Προς το περιεχόμενο

Nintendo Switch Hacking

Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian

Βασικοί κανόνες για τη χρήση των νημάτων που αφορούν Hacking κονσόλας:

Επιτρέπονται:

• Συζήτηση πάνω σε ειδήσεις για το hacking μιας κονσόλας
  •  Συζήτηση για εγκατάσταση Homebrew apps και δημιουργία/ εγκατάσταση αντιγράφων δικών σας νόμιμα αποκτηθέντων παιχνιδιών.

Δεν είναι ανεκτά τα παρακάτω:

• Χρήση του νήματος για να αναζητήσετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών
  • Χρήση του νήματος για να ζητήσετε υποστήριξη για το πώς θα τρέξετε πειρατικές εκδόσεις παιχνιδιών που βρήκατε/κατεβάσατε.
  • Απαντήσεις του στυλ "τα  υπόλοιπα σε pm (γιατί δεν επιτρέπονται τέτοιες συζητήσεις στο forum)"

Στην περίπτωση που εντοπιστούν τέτοια μηνύματα στο νήμα και δεν έχει υποβληθεί ούτε μία αναφορά για αυτά, το νήμα θα κλειδωθεί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, d..b είπε

Ναι με modchip..

Ξερουμε κανενα μαγαζι απο Κινα και κανεναν στην Αθηνα που να αναλαμβανει το soldering κτλ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο retroarch δεν έχει core για 3DS...εχω περασει το citra..υπαρχει κατι αλλο ξέρει κάποιος να βοηθήσει?

Επεξ/σία από spirakosxix
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή μια 1Tb SDcard έχει τριπλάσια τιμή (αν δεν κάνω λάθος 2tb είναι το μέγιστο που μπορεί να πάρει το switch) από μία 512gb και δεν συμφέρει η αγορά της, πως μπορούμε να έχουμε περισσότερο χώρο στο switch για apps/games?

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε κατά βούληση διάφορες SDcards, οι οποίες θα έχουν το hack στην emmuNAND με διαφορετικά firmware Os και atmosphere, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να κάνουμε και updates κάθε φορά που βγαίνει νέο firmware Os και atmosphere, παρά να βάζουμε μια νέα sdcard να κάνουμε όλη την διαδικασία από την αρχή και μετά απλά να αλλάζουμε, SDcards?

Υπάρχει άλλη λύση ή κάποιος άλλος ευκολότερος τρόπος;

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.

Πολλες καρτες sd μπορεις να εχεις οι οποιες θα ειναι στημενες με cfw και emummc αλλα και το card reader καταπονεις που δεν ειναι το πιο αξιοπιστο γενικα , αλλα επισης δεν μπορεις να εχεις διαφορετικο firmware και atmosphere...

H emummc στηριζεται πανω στο ofw και στην εκδοση που αυτο ειναι οποτε θα πρεπει να αναβαθμιζεις την emummc καθε φορα που αναβαθμιζεις το ofw...

Στην τελικη μπορεις να φτιαξεις 2 x 512gb και να τις εχεις και τις 2 up to date με τα τελαυταια cfw οποτε χρειαζεται...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, d..b said:

Πολλες καρτες sd μπορεις να εχεις οι οποιες θα ειναι στημενες με cfw και emummc αλλα και το card reader καταπονεις που δεν ειναι το πιο αξιοπιστο γενικα , αλλα επισης δεν μπορεις να εχεις διαφορετικο firmware και atmosphere...

H emummc στηριζεται πανω στο ofw και στην εκδοση που αυτο ειναι οποτε θα πρεπει να αναβαθμιζεις την emummc καθε φορα που αναβαθμιζεις το ofw...

Στην τελικη μπορεις να φτιαξεις 2 x 512gb και να τις εχεις και τις 2 up to date με τα τελαυταια cfw οποτε χρειαζεται...

ναι γνωριζω για την ευθραστοτητα του card reader του switch.

1) τωρα που εχω το τελευταιο HOS και atmoshere καθως (χθες εκανα απο την αρχη το hack), αν παρω ακομα μια 512GB μπορω να την κάνω image/clone στην νεα SDcard, να την βάλω στο switch και μετα να μπω SYSTEM SETTINGS > DATA MANAGEMENT > SOFTWARE να τα σβησω ολα τα apps που ειναι στην SDcard για να περάσω αλλα;

2) H ιδια SDcard που εχει emummc, μπορεί να μπει σε διαφορετικό hackable switch και να δουλέψει out of the box, μονο με inject payload (hakate)?

3) χρειάζεται να αφήνουμε κάποιο ελεύθερο χώρο στην SDcard ή δεν παιζει ρόλο στο loading και health της SDcard?

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το πρωτο απο την στιγμη που μολις το εστησες φτιαξε και την δευτερη sd παλι απο την αρχη , με image clone κτλ δεν θα δουλεψει 100% σωστα...

πιο ευκολο και πιο σωστο να την στησεις απο την αρχη και να εισαι εισαι σιγουρος παρα με clone κτλ...

Για το δευτερο δυστηχως δεν γινεται...

Για το τριτο εγω προσωπικα την στηνω με 12gb partition για το hidden partition καθως δεν χρειαζεται παραπανω και τσαμπα θα φας τα gb εαν το στησεις με 64gb οσο ειναι το πραγματικο μεγεθος της mmc και μεχρι στιγμης εχω καρτα που ειναι γεματη full χωρις κανενα θεμα , απλα οταν θα εχεις καινουργια dlc η update θα ειναι ενα θεμα καθως δεν θα μπορεις να τα περασεις...

Επεξ/σία από d..b
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, d..b said:

Για το τριτο εγω προσωπικα την στηνω με 12gb partition για το hidden partition καθως δεν χρειαζεται παραπανω και τσαμπα θα φας τα gb εαν το στησεις με 64gb οσο ειναι το πραγματικο μεγεθος της mmc και μεχρι στιγμης εχω καρτα που ειναι γεματη full χωρις κανενα θεμα , απλα οταν θα εχεις καινουργια dlc η update θα ειναι ενα θεμα καθως δεν θα μπορεις να τα περασεις...

λογικά αυτό που αναφέρεις για 12gb ειναι για partition-based Emunand, οπως αναφέρει και παρακάτω για 29 full, σωστά;

Spoiler
  • Select the Tools tab, then select Partition SD Card, and finally press Ok.
  • Now, pick what EmuNAND type you want to use:

• To create a partition-based Emunand:
      • Move the emuMMC (RAW) slider until it says 29 full, then press Next Step and finally press Start.
    • To create a file-based EmuNAND:
      • Press Next Step, and then press Start.
  • Once the operation is done, press Close and then select the Home tab.

εχω κάνει file-based EmuNAND, δεν γνωρίζω ποσα gb καταλαμβάνει, υπάρχει τρόπος να το δω;

Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.
1 ώρα πριν, prefuse είπε

λογικά αυτό που αναφέρεις για 12gb ειναι για partition-based Emunand, οπως αναφέρει και παρακάτω για 29 full, σωστά;

Απόκρυψη περιεχομένων
  • Select the Tools tab, then select Partition SD Card, and finally press Ok.
  • Now, pick what EmuNAND type you want to use:

• To create a partition-based Emunand:
      • Move the emuMMC (RAW) slider until it says 29 full, then press Next Step and finally press Start.
    • To create a file-based EmuNAND:
      • Press Next Step, and then press Start.
  • Once the operation is done, press Close and then select the Home tab.

εχω κάνει file-based EmuNAND, δεν γνωρίζω ποσα gb καταλαμβάνει, υπάρχει τρόπος να το δω;

Ναι για partition based ειναι απλα δεν χρειαζεται να ειναι 29gb δεν υπαρχει κανενας λογως (64gb αντοιστοιχα στο oled)

Δεν γνωριζω καθολου στο file based πως και τι καθως παντα με partition επαιζα καθως το file based ειναι γνωστο για corruption...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 minutes ago, d..b said:

Ναι για partition based ειναι απλα δεν χρειαζεται να ειναι 29gb δεν υπαρχει κανενας λογως (64gb αντοιστοιχα στο oled)

Δεν γνωριζω καθολου στο file based πως και τι καθως παντα με partition επαιζα καθως το file based ειναι γνωστο για corruption...

για partition based, με απέτρεπε αυτό > Migrating to a new SD card or making a backup of your EmuNAND is much more complex.

και έτσι επέλεξα partition based.. το οποιο αναφέρει >

• Very easy to transfer or make a backup of.

αρα μήπως με file based emuNAND παιζει απροβλημάτιστα το image/clone..?

Το corruption σημαίνει οτι χάνεις το game ή όλη την emuNAND, οποτε θέλει και πάλι ολα απο την αρχή;

Spoiler

Partition-based EmuNAND

Pros:

• Has the least chance of corruption.

Cons:

• Creating a new EmuNAND requires you to partition your SD card, thus existing files on the SD will get deleted.
  • Migrating to a new SD card or making a backup of your EmuNAND is much more complex.

File-based EmuNAND

Pros:

• Very easy to transfer or make a backup of.
  • Creating a new EmuNAND is easier, and won't require you to partition your SD card.

Cons:

• Your EmuNAND setup has a higher chance of getting corrupted.
    • This applies to both FAT32 and exFAT users.
  • Transferring games between your SD card and your EmuNAND via system settings is not possible.
    • This is due to an unfixed bug.
Επεξ/σία από prefuse
Δημοσ.

Δεν ξέρω καθόλου με file based καθώς δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ…όποτε κανείς τα πειράματα σου και ενημερώνεις εάν θες…

Αυτό που ξέρω είναι πως με partition based ξέρω μόνο μια περίπτωση με corrupted αρχεία και για αυτό έφταιγε η κάρτα…

επισης το να στήσεις καινουργια κάρτα δεν είναι πάνω από 10 λεπτά διαδικασία εννοείται για καθαρό σύστημα χωρίς μεταφορά και εγκατάσταση παιχνιδιών και για αυτό δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το clone/image… 

προτιμώ να στήσω την κάρτα από την αρχή και να πετάξω τα παιχνίδια μετά με dbi μέσα ..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...