V for Vagelis Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 49 λεπτά πριν, The_EnforceR είπε Επίσης, δεν έχω το πρόβλημα στην Ελλάδα, το έχω στη Γερμανία, δηλαδή αν με σταματήσουν και δουν ότι έβγαλα το δίπλωμα αφότου είχα δηλωθεί κάτοικος Γερμανίας επειδή το έβγαλα στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζεται και θέλουν να τα κάνω όλα ξανά μάνα στην Γερμανία με τα τρελά κόστη τους... Περίεργο μου ακούγεται. Από που το άκουσες;
Zaytsev Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 54 minutes ago, The_EnforceR said: Επίσης, δεν έχω το πρόβλημα στην Ελλάδα, το έχω στη Γερμανία, δηλαδή αν με σταματήσουν και δουν ότι έβγαλα το δίπλωμα αφότου είχα δηλωθεί κάτοικος Γερμανίας επειδή το έβγαλα στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζεται και θέλουν να τα κάνω όλα ξανά μάνα στην Γερμανία με τα τρελά κόστη τους... Κατ'αρχάς, μόλις το βγάλεις, θα πας στη Γερμανία και θα το μετατρέψεις σε Γερμανικό. Έτσι θα βγάλεις και πιό εύκολα ασφάλεια και πιό φθηνά.
The_EnforceR Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 5 λεπτά πριν, V for Vagelis είπε Περίεργο μου ακούγεται. Από που το άκουσες; Πήραμε τηλέφωνο με τον θείο μου στα γραφεία της πόλης που ήρθα, στην αρχή δεν ήξεραν και μας πήραν τηλέφωνο αυτοί μετά από ψάξιμο και μας το είπαν. 1 λεπτό πριν, Zaytsev είπε Κατ'αρχάς, μόλις το βγάλεις, θα πας στη Γερμανία και θα το μετατρέψεις σε Γερμανικό. Έτσι θα βγάλεις και πιό εύκολα ασφάλεια και πιό φθηνά. Ναι αλλά αυτοί θα δουν ότι το έβγαλα ενώ ήμουν ήδη δηλωμένος εδώ. Δε θα μου το αναγνωρίσουνε και θα πρεπε να τα κάνω όλα από την αρχή.
Papakaliati Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Zaytsev είπε Κατ'αρχάς, μόλις το βγάλεις, θα πας στη Γερμανία και θα το μετατρέψεις σε Γερμανικό. Έτσι θα βγάλεις και πιό εύκολα ασφάλεια και πιό φθηνά. Πρωτη φορα του ακουω αυτο, αλλα προφανως και δεν ισχυει. Ουτε πιο ευκολα βγαζεις ( δεν ειναι δανειο η ασφαλεια, δεν σε απορριπτουν), αλλα ουτε και πιο φτηνα ( δεν σε ρωτανε απο που ειναι το διπλωμα σου...) Κανεις δεν θα εξακριβωσει που εβγαλες το διπλωμα η αμα ησουν δηλωμενος Γερμανια η οχι οταν το εβγαλες. Μονιμος κατοικος εξωτερικου εχει φορολογικη σημασια, το υπουργειο συγκοινωνιων ουδεμια σχεση δεν εχει. Οταν ειχα χασει το διπλωμα μου, παρολο που ημουν δηλωμενος κατοικος εξωτερικου δεν ειχα θεμα να το ξαναβγαλω στην Ελλαδα. Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2018 από Papakaliati
ProponitisTouKanape Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Οντως δεν ισχυει. Τσεκαρισμενο. Δεν αλλαζουν οι ασφαλειες και επειδη το ειχα ρωτησει κι εγω, εφοσον το διπλωμα σου ειναι της ΕΕ, σου λενε οι ιδιοι οι Γερμανοι να μη το αλλαξεις. Αν παλι θες να το αλλαξεις με το ζορι, κανει αν θυμαμαι καλα 50€ 10 ώρες πριν, The_EnforceR είπε Πήραμε τηλέφωνο με τον θείο μου στα γραφεία της πόλης που ήρθα, στην αρχή δεν ήξεραν και μας πήραν τηλέφωνο αυτοί μετά από ψάξιμο και μας το είπαν. Ναι αλλά αυτοί θα δουν ότι το έβγαλα ενώ ήμουν ήδη δηλωμένος εδώ. Δε θα μου το αναγνωρίσουνε και θα πρεπε να τα κάνω όλα από την αρχή. Ποιος να στο αναγνωρισει; Το ελληνικο σου διπλωμα εχει την ιδια ισχυ με το γερμανικο. Οποτε και να το εβγαλες. Και να σε σταματησει καποια στιγμη η αστυνομια, θα δει το διπλωμα σου. Οχι το Meldebescheinigung. Κι αν εχεις τοσο πολυ αγχος, τραβα δωσε 50€ και αλλαξε το. Μαθε που ειναι το αντιστοιχο γραφειο στην πολη σου, πας το διπλωμα και φωτογραφιες και εισαι κυριος. Μην πανικοβαλλεσαι... 1
Speculoos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 O Zaytsev μιλάει έχοντας την ιρλανδική εμπειρία. Πράγματι στην Ιρλανδία οι ασφαλιστικές σε χρεώνουν περισσότερο αν δεν έχεις ιρλανδικό δίπλωμα. Στο Βέλγιο δεν έχω τέτοιο θέμα θα πάρω πάνω κάτω την ίδια προσφορά.
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) Δε μένω στη Γερμανία αλλά έχω πολύ καλούς φίλους που μετανάστευσαν εκεί πριν 5 χρόνια. Αυτή την ιστορία με το δίπλωμα την έχω ξαναακούσει. Οι φίλοι μου αναγκάστηκαν να πληρώσουν πολύ παραπάνω από ότι στην Ελλάδα επειδή και αυτοί είχαν δηλωθεί ότι μένουν μόνιμα εκεί (και προφανώς δεν είχαν ήδη δίπλωμα πριν πάνε Γερμανία). Επεξ/σία 6 Δεκεμβρίου 2018 από Επισκέπτης
MaDaAmAx1985 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Γεία σας παιδια, για το bocholt Γερμανίας τι γνώμη έχετε; Σε λίγο καιρό θα μετακομίσω εκει..
The_EnforceR Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 3 ώρες πριν, Daubentonio είπε Δε μένω στη Γερμανία αλλά έχω πολύ καλούς φίλους που μετανάστευσαν εκεί πριν 5 χρόνια. Αυτή την ιστορία με το δίπλωμα την έχω ξαναακούσει. Οι φίλοι μου αναγκάστηκαν να πληρώσουν πολύ παραπάνω από ότι στην Ελλάδα επειδή και αυτοί είχαν δηλωθεί ότι μένουν μόνιμα εκεί (και προφανώς δεν είχαν ήδη δίπλωμα πριν πάνε Γερμανία). Το θέμα με εμενα ειναι ότι έχω ήδη ξεκινήσει, έχω πάρει τα σήματα και έχω κάνει όλα τα μαθήματα, αλλά επειδή οι καθηστερημενοι κάνουν απεργίες και πληρονονται έχουν κρατήσει την απεργία για 3 μήνες και φοβάμαι ότι θα κρατήσει πάλι 6μηνο όπως το 2016... Αν είναι δυνατόν πια με αυτό το κράτος και τον δημόσιο τομέα του...
Zaytsev Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2018 9 hours ago, Papakaliati said: Πρωτη φορα του ακουω αυτο, αλλα προφανως και δεν ισχυει. Ουτε πιο ευκολα βγαζεις ( δεν ειναι δανειο η ασφαλεια, δεν σε απορριπτουν), αλλα ουτε και πιο φτηνα ( δεν σε ρωτανε απο που ειναι το διπλωμα σου.. 9 hours ago, ProponitisTouKanape said: Οντως δεν ισχυει. Τσεκαρισμενο. Δεν αλλαζουν οι ασφαλειες και επειδη το ειχα ρωτησει κι εγω, 7 hours ago, Speculoos said: O Zaytsev μιλάει έχοντας την ιρλανδική εμπειρία. Πράγματι στην Ιρλανδία οι ασφαλιστικές σε χρεώνουν περισσότερο αν δεν έχεις ιρλανδικό δίπλωμα. Στο Βέλγιο δεν έχω τέτοιο θέμα θα πάρω πάνω κάτω την ίδια προσφορά. ^^^^^^^ Αυτό. Για Γερμανία, δε γνωρίζω, αλλά Ιρλανδία, Αγγλία, Σουηδία, Νορβηγία και Φιλανδία, που γνωρίζω, παίζει ρόλο. Έχω παραδείγματα συναδέλφων που με δίπλωμα ΕΕ τους ζητούσαν 4.000e για να ασφαλίσουν 1200cc αμάξι. Σε φίλο, δεν έδιναν καν προσφορά, έφτασε να στείλει email στην επιτροπή ανταγωνισμού, όπου τελικά του έδωσαν προσφορά. Η γυναίκα μου, ασφάλισε 1600cc με 1800e το χρόνο και μόλις το γύρισε σε Ιρλανδικό, έπεσε στα 950.
Papakaliati Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2018 4.000 τον χρονο για 1200cc ; Τι τιμες ειναι αυτες; Και αφου ειναι υποχρεωτικη η ασφαλεια του αυτοκινητο, πως ειναι δυνατον να μην του δινουν προσφορα; Περιεργα ακουγονται τα πραγματα στην Ιρλανδια...
TheLastEmperor Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Καλησπερα, τι γνωμη εχετε για μεταναστευση στην Αυστραλια(Μελβουρνη) αντι για Ευρωπη; Ρωταω επειδη εχω την υπηκοοτητα απο τη μητερα μου και στενους συγγενεις που θα μπορουσαν να με φιλοξενησουν. Ενδιαφερομαι κυριως για ενδεικτικους μισθους IT σε σχεση πχ με Λονδινο και αλλες ευρωπαικες πολεις, αλλα και γενικοτερα για το πως ειναι η ζωη εκει περα, αν εχει καλο nightlife η αν ειναι βαρετα κ.ο.κ
IoannisSM Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2018 Ξερει κανενας τι παιζει με αγορα σπιτιου στη Γλασκωβη;
defacer Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 15 hours ago, TheLastEmperor said: Καλησπερα, τι γνωμη εχετε για μεταναστευση στην Αυστραλια(Μελβουρνη) αντι για Ευρωπη; Ρωταω επειδη εχω την υπηκοοτητα απο τη μητερα μου και στενους συγγενεις που θα μπορουσαν να με φιλοξενησουν. Ενδιαφερομαι κυριως για ενδεικτικους μισθους IT σε σχεση πχ με Λονδινο και αλλες ευρωπαικες πολεις, αλλα και γενικοτερα για το πως ειναι η ζωη εκει περα, αν εχει καλο nightlife η αν ειναι βαρετα κ.ο.κ Όταν σκέφτεσαι να μεταναστεύσεις στην άλλη άκρη του κόσμου, να αφήσεις πίσω σου πρακτικά όλη σου τη μέχρι τώρα ζωή και να φτιάξεις μια καινούρια σχεδόν από το μηδέν με τη βοήθεια συγγενών... Αλλά ζυγίζεις προσεκτικά και το nightlife πριν πάρεις την απόφαση. 3 1
headbanger Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2018 9 ώρες πριν, defacer είπε Όταν σκέφτεσαι να μεταναστεύσεις στην άλλη άκρη του κόσμου, να αφήσεις πίσω σου πρακτικά όλη σου τη μέχρι τώρα ζωή και να φτιάξεις μια καινούρια σχεδόν από το μηδέν με τη βοήθεια συγγενών... Αλλά ζυγίζεις προσεκτικά και το nightlife πριν πάρεις την απόφαση. Κάποιοι το κάναμε και χωρίς συγγενείς, και βρηκαμε καλύτερο rock n roll nightlife από ότι φανταζόμασταν 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις