Haldol Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 γενικα νομιζω οτι χαθηκαν κοποι ετων σε μια νυχτα. πλεον τα ευελικτα ωραρια,οι 3μηνες συμβασεις η ακομα και του ενος μηνος ειναι μια κακογουστη μοδα. δυστηχως για την δικια μας γενια οι συμβασεις "εκ περιτροπης" ειναι μαστιγα. και παλι ομως εμεις φταιμε.που ψηφιζουμε..... Όχι σε μία νύχτα, αλλά στη διάρκεια αρκετών ετών. Ο καθένας (είτε επιχείρηση, ή άτομο) θα ψάχνει να βρει τρόπους να έχει τη μικρότερη δυνατή οικονομική επιβάρυνση σε μία ενδεχόμενη αλλαγή κατάστασης (όποια κι αν είναι αυτή) ή και να την αποφύγει εξ' ολοκλήρου. Η "ευελιξία" που βλέπεις στις εργασιακές σχέσεις δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός, είναι side-effect. Να είσαι σίγουρος κιόλας ότι αν δεν υπήρχε, θα είχαμε ακόμα πιο πολλούς ανέργους.
logistoulis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 η μείωση της αγοραστικής δύναμης του κόσμου οδηγεί σε πολύ χειρότερες καταστροφές και όπως και να 'χει ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι η αιτία της κρίσης αλλά είναι αυτός που χτυπήθηκε περισσότερο και θα συνεχίσει να πλήττεται για να βολεύονται κυρίως οι μεγάλοι και να νομίζουν ότι κερδίζουν και κάποιοι μικροί που στην ουσία αυτοκαταστρέφονται είναι τελείως γελοίο να επιτρέπονται αυτά που επιτρέπονται στις μέρες μας 2
insomnia888 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2017 Απλά μπορεί να σε σταματήσει όποτε θέλει χωρίς να δικαιούσαι αποζημίωση. Επίσης την άδεια είσαι υποχρεωμένος να την πάρεις κατά τη διάρκεια της σύμβασης, δηλαδή 1,67 μέρες ανά μήνα αλλιώς στην πληρώνει στο τέλος του μήνα. Αυτό σημαίνει οτι στην ουσία δεν θα πάρεις κανονική άδεια. Μετά από τρεις διαδοχικές συμβάσεις, όποιος και αν φαίνεται εργοδότης, από τη στιγμή που ο χώρος και το αντικείμενο εργασίας είναι ο ίδιος αυτόματα θεωρείται αορίστου και αν σε σταματήσει μετά τους 12 μήνες δικαιούσαι αποζημίωση. Απλά λίγοι πάνε στην επιθεώρηση. Η επιθεώρηση από μόνη της δεν κάθεται να ψάχνει τί κάνει η κάθε εταιρεία. 1
logistoulis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Γνωστός μου πάντως που ήταν σε τέτοια φάση με διαδοχικές συμβάσεις για χρόνια όταν τον έφυγαν του έδωσαν αποζημίωση κανονικά γιατί ήξεραν ότι αν το τραβούσε θα πλήρωναν στο τέλος και είχαν βέβαια και καλές σχέσεις 1
Haldol Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Μετά από τρεις διαδοχικές συμβάσεις, όποιος και αν φαίνεται εργοδότης, από τη στιγμή που ο χώρος και το αντικείμενο εργασίας είναι ο ίδιος αυτόματα θεωρείται αορίστου Αυτό από που προκύπτει; Κάποιο link; Θα 'χει πολλή πλάκα σε περίπτωση συστέγασης επιχειρήσεων.
fakiris31 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Στη Πορτογαλία νομίζω έκαναν και ημέρας. Πήγαινες και αν είχε εκείνη τη μέρα δουλειά δούλευες αλλιώς την άλλη μέρα...
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Η πρωτη συμβαση που υπεγραψε η μικρη μου κορη περυσι το καλοκαιρι ηταν για 12 μερες με ανανεωση για αλλες 7 !!! Μετα τελος . Online sales
logistoulis Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Αυτό από που προκύπτει; Κάποιο link; Θα 'χει πολλή πλάκα σε περίπτωση συστέγασης επιχειρήσεων. Είναι ο νόμος και περιλαμβάνει και απασχόληση σε εταιρείες ίδιου ομίλου
mkp Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Εργοδοτες προτυπα. και τι θες να κάνουν δηλαδή να κλείσουν και να απολυθούν όλοι μετά?
insomnia888 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Η πρωτη συμβαση που υπεγραψε η μικρη μου κορη περυσι το καλοκαιρι ηταν για 12 μερες με ανανεωση για αλλες 7 !!! Μετα τελος . Online sales Από τις χειρότερες και τι θες να κάνουν δηλαδή να κλείσουν και να απολυθούν όλοι μετά? Αν είναι να εκμεταλλεύονται τον εργαζόμενο για να αισχροκερδουν σαν τους μάγκες με τις φράουλες στη Μανωλάδα, καλύτερα να κάνουν μόνοι τους τη δουλειά. Ακούγεται πιο ηθικό. Αυτό από που προκύπτει; Κάποιο link; Θα 'χει πολλή πλάκα σε περίπτωση συστέγασης επιχειρήσεων. https://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/19727 1
4saken Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Για να μην ανοιγω αλλο θεμα, τι ειδη απασχολησης υπαρχουν περα απο 8ωρη?αν δεν κανω λαθος το κλασσικο part time ειναι 20ωρη την εβδομαδα?
insomnia888 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Για να μην ανοιγω αλλο θεμα, τι ειδη απασχολησης υπαρχουν περα απο 8ωρη?αν δεν κανω λαθος το κλασσικο part time ειναι 20ωρη την εβδομαδα? Οτιδήποτε είναι κάτω από 40 ώρες την εβδομάδα είναι part time. Ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης κάποιος εργάζεται 20 ή 30 ώρες αλλά έχω δει και άλλες συμβάσεις 25 ώρες κλπ
mkp Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Αν είναι να εκμεταλλεύονται τον εργαζόμενο για να αισχροκερδουν σαν τους μάγκες με τις φράουλες στη Μανωλάδα, καλύτερα να κάνουν μόνοι τους τη δουλειά. Ακούγεται πιο ηθικό. αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν κλείσουν θα απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι, δηλαδή από το να μην δουλεύουν είναι καλύτερα να δουλεύουν έστω και με αυτό το καθεστώς, γιατί πολύ άπλα δεν υπάρχει άλλη λύση. με τέτοια βάρια φορολογία για τις επιχειρήσεις είναι δύσκολο να επιβιώσουν και πρέπει να βρουν τρόπους ώστε να μείνουν κερδοφόρες, θα μου πεις τώρα οι εργαζόμενη τι φταινέ? έλα που φταινε όταν ψηφίζουν κυβερνήσεις που ανεβάζουν τους φόρους στις επιχειρήσεις αυτά γίνονται.
Γιάννης Platano Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Για να μην ανοιγω αλλο θεμα, τι ειδη απασχολησης υπαρχουν περα απο 8ωρη?αν δεν κανω λαθος το κλασσικο part time ειναι 20ωρη την εβδομαδα? Ο γιος μου δουλευει 6ωρο αλλα κανονικα δηλωμενη εργασια .
insomnia888 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2017 αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν κλείσουν θα απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι, δηλαδή από το να μην δουλεύουν είναι καλύτερα να δουλεύουν έστω και με αυτό το καθεστώς, γιατί πολύ άπλα δεν υπάρχει άλλη λύση. με τέτοια βάρια φορολογία για τις επιχειρήσεις είναι δύσκολο να επιβιώσουν και πρέπει να βρουν τρόπους ώστε να μείνουν κερδοφόρες, θα μου πεις τώρα οι εργαζόμενη τι φταινέ? έλα που φταινε όταν ψηφίζουν κυβερνήσεις που ανεβάζουν τους φόρους στις επιχειρήσεις αυτά γίνονται. Όχι στα σκλαβοπάζαρα. Ο νόμος πρέπει να τηρείται. Δεν είναι θέμα φορολογίας και κυβερνήσεων, είναι ότι ο Έλληνας εργοδότης το παίζει τσιφλικάς και βλέπει τους εργαζόμενους σαν βάρος/αναγκαίο κακό για την ευημερία του. Είναι και αυτό ένας λόγος για την οικονομική κρίση, ότι οι καλύτεροι πηγαν έξω και ξεμειναμε από μυαλά. 25 χρόνια στην αγορά εργασίας έχω δει πολλά και δυστυχώς το συμπέρασμα για την ελληνική εργοδοσία ειναι πάντα το ίδιο. Στο εξωτερικό αν δουν οτι εργάζεσαι και τους φέρνεις κέρδος σου δίνουν benefits επειδή θέλουν να σε κρατήσουν. Εδώ απλά σε ξεζουμιζουν και αν ζητήσεις αύξηση ή πληρωμή υπερωριών σου λένε έτσι είναι εδώ άμα σου αρέσει. Επειδή τα Σαββατοκύριακα συνωστίζονται στον Παρνασσό 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα