gokuthelegend Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Παιδιά χαιρετώ. Πέρσι και πρόπερσι δούλευα σε διάφορες δουλειές, αλλά δυστυχώς φέτος δεν με ήθελε η τύχη. Αυτή την στιγμή είμαι άνεργος, γραμμένος στον ΟΑΕΔ εδώ και 10 μήνες (από πέρσι τέλη Οκτωβρίου περίπου). Ένας γνωστός μου που έχει χωράφια με φώναξε και μου είπε ότι ψάχνει άτομα να τον βοηθήσουν στον τρύγο και μου ζήτησε αν θέλω να πάω και εγώ. Η δουλειά είναι δύσκολη αλλά εγώ θέλω να πάω για τα μεροκάματα γιατί πληρώνει καλά. Το θέμα είναι το εξής, επειδή ο άνθρωπος θέλει να είναι καλυμμένος, θέλει να με προσλάβει κανονικά και με το νόμο, με ένσημα και σύμβαση, για να είναι καλυμμένος σε περίπτωση ελέγχου ή ατυχήματος. Και με το δίκιο του κιόλας και τον χειροκροτώ που υπάρχουν ακόμη άτομα που θέλουν να προσλάβουν εργάτες με νόμιμο τρόπο. Εγώ όμως σκέφτομαι το εξής, η βλακεία είναι ότι θα με χρειαστεί μόνο για καμιά 10ριά μέρες και όχι περισσότερο, και το θέμα είναι πως σκέφτομαι που θα χάσω την κάρτα ανεργίας με ότι αυτό συνεπάγεται (δεν θα μπορώ να κάνω αιτήσεις σε προγράμματα και ότι άλλα προσφέρει ο ΟΑΕΔ), επειδή δούλεψα 10 μέρες όλο τον χρόνο. Το είπα αυτό στον κύριο που ενδιαφέρεται να με προσλάβει και είπε ότι θα ρωτήσει τον λογιστή του μήπως μπορεί να γίνει κάτι, αλλά θα ήθελα να πάρω μια γνώμη και εγώ από αλλού. Δυστυχώς λογιστή δικό μου δεν έχω και δεν με παίρνει οικονομικώς για να προσλάβω κάποιον, οπότε ρωτάω εδώ. Πιστεύει κανείς ότι μπορεί να γίνει κάτι σε αυτή την περίπτωση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
SnapShot Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 αυτή την στιγμή που μιλάμε παίρνεις επίδομα ανεργίας που αν δουλέχεις εστω και δέκα μέρες θα το χάσεις; Αν ναι και αν ο χρόνος επιδότησης είναι ακόμα μπόλικος όχι δεν αξίζει να πας για 10 μέρες δουλειά Αν δεν έχεις επίδομα ανεργίας εννοείται πως επιβάλλεται να πάς για εργασία Αν δεν συντρέχει επιδότηση ανεργίας - γιατί δεν είδα να αναφέρεις και κάτι τέτοιο- αλλά το μόνο σου θέμα είναι η κάρτα, δεν καταλαβαίνω, μετά από 10 μέρες εργασίας δεν μπορείς να ξαναβγάλεις κάρτα ανεργίας; Πάντως όπως και να έχει μπράβο σου που το σκέφτεσαι για δουλειά γης και δεν είσαι σαν την πλειοψηφία των νεοελλήνων που είναι τεμπελχανάδες που επιδιώκουν δουλειά γραφείου και μόνο 1
Επισκέπτης Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Αν δεν συντρέχει επιδότηση ανεργίας - γιατί δεν είδα να αναφέρεις και κάτι τέτοιο- αλλά το μόνο σου θέμα είναι η κάρτα, δεν καταλαβαίνω, μετά από 10 μέρες εργασίας δεν μπορείς να ξαναβγάλεις κάρτα ανεργίας; Αν θυμάμαι καλά κάθε μηνά που είναι συνεχόμενα άνεργος κερδίζει κάποια επιπλέον μόρια για προγράμματα ΟΑΕΔ/ΚΕΚ αυτό κατάλαβα ότι τον απασχολεί. Εγώ όμως σκέφτομαι το εξής, η βλακεία είναι ότι θα με χρειαστεί μόνο για καμιά 10ριά μέρες και όχι περισσότερο, και το θέμα είναι πως σκέφτομαι που θα χάσω την κάρτα ανεργίας με ότι αυτό συνεπάγεται (δεν θα μπορώ να κάνω αιτήσεις σε προγράμματα και ότι άλλα προσφέρει ο ΟΑΕΔ), επειδή δούλεψα 10 μέρες όλο τον χρόνο. Δούλεψε μαύρα αν είναι μόνο για 10 μέρες.
gokuthelegend Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Επιδόματα δεν παίρνω και προς το παρόν δεν με ενδιαφέρουν. Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως να κάνω αιτήσεις στα διάφορα προγράμματα που βγάζει ο ΟΑΕΔ, ο ΑΣΕΠ, τα Voucher και όπου αλλού, και σε αυτά μετράει ο χρόνος ανεργίας. Αν δουλέψω, έστω και 10 μέρες, θα μου κοπεί η κάρτα ανεργίας. Θα μπορώ να βγάλω άλλη κάρτα εκ νέου, αλλά ο χρόνος ανεργίας θα αρχίσει να μετράει πάλι από το 0. Πέρσι είχα δουλέψει νόμιμα και μου είχε κοπεί πάλι η κάρτα, μόλις τελείωσα την δουλειά έβγαλα νέα κάρτα και έκανα αιτήσεις σε κάποια προγράμματα που είχαν βγει αλλά έφαγα άκυρο γιατί δεν είχα καθόλου μόρια, και αυτό είναι που με απασχολεί. Δηλαδή αν είμαι άνεργος 5 χρόνια (τυχαίο νούμερο) και μου κοπεί η κάρτα, αυτά τα 5 χρόνια θα πάνε στράφι και θα χάσω όλα τα μόρια που είχα μαζέψει. Εμένα με καίει να μην χάσω μόρια. Εν γνώση μου είπα στον κύριο να δουλέψω μαύρα, αλλά δυστυχώς επειδή ο συγκεκριμένος κύριος απασχολεί κι άλλα άτομα και κάνει μεγάλο τζίρο σε έσοδα κάθε χρόνο, ελέγχεται από την εφορία και από την επιθεώρηση εργασίας και δεν θέλει να είναι ακάλυπτος.
opcorsa Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 κολπο ! εχουν βγαλει τα ελτα κατι εργατοσημα-εργοσημα δεν θυμαμαι πως τα λενε , παει και περνει τετοια οτι θα σου δινει ενα την ημερα να πηγαινεις να τα εισπρατεις απο τα ελτα, αλλα στο τελος της ημερας θα σε πληρωνει στο χερι... οταν τελειωσετε την δουλεια τα παει πισω στα ελτα λεγοντας οτι δεν χρειαστηκε εργαζομενο εκεινη την περιοδο , του γυρνανε πισω τα χρηματα και ολοι ευχαριστημενοι.. δυστυχως με τετοιο κρατος πρεπει ο καθενας να γινει λαμογιο απλα για να ζησει 2
gokuthelegend Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 κολπο ! εχουν βγαλει τα ελτα κατι εργατοσημα-εργοσημα δεν θυμαμαι πως τα λενε , παει και περνει τετοια οτι θα σου δινει ενα την ημερα να πηγαινεις να τα εισπρατεις απο τα ελτα, αλλα στο τελος της ημερας θα σε πληρωνει στο χερι... οταν τελειωσετε την δουλεια τα παει πισω στα ελτα λεγοντας οτι δεν χρειαστηκε εργαζομενο εκεινη την περιοδο , του γυρνανε πισω τα χρηματα και ολοι ευχαριστημενοι.. δυστυχως με τετοιο κρατος πρεπει ο καθενας να γινει λαμογιο απλα για να ζησει Αυτό ξαναπέστο. Αντί να κάνει κάτι το κράτος ώστε να διευκολύνει τον άλλον να πάει να δουλέψει, κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να κάνει τον άλλο να ΜΗΝ πάει να δουλέψει. Να θες να πας να δουλέψεις και να έχεις την εφορία, τον ΟΑΕΕ και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο από πάνω σου, και να σου τα τρώνε όλα. Και μετά μας λένε τεμπέληδες που χάνουμε τις δουλειές μας ή που δεν βρίσκουμε δουλειά. Και το αγαπημένο μου, "αν θες βρίσκεις δουλειά αλλά εσύ είσαι τεμπέλης, για αυτό δεν βρίσκεις". 1
jakegate7 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Εχω την εντυπωση οτι μπορεις να απασχοληθεις για καποιο διαστημα ωε ανεργος χωρις να χασεις τους μηνες ανεργιας. Τσεκαρες στο site του οαεδ? Οντως ισχυει, καλα θυμομουν http://www.athina984.gr/2017/06/08/oaed-ti-provlepete-se-periptosis-sporadikis-apascholisis-anergon/ Εχεις δικαιωμα εως 70 μεροκαματα
momotis Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2017 σκέφτομαι που θα χάσω την κάρτα ανεργίας με ότι αυτό συνεπάγεται (δεν θα μπορώ να κάνω αιτήσεις σε προγράμματα και ότι άλλα προσφέρει ο ΟΑΕΔ), επειδή δούλεψα 10 μέρες όλο τον χρόνο. δεν με παίρνει οικονομικώς Νομίζω οτι απάντησες μόνος σου στο ερώτημα σου. 'Οσο "σε παίρνει" λοιπόν πράττεις αναλόγως.
gokuthelegend Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Εχω την εντυπωση οτι μπορεις να απασχοληθεις για καποιο διαστημα ωε ανεργος χωρις να χασεις τους μηνες ανεργιας. Τσεκαρες στο site του οαεδ? Οντως ισχυει, καλα θυμομουν http://www.athina984.gr/2017/06/08/oaed-ti-provlepete-se-periptosis-sporadikis-apascholisis-anergon/ Εχεις δικαιωμα εως 70 μεροκαματα Ενδιαφέρον φαίνεται. Θα το έχω στα υπόψιν. Φαίνεται για καινούριος νόμος που βγήκε φέτος.
tsioulak Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Πήγαινε και ρωτα στον ΟΑΕΔ αλλα νομίζω οτι αυτο που γραψαν ισχύει, αν δουλέψεις λίγες μέρες δεν χάνεις την ιδιότητα του ανέργου.
Ghost_Rider Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 απο τη στιγμη που υπογραψει συμβαση χανει την ιδιοτητα του ως ανεργος...μηδενιζονται ολα
opcorsa Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 πηγενε ρωτα αλλιως κανε την κομπινα που σου ειπα οτι εχω ακουσει.. απλα και ελληνικα..
gokuthelegend Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 απο τη στιγμη που υπογραψει συμβαση χανει την ιδιοτητα του ως ανεργος...μηδενιζονται ολα Έτσι γνώριζα και εγώ αλλά σύμφωνα με το άρθρο 92 του νόμου 4461/2017 που πόσταρε ο φίλος παραπάνω στο λινκ, αν δουλέψεις μέχρι 70 μεροκάματα το έτος τότε δεν χάνονται. Αυτός ο νόμος είναι καινούριος, βγήκε φέτος τον Μάρτιο, οπότε ενδέχεται να μην το γνωρίζουν ακόμη όλοι, ούτε εγώ το γνώριζα.
Moderators Spect~ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Έτσι γνώριζα και εγώ αλλά σύμφωνα με το άρθρο 92 του νόμου 4461/2017 που πόσταρε ο φίλος παραπάνω στο λινκ, αν δουλέψεις μέχρι 70 μεροκάματα το έτος τότε δεν χάνονται. Αυτός ο νόμος είναι καινούριος, βγήκε φέτος τον Μάρτιο, οπότε ενδέχεται να μην το γνωρίζουν ακόμη όλοι, ούτε εγώ το γνώριζα. μπορεις να πεις μερικες λεπτομερειες? Εφοσον γινει η προσληψη αμέσως ακυρώνεται η ανεργια ,πως μπορει να γίνει ωστε να μην χάσεις την ιδιοτητα?
gokuthelegend Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2017 μπορεις να πεις μερικες λεπτομερειες? Εφοσον γινει η προσληψη αμέσως ακυρώνεται η ανεργια ,πως μπορει να γίνει ωστε να μην χάσεις την ιδιοτητα? Δεν γνωρίζω να σου πω λεπτομέρειες γιατί και εγώ τώρα το έμαθα. Αλλά μετά από ψάξιμο που έκανα βρήκα ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση έχει ανεβεί και στο site του ΟΑΕΔ, και λέει ότι αν κάνεις μέχρι 70 ημερομίσθια το έτος τότε τυχόν επιδόματα και χρόνος ανεργίας δεν χάνονται, απλώς γίνεται αναστολή. Προφανώς αν πιάσεις δουλειά τότε χάνεις την ιδιότητα του ανέργου. Σε κάποιο σημείο του άρθρου όμως γράφει: "Η επιδότηση αναστέλλεται και με νέα αίτηση του δικαιούχου επανέρχεται με την ολοκλήρωση της περιστασιακής του απασχόλησης". Λογικά κόβεται αυτόματα και η κάρτα και η επιδότηση, και όταν λήξει η σύμβαση τότε κάνεις κάποια αίτηση στον ΟΑΕΔ (λογικά όταν πας να βγάλεις νέα κάρτα), και συνεχίζεις από εκεί που σταμάτησες, και οι μήνες ανεργίας που είχες συγκεντρώσει πριν την σύμβαση συμψηφίζονται στη νέα κάρτα. Λογικά στον ΟΑΕΔ θα ξέρουν συγκεκριμένα για να σε κατατοπίσουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα