mr.Vox Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Για να υπολογίσεις τις τιμές κιλοβατώρας όπως έχουν γίνει τα πράγματα τώρα με την ακρίβεια αλλά και τα διάφορα προγράμματα πρέπει να έχεις τελειώσει το μαθηματικό και το φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Καλοριφέρ λαδιού 2000 Watt καίει το ίδιο με ένα αερόθερμο 2000 Watt των 20 ευρώ. Πέρσι αγόρασα ένα καλοριφέρ λαδιού από το Leroy Merlin στα 60 ευρώ το μεγαλύτερο σε όγκο για την καλύτερη θερμική άνεση. Είναι δική τους μάρκα. Το ίδιο ακριβώς βγαίνει και σε επώνυμη μάρκα. Στα ίδια Watt έχω ένα μικρότερο σε όγκο (μέγεθος). Το πρώτο πραγματικά έχει ωραία θαλπωρή το άλλο τίποτα. Και τα δύο όμως καταναλώνουν το ίδιο. Πάντως το ρεύμα θέλει λεφτά πολύ περισσότερα από άλλες λύσεις. Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2021 από mr.Vox 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ekkli Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, mr.Vox είπε Για να υπολογίσεις τις τιμές κιλοβατώρας όπως έχουν γίνει τα πράγματα τώρα με την ακρίβεια αλλά και τα διάφορα προγράμματα πρέπει να έχεις τελειώσει το μαθηματικό και το φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Καλοριφέρ λαδιού 2000 Watt και το ίδιο με ένα αερόθερμο 2000 Watt των 20 ευρώ. Πέρσι αγόρασα ένα καλοριφέρ λαδιού από το Leroy Merlin στα 60 ευρώ το μεγαλύτερο σε όγκο για την καλύτερη θερμική άνεση. Είναι δική τους μάρκα. Το ίδιο ακριβώς βγαίνει και σε επώνυμη μάρκα. Στα ίδια Watt έχω ένα μικρότερο σε όγκο (μέγεθος). Το πρώτο πραγματικά έχει ωραία θαλπωρή το άλλο τίποτα. Και τα δύο όμως καταναλώνουν το ίδιο. Πάντως το ρεύμα θέλει λεφτά πολύ περισσότερα από άλλες λύσεις. και γω αυτό ξέρω, ότι το ρεύμα θέλει πολλά λεφτά, για αυτό μου έκανε εντύπωση ο υπολογισμός του συμφορουμίτη, για 35Λ το δίωρο. Για τον υπολογισμό της κιλοβατώρας, έλεγα μήπως κάποιος μερακλής έχει φτιάξει καμία σελίδα... Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2021 από ekkli Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mr.Vox Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ekkli είπε και γω αυτό ξέρω, ότι το ρεύμα θέλει πολλά λεφτά, για αυτό μου έκανε εντύπωση ο υπολογισμός του συμφορουμίτη, για 35Λ το δίωρο. Για τον υπολογισμό της κιλοβατώρας, έλεγα μήπως κάποιος μερακλής έχει φτιάξει καμία σελίδα... Σε αυτήν την σελίδα αλλά και αντίστοιχη του εδώ site έχουν φτιάξει ένα excell. Αν έχεις όρεξη ψάξε. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2021 από mr.Vox 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dante80 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 19 λεπτά πριν, ekkli είπε και γω αυτό ξέρω, ότι το ρεύμα θέλει πολλά λεφτά, για αυτό μου έκανε εντύπωση ο υπολογισμός του συμφορουμίτη, για 35Λ το δίωρο. 35c το δίωρο σημαίνει 0.087 η κιλοβατώρα. Συνήθως το τελικό κόστος είναι τουλάχιστον διπλάσιο από αυτό (λόγω των άλλων χρεώσεων). Οπότε πολλαπλασίασε αντίστοιχα. Δεν είναι πάντως κάποιο τρελό ποσό, για 480 κιλοβατώρες το τετράμηνο μιλάμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
csontheline Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 8 ώρες πριν, ekkli είπε Πολύ φτηνό δεν είναι αυτό; Αν είναι έτσι, να πάρουμε ένα καλοριφέρ λαδιού ή κάτι τέτοιο, να το καίμε κάθε βράδυ για 2 ώρες και θα μας βγει μόνο 7€ τον μήνα παραπάνω. Παρότι δεν είναι θέμα αυτού του νήματος, έχει κάποιος τελική τιμή κιλοβατώρας, στο περίπου, με όλα τα έξτρα; Φαντάζομαι οτι δεν θα διαφέρουν πολύ από εταιρία σε εταιρία, για οικιακό τιμολόγιο πάντα. Κάποιο σάιτ που να έχει τέτοιο εργαλείο θα είναι πολύ χρήσιμο. Sorry, κάνε το Χ2. Χοντρικά πάει 0,17€ η KWh (ή τουλάχιστον πήγαινε). Το θες για να ζεστάνεις έναν χώρο για 2 ώρες, σωστά; Το καλοριφέρ έχει αδράνεια και θέλει περίπου μισή ώρα για να ξεκινήσει να αποδίδει και θα συνεχίσει για άλλο τόσο αφού το κλείσεις. Έχει ξανασυζητηθεί εκτενώς ότι το κλιματιστικό είναι το μόνο από τα ηλεκτρικά που μπορεί να αποδώσει περισσότερα από αυτά που καταναλώνει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 14 ώρες πριν, ekkli είπε Παρότι δεν είναι θέμα αυτού του νήματος, έχει κάποιος τελική τιμή κιλοβατώρας, στο περίπου, με όλα τα έξτρα; 0,158682 ημερήσιο (χειμώνα ξεκινά 2 το βράδυ το νυχτερινό τιμολόγιο) υπολογισμός με το φθηνότερο σταθερό που ξέμεινε (ΔΕΗ online) και με την προϋπόθεση οτι είσαι κάτω απο τα 1600kw το τετράμηνο (ανεβαίνεις κλίμακα στις ΥΚΩ) με ΦΠΑ 6% 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
di maria kun Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) παιδες θα παω χαλκιδικη αυτο το διαστημα για μια βδομαδα,παραθαλασσια περιοχη σε σπιτι τυπου εξοχικο που ψιλομπαζει και χωρις θερμανση,θα χρησιμοποιω μονο τη κρεβατοκαμαρα τα υπολοιπα δωματια αδιαφορα,τι μου προτεινετε να παρω για ατομικη θερμανση??? -βλεπω οτι τα καλοριφερ λαδιου μυριζουν θελω κατι αμεσα -οι σομπες αλογονου αξιζουν?η ζεσταινουν μονο στο σημειο που φωτιζουν και αν την κλεισει αμεσα πεφτει η θερμοκρασια? -να παρω ενα αεροθερμο??που πιθανον απο την φυση του με ζεστο αερα να ριχνει και υγρασια? (τωρα για δεη και τετοια ψιλοαδιαφορα μια βδομαδα θα κατσω και μετα μια διανυκτερευση ανα καποιες βδομαδες) υγ 1)κλιματιστικο δεν βαζω 2)σομπες υγραεριου με φοβιζουν τις απορριπτω 3)εχω και στρωμα κουβερτα ρευματος το αναφερω και αυτο σαν βοηθητικο Επεξ/σία 29 Οκτωβρίου 2021 από di maria kun Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mr.Vox Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Δεν μυρίζουν τα καλοριφέρ λαδιού αλλά θέλουν πολύ ώρα να ζεστάνουν. Αν πάρεις ποτέ φρόντισε να είναι μεγάλο σε όγκο. Έχουν ωραία ζέστη. Στην περιπτωσή σου αφού δεν σε ενδιαφέρει το οικονομικό η καλυτερη λύση είναι το αερόθερμο 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
g_f Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 3 hours ago, di maria kun said: -βλεπω οτι τα καλοριφερ λαδιου μυριζουν θελω κατι αμεσα 2 hours ago, mr.Vox said: Δεν μυρίζουν τα καλοριφέρ λαδιού αλλά θέλουν πολύ ώρα να ζεστάνουν. Δεν μυρίζουν, χρησιμοποιούσα χρόνια σε μια γκαρσονιέρα. Ίσως λίγο στις πρώτες 2-3 χρήσεις...άστο να δουλέψει μια ώρα σε μπαλκόνι και θα είσαι μια χαρά. Το αργούν να ζεστάνουν είναι σχετικό...σε μισή ωρίτσα ένα δωμάτιο θα γίνει φούρνος και θα έχεις πολύ ωραία ζεστασιά διαρκώς... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 5 ώρες πριν, di maria kun είπε παιδες θα παω χαλκιδικη αυτο το διαστημα για μια βδομαδα,παραθαλασσια περιοχη σε σπιτι τυπου εξοχικο που ψιλομπαζει και χωρις θερμανση,θα χρησιμοποιω μονο τη κρεβατοκαμαρα τα υπολοιπα δωματια αδιαφορα,τι μου προτεινετε να παρω για ατομικη θερμανση??? -βλεπω οτι τα καλοριφερ λαδιου μυριζουν θελω κατι αμεσα -οι σομπες αλογονου αξιζουν?η ζεσταινουν μονο στο σημειο που φωτιζουν και αν την κλεισει αμεσα πεφτει η θερμοκρασια? -να παρω ενα αεροθερμο??που πιθανον απο την φυση του με ζεστο αερα να ριχνει και υγρασια? (τωρα για δεη και τετοια ψιλοαδιαφορα μια βδομαδα θα κατσω και μετα μια διανυκτερευση ανα καποιες βδομαδες) υγ 1)κλιματιστικο δεν βαζω 2)σομπες υγραεριου με φοβιζουν τις απορριπτω 3)εχω και στρωμα κουβερτα ρευματος το αναφερω και αυτο σαν βοηθητικο Αυτό το αερόθερμο θα πάρεις. Σε ένα μισάωρο φούρνος. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 10 λεπτά πριν, 1comment είπε Αυτό το αερόθερμο θα πάρεις. Σε ένα μισάωρο φούρνος. είχα αντίστοιχο σα φοιτητής για έκτακτη περίπτωση και μετά σε στούντιο , εργαλείο (φυσικά για περιστασιακή χρήση , γράφει € για πλάκα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mr.Vox Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Γιατί να δώσετε τόσα χρήματα να πάρετε ένα rebranded Κινέζικο αερόθερμο; Εντάξει ίσως έχει καλύτερα πλαστικά αλλά η αρχή λειτουργίας είναι η ίδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
1comment Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, korakios είπε είχα αντίστοιχο σα φοιτητής για έκτακτη περίπτωση και μετά σε στούντιο , εργαλείο (φυσικά για περιστασιακή χρήση , γράφει € για πλάκα) To συγκεκριμένο αερόθερμο δεν έχει σχέση με άλλα που κυκλοφορούν. Ζεσταίνει και μεγάλο χώρο σε σύντομο χρόνο. Φαίνεται κι από τις κριτικές στο σκρουτζ. Τώρα για την κατανάλωση όλοι ξέρουν πόσα καίει ένα αερόθερμο. Εγώ το χρησιμοποιώ συμπληρωματικά με καλοριφέρ ενα δίωρο τη μέρα περίπου. 2 ώρες πριν, mr.Vox είπε Γιατί να δώσετε τόσα χρήματα να πάρετε ένα rebranded Κινέζικο αερόθερμο; Εντάξει ίσως έχει καλύτερα πλαστικά αλλά η αρχή λειτουργίας είναι η ίδια. Γιατί είναι πολύ πιο αποδοτικό από τα άλλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, 1comment είπε Εγώ το χρησιμοποιώ συμπληρωματικά με καλοριφέρ ενα δίωρο τη μέρα περίπου. ακόμα και έτσι είναι >20€/μήνα (με τα καλύτερα σενάρια) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mr.Vox Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 6 λεπτά πριν, 1comment είπε To συγκεκριμένο αερόθερμο δεν έχει σχέση με άλλα που κυκλοφορούν. Ζεσταίνει και μεγάλο χώρο σε σύντομο χρόνο. Φαίνεται κι από τις κριτικές στο σκρουτζ. Τώρα για την κατανάλωση όλοι ξέρουν πόσα καίει ένα αερόθερμο. Εγώ το χρησιμοποιώ συμπληρωματικά με καλοριφέρ ενα δίωρο τη μέρα περίπου. Γιατί είναι πολύ πιο αποδοτικό από τα άλλα. Τα 2500 Watt είναι 2500 Watt. Κανόνας της φυσικής. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα