skiabox Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 vasilk : Σύμφωνα με τη θέληση συντριπτικού ποσοστού του κόσμου το Ελληνικό κράτος όσο πάει και μεγαλώνει ως ποσοστό του ΑΕΠ οπότε κάθε χρόνο θα πληρώνεις και περισσότερα και μάλιστα στέλνοντας και μέρος του λογαριασμού στις επόμενες 10 γενιές. Θα συμφωνησω απολυτα με τον vasilk. Οποτε αλλαζει το συστημα, σε οτιδηποτε εχει να κανει με φορους/διοδια/εισφορες κλπ, παντα ειναι τιτλοφορουμενο 'επι το δικαιοτερον', αλλα στην πραξη παντα πιο επιζημιο. Γιατι ο σκοπος τους δεν ειναι πως θα αρθουν αδικιες προς τους πολιτες, αλλα πως για μια ακομη φορα με μια ευσχημη αιτιολογια, θα αρπαξουν ξανα ακομη περισσοτερα (με δημιουργικη λογιστικη!) απο τους πολιτες! Δεν αρπάζουν τίποτα από κανέναν. Επιλογή του κόσμου είναι αυτό. Για την ακρίβεια ο ψηφοφόρος στην κάλπη το μόνο που σκέφτεται είναι πως να τα αρπάξει από τους υπόλοιπους ψηφοφόρους. Απόδειξη το 1% που παίρνουν κόμματα που υπόσχονται μεταρρυθμίσεις μόνο και τίποτα άλλο.
zio10 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2017 Επειδή περνάω γέφυρα Ρίο - Αντίρριο και πάντα πληρώνω με κάρτα, η καθυστέρηση είναι ακριβώς η ίδια με κάποιον που δίνει μετρητά και περιμένει ρέστα. Μη σου πω, πως επειδή είναι contactless είναι πιο γρήγορη η κάρτα. Άρα αν το κάνουν έτσι δεν γλιτώνεις ουρές κλπ, απλά θα έχουμε άλλη μια επιλογή πως θα πληρώσουμε (καλό είναι αυτό). Στη γέφυρα παίρνουν κάρτα κανονικά ή έρχεται pos, υπεύθυνος κλπ; Μόνο με epass δεν έχει ουρές αλλά δεν μπορείς να το κάνεις υποχρεωτικό για όλους...
Moderators Spect~ Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Από ότι διάβασα λένε για πομπό δεκτή, δηλαδή αν εγώ αποφασίσω 3 το πρωί να πάω βόλτα και δεν έχω μηχάνημα δεν θα μπορώ ή ο τουρίστας δεν θα μπορεί καθόλου; Ξανά λέω, γιατί όχι κάρτα όπως σε όλες τις χώρες με αντίστοιχο σύστημα; Υγ: εννοείται ότι τη χρέωση του πομπού θα την χρεωθεί ο οδηγός, επίσης στη μηχανή που θα μπει; πως θα ελέγχει αν το αυτοκίνητο δεν έχει πομπό από μηχανή για να πληρώσει λιγότερο;
Highlander Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2017 Άρα αν το κάνουν έτσι δεν γλιτώνεις ουρές κλπ, απλά θα έχουμε άλλη μια επιλογή πως θα πληρώσουμε (καλό είναι αυτό). Στη γέφυρα παίρνουν κάρτα κανονικά ή έρχεται pos, υπεύθυνος κλπ; Μόνο με epass δεν έχει ουρές αλλά δεν μπορείς να το κάνεις υποχρεωτικό για όλους... Σε κάθε θάλαμο έχουν μηχανάκι POS και μάλιστα ασύρματο. Στις αρχές με τα cc το έβγαζαν έξω και πληκτρολογούσες PIN. Πλέον με τις contactless απλά περνούν την κάρτα και είσαι ΟΚ. Spect~ Όπως κατάλαβες το βασικό είναι να γλιτώσουν προσωπικό και να έχουν μεγαλύτερα έξοδα. Σε αυτό, το κράτος βοηθάει τα φιλαράκια του και βγάζει νόμους όπως βολεύει αυτούς. Τώρα, αν θα βολεύει η όχι εμάς, είναι κάτι που δεν τους ενδιαφέρει. 1
KOSTASGP Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Στην γεφυρα του Ριο, πληρωσα περυσι (απριλης 2017) το Πασχα με καρτα χωρις σουξουμουξου κτλ. Σε ολη την υπολοιπη διαδρομη απο Πατρα ως Αθηνα, δεν δεχοντουσαν μου ειπαν. Ξερεις κανεις αν εχει αλλαξει αυτο απο φετος; ευχαριστω!!
AristidisZ Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Μόλις τώρα, KOSTASGP είπε Ξερεις κανεις αν εχει αλλαξει αυτο απο φετος; Μέχρι πριν κάνα μήνα, όχι...
alfeios Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 Δημοσ. 4 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, KOSTASGP είπε Στην γεφυρα του Ριο, πληρωσα περυσι (απριλης 2017) το Πασχα με καρτα χωρις σουξουμουξου κτλ. Σε ολη την υπολοιπη διαδρομη απο Πατρα ως Αθηνα, δεν δεχοντουσαν μου ειπαν. Ξερεις κανεις αν εχει αλλαξει αυτο απο φετος; ευχαριστω!! Δεν υπαρχει καμια ενδειξη, σημανση, ανακοινωση οτι εχει αλλαξει
alfeios Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) http://www.insider.gr/epiheiriseis/aytokinito/83609/afiste-ta-psila-kai-piaste-tin-karta-sta-diodia Υποχρεωτική είναι από το τέλος Μαρτίου η χρήση τερματικών αποδοχής καρτών (POS) σε όλους τους σταθμούς διοδίων των εθνικών οδών της χώρας, ωστόσο, ελάχιστοι οδηγοί φαίνεται να το γνωρίζουν. Όπως αποκάλυψε η η κ. Άσπα Πολυμέρη, Διευθύντρια Χώρας της Mastercard για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Empowering you to the Digital Economy»την Τρίτη, ελάχιστοι χρήστες γνωρίζουν ότι μπορούν να πληρώσουν τα διόδια με κάρτα, τη στιγμή μάλιστα που όλοι οι σταθμοί στις εθνικές οδούς αλλά και την Αττική Οδό έχουν εγκαταστήσει POS. «Είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό», είπε χαρακτηριστικά η κ. Πολυμέρη, εξηγώντας ότι συνήθως οι σταθμοί δεν φέρουν το ειδικό σήμα της πληρωμής με POS, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι οδηγοί να μην γνωρίζουν ότι δεν χρειάζεται να… ψάχνουν για ψιλά. Δεδομένου, μάλιστα, ότι οι περισσότερες χρεωστικές κάρτες ενσωματώνουν πλέον την τεχνολογία των ανέπαφων συναλλαγών, δεν χρειάζεται καν pin για να γίνει η συναλλαγή, αφού πρόκειται για ποσά κάτω των 25 ευρώ που είναι το όριο της ανέπαφης συναλλαγής χωρίς προσωπικό κωδικό. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από alfeios 2
ellhn123 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Επισυνάπτω τα ΦΕΚ με τα οποία είναι υποχρεωτική η αποδοχή πιστωτικών/χρεωστικών καρτών από τους σταθμούς διοδίων, από τέλος Μαρτίου. Κάποιοι σταθμοί όμως ΔΕΝ εφαρμόζουν τα ΦΕΚ! Ανήκουν πλέον στον ΚΑΔ 52.21. 240.pdf 1445.pdf 4309.pdf
alfeios Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, djuan1988 είπε Που τα έχουν τα POS; Μέσα στον κλωβό; Το πιο πιθανό είναι να μην έχουν και αν επιμείνεις να φέρνουν ένα από το γραφείο
ellhn123 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Ο αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, για παράδειγμα έχει, ναι, μέσα στον κλωβό. Δοκιμασμένο και επιβεβαιωμένο.
Ola150 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Στα Μάλγαρα, στις 15 Ιουνίου δεν είχαν POS (ή τουλάχιστον έτσι μου είπαν) και επειδή πρώτη φορά στα χρονικά είχα ξεχάσει να πάρω το καθιερωμένο 1.20€ μου έκοψαν πιστωτικό και το πλήρωσα μετά.
ellhn123 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Νομίζω ότι, εφόσον δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία και δεν υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει, πρέπει να επέμβει το ΣΔΟΕ. Αλλιώς, ποιός θα ελέγξει την εφαρμογή της νομοθεσίας; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα