spyros007 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 εχω την εντυπωση οτι για ποσα των 3- 5 ευρω δεν ειναι υποχρεούμενος ο επαγγελματιας να δεχεται πληρωμη με καρτα και αρα να εχει πος εκτός απο τις κατηγοριες καταστηματων που επιβαλει ο νομος και τα διοδια δεν ειναι μια απο αυτες.
tarantules Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μου αρέσει τρομερά οτι κάποιοι το παίζουν κατ επιλογή επαναστάτες του συστήματος.Βγάζουν αρκετό γέλιο... Και για να γίνω ποιο συγκεκριμένος , πχ ας μας πει ο ts αν το ίδιο επαναστατικό υφάκι το είχε όταν για κάποια (αρκετά) χρόνια πήγαινε στο γκισέ των τραπεζών και πλήρωνε τις παράνομες προμήθειες. Τους έκανε και εκεί μανούρες ή τουμπεκί ψιλοκομένο; Αν δεν τους έκανε μανούρες , έκανε καμιά καταγγελία να πάρει τα λεφτά που παρανόμως του κρατούσε η κάθε τράπεζα ή τους τα χάρησε τελικά. Κοινώς , όπου μας παίρνει.Όπου δεν μας παίρνει κάνουμε την πάπια
spyros007 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 εχω την εντυπωση οτι για ποσα των 3- 5 ευρω δεν ειναι υποχρεούμενος ο επαγγελματιας να δεχεται πληρωμη με καρτα και αρα να εχει πος εκτός απο τις κατηγοριες καταστηματων που επιβαλει ο νομος και τα διοδια δεν ειναι μια απο αυτες.
randomcat Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μου αρέσει τρομερά οτι κάποιοι το παίζουν κατ επιλογή επαναστάτες του συστήματος.Βγάζουν αρκετό γέλιο... Και για να γίνω ποιο συγκεκριμένος , πχ ας μας πει ο ts αν το ίδιο επαναστατικό υφάκι το είχε όταν για κάποια (αρκετά) χρόνια πήγαινε στο γκισέ των τραπεζών και πλήρωνε τις παράνομες προμήθειες. Τους έκανε και εκεί μανούρες ή τουμπεκί ψιλοκομένο; Αν δεν τους έκανε μανούρες , έκανε καμιά καταγγελία να πάρει τα λεφτά που παρανόμως του κρατούσε η κάθε τράπεζα ή τους τα χάρησε τελικά. Κοινώς , όπου μας παίρνει.Όπου δεν μας παίρνει κάνουμε την πάπια Εμένα πάλι μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι κάποιοι θεωρούν ότι δεν μπορείς ή/και δεν πρέπει να είσαι επαναστάτης σε μία συγκεκριμένη περίπτωση αν δεν ήσουν ή αν δεν μπορείς να είσαι σε κάποια άλλη.
YourTrueLegend Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Εμένα πάλι μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι κάποιοι θεωρούν ότι δεν μπορείς ή/και δεν πρέπει να είσαι επαναστάτης σε μία συγκεκριμένη περίπτωση αν δεν ήσουν ή αν δεν μπορείς να είσαι σε κάποια άλλη.Eμενα παραπανω εντυπωση μου κανει οτι μερικοι θεωρουν επανασταση το να κανει το κομματι του ο καθε τυχαιος σε ενα υπαλληλο, ανευ καταγγελιας. Στη χωρα βεβαια που "κινηματα" (ο Θεος να τα κανει) τυπου Αγανακτισμενοι θεωρηθηκαν επαναστατικα, δεν ειναι να σου κανει τιποτα εντυπωση, αλλα λεμε τωρα. 2
randomcat Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Eμενα παραπανω εντυπωση μου κανει οτι μερικοι θεωρουν επανασταση το να κανει το κομματι του ο καθε τυχαιος σε ενα υπαλληλο, ανευ καταγγελιας. Στη χωρα βεβαια που "κινηματα" (ο Θεος να τα κανει) τυπου Αγανακτισμενοι θεωρηθηκαν επαναστατικα, δεν ειναι να σου κανει τιποτα εντυπωση, αλλα λεμε τωρα. Σωστό αυτό, ο κόσμος δεν ξέρει πως να αντιδράσει ενώ άλλες φορές έχει την ψευδαίσθηση ότι πετυχαίνει κάτι με γελοία κατευθυνόμενα κινήματα (βλ. "Αγανακτισμένοι") και με το να μαζεύεται να φωνάζει στο Σύνταγμα στο ντουβάρι (ε ναι, γιατί συνήθως οι ιθύνοντες βρίσκονται στα σπίτια τους). Αλλά τουλάχιστον αντιδρούν, που είναι καλύτερο από το να τα καταπίνουν όλα.
Ntinaras Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Eμενα παραπανω εντυπωση μου κανει οτι μερικοι θεωρουν επανασταση το να κανει το κομματι του ο καθε τυχαιος σε ενα υπαλληλο, ανευ καταγγελιας. Στη χωρα βεβαια που "κινηματα" (ο Θεος να τα κανει) τυπου Αγανακτισμενοι θεωρηθηκαν επαναστατικα, δεν ειναι να σου κανει τιποτα εντυπωση, αλλα λεμε τωρα. Μπορουμε να εχουμε μια λιστα απο τις επιτρεπομενες δρασεις που θεωρεις εσυ και οι αλλοι ως επανασταση? Φυσικα να μας δωσετε και χρονοδιαγραμμα ποτε θελετε να τις κανουμε μη τυχον και σας ενοχλησουμε ετσι ε? 2
YourTrueLegend Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μπορουμε να εχουμε μια λιστα απο τις επιτρεπομενες δρασεις που θεωρεις εσυ και οι αλλοι ως επανασταση? Φυσικα να μας δωσετε και χρονοδιαγραμμα ποτε θελετε να τις κανουμε μη τυχον και σας ενοχλησουμε ετσι ε? Δεν θα παραλειψω... ΥΓ. Οι "δρασεις" κρινονται εκ του αποτελεσματος, για οσους αδυνατουν να αντιληφθουν εγκαιρως οτι random τυπακια που βγαζουν selfies στο Συνταγμα και πιανουν ενα μικροφωνο αραδιαζοντας αρλουμπες, δεν οδηγουν πουθενα.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Προσωπικά πιστεύω ότι και άδικο έχει ο ts και ταλαιπωρεί τους υπαλλήλους και τους συνανθρώπους του (και σίγουρα όχι τα αφεντικά). Αν κάποιος κινείται συχνά βγάζει το e-pass ή egnatia-card. Οπότε το "μόνο μετρητά" δεν ισχύει. Αν κινείται μια φορά τον χρόνο... τότε δεν τζάμπα κάνουμε θέμα γιατί δεν είναι πελάτης της εταιρείας. Την δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχουν όλοι κάρτα ανέπαφων συναλλαγών ενώ υπάρχουν και θα δημιουργόταν πρόβλημα στα διόδια και μποτιλιάρισμα αν υπήρχε πληρωμή με κάρτα (ειδικά με τίποτα παπούδες οδηγούς μέχρι να βάλουν το pin). Δεν αντιλέγω βέβαια ότι καλό θα είναι μια επιχείρηση να έχει διάφορους τρόπους για να διευκολύνει τον πελάτη. Δεν είναι απαραίτητο όμως να φτάνουμε σε ακρότητες.
randomcat Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Αν κάποιος κινείται συχνά βγάζει το e-pass ή egnatia-card. Οπότε το "μόνο μετρητά" δεν ισχύει. Πώς θα σου φαινόταν να έχουν e-pass όλα τα μαγαζιά με σταθερή χρέωση π.χ. αν πας σε μπουφέ να μην έχουν PoS και να πρέπει να βγάλεις e-pass δικό τους αν θες ηλεκτρονική πληρωμή φεύγοντας από το κατάστημά τους; Ο νόμος λέει ότι πρέπει να υπάρχει PoS σε κάθε σημείο πληρωμής. Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης πάνω σε αυτό, πέρα από το αν είναι σωστός ή όχι ο νόμος.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Πώς θα σου φαινόταν να έχουν e-pass όλα τα μαγαζιά με σταθερή χρέωση π.χ. αν πας σε μπουφέ να μην έχουν PoS και να πρέπει να βγάλεις e-pass δικό τους αν θες ηλεκτρονική πληρωμή φεύγοντας από το κατάστημά τους; Ο νόμος λέει ότι πρέπει να υπάρχει PoS σε κάθε σημείο πληρωμής. Δεν υπάρχει θέμα συζήτησης πάνω σε αυτό, πέρα από το αν είναι σωστός ή όχι ο νόμος. Μην συγκρίνουμε τα διόδια με τις ταβέρνες. Μέσα στα λεωφορεία-μετρό έχει pos; Αυτοί δεν σε αναγκάζουν να βγάζεις δικό τους εισιτήριο ή μηναία κάρτα; Ο νόμος δεν τους υποχρεώνει να έχουν pos. Μιλάει για συγκεκριμένες κατηγορίες. Σύντομα πιστεύω θα έχουμε και διόδια χωρίς υπαλλήλους και θα λυθεί το πρόβλημα Προσωπικά δεν θα έδινα την κάρτα μου σε υπάλληλο, σε σημείο που δεν βλέπω γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος να την βγάλει φωτογραφία ή να κοιτάξει τον έξτρα κωδικό.
Moderators Spect~ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Moderators Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Προσωπικά δεν θα έδινα την κάρτα μου σε υπάλληλο, σε σημείο που δεν βλέπω γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος να την βγάλει φωτογραφία ή να κοιτάξει τον έξτρα κωδικό. Υπαρχουν μακρια καλωδια και ασυρματα POS οπου ειναι παντα στο οπτικο σου πεδιο
Highlander Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Να ανακεφαλαιώσουμε:1. Προσπαθώ να καταλάβω που είδατε κάποιοι τον τσαμπουκά. Το ότι έχεις διαφορετική άποψη με αυτό που σου λέει κάποιος σε κάνει αυτομάτως τσαμπουκαλή ;Σε όλες τις περιπτώσεις έχω υπάρχει απόλυτα ευγενικός, δεν έχω τίποτα να χωρίσω με κανέναν υπάλληλο.Επίσης, το αυτονόητο δικαίωμα, το ονομάζουμε μανούριασμα.2. Τα διόδια Πάτρα - Αθήνα έχουν POS. Βάσει νόμου, εφόσον έχεις POS σε υποχρεώνει να αναρτήσεις ταμπέλα που να λέει πως έχεις POS και δέχεσαι πληρωμές με κάρτα. (Αν δεν έχεις, σε έλεγχο σου κόβουν πρόστιμο)3. Τα διόδια Πάτρα - Αθήνα έχουν POS. Βάσει νόμου, εφόσον έχεις POS σε υποχρεώνει να αναρτήσεις ταμπέλα που να λέει πως ο καταναλωτής έχει δικαίωμα να πληρώσει με κάρτα. (Αν δεν έχεις, σε έλεγχο σου κόβουν πρόστιμο)4. Με βάση το 2 και το 3 ΔΕΝ μπορείς να λες στον πελάτη πως ΔΕΝ έχεις POS, ή να του λες πως το μηχανάκι είναι στο άλλο κτίριο ή πως έχεις χαλάσει ή οτιδήποτε τέλος πάντως για να τον αποτρέψεις να πληρώσει με κάρτα.Το βασικό πρόβλημά μου λοιπόν είναι πως ΔΕΝ θέλουν να πληρώνεις με κάρτα και προσπαθούν να σε αποτρέψουν, ακόμη και με καθυστέρηση 10' σε μία περίπτωση.5. Σε όλες τις περιπτώσεις ΕΚΤΟΣ μία, ο/η υπάλληλος σου λέει να κάνεις δεξιά στο κενό που έχει και να περιμένεις τον υπεθύνο που έχει το POS.Μόνο σε μία περίπτωση ο υπάλληλος δεν το πρότεινε και δεν το δέχτηκε όταν το είπα εγώ, ενώ πίσω μου υπήρχαν άλλα οχήματα.Δεν είναι σκοπός μου να ταλαιπωρώ τους υπόλοιπους χρήστες της οδού.6. Πάντα επιλέγω το τέρμα δεξιά θάλαμο, μόνο και μόνο για να μπορώ να κάνω τέρμα δεξιά και να περιμένω τον υπάλληλο με το POS.Σε 2 περιπτώσεις (μία στην Αττική οδό και μία στον Ελαιώνα), ο θάλαμος με τον υπάλληλο ήταν αριστερά από e-pass, οπότε και αρνήθηκα να περάσω δεξιά για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα.Δεν είναι σκοπός μου να ταλαιπωρώ τους υπόλοιπους χρήστες της οδού.7. Αν και offtopic, για εσένα που αναφέρεις για τα έξοδα τραπεζών, σε ενημερώνω πως ΠΟΤΕ μου δεν πλήρωσα σε τράπεζα έξοδα και μάλιστα είμαι από αυτούς που τις συναλλαγές τους στο γκισέ τις κάνουν με ʼΆδεια Οδήγησης και όχι με ταυτότητα γιατί απλά μου το επιτρέπει ο νόμος.8. Τα διόδια είναι μονοπώλιο. Και το εκμεταλλεύονται. Οπότε, αν δεν δέχονται πληρωμή με κάρτα, δεν μπορείς να πάς σε άλλο που δέχεται.9. Δεν έχω κάτσει να ψάξω αν σε νόμο υπάρχει άρθρο που να εξαιρεί τα διόδια. Αν δεν υπάρχει, απλά ο νόμος για ακόμα μία φορά τηρείται επιλεκτικά και αρκετούς εδώ δεν τους αφορά. Και μία συμβουλή: Αν θέλετε να πληρώσετε με κάρτα, και σας ανοίξουν τη μπάρα και σας πουν να κάνετε δεξιά, ΜΗ φύγετε. Η τροχαία παρακάτω μπορεί να σας κόψει πρόστιμο. Τα λέμε από Δευτέρα... 3
Ntinaras Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2017 Δεν θα παραλειψω... ΥΓ. Οι "δρασεις" κρινονται εκ του αποτελεσματος, για οσους αδυνατουν να αντιληφθουν εγκαιρως οτι random τυπακια που βγαζουν selfies στο Συνταγμα και πιανουν ενα μικροφωνο αραδιαζοντας αρλουμπες, δεν οδηγουν πουθενα. Δε μιλαω για τις "Δρασεις" που βγαζει η τηλεοραση, τις οποιες κοροιδευει μιλαω για τις δρασεις που γινονται κατα καιρους, και υπαρχουν παρα πολλοι που τις χλευαζουν και τις ειρωνευονται επειδη ειναι τοσο βολεμενοι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα