kax54638 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 52 λεπτά πριν, ikucic είπε Εκανα και ερώτημα στο εξοικονομω αλλά από ανάρτηση σε άλλο site ενός μηχανικού (πρόσφατη πριν 5 μήνες) βρήκα αυτό: αν με την αντλία θερμότητας απομονώνεις το διαμέρισμά σου (αυτονομία) παίζει να θέλει να μπει στην ΕΕΜΚ και τσεκάρεις και διαδικασία αυτονομίας (καταστατικό, πιθανές συναινέσεις κλπ). Αν με την αντλία θερμότητας εννοείς τοπική μονάδα (κλιματιστικό) δεν θες τίποτα, αρκεί την εξωτερική να την βάλεις στον εξώστη και όχι να την κρεμάσεις στον τοίχο (για να μην θεωρείται αλλαγή όψης και να εντάσσεται στο άρθρο 30. τα ίδια μου είπε και ο δικός μου μηχανικός. Μάλιστα. Στην περίπτωση μου, υπάρχει κεντρική θέρμανση (πετρέλαιο με ωρομέτρηση) ωστόσο δεν χρησιμοποιείται από κανέναν στην οικοδομή - όλοι δηλαδή οι άλλοι έχουν αυτονομηθεί. Εγώ αγόρασα το διαμέρισμα πρόσφατα. Οπότε δεν ξέρω αν είμαι στην πρώτη ή δεύτερη περίπτωση. Πάντως μου είπε ότι η ΕΕΜΚ είναι απλή υπόθεση και στοιχίζει κάπου 50 ευρώ. Το θέμα είναι έπρεπε να έχει δηλωθεί κάπου κατά την αρχική αίτηση στο εξοικονομώ; Γιατί εγώ δεν δήλωσα κάτι.
ikucic Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 Δημοσ. 12 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kax54638 είπε Μάλιστα. Στην περίπτωση μου, υπάρχει κεντρική θέρμανση (πετρέλαιο με ωρομέτρηση) ωστόσο δεν χρησιμοποιείται από κανέναν στην οικοδομή - όλοι δηλαδή οι άλλοι έχουν αυτονομηθεί. Εγώ αγόρασα το διαμέρισμα πρόσφατα. Οπότε δεν ξέρω αν είμαι στην πρώτη ή δεύτερη περίπτωση. Πάντως μου είπε ότι η ΕΕΜΚ είναι απλή υπόθεση και στοιχίζει κάπου 50 ευρώ. Το θέμα είναι έπρεπε να έχει δηλωθεί κάπου κατά την αρχική αίτηση στο εξοικονομώ; Γιατί εγώ δεν δήλωσα κάτι. Αν δηλωθεί γλυτώνεις το κόστος από ότι ξέρω γιατί σου δικαιολογεί τη δαπάνη. Αν δεν το έχεις δηλώσει, δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα απλά το επιβαρύνεσαι εσυ το κόστος. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2021 από ikucic 1
GREGORYMO Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Η άδεια μικρής κλίμακας (εκτός εξοικονόμω αυτονομω), πόσο στοιχίζει ?
AristidisZ Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 35 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Η άδεια μικρής κλίμακας (εκτός εξοικονόμω αυτονομω), πόσο στοιχίζει ? Όσο την κοστολογεί ο εκάστοτε μηχανικός
ikucic Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Η άδεια μικρής κλίμακας (εκτός εξοικονόμω αυτονομω), πόσο στοιχίζει ? Ανάλογα την περίπτωση και ανάλογα ποσά θέλει ο μηχανικός. Μπορεί να σου στοιχίσει 100 ευρώ μπορεί 500. Μπορεί να θέλει μια ώρα δουλειά μπορεί να θέλει μια μέρα. Αρα είναι εντελώς σχετικό αλλά για τις παρεμβάσεις του εξοικονομω δεν νομίζω ότι θα είναι μεγάλο το κόστος. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2021 από ikucic
kax54638 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Εγώ άκρη δεν μπορώ να βγάλω. Ο μεν μηαχανικός-προμηθευτής της αντλίας λέει ότι χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας για την εγκατάσταση της αντλίας, ο μηχανικός που μου έκανε τα χαρτιά για το εξοικονομώ λέει όχι. Εγώ δεν την δήλωση στην αρχική αίτηση του εξοικονομώ. Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα και ας την πληρώσω από την τσέπη μου.
seath36 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 (επεξεργασμένο) 50 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Η άδεια μικρής κλίμακας (εκτός εξοικονόμω αυτονομω), πόσο στοιχίζει ? Εντός εξοικονομώ για εμένα ορίστηκε στα 350 (Μέγιστο κόστος τυχόν μελετών) αλλά υποθέτω είναι κάποια fixed τιμή 3 λεπτά πριν, kax54638 είπε Εγώ άκρη δεν μπορώ να βγάλω. Ο μεν μηαχανικός-προμηθευτής της αντλίας λέει ότι χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας για την εγκατάσταση της αντλίας, ο μηχανικός που μου έκανε τα χαρτιά για το εξοικονομώ λέει όχι. Εγώ δεν την δήλωση στην αρχική αίτηση του εξοικονομώ. Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα και ας την πληρώσω από την τσέπη μου. Είναι πιθανόν ο σύμβουλος να ξέρει καλύτερα. Κάνεις αυτονόμηση ή απλώς εγκαθιστάς αντλία σε οικία που δε συμμετέχει σε κεντρική θέρμανση; Τώρα είδα προηγούμενη απάντησή σου. Αν καταλαβαίνω καλά, αν υπάρχει κεντρική εγκατάσταση και απαιτούνται εργασίες αποκοπής από την εγκατάσταση τότε απαιτείται και άδεια εργασιών. Έχει σχέση με το αρχικό καταστατικό της πολυκατοικίας και τι άλλαξε από τότε; Κάποιος που ασχολείται με μελέτες από εδώ ή το helpdesk θα βοηθήσει νομίζω Επεξ/σία 13 Μαΐου 2021 από seath36
kax54638 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 4 λεπτά πριν, seath36 είπε Εντός εξοικονομώ για εμένα ορίστηκε στα 350 (Μέγιστο κόστος τυχόν μελετών) αλλά υποθέτω είναι κάποια fixed τιμή Είναι πιθανόν ο σύμβουλος να ξέρει καλύτερα. Κάνεις αυτονόμηση ή απλώς εγκαθιστάς αντλία σε οικία που δε συμμετέχει σε κεντρική θέρμανση; Είναι διαμέρισμα σε οικοδομή όπου υπάρχει κεντρικός καυστήρας πετρελαίου με ορομέτρηση ο οποίος όμως δεν χρησιμοποιείται από κανέναν στην οικοδομή - όλοι έχουν αυτονομηθεί δηλαδή.
GREGORYMO Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 16 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Όσο την κοστολογεί ο εκάστοτε μηχανικός Εννοείται !!!! Απλά, λέω πόσο πάει η πιάτσα.
artist1 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Βρε παιδια για τις τεντες υπαρχουν καποιες διαφορες στις μετρησεις στις προσφορες που πηρα! Μα καλα πως γινεται αυτο;
kax54638 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 5 λεπτά πριν, artist1 είπε Βρε παιδια για τις τεντες υπαρχουν καποιες διαφορες στις μετρησεις στις προσφορες που πηρα! Μα καλα πως γινεται αυτο; Εννοείς ότι ο κάθε "τεντάς" υπολόγισε άλλα μέτρα; Δεν είναι απίθανο. Ανάλογα από πιο μέχρι πιο σημείο μετράει ο καθένας, πόσο μέσα θα μπει η τέντα κλπ. Εγώ έτσι το καταλαβαίνω.
artist1 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 2 λεπτά πριν, kax54638 είπε Εννοείς ότι ο κάθε "τεντάς" υπολόγισε άλλα μέτρα; Δεν είναι απίθανο. Ανάλογα από πιο μέχρι πιο σημείο μετράει ο καθένας, πόσο μέσα θα μπει η τέντα κλπ. Εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Ναι αφορα δυο τεντες η μια διπλα στην αλλη (καβαλητες) συν το πλαινο και η μια προσφορα ειναι 4.70x2.70m (επι δυο) και το πλαινο 1.25x2.80m Ενώ η άλλη 9,20 m Χ2,10 m σε δύο κομμάτια, χειροκίνητες και το πλαινο 1,25mX2,10m πλαινή κάθετη! Το υψος ομως γιατι να εχει τοσο μεγαλη διαφορα; Γενικα ο ενας το εβγαλε 22 τμ , ο αλλος 29 και ο αλλος 35 !! Ε τι να πω...αν ξερεις καποιος ας μου πει.
ikucic Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 2 ώρες πριν, seath36 είπε Εντός εξοικονομώ για εμένα ορίστηκε στα 350 (Μέγιστο κόστος τυχόν μελετών) αλλά υποθέτω είναι κάποια fixed τιμή Είναι πιθανόν ο σύμβουλος να ξέρει καλύτερα. Κάνεις αυτονόμηση ή απλώς εγκαθιστάς αντλία σε οικία που δε συμμετέχει σε κεντρική θέρμανση; Τώρα είδα προηγούμενη απάντησή σου. Αν καταλαβαίνω καλά, αν υπάρχει κεντρική εγκατάσταση και απαιτούνται εργασίες αποκοπής από την εγκατάσταση τότε απαιτείται και άδεια εργασιών. Έχει σχέση με το αρχικό καταστατικό της πολυκατοικίας και τι άλλαξε από τότε; Κάποιος που ασχολείται με μελέτες από εδώ ή το helpdesk θα βοηθήσει νομίζω Εγώ στο help desk ρώτησα και με παρέπεμψε στο ΤΕΕ. Εστειλα και εκεί μέιλ και περιμένω. Το σίγουρο είναι ότι όταν κάνεις αυτονόμηση χρειάζεται ΕΕΜΚ. Στειλε μέιλ [email protected] Στο ΤΤΕ να το σιγουρεψεις 1
kax54638 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 3 ώρες πριν, ikucic είπε Εγώ στο help desk ρώτησα και με παρέπεμψε στο ΤΕΕ. Εστειλα και εκεί μέιλ και περιμένω. Το σίγουρο είναι ότι όταν κάνεις αυτονόμηση χρειάζεται ΕΕΜΚ. Στειλε μέιλ [email protected] Στο ΤΤΕ να το σιγουρεψεις Ευχαριστώ φίλε. Έστειλα και εγώ. Από το εξοικονομώ είπαν ότι και να μην το έχεις δηλώσει στην αρχική αίτηση δεν υπάρχει πρόβλημα αλλα δεν στο καλύπτει το πρόγραμμα. 1
Django81 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Δημοσ. 13 Μαΐου 2021 Καλησπέρα, έχει βρει κανένας σας κάποιον που να αναλαμβάνει τις εργασίες αλλά να έχει φυσιολογικές τιμές και όχι κατευθείαν στην μέγιστη του εξοικονομώ και μετά να προσθέτει συν το ένα συν το άλλο? Για θερμοπροσωψη κυρίως ενδιαφέρομαι. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα