Προς το περιεχόμενο

αληθινά παγωτά


McNerd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στη Θεσσαλονίκη το φρετζιο εχει χειροποίητο παγωτό από κανονικό γάλα (φάρμες κουκακι). Αν είστε και της βαφλας κάντε ένα συνδυασμό με νοναμπελα και φουντελινα!!!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 171
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλη παρατηρηση πανω σαυτο π ειπες.Ο σκλαβενιτης στο γαλα του ενω ελεγε οτι δεν ειναι ελληνικο τωρα το λεει, ενδεχομενως λοιπον και στο παγωτο του.Αυτα προς ενημερωση.

 

Γιατι είναι τοσο σημαντικο το ποιας εθνικοτητας είναι το γαλα των παγωτων? ετσι κι αλλιως τα παγωτα του εμποριου εχουν τοσα συντηρητικα μεσα που κανονικα μονο από  παιδια πρεπει να καταναλωνονται.

Αφου προσεχεις το γαλα στο παγωτο σου να ειναι ελληνικο, να υποθεσω οτι προσεχεις το ιδιο και στο τυρι σου?

Επεξ/σία από rus
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρώτη φορά το ακούω αυτό.

Για το ψωμί είχα διαβάσει ότι δεν είναι αληθινό ψωμί (επιβεβαιωμένο) αλλά για παγωτά, δεν το είχα ακούσει ή διαβάσει πουθενά.

Πάντα γλυκά τα θυμάμαι να είναι τα παγωτά. :whistle:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι είναι τοσο σημαντικο το ποιαw εθνικοτητας είναι το γαλα των παγωτων? ετσι κι αλλιως τα παγωτα του εμποριου εχουν τοσα συντηρητικα μεσα που κανονικα μονο από  παιδια πρεπει να καταναλωνονται.

Αφου προσεχεις το γαλα στο παγωτο σου να ειναι ελληνικο, να υποθεσω οτι προσεχεις το ιδιο και στο τυρι σου?

Δεν ειπα πουθενα οτι ειναι τοσο σημαντικο απλα εκανα μια παρατηρηση.Οσον αφορα το τυρι π ειπες ναι το προσεχω και αυτο.

Γενικως προτιμω να ειναι κατι ελληνικο,εκτος αν το θεωρεις κακο..

Ας μεινουμε ομως εντος θεματος καλυτερα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ειπα πουθενα οτι ειναι τοσο σημαντικο απλα εκανα μια παρατηρηση.Οσον αφορα το τυρι π ειπες ναι το προσεχω και αυτο.

Γενικως προτιμω να ειναι κατι ελληνικο,εκτος αν το θεωρεις κακο..

Ας μεινουμε ομως εντος θεματος καλυτερα.

 

Δηλαδη κανεις παρατηρηση σε κατι που δε θεωρεις σημαντικο?

Τα περισσοτερα τυρια της αγορα είναι με γαλα απ το εξωτερικο. Ποια παιρνεις εσυ?

Δεν θεωρω κακο να προτιμας να ειναι κατι ελληνικο, αυτό που ρωτησα ειναι αν το ελληνικο γαλα είναι καλυτερο απο το ξενο.

Αφου θες να μενουμε στο θεμα τοτε καλο είναι να μη βγαινεις. Το γαλα παντως του παγωτου είναι εντος θεματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδη κανεις παρατηρηση σε κατι που δε θεωρεις σημαντικο?

Τα περισσοτερα τυρια της αγορα είναι με γαλα απ το εξωτερικο. Ποια παιρνεις εσυ?

Δεν θεωρω κακο να προτιμας να ειναι κατι ελληνικο, αυτό που ρωτησα ειναι αν το ελληνικο γαλα είναι καλυτερο απο το ξενο.

Αφου θες να μενουμε στο θεμα τοτε καλο είναι να μη βγαινεις. Το γαλα παντως του παγωτου είναι εντος θεματος.

Το τυρι παλι ειναι εκτος.Αν θες να μιλησεις για τυρια φιαξε αλλο θεμα.

 

Στα του παγωτου τωρα προσφατα δοκιμασα καιμακι π το φιαχνει ενας φουρνος στη Νεα Σμυρνη στην πλαστηρα κοντα στην διασταυρωση με εφεσου για οσους μενουν στα περιξ.Ενα απο τα καλυτερα π εχω φαει.Πραγματικα αξιζει μια δοκιμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θες να μιλησεις για τυρια φιαξε αλλο θεμα.

 

 

Eγινε, θα φιαξω!

Στα του παγωτου τωρα προσφατα δοκιμασα καιμακι π το φιαχνει ενας φουρνος στη Νεα Σμυρνη στην πλαστηρα κοντα στην διασταυρωση με εφεσου για οσους μενουν στα περιξ.Ενα απο τα καλυτερα π εχω φαει.Πραγματικα αξιζει μια δοκιμη.

 

Δηλαδη ρώτησες το ζαχαροπλαστη και σου ειπε ότι βαζει μονο ελληνικο γαλα?

Μπορει όμως να λεει και ψεμματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 11 μήνες μετά...
Στις 9/6/2017 στις 11:19 ΜΜ, beatshooter είπε

Απορω ποιος δινει 2.20€ για τις αηδιες του εμποριου(νεστλε,εβγα κτκ) ενωμε τα ιδια λεφτα τρωει παγωταρα απο ζαχαροπλαστειο...

Δυστυχως πολυς κοσμος αγοραζει αυτα τα "παγωτα", συνηθως ειναι η ευκαιρια (περναμε απο το περιπτερο και το ειδαμε ή κατι τετοιο) για να παρουν κατι να "δροσιστουν", θα ειναι ειτε αναψυκτικο ειτε παγωτο. Επισης πολλοι (επειδη δεν ξερουν) νομιζουν οτι το ζαχαροπλαστειο ειναι πανακριβο και τους "κλεβει", σου λενε γιατι να δωσω 11 ευρω το κιλο στο ζαχαροπλαστειο οταν μπορω να παρω 2 ή και 3 "κιλα" απο το supermarket με τα ιδια χρηματα, μπερδευουν δηλαδη τα κιλα με τα λιτρα (ισως να φταιει οτι οι μεγαλυτεροι σε ηλικια ξερανε οτι 1 λιτρο παγωτου ειναι περιπου 1 κιλο, κατι που δεν ισχυει για τα "παγωτα" απο supermarkets και περιπτερα).

Επισης, δεν ειναι ακριβως η ιδια τιμη, το ζαχαροπλαστειο θα σου βγει λιγο ακριβοτερα αλλα φυσικα και αξιζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
1 hour ago, tsioulak said:

κατι που δεν ισχυει για τα "παγωτα" απο supermarkets και περιπτερα)

Αναλόγως τι μάρκα παίρνεις όμως. 😛

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 ώρες πριν, tsioulak είπε

Δυστυχως πολυς κοσμος αγοραζει αυτα τα "παγωτα", συνηθως ειναι η ευκαιρια (περναμε απο το περιπτερο και το ειδαμε ή κατι τετοιο) για να παρουν κατι να "δροσιστουν", θα ειναι ειτε αναψυκτικο ειτε παγωτο. Επισης πολλοι (επειδη δεν ξερουν) νομιζουν οτι το ζαχαροπλαστειο ειναι πανακριβο και τους "κλεβει", σου λενε γιατι να δωσω 11 ευρω το κιλο στο ζαχαροπλαστειο οταν μπορω να παρω 2 ή και 3 "κιλα" απο το supermarket με τα ιδια χρηματα, μπερδευουν δηλαδη τα κιλα με τα λιτρα (ισως να φταιει οτι οι μεγαλυτεροι σε ηλικια ξερανε οτι 1 λιτρο παγωτου ειναι περιπου 1 κιλο, κατι που δεν ισχυει για τα "παγωτα" απο supermarkets και περιπτερα).

Επισης, δεν ειναι ακριβως η ιδια τιμη, το ζαχαροπλαστειο θα σου βγει λιγο ακριβοτερα αλλα φυσικα και αξιζει.

 

Σωστός, αν και δεν είναι ο κανόνας. Τα τελευταία 10+ χρόνια παίζουν έτοιμα μίγματα που "φτιάχνουν σπιτικά παγωτά", φαινομενικά ανώτερα των περιπτέρων... Καλώς η κακώς το παγωτό θέλει εργαλεία που δεν έχουν όλα τα ζαχαροπλαστεία, και ακόμα εάν τα έχουν τα κοστολόγια είναι πολύ διαφορετικά εάν κάποιος χρησιμοποιήσει έτοιμα μίγματα...  Πάντως είναι πολύ έυκολο για όποιον έχει ένα σταθερό mixer με μεταλικό μπώλ να φτιάξει ότι παγωτό επιθυμεί. το τελικό κόστος ίσως να είναι παραπλήσιο του ζαχαραπλαστείου, αλλά ξέρεις τί έχεις βάλει μέσα...

on topic, N. Ηράκλειο - Πεύκη παίζει και η "Δήμητρα" με μεγάλη ποικιλια και πολύ καλή ποιότητα...

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Super Moderators
1 minute ago, rubadub said:

Πάντως είναι πολύ έυκολο για όποιον έχει ένα σταθερό mixer με μεταλικό μπώλ να φτιάξει ότι παγωτό επιθυμεί. το τελικό κόστος ίσως να είναι παραπλήσιο του ζαχαραπλαστείου, αλλά ξέρεις τί έχεις βάλει μέσα...

To θέμα είναι όμως να μην φτιάχνεις απλά τις ίδιες κλασικές γεύσεις. Το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται κι ο παπάς...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thresh έχεις δίκιο! εάν θέλω πχ παρφαί, θα πάρω απο την Δήμητρα που είπα παραπάνω, προσωπικά δεν θα ασχοληθώ να φτιάξω. Αλλά γενικά το homemade είναι κλάσεις ανώτερο (για εμένα τουλάχιστον) απο ότι έχω δοκιμάσει έξω..

υπόψη ότι πολλά φρουτοπαγωτά έχουν αρώματα φρούτων και όχι φρούτα, οπότε εάν βρείς τέτοια αρώματα δεν θα βαρεθείς ποτέ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 λεπτά πριν, rubadub είπε

υπόψη ότι πολλά φρουτοπαγωτά έχουν αρώματα φρούτων και όχι φρούτα, οπότε εάν βρείς τέτοια αρώματα δεν θα βαρεθείς ποτέ...

Σε ότι αφορά των περιπτέρων κλπ, δεν υπάρχουν ούτε καν αρώματα αλλά απλά χρωστικές. Σε ότι αφορά τα ζαχαροπλαστεία, εξαρτάται.. από το ζαχαροπλαστείο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...