστά το τζάμι. Στα βιδωτά με ποιόν τρόπο;

Για να έχεις μια εικόνα σε μια μέρα με ήλιο και σύννεφα με 15 stop nd βλέπω αυτό και η εστίαση έχει γίνει κανονικά στο πράσινο κουτάκι οπότε δε θα έχεις θέμα σε φυσιολογικές συνθήκες. Πιο απόγευμα θα δοκιμάσω ξανά λογικά που θα έχει λιγότερο φως και θα κάνω edit εδώ γιατί έχω και εγώ περιέργεια. 

Έβαλα f8 γιατί λογικά αυτό θα χρησιμοποιούσα, iso 200 που είναι το βασικό στη δική μου και 30 δευτερόλεπτα δεν το λες και φοβερά μεγάλο χρόνο (με το σκεπτικό ότι μπορείς να πετύχεις πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα με 1-2 λεπτά πχ ανάλογα τον καιρό) και παρόλα αυτά είναι φωτεινή η εικόνα. 

IMG_20220311_133906.jpg.e80b3c35a786cd6ed5b4951f169ba26b.jpg

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, highpriest είπε

Έκανα το εξής, και δεν ξέρω αν είναι η σωστή λύση, αλλά θα δω πως θα πάει. 

Κατέληξα πως θα μαζευτώ σε δύο μόλις φακούς native μεταβλητού ζουμ (ήδη παράγγειλα τον ένα) και τυχαίνει και οι δύο να έχουν το ίδιο Φ. οπότε παράγγειλα και ένα σετ μαγνητικά της K&F για Φ55. (πολωτικό, 10 στοπ, και mcuv)

Μικρό ευέλικτο σχήμα για φωτογράφιση τοπίου και αρχιτεκτονικής.

Μια χαρά. Πόσο πήγε το μαλλί ; Όταν τα χρησιμοποιήσεις πες αν θες πως σου φάνηκε σαν εμπειρία χρήσης και ποιότητας αποτελέσματος (χωρίς απαραίτητα να βάλεις εικόνες). 

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 11/3/2022 στις 6:01 ΜΜ, highpriest είπε

Αυτά είναι τα φίλτρα. 

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B08T173MBC/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

έχω ακούσει καλά λόγια για την εταιρία. Ελπίζω να μην είναι μούφα

Μόλις τα δοκιμάσω με τον καινούριο φακό θα πω και εντυπώσεις. Κι αν οι φώτο βγουν καλές με τα δικά μου κριτήρια θα τις ποστάρω κιόλας.

Μια χαρά είναι τα kf. Τον μαγνήτη να προσέχεις. Δύο που πήρα με μαγνήτη τελικά τα έχασα (δικιά μου υπαιτιότητα) αλλά το ότι η manfrotto  ενώ είχε σε κυκλοφορία μαγνήτη για φίλτρα και τον απέσυρε, δεν  μου αρέσει. Επίσης τα zomei είναι πάρα πολύ καλά για τα λεφτά τους, αλλά μπορεί να πέσεις και σε απομίμηση του Κινέζου

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, highpriest είπε

Είμαι πολύ ευχαριστημένος απο αυτή την αγορά. 

Το UV απο το σετ δεν το χρησιμοποιώ καθόλου. Αλλά το ND είναι τέρμα ποιοτικό και δίνει φανταστικά αποτελέσματα, ενώ το πολωτικό δεν το βγάζω πλέον απο πάνω. Δεν μου κόβει μόνο τις αντανακλάσεις στο νερό, αλλά βελτιώνει πολύ και τον ουρανό και τις αντανακλάσεις σε κάθε είδους επιφάνεια.

Το μονο κακό είναι πως μάλλον με την επόμενη μηχανή θα πρέπει να τα ξαναγοράσω σε άλλα μεγέθη.

Εγώ είχα για τον sigma 17-50 2 hoya ένα Nd 64 77mm και ένα cpl 77mm. Στους φακούς μετέπειτα απλά πήρα step up rings και τα δουλεύω. Πχ ο viltrox είναι 55mm. Είχα ήδη step up ring 55-77mm όπως είχα και 52-77 που θέλει ο 24-50.

ΥΓ. Είδα αναφέρεις μαγνητικά όποτε δε ξέρω τι παίζει εκεί με τα step up ring κλπ. Για δες το. 

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποιο 52mm και ποιο 55mm cpl φιλτρο θα περνάτε από την ελληνική αγορά ;; 

Τι διαφορά έχουν αυτά τα 2; Αξίζει η διαφορά τιμής; 

https://www.skroutz.gr/s/28283456/Hoya-HD-Φίλτρo-CPL-Διαμέτρου-52mm-για-Φωτογραφικούς-Φακούς.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

https://www.skroutz.gr/s/24106555/Hoya-UX-Φίλτρo-CPL-Διαμέτρου-52mm-για-Φωτογραφικούς-Φακούς-52MMUXCIR-PL.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

σε nd είχα επιλέξει hoya ακριβό (85 ευρώ) Nd 64 γιατί ξέρω ότι παίζει ρόλο η τιμή και μάρκα αλλά τόσο σημαντικό ρόλο έχει και στο cpl ; Έχω ένα cpl 77mm hoya το είχα πάρει 20 από αγγελία και παίζει να είναι και ιμιτασιόν αλλά μια χαρά δουλειά κάνει για αυτό ρωτάω. 

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.

Είμαι στο ψάξιμο και εγώ για ένα 77αρι αλλά προσπαθώ να μη δώσω πάρα πολλά. Δεν είχα και ποτέ οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν ισχύει αλλά έχω διαβάσε ότι τα πιο φθηνά βγάζουν μια κίτρινη απόχρωση στο σύνολο της εικόνας (πέραν της πιθανής επίδρασης στην οξύτητα υποθέτω). 

• Like 1
Δημοσ.

52mm o 24-50mm

55mm o viltrox 35mm

λέω τουλάχιστον να πάρω cpl στα mm τους και να μη δουλεύω το 77αρι με step up rings για να τα έχω μόνιμα πάνω και να κλείνω και καπακι .

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

θελω να παρω ενα φιλτρο 10 στοπσ για long exposure και βρηκα αυτο απο τη  ΗΟΥΑ Hoya PROND1000 Φίλτρo ND Διαμέτρου 67mm για Φωτογραφικούς Φακούς | Skroutz.gr για νικον d3300 και για 17 50

το θελω.αξιζει τα λεφτα??? δε θελω να παω σε κατι πιο ακριβο.η ποιοτητα θα ναι καλη? 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, udroxoos είπε

Ανάμεσα σε URTH, GOBE και MARUMI υπάρχει κάποια μάρκα ND φίλτρου που γνωρίζετε από πρώτο χέρι και την ξεχωρίζετε;

Είναι όλα στην ίδια τιμή

Δε ξέρω αν υπάρχει λόγος να πάρεις από εκεί. Αν δεν υπάρχει συγκεκριμένος τότε πάρε αυτό που είναι δοκιμασμένο και στα ίδια χρήματα με αυτά που έβαλες: 

https://www.skroutz.gr/s/33960425/Hoya-PROND-Digital-Φίλτρo-ND-PRO-Διαμέτρου-72mm-για-Φωτογραφικούς-Φακούς.html?utm_source=ios&utm_campaign=skroutz_share

Έχω το ίδιο σε nd64 (6 stops) και όλα μια χαρά. Ίδιο επίσης φιλος σε 10 stops. 

ΥΓ: λάθος του Σκρουτζ παραπάνω λέει 72mm και είναι τελικά 58 στο μαγαζί (photoagora) …. Ότι να ναι …

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...