Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα είχα μία κουβέντα με μία φίλη μου που δουλεύει σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και μου είπε ότι έχουν την δυνατότητα να δουν το στίγμα την ώρα που μιλάς υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε free κατάσταση?

• Moderators
Δημοσ.

Σήμερα είχα μία κουβέντα με μία φίλη μου που δουλεύει σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και μου είπε ότι έχουν την δυνατότητα να δουν το στίγμα την ώρα που μιλάς υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε free κατάσταση?

Οχι και δεν νομιζω να ισχυει και αυτο που σου λεει η φιλη

Δημοσ.

Εν μέρει ισχύει αυτό που λέει η φίλη. Βασικά γνωρίζουν σε ποιά κεραία συνδέεται το κινητό και από εκεί μπορούν να βουν την γεωγραφική περιοχή στην οποία είσαι, δηλαδή την περιοχή που καλύπτει με σήμα η συγκεκριμένη κεραία.

• Like 4
Δημοσ.

Εν μέρει ισχύει αυτό που λέει η φίλη. Βασικά γνωρίζουν σε ποιά κεραία συνδέεται το κινητό και από εκεί μπορούν να βουν την γεωγραφική περιοχή στην οποία είσαι, δηλαδή την περιοχή που καλύπτει με σήμα η συγκεκριμένη κεραία.

Φαντάζομαι ότι αυτό δεν μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε, ούτε καν ο απλός υπάλληλος που μπορεί να δουλεύει σε κάποιο τηλεφωνικό κέντρο, ή πωλητής σε κάποια από τις εταιρίες κινητής, και η πληροφορία αυτή αποκαλύπτεται μόνο με εισαγγελική εντολή για σοβαρούς λόγους.

• Like 3
Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι αυτό δεν μπορεί να το δει ο οποιοσδήποτε, ούτε καν ο απλός υπάλληλος που μπορεί να δουλεύει σε κάποιο τηλεφωνικό κέντρο, ή πωλητής σε κάποια από τις εταιρίες κινητής, και η πληροφορία αυτή αποκαλύπτεται μόνο με εισαγγελική εντολή για σοβαρούς λόγους.

Στην Ελλάδα βρίσκεσαι... Στη χώρα που το ιατρικό απόρρητο πχ παραβιάζεται καθημερινά. Τη χώρα που η αστυνομία πηγαίνει κλητήρια θεσπίσματα στους γονείς-συγγενείς κάποιου επειδή δε βρήκε τον ίδιο εκεί.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Βασικά υπάρχει app (στο Android σίγουρα, φαντάζομαι και σε άλλες πλατφόρμες) που σου δείχνει από ποια κεραία λαμβάνεις.

Καμια σχεση το να δεις απο που λαμβανεις σημα το κινητο σου με το να δεις απο που παιρνει σημα καποιο τυχαιο νουμερο

Δημοσ.

Ελεγχουν το σημα απο γειτονικες κεραιες και βρισκουν με καλή προσέγγιση ανάλογα με την ένταση του σήματος  (ιδιαιτερα αν η περιοχη καλύπτεται απο 3-4 κεραιες) το στιγμα.. δεν ειναι διαθεσιμο ομως παρα μονο σε άτομα της εταιρειας που εργάζονται σε συγκεκριμενο τεχνικο τμημα.

από την άλλη υπάρχει app  που μπορεις να παγιδευσεις το κινητο που θές και στέλνει πλεον αν ειναι smartphone (που θα ειναι για να τρεχει app) το στιγμα απο το gps  του κινητου..

• Like 1
Δημοσ.

Οχι κι ουτε προκειται διοτι μιλαμε για αυστηρα προσωπικα δεδομενα .

Σαφεστατα ισχυει. Κι οχι μονο οταν μιλας στο κινητο, αλλα ακομα κι αν το εχεις απλα ανοιχτο , φαινεται και καταγραφεται το στιγμα σου στην εταιρεια κινητης. Κατι που ειναι γνωστο απο τον τροπο εξιχνιασης πολλων δυστυχηματων ή και εγκληματων.

• Moderators
Δημοσ.

Οχι κι ουτε προκειται διοτι μιλαμε για αυστηρα προσωπικα δεδομενα .

Σαφεστατα ισχυει. Κι οχι μονο οταν μιλας στο κινητο, αλλα ακομα κι αν το εχεις απλα ανοιχτο , φαινεται και καταγραφεται το στιγμα σου στην εταιρεια κινητης. Κατι που ειναι γνωστο απο τον τροπο εξιχνιασης πολλων δυστυχηματων ή και εγκληματων.

Δεν ημουν ξεκαθαρος, οταν ειπα δεν ισχυει αναφερομουν στην δυνατοτητα να το δει ο οποισδηποτε δουλευει σε εταιρεια κινητης, οτι γινεται ειναι σιγουρο, 

• Like 1
Δημοσ.

Ελεγχουν το σημα απο γειτονικες κεραιες και βρισκουν με καλή προσέγγιση ανάλογα με την ένταση του σήματος  (ιδιαιτερα αν η περιοχη καλύπτεται απο 3-4 κεραιες) το στιγμα.. δεν ειναι διαθεσιμο ομως παρα μονο σε άτομα της εταιρειας που εργάζονται σε συγκεκριμενο τεχνικο τμημα.

από την άλλη υπάρχει app  που μπορεις να παγιδευσεις το κινητο που θές και στέλνει πλεον αν ειναι smartphone (που θα ειναι για να τρεχει app) το στιγμα απο το gps  του κινητου..

Αυτό, το κινητό μιλάει με παραπάνω από ένα base station ταυτόχρονα για να μπορεί να γίνει handover από τον ένα στον άλλο όταν αυτό χρειαστεί (π.χ. το πιο απλό περπατάς στο δρόμο και όπως προχωράς αλλάζεις cells). Οπότε σε περιοχές με πολύ καλή κάλυψη (πολλά cells) μπορείς να τοποθετήσεις το κινητό με πολύ μεγάλη ακρίβεια.

Δημοσ.

^ Και όχι μόνο μπορούν, αλλά τα συγκεκριμένα δεδομένα των cells είναι απαραίτητα για το assisted GPS, καθώς το κανονικό single-channel GPS είναι επικίνδυνα αργό και μπορεί να χρειαστεί μέχρι 12.5 λεπτά για να συγχρονιστεί με τους δορυφόρους.

https://en.wikipedia.org/wiki/Time_to_first_fix

Δημοσ.

Παιδιά ο κάθε υπάλληλος που δουλεύει στην εξυπηρέτηση πελατών μπορεί να δει από ποια περιοχή εκπέμπει το σήμα και σε ποιο σημείο είσαι σε μία εταιρεία μέχρι πριν λίγο καιρό μπορούσε να δει και τα μηνύματα που στέλνει το κινητό αλλά επειδή έγινε ένα σκηνικό με μία που έπιασε τον άντρα την να την απατά πλέον δεν μπορούν να τα δουν αλλά μόνο οι ποιο ψηλά σε θέση υπαλλήλοι αυτό που λέω ισχύει 100% τουλάχιστον για μία εταιρεία που ξέρω εγώ βέβαια θέλω να μάθω αν υπάρχει κάτι σε free για τον οποιονδήποτε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...