Προς το περιεχόμενο

[SERIES] Game of Thrones Season 8

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Για γενική συζήτηση για τις προηγούμενες σεζόν του Game of Thrones (με spoilers), επισκεφθείτε αυτό το θέμα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αυτοί οι Ντοθράκι άπειροι είναι; Αφού στο Winterfell εκεί που όρμησαν χωρίς λόγο στους νεκρούς, σφαγιάστηκαν και έμειναν λίγοι, που βρέθηκαν πάλι τόσοι πολλοί;

• Απαντ. 4,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 hours ago, blueangel3 said:
Spoiler

Αναλογιζομενος τα μηνύματα που εν τέλει πέρασε αυτη η σειρά μόνο θετική εντύπωση μπορεί να μου μείνει.Που να πρωτοσταθω λοιπόν; Στην κατάληξη των δεινών των συνεχόμενων πολέμων, στην ανάγκη για ενότητα απέναντι στο κοινό κακό, στην κατάχρηση της εξουσίας, στην προδοσία,στην τήρηση του καθήκοντος μεχρι την ύστατη στιγμή,στην κατάλυση της τυραννίας και την ανάδειξη της δημοκρατίας,στην δικαίωση ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες..; Απίστευτα μηνύματα για την σημερινή κοινωνία και για αυτο χαίρομαι και για το Got και δικαιώνομαι για τον τόσο χρόνο που αφιέρωσα σε μια σειρα. Πραγματικά, τωρα που τελείωσε, νιώθω ενα κενό μέσα μου... αφήστε λοιπόν ολες τις κριτικές και σκεφτείτε όλο αυτό το ταξίδι απο το πρώτο λεπτό που παρακολουθήσατε τη σειρά. Ζησαμε απίστευτες στιγμες και για αυτό το αγάπησα..

Αυτό που αναφέρεις είναι ένα από τα σοβαρότερα πλήγματα στην εξέλιξη της σειράς. Το GOT δεν ήταν μία σειρά με εύκολες ηθικολογίες και παραμυθάκια που σου χαϊδεύουν τα αυτιά. Καλώς ή κακώς, έχουμε παρακολουθήσει άπειρα σενάρια που μας λένε "φτου κακά στον πόλεμο" και ελπίζω πως στο 2019 δεν χρειαζόμαστε μια σειρά για να καταδικάσουμε την τυραννία ε.

Το GOT ήταν το ακριβώς αντίθετο. Σου έριχνε απανωτές σφαλιάρες, -ξέχνα τους ήρωές σου, εδώ δεν κερδίζουν πάντα οι "καλοί", επιβιώνουν και οι χειρότεροι-, όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα από την οποία έχει δανειστεί αρκετά πράγματα η σειρά (αν κάνεις λίγο ακροβατικούς παραλληλισμούς).

Αυτός είναι και ο λόγος που ήταν τόσο απρόβλεπτη η συνέχεια μέχρι το σημείο που παρέλαβαν ενα σεναριακό αριστούργημα και το σκότωσαν με κλισέ, ευκολίες, το άφησαν γεμάτο τρύπες και εξελίξεις που όπως παρουσιάζονται δεν βγάζουν κανένα γαμημένο νόημα.

Επεξ/σία από liopyr
  • Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, έχω να μπω στο νήμα από τότε που έπαθε Τζον Σνοου για τρίτη φορά, αλλά κλικαρετε για ένα διαφορετικό τέλος: 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, liopyr είπε

Αυτό που αναφέρεις είναι ένα από τα σοβαρότερα πλήγματα στην εξέλιξη της σειράς. Το GOT δεν ήταν μία σειρά με εύκολες ηθικολογίες και παραμυθάκια που σου χαϊδεύουν τα αυτιά. Καλώς ή κακώς, έχουμε παρακολουθήσει άπειρα σενάρια που μας λένε "φτου κακά στον πόλεμο" και ελπίζω πως στο 2019 δεν χρειαζόμαστε μια σειρά για να καταδικάσουμε την τυραννία ε.

Το GOT ήταν το ακριβώς αντίθετο. Σου έριχνε απανωτές σφαλιάρες, -ξέχνα τους ήρωές σου, εδώ δεν κερδίζουν πάντα οι "καλοί", επιβιώνουν και οι χειρότεροι-, όπως συμβαίνει και στην πραγματικότητα από την οποία έχει δανειστεί αρκετά πράγματα η σειρά (αν κάνεις λίγο ακροβατικούς παραλληλισμούς).

Αυτός είναι και ο λόγος που ήταν τόσο απρόβλεπτη η συνέχεια μέχρι το σημείο που παρέλαβαν ενα σεναριακό αριστούργημα και το σκότωσαν με κλισέ, ευκολίες, το άφησαν γεμάτο τρύπες και εξελίξεις που όπως παρουσιάζονται δεν βγάζουν κανένα γαμημένο νόημα.

Πες τα χρυσόστομε... 

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Ένα μικρό μονο κομμάτι που δε μου φαίνεται σωστό και το έχω πει πολλές φορές και στον φίλο @Malthador

Απόκρυψη περιεχομένων

Ο Greyworm δε θα συγχωρούσε ποτέ τον Τζον και αυτός ειναι ο βασικότερος λόγος που ο Τζον δε θα μπορούσε ποτέ να παρουσιαστεί στο συμβούλιο, πόσο μάλλον να εκλεχθεί. Θα σήμαινε απευθείας πόλεμο ανάμεσα σε 5000 Ασπίλλους και 50.000 Ντοθράκι με τον στρατό των Βόρειων που όλοι ξέρουμε τι κατάλληξη θα είχε. 

Μη ξεχνάμε οτι οι Ασπιλοι και οι Ντοθράκι δεν ηταν απλά ο στρατός της Νταινέρης, αλλά την έβλεπαν ως την σωτήρα τους. Ειδικά ο Greyworm την ειχε πολύ ψηλά.

Θεωρώ οτι το κλείσιμο για τον τζον έχει εξαιρετικά συμβολικά στοιχεία (τα εξήγησα χθες) και είναι ότι καλύτερο μπορούσαν να κάνουν, εφόσον αποφάσισαν να τον κάνουν "μάρτυρα".

Ότι δηλαδή είναι

Spoiler

νόμιμος κληρονόμος του θρόνου, της ισχυρότερης θέσης στα 7 βασίλεια, είναι δεδομένα αποδεκτός απ' όλους και μας απασχολεί τι ήθελε ο Greyworm κι αν έδινε εντολή για πόλεμο. Αλλά εκεί που το κατάντησαν το σενάριο, να κάνει ο καθένας μας τα δικά του σενάρια έτσι στο περίπου, αφού στην πράξη δεν είδαμε τίποτα, δεν μου φαίνεται περίεργο που μια τέτοια εξέλιξη μας μοιάζει πλέον βόλτα στην παιδική χαρά.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε

Ότι δηλαδή είναι

Απόκρυψη περιεχομένων

νόμιμος κληρονόμος του θρόνου, της ισχυρότερης θέσης στα 7 βασίλεια, είναι δεδομένα αποδεκτός απ' όλους και μας απασχολεί τι ήθελε ο Greyworm κι αν έδινε εντολή για πόλεμο. Αλλά εκεί που το κατάντησαν το σενάριο, να κάνει ο καθένας μας τα δικά του σενάρια έτσι στο περίπου, αφού στην πράξη δεν είδαμε τίποτα, δεν μου φαίνεται περίεργο που μια τέτοια εξέλιξη μας μοιάζει πλέον βόλτα στην παιδική χαρά.

O Greyworm

Spoiler

ηταν ο διοικητής του ισχυρότερου στρατού στον κόσμο τη συγκεκριμένη στιγμη. Ναι, τους κρατάει από τα @@ αν θες να το γράψω ωμά. Είναι ο ισχυρότερος όλων. Αυτό που θέλει αυτος γίνεται. Και φυσικά ο πόλεμος ηταν κάτι που δεν ηθελαν οι άρχοντες του westeros διοτι θα αφανιζόντουσαν. Και για την εξορία του Σνοου, χάρη τους κάνει. Τον πείθει ουσιαστικά ο Τύριον και ο Μπραν.

Επίσης, ο νομιμος κληρονόμος δεν αποδέχεται τον θρόνο. Θα πρέπει να το καταλάβουμε αυτό κάποια στιγμη. Δεν ηθελε το παιδί. Πως να γινει δηλαδη; Με το ζορι; Και δεν ειναι σεναριακή ευκολία. Ποτέ δεν ηθελε.Ουτε στα βιβλία δειχνει να έχει ηγετικο χαρακτήρα. Απλά δε θέλε

ι. 

1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Αυτοί οι Ντοθράκι άπειροι είναι; Αφού στο Winterfell εκεί που όρμησαν χωρίς λόγο στους νεκρούς, σφαγιάστηκαν και έμειναν λίγοι, που βρέθηκαν πάλι τόσοι πολλοί;

Το λεει στο 4ο επεισόδιο. Οι μισοί "έφυγαν" στο πόλεμο με τους νεκρούς :)

Για μένα το τέλος πάσχει σε ένα πράγμα. Εφόσον ο μορφονιός αποφάσισε να κάνει αυτο που έκανε, έπρεπε να τελειώσει και ο ίδιος με παρόμοιο τρόπο. Η οποιαδήποτε ένδειξη ζωής και συνέχειας της ιστορίας του, ήταν για να μην απογοητευτούν οι φαν. Λάθος. Κρας εντ μπερν :P 

Επεξ/σία από pontez2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

8 λεπτά πριν, pontez2 είπε

ηταν ο διοικητής του ισχυρότερου στρατού στον κόσμο τη συγκεκριμένη στιγμη. Ναι, τους κρατάει από τα @@ αν θες να το γράψω ωμά. Είναι ο ισχυρότερος όλων. Αυτό που θέλει αυτος γίνεται. Και φυσικά ο πόλεμος ηταν κάτι που δεν ηθελαν οι άρχοντες του westeros διοτι θα αφανιζόντουσαν. Και για την εξορία του Σνοου, χάρη τους κάνει. Τον πείθει ουσιαστικά ο Τύριον και ο Μπραν.

Aπό που προκύπτει ότι έχει το μεγαλύτερο στρατό ; 

Γιατί σύμφωνα με τα όσα είδαμε στη μάχη του Winterfell θα πρέπει να είχαν μείνει καμιά 100ριά Unsullieds max... 

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Like 1
  • Thanks 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
Just now, AristidisZ said:

Γιατί σύμφωνα με τα όσα είδαμε στη μάχη του Winterfell θα πρέπει να είχαν μείνει καμιά 100ριά Unsullieds max... 

Έκαναν Kage Bushin NoJutsu (βλέπε Naruto) και στο τελευταίο είναι περισσότεροι.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, pontez2 είπε

O Greyworm

Απόκρυψη περιεχομένων

Αυτά είναι απλά τα δικά σου συμπεράσματα.

Spoiler

Και στον Tyrion είπε να μην μιλάει, αλλά στο τέλος όχι μόνο τον άκουσε, αλλά τα δέχτηκε κιόλας. Οπότε κι εγώ κάνω δικές μου εικασίες και λέω ότι αν γινόταν ο JS βασιλιάς, θα καθόταν ήσυχος σαν καλή κοτούλα, μπορείς να αποδείξεις το αντίθετο; Όσο για το ότι δεν ήθελε ο JS τον θρόνο και την αντίθεση σε σχέση με την δολοφονία της Dany, το εξήγησα πιο πίσω.

• Thanks 1
Δημοσ.

Προσωπικά το πως εξελίχθηκε η ιστορία δε με χάλασε καθόλου.

Αυτό που με χάλασε λίγο είναι το pacing που απο GOT έγινε Vikings.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε

Αυτά είναι απλά τα δικά σου συμπεράσματα.

Απόκρυψη περιεχομένων

Και στον Tyrion είπε να μην μιλάει, αλλά στο τέλος όχι μόνο τον άκουσε, αλλά τα δέχτηκε κιόλας. Οπότε κι εγώ κάνω δικές μου εικασίες και λέω ότι αν γινόταν ο JS βασιλιάς, θα καθόταν ήσυχος σαν καλή κοτούλα, μπορείς να αποδείξεις το αντίθετο; Όσο για το ότι δεν ήθελε ο JS τον θρόνο και την αντίθεση σε σχέση με την δολοφονία της Dany, το εξήγησα πιο πίσω.

Κάνε ό, τι εικασίες θέλεις. Δικαίωμά σου.

Spoiler

Κι εγω χαλιέμαι που έζησε ο Σνοου. Με βάση των δεδομένων δε θα έπρεπε να ζησει. Χάρη στο κοινό έκαναν μου φαίνεται :P 

To γεγονός ειναι οτι ο greyworm εκεινη τη στιγμη τους κρατούσε απο τα @@. 

Επισης γεγονος ειναι πως οσο και να το θέλετε, ο μορφονιός δε θα γινόταν ποτέ βασιλιάς. Δεν ήθελε να γινει. 

4ο επεισόδιο, στο συμβούλιο πολέμου, προσέξτε την κινηση που κάνει ο greyworm στον χάρτη με τον στρατό του. Δειτε ποιους αφαιρεί και πόσους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Btw

αφού τελικα ενας Σταρκ στέφθηκε Βασιλιάς, η Σάνσα γιατί θέλησε να ανεξαρτητοποιηθεί το Winterfell. Μόνον όταν δεν συμπαθούσαν τον Βασιλιά δεν τα έσπαγαν με το βασίλειο οι Βόρειοι ;πχ απ'τη 2η σεζον κλπ

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Κάνε ό, τι εικασίες θέλεις. Δικαίωμά σου.

Απόκρυψη περιεχομένων

Κι εγω χαλιέμαι που έζησε ο Σνοου. Με βάση των δεδομένων δε θα έπρεπε να ζησει. Χάρη στο κοινό έκαναν μου φαίνεται :P 

To γεγονός ειναι οτι ο greyworm εκεινη τη στιγμη τους κρατούσε απο τα @@. 

Επισης γεγονος ειναι πως οσο και να το θέλετε, ο μορφονιός δε θα γινόταν ποτέ βασιλιάς. Δεν ήθελε να γινει. 

4ο επεισόδιο, στο συμβούλιο πολέμου, προσέξτε την κινηση που κάνει ο greyworm στον χάρτη με τον στρατό του. Δειτε ποιους αφαιρεί και πόσους.

Κι εσύ εικασίες κάνεις, αυτό είπα.

Spoiler

Το ότι τους κρατούσε απ' τα @@ δεν είναι γεγονός, αλλά δικό σου συμπέρασμα. Και σου έφερα και αντίλογο, όταν τελικά κάθεται και ακούει έναν άλλον προδότη και μάλιστα συμφωνεί και με όσα λέει να κάνουν, δεν υφίσταται τίποτα απ' όσα ισχυρίζεσαι ως γεγονός μετά. Είναι απλά η δική σου ερμηνεία, όπως δίνουμε κι εμείς τη δική μας.

1 λεπτό πριν, 7nisiotis είπε

Btw

Απόκρυψη περιεχομένων

αφού πάλι Σταρκ στέφθηκε Βασιλιάς, η Σάνσα γιατί θέλησε να ανεξαρτητοποιηθεί το Winterfell. Μόνον όταν δεν συμπαθούσαν τον Βασιλιά δεν τα έσπαγαν με το βασίλειο οι Βόρειοι πχ απ'τη 2η σεζον κλπ

Επίσης, ένα άλλο ερώτημα είναι τι σταματάει πλέον τα υπόλοιπα βασίλεια απ' το να αιτηθούν ακριβώς το ίδιο.

Επεξ/σία από p4n0s86
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...