Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αυτά μας φάγανε τότε όμως και πληρώνουμε τα σπασμένα τώρα :P

(μπουζούκια δεν πήγαινα γιατί δεν τα γούσταρα καθόλου :P Πήγαινα σε άλλα.. events)

Σωστός είσαι αλλά αν δεν τα κάναμε δεν θα είχαμε τίποτα για ενθύμιο :) νταξει πρόλαβα και μπουντρουμ, ήμουν γύρω στα 13-15 και πήγαινα με τον θείο μου.

Τεσπα οι νέοι αναγκαστικά θα πρέπει να μαζεύουν τώρα που άλλαξαν τα πάντα.

• Like 1
  • Απαντ. 208
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

'Εχω εδώ και αρκετά χρόνια πάγια εντολή που βάζει σε έναν αποταμιευτικό 100 ευρώ το μήνα, συν ο,τι άλλο βάλω μόνη μου ανάλογα τις συνθήκες. Δεν είναι προθεσμιακός και δίνει 0,75% αλλά κάποια από αυτά τα βγάζω κατά καιρούς και τα επενδύω αλλού με καλύτερη απόδοση.

Μόνο τώρα τελευταία έχω αρχίσει και σπαταλάω σε πολυτέλειες γιατί βαρέθηκα τη μιζέρια και την καρμιριά του "κάνω το σκατό μου παξιμάδι και μαζεύω". 'Αι σιχτίρ πιά, καιρός να χαρώ λίγο και ας μειωθεί η αποταμίευση.

• Like 6
Δημοσ.

Σωστός είσαι αλλά αν δεν τα κάναμε δεν θα είχαμε τίποτα για ενθύμιο :) νταξει πρόλαβα και μπουντρουμ, ήμουν γύρω στα 13-15 και πήγαινα με τον θείο μου.

Τεσπα οι νέοι αναγκαστικά θα πρέπει να μαζεύουν τώρα που άλλαξαν τα πάντα.

Αναγκαστικά τώρα όλοι θα πρέπει να μαζεύουμε.

Προσωπικά αν και ζορίζομαι ορισμένες φορές, δεν μου λεεί η πίεση αυτή κάτι, διότι έχω περάσει πολύ χειρότερες φάσεις στο παρελθόν (από δικά μου λάθη και μόνο) όπου πέρασα πάρα πολύ δύσκολα στο οικονομικό κομμάτι για 6-7 χρόνια. Τόσο δύσκολα που δεν μπορώ να το εξηγήσω γράφοντας μια πρόταση. Ήθελα να είμαι τίμιος βέβαια στις υποχρεώσεις μου αλλιώς θα πιστόλιαζα και θα ήμουν πιο χαλαρός. Τελοσπάντων, θέμα χαρακτήρα είναι αυτό.

Οι νέοι (και όχι μόνο) θα πρέπει αναγκαστικά να μαζεύουν τώρα που άλλαξαν τα πάντα αλλά σε αυτό φταίμε εμείς, οι παλαιότεροι (και -πολύ περισσότερο- οι ακόμη παλαιότεροι από εμάς). Διότι καταναλώναμε σαν να μην υπάρχει αύριο χωρίς να έχουμε. Γενικά μιλάω έτσι; μην το λαμβάνεις προσωπικά. πχ. εγώ ακόμη και όταν είχα δεν κατανάλωνα, πήγαινα απλά ταξίδια που και που. Αλλά μάζευα κιόλας. Οι περισσότεροι που γνώριζα όμως καταναλώνανε πάνω από τις δυνατότητες τους. Και αυτό μετά "έσκασε"..

• Like 3
Δημοσ.

Ξεχαστε την αποταμιευση.Η νεα μοδα λεγεται 100 δοσεις  :-D

Οι 100 δόσεις για ένα σπίτι, πάει και έρχεται :-D

Σε οτιδήποτε άλλο είναι απλά ταφόπλακα.

και ηλιθιότητα :P

Δημοσ.

Οι 100 δόσεις για ένα σπίτι, πάει και έρχεται..

Σε οτιδήποτε άλλο είναι απλά ταφόπλακα.

και ηλιθιότητα :P

100 δοσεις για ολα.Απο τα χρεη των χωρων και την εφορια, τα δημοτικα τελη , τα κινητα και τις τοστιερες  :-D

Περασε η εποχη του.. νοικοκυρεμενου μυρμηγκιου.Τωρα ειναι η εποχη  του μυρμηγκιου που ειναι..αχθοφορος με αριστεια

Δημοσ.

100 δοσεις για ολα.Απο τα χρεη των χωρων και την εφορια, τα δημοτικα τελη , τα κινητα και τις τοστιερες :-D

Περασε η εποχη του.. νοικοκυρεμενου μυρμηγκιου.Τωρα ειναι η εποχη του μυρμηγκιου που ειναι..αχθοφορος με αριστεια

Έφαγα μείωση στη δουλειά λόγο κρίσης 400 ευρώ, ποιος φταίει;

Δημοσ.

Έφαγα μείωση στη δουλειά λόγο κρίσης 400 ευρώ, ποιος φταίει;

Παμε με την εις ατοπο απαγωγη.

Για ξεκινα, ποιος φταει λες ?

Δημοσ.

Παμε με την εις ατοπο απαγωγη.

Για ξεκινα, ποιος φταει λες ?

Που να ξέρω, πάντως με την μείωση αυτή εγώ άφησα χρέη απλήρωτα. Ας πάνε να τα πάρουν από το αφεντικό μου.

Δημοσ.

Εγώ θέλω να μου πείτε πως μπορώ να ξεκινήσω να κάνω αποταμίευση. Εχω που δουλεύω εδώ και 7 μήνες και παίρνω περίπου 1300 καθαρά. Μεταφορά απο και πρός την δουλειά γίνεται με λεωφορείο της εταιρείας και μένω σε σπίτι με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Όλα τα λεφτά πάνε τσέπη και σχεδόν κάθε μήνα στις 25 μένω με 50€.

Πως διάβολο να βάζω 100€ κάπου και να μην μπορώ να τα πάρω? Γτ αν έχω τα ξοδεύω, οπότε το να τα βάζω πουθενά στο σπίτι δεν λέει. (27 χρονών είμαι)

Κοιτα δεν εισαι μικρος..αλλα σιγουρα ξερεις οτι υπαρχουν οικογενειες που ζουν με 1000 ευρω το μηνα (2 εργαζομενοι 8ωροι) και ζουν στο ενοικιο, και υπαρχουν οικογενειες που ζουν με 500 ευρω το μηνα σε ιδιοκτιτο σπιτι βεβαια. Καθ βραδυ λοιπον που θα πεφτεις για υπνο...θα σκεφτεσε 5-6 λεπτα πως θα ηταν να εισαι στην θεση τους.... σιγα σιγα πιστευω θα αρχισεις να αποταμιευεις...εκτος και αν υπαρχει backup που στο ευχομαι. Σιγουρα 500-600 θα μπορουσες ανετα να τα βαζεις ακρη

Κάποτε αποταμίευα. Αν και έπαιρνα γύρω στα 500 ευρώ/μήνα, έβαζα κάθε μήνα 80 ευρώ σε έναν λογαριασμό για να μην μπορώ να τα τραβήξω. Από εκεί πλήρωνα λογαριασμούς που ερχόντουσαν πχ 4μηνο (ΔΕΗ), εάν δεν είχα από τα χρήματα που μου έμεναν κάθε μήνα. 

Εδώ και 2 χρόνια όμως δεν μπορώ με τίποτα να αποταμιεύσω. 

Έχω προσπαθήσει να κάνω το ίδιο πράγμα (δηλαδή να βάζω 80 ευρώ/μήνα ή λιγότερα στην άκρη), αλλά κάθε μήνα εδώ και 2 χρόνια μου τυχαίνει κάτι και πρέπει να τα δώσω (πολλές φορές δανείζομαι κι όλας). 

Αλλά από αυτό το μήνα είπα έστω και 10-20 ευρώ/μήνα να προσπαθήσω να τα βάζω στην άκρη για έκτακτες περιπτώσεις κτλ. 

Μια ερώτηση που ούτε στην τράπεζα μάλλον δεν καταλάβανε τι ρωτάω: 

Έχω μια κάρτα μισθοδοσίας. Μπαίνει ο μισθός. πληρώνω ενοίκιο, λογαριασμούς, σούπερ μάρκετ κτλ.

Έχω και κάποιες άλλες κάρτες σε άλλες τράπεζες που πλέον δεν τις κινώ καθόλου (πέρα από μία που βάζω κάθε μήνα ένα ποσό γιατί έχω μια πάγια εντολή και τραβάνε από εκεί λεφτά κάθε μήνα για μία υπηρεσία). 

Εάν βγάζω κάθε μήνα 20-30 ακόμα και 100 ευρώ από την κάρτα της μισθοδοσίας μου και τα καταθέτω μέσω ΑΤΜ στην κάρτα που έχω και είναι άλλης τράπεζας, θα μου πουν από την εφορία πού τα βρήκες;  ή θα με φορολογίσουν λες και είναι επιπλέον χρήματα; 

Δεν ξέρω αν το ρωτάω σωστά. Έχω πληρωθεί πχ 100 ευρώ, και παίρνω τα 50 και τα βάζω (μέσω ΑΤΜ, όχι μεταφορά!) σε άλλη τράπεζα (ταμιευτήριο ο λογαριασμός), θα θεωρήσουν ότι έχω πάρει 150 ευρώ σύνολο σαν άτομο; 

Δεν προκειται κανεις να ασχοληθει με τετοια ποσα, επισης επειδη γνωριζω καλα τιπεριγραφεις...να ξερεις οτι την ευθυνη αποδειξης οτι τα χρηματα σου ειναι "μαυρα" την εχει η δικαιοσυνη η οποια...αδυνατει να το πραξει ακομα και σε φως φαναρι περιπτωσεις, δεν προκειται να ασχοληθουν με καποιον για τετοια  ποσα ειδικα αν κανεις φορολογικη δηλωση χρονια... και κατι αλλο η μιση Ελλαδα ειναι "ανεργη" αλλα κατεχει περιουσιακα στοιχεια 300-400χιλ ευρω χωρις να τα εκποιει...ελευθεροι επαγγελματιες με δηλωθεντα κερδη 20χιλ το χρονο εκαναν καταθεσεις  150.000 τις καλες εποχες... ολα αυτα ειναι καταγεγραμενα ....αλλα δεν θα κανουν τιποτα μονο καποια μεγαλα ψαρια...κανα γιατρο κτλ για το κοινο περι δικαιου αισθημα ...και τελος...Οι ταμιες των τραπεζων ξερουν ολη την αληθεια...και το ποσο χρημα υπηρχε καποτε... υπαρχει και τωρα αλλα υπαρχει ο φοβος του κρατους...και αρα δεν κινειται ουτε μπαινει στις τραπεζες...με αποτελεσμα να μην δινονται δανεια , να μην γινονται επενδυσεις να πεφτουν οι μισθοι και να αυξανεται η ανεργια... η οποια ειναι υπολογισμενη ετσι οπως συμφερει το κρατος... η πραγματικη ειναι 50%

• Like 1
Δημοσ.

Αποταμιεύω συστηματικά εδώ και χρόνια, παλαιότερα τα υπολόγιζα περισσότερο όλα, έσοδα και έξοδα.

Τα τελευταία δύο χρόνια όμως ξοδεύω αρκετά περισσότερα από ότι στο παρελθόν*, ελέω ανασφάλειας capital control και γιατί απλά  αποφάσισα να περνώ καλλίτερα. Επίσης βοηθώ περισσότερο συγγενείς και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είμαι σε θέση να το κάνω.

*Εννοείται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξοδέψω περισσότερα από όσα βγάζω και να δανειστώ για να καλύψω τις ανάγκες μου(και αν κάποτε δεν μου έφταναν τα τάληρα για διακοπές, απλά δεν πήγαινα και δούλευα, άκου διακοποδάνεια.. ) .

Δημοσ.

αυτά μας φάγανε τότε όμως και πληρώνουμε τα σπασμένα τώρα :P

(μπουζούκια δεν πήγαινα γιατί δεν τα γούσταρα καθόλου :P Πήγαινα σε άλλα.. events)

Η αδικία είναι γι'αυτούς που και δεν πρόλαβαν και πληρώνουν, αλλά τι να κάνεις έτσι είναι! :)

Αυτό με τις εφαρμογές που γράφετε πολύ δύσκολο μου φαίνεται να το κάνω πάντως!

• Like 1
Δημοσ.

Η αδικία είναι γι'αυτούς που και δεν πρόλαβαν και πληρώνουν, αλλά τι να κάνεις έτσι είναι! :)

Αυτό με τις εφαρμογές που γράφετε πολύ δύσκολο μου φαίνεται να το κάνω πάντως!

Δεν χρησιμοποιώ ούτε χρησιμοποιούσα ποτέ εφαρμογές κι εγώ :P

• Like 1
Δημοσ.

1998-2008 κανεις δεν έκανε αποταμίευση,αλλά σπαταλούσε όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε.εαν δεν του έφταναν τα χρήματα τράβαγε δάνειο.ακομα και φίλος μου άνεργος,με μηδέν εισόδημα πήρε αυτοκίνητο αξίας 4000 με δάνειο,αλλά δεν είχε χρήματα για βενζίνη,και του έβαλε ο μάντρας ενα 20ευρο καύσιμο.

Στα μπαρ το ποτό μας έκανε 5ευρο και των γυναικών 15ευρο.απιστευτα πραγματα σε σχέση με σήμερα

Η αποταμίευση ήταν άγνωστη λέξη.

Δημοσ.

1998-2008 κανεις δεν έκανε αποταμίευση,αλλά σπαταλούσε όσα περισσότερα χρήματα μπορούσε.εαν δεν του έφταναν τα χρήματα τράβαγε δάνειο.ακομα και φίλος μου άνεργος,με μηδέν εισόδημα πήρε αυτοκίνητο αξίας 4000 με δάνειο,αλλά δεν είχε χρήματα για βενζίνη,και του έβαλε ο μάντρας ενα 20ευρο καύσιμο.

Στα μπαρ το ποτό μας έκανε 5ευρο και των γυναικών 15ευρο.απιστευτα πραγματα σε σχέση με σήμερα

Η αποταμίευση ήταν άγνωστη λέξη.

Είσαι λίγο ισοπεδωτικός νομίζω όταν λες κανείς. Όντως όμως, επειδή ήταν τα πράγματα κάπως πιο εύκολα σκεφτόσουν ότι και να τα χαλάσεις θα τα ξαναβγάλεις.

Επίσης, τα μπαρ που συνέβαινε αυτό ήταν συγκεκριμένου είδους μάλλον! :P

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...