Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Makkkk είπε

Όχι.. Υπάρχει μαθηματικός τύπος στο οδηγό του εξοικονομώ για την αμοιβή του ΠΕΑ. εγώ με 70τμ πλήρωσα 244€ νομίζω. 

σε ευχαριστω για την διευκρίνιση ! 

Παιδιά έχω και μια άλλη απορία, ενώ ολες οι εταιρείες αλουμινίων μας έστειλαν εγγράφως σε email την προσφορά τους, μια εταιρεία με πιο οικονομική προσφορά μας είπε την τιμή προφορικά, και ειχε πει τότε ο κύριος με τον οποίο μίλησα πως αν μας ενδιαφέρει περνάμε απο την έκθεση να τα δούμε, και στην συνεχεια μας την στέλνει και εγγράφως. Αλλα τωρα που πέρασα από εκει και τους ειπα οτι καταλήξαμε στην προσφορά τους μου είπαν πως δεν στέλνουν προσφορές. 

Δεν ξέρω όμως και πως θα υπάρχει κάποια διαβεβαίωση ότι εμείς θα βάλουμε την τάδε σειρα; 

Πχ ενας μας ειχε στειλει προσφορα για ΠΛΑΣΤΙΚΑ και οχι αλουμίνια !!!! Χωρις να μας πει κάτι ή να μας ρωτήσει, εμεις θεωρήσαμε αυτονόητο πως θα μας έστελνε για αλουμίνια.  Αν πχ τώρα με την συγκεκριμένη εταιρεία ενώ ειχαμε κανονίσει για αλουμίνια μας βαλουν πλαστικα (λεμε τώρα) ;

• Απαντ. 7,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Makkkk είπε

Δεν έχετε κάποιον γνωστό μάστορα αλουμινά να μεσολαβήσει? Επειδή όταν πας στους προμηθευτες να παραγγείλετε, βλέπουν ότι δεν έχετε γνώσεις και μπορεί να σας ψιλόδαγκώσουν. 

Όπως και να έχει, για να συγκρίνετε τιμές και να αποφασίσετε από που θα αγοράσετε κουφώματα, πρέπει να έχετε εγγράφως προσφορές, με όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν. Μηχανισμοί, σειρά αλουμινίου ή PVC, τι τζάμια θα μπουν, το Uw, χρώμα κ.α.

Μπορείτε να πάτε σε μια έκθεση, να δείτε τι σας αρέσει, να σας κάνει αναλυτική προσφορά με τις παραπάνω πληροφορίες και στην συνέχεια με βάση αυτήν την προσφορά να ζητήσετε τιμή από άλλους προμηθευτές.. Μόνο έτσι μπορείτε να συγκρίνετε. Ίδια υλικά, ίδια κατασκευή, και να επιλέξετε την φθηνότερη. 

Οσον αφορά τον προμηθευτή που δεν δίνει εγγράφως προσφορά, τι να πω.. Μην το συζητάτε καν. 

Δεν έχουμε κάποιον γνωστό όχι, αλλα και εγγράφως που έχω κάποιες προσφορές εγώ δεν γνωρίζω να τις συγκρίνω. Και ο σύμβουλος έργου οταν τον ρώτησα κατι δεν μου απάντησε. Μονο να μου πλασάρει τους δικους του ήξερε και αυτος, ενώ εγω δεν τον ζάλισα ποτε με ερωτησεις και τετοια.

Τι να πω και εμένα κάτι μου βρωμάει για να μην θέλουν να μας δώσουν προσφορά. Αρχικά είχαν πει πως θα μας δίναν αν περνάγαμε απο την έκθεση και συμφωνούσαμε πχ στην ταδε σειρα. Και τωρα πως είπαν πως δεν θα δώσουν; Μάλλον είδαν πως βιαζόμαστε γιατι έχουμε μονο ενα 3μηνο περιθώριο. Αλλά εγώ νομιζα πως είχαμε ξεμπερδέψει με το θέμα με τα αλουμίνια δεν περίμενα πως θα γινόταν τωρα αυτο. Έμπλεξα τώρα, ή απλα θα επιλέξω μια προσφορά από όσες έχω ήδη γραπτώς. Μήπως γνωριζεις να συγκρίνεις προσφορές να με βοηθήσεις;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, artist1 είπε

150 ευρω ειναι κανει το 1ο ΠΕΑ ανεξαρτήτως τετραγωνικών; Εμας γιατι ο μηχανικός μας πήρε 200 ευρω για 77τμ διαμερισμα;

Προ ΦΠΑ, τα ΠΕΑ στο εξοικονομώ ΙΙΒ ήταν 1,5€ / τ.μ. + 50 €, δηλαδή στην περίπτωσή σου 77 * 1,5 + 50 = 165,5 €

Με ΦΠΑ 165,5*1,24 = 205,22€

• Like 1
Δημοσ.

Τελικα θα μας την στείλουν την προσφορα μετα απο επιμονή μας. Αν καποιος που εχει γνώση παιδια μπορει να ριξει μια ματιά να μου πει! Μην μας πιασουν και τελείως κοτσο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Προ ΦΠΑ, τα ΠΕΑ στο εξοικονομώ ΙΙΒ ήταν 1,5€ / τ.μ. + 50 €, δηλαδή στην περίπτωσή σου 77 * 1,5 + 50 = 165,5 €

Με ΦΠΑ 165,5*1,24 = 205,22€

αυτα ισχυαν στο ΙΙΒ στο τρεχον 

για μονοκατοικια/διαμερισμα ειναι  75€+2.5€/τμ (το προγραμμα πληρωνει μεγιστο 400€ ανεξαρτητα τετραγωνικων)

για πολυκατοικια α/β 50€ +  1.7€/τμ (το προγραμμα πληρωνει μεγιστο 1095€ ανεξαρτητα τετραγωνικων

Δημοσ.

Ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση σε όποιον γνωρίζει σχετικά με το πρόγραμμα. Έχω ενταχθεί Ίδη στο πρόγραμμα και έχω ορίσει έναν μηχανικό σαν σύμβουλο έργου.. Του έχω δώσει τούς κωδικούς taxies και έχει κάνει μόνος του την αίτηση, τυχαία ανακάλυψα ότι άλλα χρήματα έχει ζητήσει από εμένα για το πιστοποιητικό ενεργειακής κλάσης και έχει δηλώσει λιγότερα στο πρόγραμμα, επίσης μου είπε ότι θα κάνει έρευνα αυτός για το τι μόνωση παράθυρο κ λοιπές εργασίες θα κάνει στο σπίτι μου.. η χρηματοδότηση είναι με ίδιους πόρους δηλαδή θα πληρώσει αυτός τους προμηθευτές; Η θα πληρωθούν από το πρόγραμμα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Akiskots είπε

Ήθελα να κάνω και εγώ μια ερώτηση σε όποιον γνωρίζει σχετικά με το πρόγραμμα. Έχω ενταχθεί Ίδη στο πρόγραμμα και έχω ορίσει έναν μηχανικό σαν σύμβουλο έργου.. Του έχω δώσει τούς κωδικούς taxies και έχει κάνει μόνος του την αίτηση, τυχαία ανακάλυψα ότι άλλα χρήματα έχει ζητήσει από εμένα για το πιστοποιητικό ενεργειακής κλάσης και έχει δηλώσει λιγότερα στο πρόγραμμα, επίσης μου είπε ότι θα κάνει έρευνα αυτός για το τι μόνωση παράθυρο κ λοιπές εργασίες θα κάνει στο σπίτι μου.. η χρηματοδότηση είναι με ίδιους πόρους δηλαδή θα πληρώσει αυτός τους προμηθευτές; Η θα πληρωθούν από το πρόγραμμα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δε πολυβγαζουν νοημα αυτα που λες.

Το ΠΕΑ ειναι μια υπηρεσια την οποια ο καθενας χρεωνει οτι θελει ... το εξοικονομω αποζημιωνει με συγκεκριμενα ποσα, αυτα που ανεφερα παραπανω. Δεν ειναι υποχρεωμενος ο μηχανικος να χρεωσει οτι λεει το προγραμμα.

Αυτο που ανακαλυψες, οτι "έχει δηλώσει λιγότερα στο πρόγραμμα"  πως το ανακαλυψες;

Απο κει και περα, το προγραμμα εγκρινει ενα προυπολογισμο και ενα ποσοστο επιδοτησης. Πχ 10,000 και 75%. Αυτο σημαινει οτι για δαπανες 10,000 το προγραμμα θα δωσει 7500 και εσυ θα βαλεις απο την τσεπη σου 2500. Να τα πληρωσει ο μηχανικος απο την τσεπη του, χλωμο το βλεπω. Να ειναι σουπερ λαμογιο να εχει εγκρινει 40,000 προυπολογισμο και να σου βαλει πραγματα αξιας 20,000 και να τσεπωσει τη διαφορα παιζει.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Δε πολυβγαζουν νοημα αυτα που λες.

Το ΠΕΑ ειναι μια υπηρεσια την οποια ο καθενας χρεωνει οτι θελει ... το εξοικονομω αποζημιωνει με συγκεκριμενα ποσα, αυτα που ανεφερα παραπανω. Δεν ειναι υποχρεωμενος ο μηχανικος να χρεωσει οτι λεει το προγραμμα.

Αυτο που ανακαλυψες, οτι "έχει δηλώσει λιγότερα στο πρόγραμμα"  πως το ανακαλυψες;

Απο κει και περα, το προγραμμα εγκρινει ενα προυπολογισμο και ενα ποσοστο επιδοτησης. Πχ 10,000 και 75%. Αυτο σημαινει οτι για δαπανες 10,000 το προγραμμα θα δωσει 7500 και εσυ θα βαλεις απο την τσεπη σου 2500. Να τα πληρωσει ο μηχανικος απο την τσεπη του, χλωμο το βλεπω. Να ειναι σουπερ λαμογιο να εχει εγκρινει 40,000 προυπολογισμο και να σου βαλει πραγματα αξιας 20,000 και να τσεπωσει τη διαφορα παιζει.

Μου έχει ζητήσει 800€ για κόστος ενεργειακών επιθεωρητών και έχει δηλώσει 565€ αυτό εννοώ, με συγχωρείς αν δεν έγινα κατανοητός

IMG_20210401_223232.jpg

Δημοσ.

Αυτο δεν ειναι κατα δηλωση, αυτο ειναι κατ υπολογισμο. Τοσα πληρωνει το προγραμμα βαση των τετραγωνικων του σπιτιου σου. 83,14 τετραγωνικα * 2.5 ευρω το τετραγωνικο = 207,85+75 = 282,85*2 =565,7

Ο μηχανικος εσενα μπορει να σε χρεωνει αυτα, μπορει να σε χρεωνει και τα διπλασια, δεν ειναι υποχρεωμενος να χρεωσει οτι αποζημιωνει το προγραμμα. Υποχρεωμενος ειναι να κοψει αποδειξη για τα 400+400 ευρω των 2 ενεργειακων επιθεωρεωσεων.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, fredd0 είπε

Αυτο δεν ειναι κατα δηλωση, αυτο ειναι κατ υπολογισμο. Τοσα πληρωνει το προγραμμα βαση των τετραγωνικων του σπιτιου σου. 83,14 τετραγωνικα * 2.5 ευρω το τετραγωνικο = 207,85+75 = 282,85*2 =565,7

Ο μηχανικος εσενα μπορει να σε χρεωνει αυτα, μπορει να σε χρεωνει και τα διπλασια, δεν ειναι υποχρεωμενος να χρεωσει οτι αποζημιωνει το προγραμμα. Υποχρεωμενος ειναι να κοψει αποδειξη για τα 400+400 ευρω των 2 ενεργειακων επιθεωρεωσεων.

Ευχαριστώ για την απάντηση το πρόβλημα όμως είναι ότι ο σύμβουλος μου μου είπε ότι τα 800€ θα τα πάρω πίσω με το τέλος του προγράμματος, κατι που τελικά όπως φενεται δεν ισχύει. Σε περίπτωση που θέλω να αλλάξω σύμβουλο υπάρχει η δυνατότητα να το κάνω τώρα; Επίσης μπορώ να ζητήσω χρηματοδότηση μέσω δανείου τώρα που είμαστε στο 5 ο βήμα αν δεν κάνω λάθος;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Akiskots είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση το πρόβλημα όμως είναι ότι ο σύμβουλος μου μου είπε ότι τα 800€ θα τα πάρω πίσω με το τέλος του προγράμματος, κατι που τελικά όπως φενεται δεν ισχύει. Σε περίπτωση που θέλω να αλλάξω σύμβουλο υπάρχει η δυνατότητα να το κάνω τώρα; Επίσης μπορώ να ζητήσω χρηματοδότηση μέσω δανείου τώρα που είμαστε στο 5 ο βήμα αν δεν κάνω λάθος;

οχι και οχι, αν στην επιλογη χρηματοδοτικου σχηματος εβαλες ιδια κεφαλαια δεν αλλαζει.

θα παρεις πισω αυτα που λεει το προγραμμα, 565,7

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fredd0 είπε

οχι και οχι, αν στην επιλογη χρηματοδοτικου σχηματος εβαλες ιδια κεφαλαια δεν αλλαζει.

θα παρεις πισω αυτα που λεει το προγραμμα, 565,7

Ευχαριστώ πολύ για τις απαιτήσεις σου @fredd0 ήσουν κατατοπιστικοτατος! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια μεσο χρηματοδοτησης οταν υπογραψουμε και κανουμε αιτηση για προκαταβολη για τις υλοποιησεις μπορουμε να βαλουμε και παραπανω λεφτα στο μαστορα ; πχ αν ειναι να παρω 5000 ευρω προκαταβολη μπορω να βαλω 2000  εξτρα εγω απο το δικο μου κεφαλαιο συνολικα δηλαδη 7000 ; οταν θα πληρωθει το προγραμμα θα τα παρω πισω αυτα τα 2000; ή απλα θα αφερεθει απο το δάνειο ; 

Επεξ/σία από NikolasdaL
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, NikolasdaL είπε

Παιδια μεσο χρηματοδοτησης οταν υπογραψουμε και κανουμε αιτηση για προκαταβολη για τις υλοποιησεις μπορουμε να βαλουμε και παραπανω λεφτα στο μαστορα ; πχ αν ειναι να παρω 5000 ευρω προκαταβολη μπορω να βαλω 2000  εξτρα εγω απο το δικο μου κεφαλαιο συνολικα δηλαδη 7000 ; οταν θα πληρωθει το προγραμμα θα τα παρω πισω αυτα τα 2000; ή απλα θα αφερεθει απο το δάνειο ; 

Αυτό που λες νόμιμα δεν γίνεται. Αν δωσεις λεφτά πέραν της προκαταβολής του δανείου από τη τσέπη σου σε προμηθευτές, μετά θα έχεις να περιμένεις να πάρεις πίσω λεφτά αφού εξοφληθεί ο προμηθευτής από το πρόγραμμα και πάντα θα βασίζεσαι στην καλή του θέληση να στα επιστρέψει. Τώρα έχω ακούσει κάτι για ιδιωτικά συμφωνητικα, ωστα να έχεις ένα χαρτί στο χέρι σου για τα λεφτά που θα περιμένεις. Εγώ δεν θα το έκανα πάντως. Αν κάποιος δεν συμφωνεί με την πληρωμή του προγράμματος πας απλά παρακάτω, κάποιον θα βρεις. 

Επεξ/σία από george_008
  • Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Akiskots είπε

Κωδικους taxisnet δεν νομίζω να χρειαζόταν να δώσεις, αλλα δεν ειμαι 100% σίγουρη γιατι εγω εκανα μόνη μου την αίτηση αλλα τον αποδέχτηκα ως σύμβουλο. Ισως να μπορουσες να τον αποδεχτείς ως σύμβουλο και να την έκανε χωρις να χρειαζοταν να δωσεις κωδικους αυτο δεν το ξερω. 

Σου ειπε πως θα κανει έρευνα αυτος αλλα να ξερεις πως απλα θα σου πλασάρει όσους συνεργάζεται για να πάρει ποσοστό μεσω αυτόν! 100% στο λέω αυτο! Εδω και εγω που εψαξα μονη μου ολο τον δικο του που πάσαρε.

Για τα κλιματιστικά μου πε αστο πανω μου θα το κανονίσω εγω με την ταδε εταιρεία που συνεργάζομαι και οταν  του πα πως θα στειλω για προσφορα για κλιματιστικα στον Κωτσόβολο μου εκραξε τον Κωτσόβολο αμέσως.  Επίσης οταν του πα πως θελω Α+++ μου πε πως η εταιρεία ποου συνεργάζεται βαζει μονο Α++ ! Αρα ΧΩΡΙΣ να με ρωτησει τι θελω ειπε άστο πανω μου και θα μου βαζε Α++ απλα γιατι θα επαιρνε μιζα απο την εταρεία.

Επίσης ολα μονη μου τα έχω κανει ΧΩΡΙΣ την παραμικρή βοήθεια απο αυτον! Μονο τα ΠΕΑ εκανε τιποτα αλλο ! Συμβουλος έργου κατα τα άλλα. Και τωρα επειδη εγω εχω καθυστερήσει με το πρόγραμμα μιας και δεν ειχα ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ βοηθεια απο αυτους μου στειλε ενας συνεργάτης του πως πρέπει να ολοκληρώσουμε εντος 3μηνου και αν θελω οποιαδήποτε βοήθεια να του στειλω! Τωρα το θυμήθηκαν! 

3 ώρες πριν, george_008 είπε

Αυτό που λες νόμιμα δεν γίνεται. Αν δωσεις λεφτά πέραν της προκαταβολής του δανείου από τη τσέπη σου σε προμηθευτές, μετά θα έχεις να περιμένεις να πάρεις πίσω λεφτά αφού εξοφληθεί ο προμηθευτής από το πρόγραμμα και πάντα θα βασίζεσαι στην καλή του θέληση να στα επιστρέψει. Τώρα έχω ακούσει κάτι για ιδιωτικά συμφωνητικα, ωστα να έχεις ένα χαρτί στο χέρι σου για τα λεφτά που θα περιμένεις. Εγώ δεν θα το έκανα πάντως. Αν κάποιος δεν συμφωνεί με την πληρωμή του προγράμματος πας απλά παρακάτω, κάποιον θα βρεις. 

Α επισης εδω διαβάστε για να μαθαίνετε να μην την πατάτε απο αυτους οπως εγω. Ο δικος μου ΕΠΕΜΕΝΕ να μου βαλει ΟΛΕΣ τις παρεμβάσεις που μπορουσαν να γινουν αν και εξαρχης του παμε πως δεν θελουμε να τις κάνουμε ολες. ΟΧΙ λεει αλλωστε οσες θες κανεις μετα, εγω τις βαζω παντα ΟΛΕΣ ωστε αν αλλαξει γνωμη καποιος να μπορει να κανει οσα θελει. Μα λεω εμεις ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ. Μα να επιμενει πως δεν χανουμε κατι και θα κανουμε τελικα οσες θελουμε. Ελα ομως που τωρα θα πεσει με τις προκαταβολές σχεδόν ολο  το ποσο σε μερικους (ελπιζω οχι και μεγαλύτερο) και αντε μετα να τους κυνηγάς. Αυτο το κανε ο μηχανικος μου για να μου συστήσει μετα μια εταιρεια που αναλαμβάνει ολες τις εργασιες και να προσπαθει τωρα αυτος απο την εταιρεία να μας ψήσει να κανουμε οσες περισσότερες εργασίες γινεται! Με το που του πα μα ο μηχανικος εβαλε ολα αυτα αλλα εμεις δεν θα τα καναμε μου πε κοιτώντας το χαρτί με τις παρεμβάσεις και καλα εντυπωσιασμένος "ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΑΣ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ". Σιγα το εντυπο παρεμβάσεων δεν νομιζω να ταν κατι τοσο εντυπωσιακο! 

Εννοείται πως  το οτι θα πεσουν παραπάνω προκαταβολές δεν μας το πε εξαρχης κα οταν πηρα να του πω γιατι μας το εκανε ετσι και δεν μας το πε εξαρχης, προσπαθουσε να τα μπαλώσει. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...