Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εσείς που λέτε για λαδωμένους δημάρχους σε παράλληλο σύμπαν ζείτε; Κτηματική, λιμενικό αστυνομία πραγματοποιούν ελέγχους οπότε αν κάποιος θα έπρεπε να λαδωθεί θα ήταν αυτοί.

Δημοσ.

Μόνο στην παραλία θα τον παρακαλεσεις να το κρύψει ή και σε ένα εστιατόριο;

Μην με ρωτάς έτσι γενικά γιατί πραγματικά οι περιστάσεις και τα καταστήματα είναι πάρα πολλές και άμα σου δώσω μια γενική απάντηση τύπου "ναι και σε ένα εστιατόριο" μπορείς άνετα να βρεις πάτημα να μου την πεις με π.χ. "τι, σε ακριβό εστιατόριο θα έρθω να σου κάνω παρατήρηση;" και δεν ξέρω και εγώ με τι άλλο.

Αν ο πραγματικός λόγος είναι η εφορία, τότε είτε έχεις παραλία είτε έχεις εστιατόριο, να βάλεις μια ευδιάκριτη ταμπέλα με την εξήγηση πέρα από ένα ξερό "απαγορεύεται η κατανάλωση ειδών εκτός καταλόγου" δηλαδή βάλε και κάποιον νόμο ή μία σύντομη επεξήγηση ότι απαγορεύεται από το νόμο να έχεις στο χώρο σου άλλα προϊόντα. Όπως έχεις και ταμπελάκι που λέει ότι "ο καταναλωτής δεν είναι υποχρεωμένος να πληρώσει αν δεν λάβει νόμιμη απόδειξη".

Πόσο δύσκολο είναι αυτό και γιατί δεν το κάνει κανένας;

Και μπορεί εσύ να είσαι σωστός επιχειρηματίας - δεν σε ξέρω - με το beach bar σου, όμως το άλλο με το Bolivar το ξέρεις;

Και αυτό που είπε κάποιος πιο πάνω "προτιμάς να σου κάνω κατανάλωση 30 ευρώ ή καθόλου", φυσικά και ο έξυπνος επιχειρηματίας θέλει την κατανάλωση.

Σε λιγότερο κομπλεξικές και μίζερες εποχές πήγαινες σε ταβέρνα με το "κυνήγι" σου ή την ψαριά σου και στην σερβίριζαν μαζί με τα δικά τους προϊόντα - αφού τους κάνεις φυσιολογική κατανάλωση και δεν τους εκμεταλλεύεσαι τότε γιατί όχι;

Δημοσ.

Κάνεις κατάχρηση όμως. Αυτό δεν καταλαβαίνεις. Δεν είναι ταβέρνα, δεν είναι νυχτερινό κέντρο. Είναι παραλία. Πληρώνω την ξαπλώστρα, που στην τελική τόσα χρόνια μια χαρά ήμουνα και χωρίς. Αφού παραδέχεσαι και ο ίδιος πως αν δεν θέλω "θα με διώξουν με τον τρόπο τους" Βάλε λίγο την λογική. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα (και το ξέρεις) να με διώξεις(αλήθεια από που) επειδή φέρνω φαγητό από το σπίτι μου. Επειδή φέρνω κεφτεδάκια και σαντουιτσ. στην παραλία.

Και συγνώμη για τα σκατά κτλ αλλά έχω μάθει να απαντάω όπως μου μιλάνε.

Εσύ το θα σε διώξω το ερμήνευσες ως θα φέρω φουσκωτό να σε δείρω. Δεν είμαστε σε κακή μαφιόζικη ταινία,relax. Απλά με τόσους λουόμενους να περπατούν δεξιά αριστερά, σερβιτόρους κτλ θα είχες φύγει μόνος σου.

Δημοσ.

Τελικα μετα απο 10 σελιδες ποιος κερδισε?

Σταματησα να διαβαζω στην 5η.

Προφανως η μια πλευρα εχει αδικο,αλλα ακομα δε λετε να καταλαβετε ποια ειναι αυτη.

Το να εχετε και οι 2 πλευρες δικιο παντως το κοβω χλωμο.

Πειτε μου,να ξερω τι να πω στο μαγαζατορα εκει που παω για μπανιο,παιρνω 2 καφεδακια και βγαζω και ενα σαντουιτσακι και τρωω.

Εξαρτάτε τι έχει μέσα το σάντουιτς. Αν είναι ακριβώς ίδιο με αυτό που πουλάνε εκεί τότε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ :)

Δημοσ.

Εξαρτάτε τι έχει μέσα το σάντουιτς. Αν είναι ακριβώς ίδιο με αυτό που πουλάνε εκεί τότε ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ :)

Και αν ειναι με υλικα που δεν εχει το καταστημα και εμφανιστει κανα ΣΔΟΕ ή Υγειονομικό τοτε τι κανεις?

Δεν ρωταω εσενα σαν πελατη (ξερω, στα @@ σου), αλλα εσενα σαν καταστηματαρχη

Δημοσ.

Οπότε ο σερβιτόρος θα σου ελέγχει το σάντουιτς, αν έχει μέσα βραστή γαλοπούλα επιτρέπεται, αν έχει καπνιστή γαλοπούλα σε στέλνει αλλού να το φας, right? :)

• Like 1
Δημοσ.

Εσείς που λέτε για λαδωμένους δημάρχους σε παράλληλο σύμπαν ζείτε; Κτηματική, λιμενικό αστυνομία πραγματοποιούν ελέγχους οπότε αν κάποιος θα έπρεπε να λαδωθεί θα ήταν αυτοί.

το ότι το μενού του λαδώματος εμπεριέχει πολλούς κρατικούς λειτουργούς

ίσα ίσα που ενισχύει το ρόλο της δικαστικής εξουσίας στον έλεγχο της νομιμότητας και της συνταγματικότητας των διοικητικών πράξεων

δεν ξέρω τί δεν καταλαβαίνεις...

Δημοσ.

Και αν ειναι με υλικα που δεν εχει το καταστημα και εμφανιστει κανα ΣΔΟΕ ή Υγειονομικό τοτε τι κανεις?

Αν ισχύει ακριβώς αυτό που έγραψε ένας πιο πριν ότι

"Θα ελέγχουν δειγματοληπτικά αν έχει εκδοθεί απόδειξη αξίας ίσης με την αξία των προϊόντων που βρίσκονται στο τραπέζι βάση του επίσημου τιμοκαταλόγου της επιχείρησης."

Τότε λοιπόν εάν το φας το σάντουιτς στον αέρα και χωρίς πιάτο στο τραπέζι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. :-D

Δημοσ.

Το έφερε από το σπίτι του. Και το ΣΔΟΕ και το Υγειονομικο ξέρει πως από πάντα ο κόσμος φέρνει κολατσιό από το σπίτι στις παραλίες

Εγώ σαν πελάτης : -Μάλιστα από το σπίτι το έχω.

Ρε παιδια που ζούμε; Αυτά τα επιχειρήματα δεν στέκουν. Απόδειξη για τα κεφτεδακιά μου θέλει το Υγειονομικό; Θα τρελαθούμε.

Απο την άλλη ας κοιτάξουν να κόβουν αποδείξεις για αυτά που πουλάνε πρώτα.

Δημοσ.

Κάποιος να μας δείξει τον ΝΟΜΟ που απαγορεύει ή επιτρέπει. Τα υπόλοιπα είναι θέσεις, απόψεις και φιλοσοφίες του καθενός

• Like 2
Δημοσ.

Οπότε όλοι συμφωνούμε ότι είναι για το καλό όλων να κλείσουν όλα αυτά τα καταστήματα και να αρχίσουμε να πηγαίνουμε με ψάθα όπως τον παλιό καλό καιρό.

Να ποσταρω λίγο κάτι φώτος από κιοσκια ομπρέλες κατασκευες από ιδιώτες οι οποίοι καβατζωσαν όλη την παραλία για τη σεζόν με το έτσι θέλω;

Δημοσ.

το οτι δεν ειμαστε ολοι πλουσιοι ή δεν μας περισεουν να χαλαμε 80-100 ευρω σε ταβερνες για ενα μπανιο σου ακουγετε παραλογο οκ δικαιωμα σου.

εγω παντως αν ειχα μαγαζι και εβλεπα μια παρεα φοιτητων ή μια φτωχη οικογενια μαζι με την παραγγελια που εχει κανει να βγαλει και κανα ταπερ με τυροπιτακια και κεφτεδακια θα το θεωρησω λογικοτατα και παιζει να τους κερασω και καμια μπύρα

Πραγματικά δεν ξέρω τι να απαντήσω, εκτός του ότι δεν έχει λιώσει ακόμα η καραμέλα όταν κάποιος λέει κάτι διαφορετικό από τον άλλον να αρχίζουν τα συγγνώμη που δεν είμαστε και εμείς πλούσιοι κ.τ.λ. λες και ξέρεις τον άλλον και τι κάνει...

Δημοσ.

Οπότε όλοι συμφωνούμε ότι είναι για το καλό όλων να κλείσουν όλα αυτά τα καταστήματα και να αρχίσουμε να πηγαίνουμε με ψάθα όπως τον παλιό καλό καιρό.

Να ποσταρω λίγο κάτι φώτος από κιοσκια ομπρέλες κατασκευες από ιδιώτες οι οποίοι καβατζωσαν όλη την παραλία για τη σεζόν με το έτσι θέλω;

δεν βλέπω κάποιο επιχείρημα σε όλα αυτά

όποιος θέλει να ανοίξει ένα κατάστημα είναι ελεύθερος να το κάνει σεβόμενος το σύνταγμα και τους νόμους

η ψάθα είναι θέμα προσωπικού γούστου

οι αυθαιρεσίες είναι καταδικαστέες είτε αφορούν επιχειρήσεις είτε άτομα

ΥΓ:

waterpark ας πούμε φαντάζομαι

όσο να 'ναι οι ...'επενδυτές' είναι πιο δύσκολο να κατασκευάσουν για να βάλουν τις ομπρελίτσες τους

σε σχέση με το να λαδώσουν κάποιο δημόσιο λειτουργό

Δημοσ.

Κάποιος να μας δείξει τον ΝΟΜΟ που απαγορεύει ή επιτρέπει. Τα υπόλοιπα είναι θέσεις, απόψεις και φιλοσοφίες του καθενός

Ρωτάς αν υπάρχει νόμος που απαγορεύει να πας πχ σε ένα cinema και να προβάλεις τη δική σου ταινία ας πούμε ?

Όχι δεν υπάρχει.

Δημοσ.

δεν βλέπω κάποιο επιχείρημα σε όλα αυτά

όποιος θέλει να ανοίξει ένα κατάστημα είναι ελεύθερος να το κάνει σεβόμενος το σύνταγμα και τους νόμους

η ψάθα είναι θέμα προσωπικού γούστου

οι αυθαιρεσίες είναι καταδικαστέες είτε αφορούν επιχειρήσεις είτε άτομα

ΥΓ:

waterpark ας πούμε φαντάζομαι

όσο να 'ναι οι ...'επενδυτές' είναι πιο δύσκολο να κατασκευάσουν για να βάλουν τις ομπρελίτσες τους

σε σχέση με το να λαδώσουν κάποιο δημόσιο λειτουργό

Τους κανόνες ποιος τους ορίζει όμως; ο επενδυτής ή ο πελάτης;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...