natureboy Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Μπορεί να γίνει τακτοποίηση αυθαιρεσιών (όχι διαφορά τετραγωνικών μέτρων αλλά συγκεκριμένα κτίσιμο παράθυρου) μετά την αίτηση υπαγωγής και πριν την ηλ. ταυτ.;
Ikucic9 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 12 Μαρτίου 2024 3 ώρες πριν, natureboy είπε Μπορεί να γίνει τακτοποίηση αυθαιρεσιών (όχι διαφορά τετραγωνικών μέτρων αλλά συγκεκριμένα κτίσιμο παράθυρου) μετά την αίτηση υπαγωγής και πριν την ηλ. ταυτ.; Με το α πεα τι γίνεται; Έχει βγει χωρίς να αποτυπώνεται η αυθαιρεσία ;
natureboy Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 4 ώρες πριν, Ikucic9 είπε Με το α πεα τι γίνεται; Έχει βγει χωρίς να αποτυπώνεται η αυθαιρεσία ; Ευχαριστώ, Έχει βγεί με την αυθαιρεσία αποτυπωμένη χωρίς να έχει γίνει τακτοποίηση.
Ikucic9 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 5 ώρες πριν, natureboy είπε Ευχαριστώ, Έχει βγεί με την αυθαιρεσία αποτυπωμένη χωρίς να έχει γίνει τακτοποίηση. Ο μηχανικός που το έκανε αυτό και προφανώς θα σου βάλει και ητκ τι λέει για όλα αυτά; Από τα προηγούμενα εξοικονομω θυμάμαι ότι για κλείσιμο παραθύρων κα σου λέγανε βγάλε άδειας μικρής κλίμακας πριν την υπαγωγή δηλ πριν το α πεα. Όχι ενδιάμεσα των δύο πεα. Προφανώς το ίδιο ισχύει και για τακτοποίηση. Άλλωστε νομίζω ότι η πλήρης νομιμότητα είναι προαπαιτούμενο για την υπαγωγή. Αλλά το βασικό είναι τι προτείνει ο μηχανικός;
natureboy Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 1 ώρα πριν, Ikucic9 είπε Ο μηχανικός που το έκανε αυτό και προφανώς θα σου βάλει και ητκ τι λέει για όλα αυτά; Από τα προηγούμενα εξοικονομω θυμάμαι ότι για κλείσιμο παραθύρων κα σου λέγανε βγάλε άδειας μικρής κλίμακας πριν την υπαγωγή δηλ πριν το α πεα. Όχι ενδιάμεσα των δύο πεα. Προφανώς το ίδιο ισχύει και για τακτοποίηση. Άλλωστε νομίζω ότι η πλήρης νομιμότητα είναι προαπαιτούμενο για την υπαγωγή. Αλλά το βασικό είναι τι προτείνει ο μηχανικός; Έγινε λάθος συνεννόηση. Νόμιζε ότι ήταν τακτοποιημένα. Τώρα μπορεί να γίνει κάτι άραγε; Θα ρωτήσει το ΤΕΕ. Να ρισκάρουμε τώρα τακτοποίηση;
Ikucic9 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 2 ώρες πριν, natureboy είπε Έγινε λάθος συνεννόηση. Νόμιζε ότι ήταν τακτοποιημένα. Τώρα μπορεί να γίνει κάτι άραγε; Θα ρωτήσει το ΤΕΕ. Να ρισκάρουμε τώρα τακτοποίηση; Μου φαίνεται πολύ ριψοκίνδυνο. Ότι σου πει μηχανικός .
natureboy Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 3 ώρες πριν, Ikucic9 είπε Μου φαίνεται πολύ ριψοκίνδυνο. Ότι σου πει μηχανικός . Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
Ikucic9 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 35 λεπτά πριν, natureboy είπε Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Τίποτα . Απλά θυμήσου εγώ δεν είμαι μηχανικός απλά ιδιοκτήτης που έχω κάνει εξοικονόμω σε δύο σπίτια το δικό μου και της μάνας μου. Όλα αυτά στα γράφω βάσει προσωπικής εκτίμησης .
natureboy Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2024 2 ώρες πριν, Ikucic9 είπε Τίποτα . Απλά θυμήσου εγώ δεν είμαι μηχανικός απλά ιδιοκτήτης που έχω κάνει εξοικονόμω σε δύο σπίτια το δικό μου και της μάνας μου. Όλα αυτά στα γράφω βάσει προσωπικής εκτίμησης . Ίσως να έχεις περισσότερη πείρα και γνώση, από κάποιους άπειρους ή αδιάφορους ή άσχετους μηχανικούς... 1
hf77 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2024 Επιτέλους προχώρησε έστω και λίγο το εξοικονομώ 2021 σε φάση 8,για έλεγχο, πόσο καιρό άραγε θα κάνει για να κλείσει?
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2024 Στο εξοικονομω στο Α' ΠΕΑ που αναφέρει κόστος 75 euro + 2.5*αριθμ. τμ ακινήτου είναι με ΦΠΑ ή χωρίς;
darkef Δημοσ. 17 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σας, έχω αγοράσει ακινητο το 2023, δυστυχώς αφότου εληξε το εξοικονομο 2023, γνωρίζεται εάν θα βγει νέο πρόγραμμα για μεγαλύτερο εισοδήματα πέρα από αυτό που βγήκε τώρα για το κύκλο β' για χαμηλά εισοδήματα; Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2024 από darkef
MorcyGr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2024 5 ώρες πριν, darkef είπε Καλησπέρα σας, έχω αγοράσει ακινητο το 2023, δυστυχώς ως αφότου εληξε το εξοικονομο 2023, γνωρίζεται εάν θα βγει νέο πρόγραμμα για μεγαλύτερο εισοδήματα πέρα από αυτό που βγήκε τώρα για το κύκλο β' για χαμηλά εισοδήματα; Αυτό με ενδιαφέρει και εμένα! Έχουμε ελπίδες?
Ikucic9 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 16/3/2024 στις 3:08 ΜΜ, Manefs23 είπε Στο εξοικονομω στο Α' ΠΕΑ που αναφέρει κόστος 75 euro + 2.5*αριθμ. τμ ακινήτου είναι με ΦΠΑ ή χωρίς; Για μονοκατοικία ή διαμέρισμα, η αμοιβή καθορίζεται σε 75 € επαυξημένη κατά 2,5 €/τ.μ. ωφέλιμης επιφανείας της ιδιοκτησίας, με μέγιστο επιλέξιμο ποσό ανεξαρτήτως επιφάνειας τα 400 € τα 400 είναι η ανώτερη τελική τιμή που μπορεί να επιδοτηθεί ! άρα αυτό που ρωτάς είναι με ΦΠΑ σελ 50 οδηγού εξοικονομώ 2021. Νομίζω λειτουργεί ως εξής: αν το σπίτι σου είναι 80τμ τότε η δαπάνη που δικαιολογείται από το πρόγραμμα είναι: 75+2,5 Χ 80 = 75 + 200 = 275. Ο ενεργειακός επιθεωρητής μπορεί να σε χρεώσει 350. Εσύ θα πληρώσεις 350 αλλά το πρόγραμμα θα δικαιολογήσει τα 275. Επεξ/σία 18 Μαρτίου 2024 από Ikucic9
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2024 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2024 Ευχαριστώ, να κάνω και μια τελευταία ερώτηση ίσως εδώ γνωρίζεται γιατί η απάντηση του help desk με αφήσε με την απορία. Το να έχω Τεχνικό Σύμβουλο κατά την υποβολή της αίτησης είναι υποχρεωτικό; δηλαδή να αφήσω κενό το ΑΦΜ που μου ζητάει. Τουλάχιστον στο κομμάτι τώρα δεν χρειάζομαι βοήθεια, έχω καταλάβει αρκετά. Ρώτησα στο help desk και η απάντηση που μου έδωσαν είναι η εξής: Η υποβολή της αίτησης, η παρακολούθηση της υλοποίησης των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και οι ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου, γίνεται από εσάς υποχρεωτικά σε συνεργασία με Τεχνικό Σύμβουλο της επιλογής σας. Εγώ ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ χρειαζόμουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα