Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 minutes ago, orck said:

Σε χωρο γραφειου και εγω δεν θα μιλαγα στο παιδι συναδελφου γιατι εχω δει πολλα στραβα, παραξηγησεις για αστειους λογους, οποτε λες "ασε καλυτερα μην μου πει αυριο τιποτα", μπορεις να πεις και ευθυνοφοβη σταση αλλα προτιμω να ειμαι προς την τυπικη μερια. Προσωπικη επιλογη και ναι ξερω οι συναδελφοι που μας περιγραφεις ειναι κακοι ομοφοβικοι που δεν παιξαν με το παιδι...

Και βέβαια τυπικά τα πράγματα σε εργασιακό χώρο, δεν θα κάθονταν όλοι να παίζουν με το παιδί [σ'ένα άδειο γραφείο καθόταν έτσι κι αλλιώς και άκουγε ήσυχο τη μουσική του με ακουστικά]. Αλλά εγώ σου λέω γι'αυτό το έστω τυπικό καλωσόρισμα, ένα 'γεια' βρε παιδί μου, τίποτα παραπάνω! Λες και βλάπτει λίγη ευγένεια! Ήταν πραγματικά απαράδεκτες.

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, *nenya* είπε

Και βέβαια τυπικά τα πράγματα σε εργασιακό χώρο, δεν θα κάθονταν όλοι να παίζουν με το παιδί [σ'ένα άδειο γραφείο καθόταν έτσι κι αλλιώς και άκουγε ήσυχο τη μουσική του με ακουστικά]. Αλλά εγώ σου λέω γι'αυτό το έστω τυπικό καλωσόρισμα, ένα 'γεια' βρε παιδί μου, τίποτα παραπάνω! Λες και βλάπτει λίγη ευγένεια! Ήταν πραγματικά απαράδεκτες.

Α ναι σε αυτο που λες συμφωνω. Με την λεσβια συναδελφο μιλανε κανονικα η ψυχρα μονο για το αναγκαστικα της δουλειας; Πως μαθανε οτι ειναι λεσβια;

Δημοσ.

Ε όταν είσαι για πολλά χρόνια στο ίδιο γραφείο όλοι ξέρουν ποιός είναι παντρεμένος/χωρισμένος/με/χωρίς παιδιά κλπ, μαθαίνονται αυτά, ειδικά όταν υπάρχουν και άτομα που αγαπάνε το κουτσομπολιό. Αυτές μιλάνε στην λεσβία συνάδελφο με μεγάλη ψυχρότητα και κατά καιρούς προσπαθούν να την υποτιμήσουν αλλά αυτή δε μασάει, τις βάζει στη θέση τους. [ίσως βοηθάει και λίγο το ότι μοιάζει στην Brienne of Tarth]

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Πανος999 είπε

Αυτο που δεν μπορω, ειναι να δω πχ ατομα ιδιου φυλου στον δρομο χερακι χερακι, να φιλιούνται κλπ.. 

Δεν εχω προβλημα να μιλησω σε καποιον/α ομοφυλοφιλο! Ουτε θα τους φερθω διαφορετικα

Συγνωμη , γιατι δεν θελεις να δεις ενα ζευγαρι να περπαταει χερακι χερακι; σε τι θα σου αλλαξει τη ζωη σου;

Παλι καλα που δεν θα τους φερθεις διαφορετικα :)

• Like 1
Δημοσ.

Είναι ομοφοβική άποψη το "ας κάνει ο κάθε ένας ό,τι θέλει στο κρεβάτι του". Όποιος πραγματικά δεν έχει θέμα με τους ομοφυλόφιλους υποστηρίζει "ας κάνει ο κάθε ένας ό,τι θέλει στη ζωή του"

Που σημαίνει πως ομόφυλα ζευγάρια θα πηγαίνουν μαζί στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, θα περπατάνε χέρι χέρι στον δρόμο ή αγκαλιά, θα φιλιούνται, θα πηγαίνουν μαζί σε κοινωνικές εκδηλώσεις, θα ανεβάζουν μαζί φωτό στα social και ο Γιώργος μπορεί να έχει τη φωτογραφία του Γιάννη στο γραφείο του στη δουλειά.

Ξεκολλάτε!

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Είναι ομοφοβική άποψη το "ας κάνει ο κάθε ένας ό,τι θέλει στο κρεβάτι του". Όποιος πραγματικά δεν έχει θέμα με τους ομοφυλόφιλους υποστηρίζει "ας κάνει ο κάθε ένας ό,τι θέλει στη ζωή του"

Που σημαίνει πως ομόφυλα ζευγάρια θα πηγαίνουν μαζί στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, θα περπατάνε χέρι χέρι στον δρόμο ή αγκαλιά, θα φιλιούνται, θα πηγαίνουν μαζί σε κοινωνικές εκδηλώσεις, θα ανεβάζουν μαζί φωτό στα social και ο Γιώργος μπορεί να έχει τη φωτογραφία του Γιάννη στο γραφείο του στη δουλειά.

Ξεκολλάτε!

φίλε μου δεν πάει έτσι, το να έχεις άποψη για κάτι είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που εννοείς και γενικά μην συγχέουμε διαρκώς πράγματα που δεν είναι ίδια γιατί αυτό καταντάει και επικίνδυνο πολύ συχνά και δίκιο με το στανιό δεν βρήκε κανείς..

ούτε εμένα μου αρέσουν οι διαχυτικότητες και τα σαλιαρίσματα σε δημόσιο χώρο όποιος κι αν το κάνει και δικαιολογώ μόνο 16χρονα άντε μέχρι 20λιγο έτων νέους.

δεν πρόκειται να κάνω ή πω κάτι για αυτό καθώς είναι δικαίωμα του να το κάνει όποιος το κάνει (μέχρι το νόμιμο όριο βεβαίως), από την άλλη δεν είμαι υποχρεωμένος να το εγκρίνω κι από πάνω με την ίδια λογική που δεν μου αρέσει να φοράει κάποιος κόκκινη μπλούζα ξέρωγω γιατί το βρίσκω αντιαισθητικό.. 

μη μπλέκουμε λοιπόν τους τύπους που λένε αυτά είναι ανωμαλίες, αυτά είναι του σατανά, τα παιδιά είναι άρρωστα κοκ με τους τύπους που απλά γενικά είναι πιο σεμνοί.. είναι απόλυτα λογικό δικαιωμά σου να είσαι πιο σεμνός και δεν είσαι υποχρεωμένος να σε βάζουν να σου αρέσει κάτι με το ζόρι.

κανείς λογικός άνθρωπος δεν πρόκειται να σε εμποδίσει να κάνεις αυτό που θες να κάνεις, από την άλλη δεν υπάρχει λόγος να θες να είσαι αρεστός από τους άλλους. 

θα κάνουν τα ομόφυλα ζευγάρια όλα αυτά που λες και καλώς θα τα κάνουν και απλά σε κάποιους μπορεί κάποια από αυτά να μην αρέσουν, δεν είναι παράλογο, ούτε ομοφοβικό με την χείριστη έννοια, δεν είναι όλοι έχθροί (και ας μην είναι φίλοι, δεν πάει να πει κάτι) και δεν υπάρχουν παντού φαντάσματα, οπότε κι εσείς -δεν αναφέρομαι σε σένα προσωπικά, καταλαβαίνεις- ξεκολλάτε λίγο.. 

ΥΓ

τις προάλλες με λύπη μου διάβαζα σε ένα θέμα (που κλασικά κλειδώθηκε) που έγραφε ο atix ότι έχει τραμπουκιστεί σε κάποιες κοινότητες και δεν τον ήθελαν άλλα μέλη κτλ.. αυτό είναι κατάπτυστη συμπεριφορά και πραγματικά αξίζουν τα χειρότερα σε όποιον φέρθηκε έτσι, εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα ποτέ και ούτε το κάνω στην πραγματική μου ζωή σε άτομα που είναι κανονικά και σχεδόν οικόγενειά μου πέρα από φίλοι.. 

αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι θα μου αρέσει πχ το pride, ή ότι δεν θα τους πω ότι είναι μια χαζομάρα και μισή και ούτε αυτό πρόκειται να αλλάξει κάτι μεταξύ μας, όπως και δεν θα έπρεπε να αλλάξει.. 

οι άνθρωποι δε γίνεται να μπαίνουν σε καλούπια και να έχουν συγκεκριμένη συμπεριφορά και απόψεις, κάπου θα τα βρεις με τον άλλον κάπου θα διαφωνήσεις.. το να βλέπεις παντού εχθρούς και να εξισώνεις την άλλη άποψη με το μίσος καταντάει ανούσιο και δεν βγάζει πουθενά. κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι χαλαρώσουμε και να μην ασχολούμαστε με το τι κάνει και πιστεύει ο άλλος, δεν είναι όλοι ίδιοι ούτε όπως τους θέλουμε να είναι 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

φοβία η [fovía] Ο25 : 1. φόβος παθολογικής φύσης, αδικαιολόγητος, ψυχαναγκαστικός και αγχώδης

2. αδικαιολόγητος και έμμονος φόβος

Το έχετε πάρει αυτό και το έχετε κάνει λάστιχο, αλλάζοντάς το σε ό,τι σας βολεύει κάθε φορά.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Kercyn είπε
Αναφορά σε κείμενο

Το έχετε πάρει αυτό και το έχετε κάνει λάστιχο, αλλάζοντάς το σε ό,τι σας βολεύει κάθε φορά.

Συμφωνώ... δες πχ τον άλλον με το φτερό... άκρα? μπορεί...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, logistoulis είπε

φίλε μου δεν πάει έτσι, το να έχεις άποψη για κάτι είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που εννοείς και γενικά μην συγχέουμε διαρκώς πράγματα που δεν είναι ίδια γιατί αυτό καταντάει και επικίνδυνο πολύ συχνά και δίκιο με το στανιό δεν βρήκε κανείς..

ούτε εμένα μου αρέσουν οι διαχυτικότητες και τα σαλιαρίσματα σε δημόσιο χώρο όποιος κι αν το κάνει και δικαιολογώ μόνο 16χρονα άντε μέχρι 20λιγο έτων νέους.

δεν πρόκειται να κάνω ή πω κάτι για αυτό καθώς είναι δικαίωμα του να το κάνει όποιος το κάνει (μέχρι το νόμιμο όριο βεβαίως), από την άλλη δεν είμαι υποχρεωμένος να το εγκρίνω κι από πάνω με την ίδια λογική που δεν μου αρέσει να φοράει κάποιος κόκκινη μπλούζα ξέρωγω γιατί το βρίσκω αντιαισθητικό.. 

μη μπλέκουμε λοιπόν τους τύπους που λένε αυτά είναι ανωμαλίες, αυτά είναι του σατανά, τα παιδιά είναι άρρωστα κοκ με τους τύπους που απλά γενικά είναι πιο σεμνοί.. είναι απόλυτα λογικό δικαιωμά σου να είσαι πιο σεμνός και δεν είσαι υποχρεωμένος να σε βάζουν να σου αρέσει κάτι με το ζόρι.

κανείς λογικός άνθρωπος δεν πρόκειται να σε εμποδίσει να κάνεις αυτό που θες να κάνεις, από την άλλη δεν υπάρχει λόγος να θες να είσαι αρεστός από τους άλλους. 

θα κάνουν τα ομόφυλα ζευγάρια όλα αυτά που λες και καλώς θα τα κάνουν και απλά σε κάποιους μπορεί κάποια από αυτά να μην αρέσουν, δεν είναι παράλογο, ούτε ομοφοβικό με την χείριστη έννοια, δεν είναι όλοι έχθροί (και ας μην είναι φίλοι, δεν πάει να πει κάτι) και δεν υπάρχουν παντού φαντάσματα, οπότε κι εσείς ξεκολλάτε λίγο.. 

Δεν έγραψα για σαλιαρίσματα. Μίλησα για απλές, καθημερινές πράξεις που όλα τα ετερόφυλα ζευγάρια κάνουν. Οι ομοφυλόφυλοι όμως συνήθως αντιμετωπίζουν από επικριτικά βλέμματα μέχρι ξύλο στην επόμενη γωνία από "άντρακλες".
Το αν είσαι αρεστός ή πρέπει να είσαι αρεστός είναι ένα θέμα. Το άλλο είναι να μην κινδυνεύεις να χάσεις τη δουλειά σου γιατί στο πάρτυ της εταιρίας έφερες τον Κώστα και όχι κάποια γυναίκα.

Δεν βλέπω να έχω κολλήσει κάπου για να πρέπει να ξεκολλήσω. Είναι απλό: Όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους ομοφυλόφιλους ΑΚΡΙΒΩΣ όπως στους ετεροφυλόφιλους. Αυτό μόνο. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Δεν έγραψα για σαλιαρίσματα. Μίλησα για απλές, καθημερινές πράξεις που όλα τα ετερόφυλα ζευγάρια κάνουν. Οι ομοφυλόφυλοι όμως συνήθως αντιμετωπίζουν από επικριτικά βλέμματα μέχρι ξύλο στην επόμενη γωνία από "άντρακλες".
Το αν είσαι αρεστός ή πρέπει να είσαι αρεστός είναι ένα θέμα. Το άλλο είναι να μην κινδυνεύεις να χάσεις τη δουλειά σου γιατί στο πάρτυ της εταιρίας έφερες τον Κώστα και όχι κάποια γυναίκα.

Δεν βλέπω να έχω κολλήσει κάπου για να πρέπει να ξεκολλήσω. Είναι απλό: Όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους ομοφυλόφιλους ΑΚΡΙΒΩΣ όπως στους ετεροφυλόφιλους. Αυτό μόνο. 

αυτό σιγά σιγά γίνεται και θα γίνεται όλο και περισσότερο και ξαναλέω είναι για καρπαζιές αυτός που το παίζει άντρακλας και θα προχωρήσει σε πράξεις ή έστω πραγματικές προσβολές και απειλές.

από την άλλη όμως για μπάστα λίγο και δέξου ότι σε κάποια πράγματα θα διαφωνήσεις με κάποιον και όχι γιατί σε βλέπει υποτιμητικά  και σαν κατώτερο είδος ζωής, απλά επειδή έχετε διαφορετικές απόψεις.. και αυτό δεν έχει να κάνει με κάποια κατώτερα ένστικτα μισαλλοδοξίας, απλά βλέπετε τα πράγματα διαφορετικά.

δεν σε μισώ αν σου πω ότι πιστεύω ότι η ιδανική οικογένεια είναι άντρας-γυναίκα-παιδιά (μόνο και μόνο για το πώς είναι μέχρι στιγμής δομημένη η κοινωνία) και ούτε πρόκειται να επιχειρήσω ποτέ να σου απαγορέψω να μεγαλώσεις το παιδί σου γιατί είσαι "ακατάλληλος" , άλλωστε το να γεννοβολήσει κανείς είναι το πιο αυτονόητο δικαίωμα στη φύση και καλώς είναι.. η φύση είναι φύση δεν γίνεται να της πας κόντρα

όπως αντίστοιχα δεν μισώ και τον straight φίλο μου που μου λέει ότι δεν θέλει να παντρευτεί και πιστεύει ότι θα είναι πιο ευτυχισμένος αν γεράσει μόνος και έρημος και εγώ αντιθέτως υποστηρίζω την ευτυχία της οικογένειας, γάμος παιδιά κοκ 

έχουμε διαφορετικές απόψεις δεν μισιόμαστε και ούτε έχει νόημα να του κάνω κύρηγμα εγώ για τη ζωή του και αυτός για τη δική μου, αφού στην τελική ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και έχει κάθε δικαίωμα να ορίζει τη ζωή του 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλώς έπραξε η Ινδία. Στηρίζω τις ελευθερίες των λοατ+ όμως έχω διάφορους αστερίσκους και ενστάσεις. π.χ. Θα έπρεπε να τους είναι φανερό πως πλέον οι διεκδικήσεις τους δεν είναι και τόσο επαναστατικές στον λεγόμενο Δυτικό κόσμο, και πως τα πράγματα αν δεν έχουν φτάσει ακριβώς εκεί που τα θέλουν τότε σίγουρα προς τα εκεί οδεύουν ολοταχώς. Το σημαντικότερο όμως είναι πως συνήθως ουσιαστικά χρησιμοποιούνται για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από άλλα θέματα, θέματα κοινωνικά, εργατικά κλπ.  Αν ενοχλούσαν την άρχουσα τάξη ούτε θα είχε σποτ ο αντ1, ούτε θα προωθούσε η Αμερική γκεϊ πραϊντ, ούτε θα έπαιρνε οσκαρ καλύτερης ταινίας το moonlight.  Επίσης χρησιμοποιούνται για Ιμπεριαλιστικούς σκοπούς, δηλαδή για να μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στους "απολίτιστους" λαούς η εμπροσθοδρομική (όχι οπισθοδρομική :P ) Δύση. Άσε που συνήθως δεν προωθούν καθόλου τον διάλογο, και έχουν λογική κυνηγιού μαγισσών τύπου SJWs (και anti-SJWs). Πράγμα που μισώ γιατί μοιάζει στην εποχή μας πως δεν επιτρέπεται το λάθος, και αν δεν κάνεις λάθος τότε πως θα μάθεις;; Πρέπει όχι μόνο να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις με αυτούς αλλά να έχουμε όλοι γεννηθεί γνωρίζοντας τα πάντα, αλλιώς είμαστε σεξιστές, φασίστες, ομοφοβικοί κλπ κλπ. Δυστυχώς έχω πετύχει αμέτρητους τέτοιους ανθρώπους στη ζωή μου, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που γνωρίζω τέτοιοι είναι.

Επεξ/σία από Sanjuro
Δημοσ.
1 hour ago, Kercyn said:

φοβία η [fovía] Ο25 : 1. φόβος παθολογικής φύσης, αδικαιολόγητος, ψυχαναγκαστικός και αγχώδης

2. αδικαιολόγητος και έμμονος φόβος

Δεν το έχει κάνε κανένας λάστιχο, ούτε το αλλάζει σε ό,τι τον βολεύει. Στην ψυχολογία (και όχι μονο) ο όρος «φοβία» εκτός από αδικαιολόγητο φόβο υποδηλώνει και αποστροφή. Αυτό ισχύει σε πολλές παθολογικές καταστάσεις, η φωτοφοβία για παράδειγμα δεν σημαίνει φόβο στο φως. Στην προκειμένη ορίζεται από την προκατάληψη, την περιφρόνιση, την εχθρική συμπεριφορά, τις διακρίσεις και το μίσος που εκφράζουν κάποιοι άνθρωποι βασιζόμενοι αποκλειστικά και μόνο στον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου.

Οπότε ναι, όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιες συμπεριφορές (κάτι που πρέπει να κρίνεται αντικειμενικά, και όχι με SWJ ή αντι/ κριτήρια), όταν και όπως αυτές εκδηλώνονται, είναι ομοφοβικές.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή εγώ βλέπω 2 ομόφυλα ή ετερόφυλα ζευγάρια να φιλιούνται με τις ώρες στο τρένο π.χ. και δε μου αρέσει καθόλου η εικόνα και θεωρώ πως κάποια πράγματα είναι καλύτερο να τα κάνει κάποιος σε ιδιωτικό χώρο, τι είμαι? Ομοφοβικός? "Ετεροφοβικός"?

Εγώ που δε μπορώ να κατανοήσω τις αμερικανιές τύπου "ρώτα με την αντωνυμία μου πριν απευθυνθείς σε εμένα" (και φυσικά θα σεβαστώ το δικαίωμα κάποιου να αυτοπροσδιοριστεί όπως θέλει και να αναφέρομαι σε αυτόν όπως επιθυμεί ΑΛΛΑ αφότου μου δηλώσει ο ίδιος τη διαφορετικότητά του και χωρίς να περιμένει απο εμένα να μαντέψω ή να θεωρώ ως δεδομένο οτι υπάρχει αναντιστοιχία φύλου - γένους) και φυσικά θα έπαιζα "ξύλο" αν κανένας γονέας με επέκρινε που μεγαλώνω την κόρη μου σαν κορίτσι και το γιό μου σαν αγόρι και δε περιμένω να διαλέξουν μόνα τους το gender, ΑΛΛΑ υποστηρίζω με μεγάλη θέρμη πως ο γάμος, η υιοθεσία αλλά και ΟΛΑ τα δικαιώματα που έχουν τα ετερόφυλα ζευγάρια πρέπει αυτούσια να μεταφερθούν στα ομόφυλα  (εξαλείφοντας έτσι οριστικά αυτή τη διάκριση), τι είμαι? Ομοφοβικός? 

Τι θέλω να πω. Σταματήστε να βάζετε ταμπέλες. Όλοι οι άνθρωποι είναι φυσιολογικοί, όλοι πρέπει να μπορούν να εκφραστούν και να ζήσουν όπως θέλουν, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχουν ιδιαιτερότητες που δε μπορούν να γίνουν ο κανόνας - αυτό δε σημαίνει πως είναι κάποιος ομοφοβικός.

Επεξ/σία από xgol
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...