Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Παγωτό είναι προφανώς. Ξέρω ότι η Kayak (από τις μάρκες) έχει κάποιες γεύσεις.

• Απαντ. 171
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το βιολογικο παγωτο ξερει κανεις αν ειναι παγωτο ή γλυκισμα;

Λογικά παγωτό αφού είναι γάλα και όχι σκόνη

Δημοσ.

Είναι και ένα μαγαζάκι, στη Βουλής ή στη Νίκης δεν θυμάμαι και πάντα τις μπερδεύω αυτές τις δύο, όπως κατεβαίνεις την Ερμού από Σύνταγμα κάνεις αριστερά σε μια από τις δύο και πηγαίνεις προς πλάκα, είναι στο δεξί σου χέρι και έχει παγωτά από βουβαλίσιο γάλα.

Από τα "περιπτέρου" έχω ακούσει ότι τα Κρι Κρι έχουν κανονικό γάλα και από τότε τα προτιμώ και μου αρέσουν και πάρα πολύ μπορώ να πω. Ειδικά ένα ξυλάκι με βατόμουρα και τέτοια είναι.....κόλαση. 

Προσωπικά έχω προμηθευτεί και παγωτομηχανή (κόστος 40-50 ευρώ) και όταν έχω όρεξη φτιάχνω τα δικά μου παγωτά με υλικά που επιλέγω προσεκτικά 

Δημοσ.

περα απο τα μαγαζια που πουλανε "φρεσκο" παγωτο αυτο που εχω διαβασει σχετικα με τις συσκευασιες που πουλιουνται στα supemarkets ειναι η διαφορα του Παγωτου με το Παγωμενο Γλυκισμα. Στο δευτερο χρησιμοποιουν υλικα τα οποια δεν ειναι και οτι καλυτερο για τον οργανισμο. 

http://www.arcadiaportal.gr/news/pagoto-i-pagomeno-glukisma-oli-i-alitheia

εγω π.χ  επερνα απο το lidl το noblissima την συσκευασια 2λτ και περσυ αν θυμαμε καλα ελεγε Παγωμενο Γλυκισμα. Σημερα που ξαναπηρα την συσκευασια εγραφε απο πισω ΠΑΓΩΤΟ και απο τα συστατικα ελειπε π.χ το Φοινικελαιο. 

Το αν θα λέγετε κάτι παγωτό ή παγωμένο γλύκισμα δε έχει να κάνει με το αν είναι υγιεινό αλλά αν τηρεί τους τυπικούς όρους για να καλείται παγωτό (όρια % σε κάποια υλικά κλπ).

http://www.efet.gr/images/efet_res/docs/consultations/new_legislation_settings/Isxyon_%20Arthro_137_%20KTP.pdf

btw: Στην Ελλάδα του 2017 ο ΕΦΕΤ τυπώνει pdf/word και μετά τα σκανάρει χαρτιά για να τα ανεβάσει στο site του.

Το ίδιο πχ ισχύει και με τη μαρμελάδα διάφορα άλλα.

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Είναι και ένα μαγαζάκι, στη Βουλής ή στη Νίκης δεν θυμάμαι και πάντα τις μπερδεύω αυτές τις δύο, όπως κατεβαίνεις την Ερμού από Σύνταγμα κάνεις αριστερά σε μια από τις δύο και πηγαίνεις προς πλάκα, είναι στο δεξί σου χέρι και έχει παγωτά από βουβαλίσιο γάλα.

Από τα "περιπτέρου" έχω ακούσει ότι τα Κρι Κρι έχουν κανονικό γάλα και από τότε τα προτιμώ και μου αρέσουν και πάρα πολύ μπορώ να πω. Ειδικά ένα ξυλάκι με βατόμουρα και τέτοια είναι.....κόλαση. 

Προσωπικά έχω προμηθευτεί και παγωτομηχανή (κόστος 40-50 ευρώ) και όταν έχω όρεξη φτιάχνω τα δικά μου παγωτά με υλικά που επιλέγω προσεκτικά

Νικης :) Αν λες το Γκιουλογλου δηλαδη.
Δημοσ.

Ο Γκιουλούογλου τα σπάει (ειδικά το καϊμάκι του), υπάρχει όμως και παραπάνω στη Νίκης (προς Πλάκα) το Cremino που έχει απίθανο παγωτό. Δεν είναι πολύ γνωστό.

Δημοσ.

Και που ξέρω αν ο Γκιούλογλου, ο Λοτσάρης, ο Γκρες κτλ έχουν "αληθινό παγωτό" αφού δεν μπορούμε να δούμε τα συστατικά;

• Moderators
Δημοσ.

Υπάρχει ένα μαγαζί του οποίου το όνομα μου διαφεύγει στην πλατεία της Ηλιούπολης που φτιάχνει κάθε μέρα διαφορετικές γεύσεις, από τις οποίες πολλές δεν είναι οι "συνηθισμένες". Ένα μικρό μακρόστενο είναι, με μια μικρή βιτρίνα.

Δημοσ.

Και που ξέρω αν ο Γκιούλογλου, ο Λοτσάρης, ο Γκρες κτλ έχουν "αληθινό παγωτό" αφού δεν μπορούμε να δούμε τα συστατικά;

Σωστός, για πείτε εσείς που κάνατε προτάσεις, γιατί μιλάτε σαν να είναι αυτονόητο ότι όποιος έχει εργαστήριο σίγουρα χρησιμοποιεί τις σωστές πρώτες ύλες.

Με την ευκαιρία να πω ότι το παγωτό στην Ιταλία δεν παίζεται σε ποιότητα. Εχουμε κάτι αντίστοιχο;

Επισκέπτης
Δημοσ.

La greche. Ιταλικό παγωτό φτιάχνουν.

Και το παγωτό στην Ιταλία δεν είναι καθολικά καλό (προφανώς).

• Moderators
Δημοσ.

Σωστός, για πείτε εσείς που κάνατε προτάσεις, γιατί μιλάτε σαν να είναι αυτονόητο ότι όποιος έχει εργαστήριο σίγουρα χρησιμοποιεί τις σωστές πρώτες ύλες.

Με την ευκαιρία να πω ότι το παγωτό στην Ιταλία δεν παίζεται σε ποιότητα. Εχουμε κάτι αντίστοιχο;

Το Le Greche που αναφερθηκε και το Arte Italiana στο Λαυριο που φτιαχνεται απο Ιταλους με ιταλικες συνταγες και σουπερ πρωτες υλες.

Δικιο εχεις απο τη μια αλλα υποτιθεται εμπιστευεσαι και το μαγαζι που μπαινεις. Για τον ιδιο λογο που εμπιστευεσαι πως το σουβλατζιδικο που τρως εχει κανονικο γυρο ξερωγω.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...