Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι πρωτοετής και περίπου εδώ και 1,5 μήνα έχουν αρχίσει τα μαθήματα. Δυστυχώς όλη η παρέα από το σχολείο μου είναι είτε εκτός Αθηνών είτε εκτός Ελλάδας για σπουδές και έτσι έχασα τους φίλους μου. Είμαι σε μια παρέα τώρα περίπου 8 άτομα, δεν έχουμε βγει εκτός σχολής πέραν από 4 φορές που βγήκαμε βράδυ αλλά έχουμε πάει πολλές φορές για καφέ μετά το μάθημα ή σε κάποιο κενό. Ο ένας το μεγαλύτερο μου θέμα είναι ότι είναι μισάνθρωπος (μιλάει απαξιωτικά για τις γυναίκες, δε συμπαθεί κανέναν μη Έλληνα έχει πει από τους πρόσφυγες εδώ μέχρι τους Νορβηγούς στη Νορβηγία) και αρκετά δεξιός (είπε ότι στα γεγονότα του Πολυτεχνείο ήταν με αυτούς που στείλαν το τανκ). Τους άλλους δεν τους πειράζουν όλα αυτά, πιστεύω επειδή είναι τελειώς απολιτικ φυσιογνωμίες. Τώρα με τους άλλους το θέμα είναι οτι βαριέμαι. Το ΜΟΝΟ που κάνουν είναι να λένε που βγήκαν, που θα βγουν, να ρωτάνε αν έχει καλό κόσμο (??) στο τάδε μαγαζί και να συζητάνε για ρούχα και παπούτσια. Είμαστε όλοι ηλικιών 18-21 και μισοί μισοί άντρες γυναίκες. Ουσιαστικά να κάνω παρέες δύσκολο γιατί έχουν γίνει όλοι ψιλοκλίκες. Δε ζητάω να βρω κολλητούς εκει, ξερω δεν υπαρχει ελπιδα. Εστω καποιους που να γνωριστούμε ουσιαστικά και να μην είναιόλη μας η σκεψη που θα βγουμε και τι θα βαλουμε. Με εχει ξενερώσει η όλη φαση. Τοσο παραξενος ειμαι;

Δημοσ.

Θες τον χρόνο σου, η παρέα του πρώτου έτους σπάνια πάει πέρα από λίγους μήνες.

Μην νοιάζεσαι, όλοι τα ίδια περάσαμε πάνω κάτω.

• Like 17
Δημοσ.

Άυτή η παρέα των 8 ατόμων θα γίνει 3-4 μέχρι του χρόνου. Κάτι αντίστοιχο πέρασα και εγώ, ήμουν ο μόνος από τους φίλους που έμεινα Αθήνα. Να σου πω την αλήθεια, δεν μου έκατσε καλά και δεν το ξεπέρασα ποτέ όλο αυτό (τελείωσα φέτος την σχολή), σε αντίθεση με τους φίλους που κάνουν(γιατί ακόμα σπουδάζουν). Αν και με δύο άτομα κολλήσαμε αρκετά, δεν είναι όπως με τους κολλητούς.Είναι ανάλογα τον χαρακτήρα σου , πόσο εύκολα κάνεις παρέες και τα άτομα που θα γνωρίσεις. Θέλει χρόνο και υπομονή και τα άτομα που δεν γουστάρεις φιλτράρονται από μόνα τους με το πέρασμα του χρόνου. Στην ουσία εγώ πέρναγα καλά μόνο στις διακοπές επειδή ερχόντουσαν οι φίλοι μου στα σπίτια τους. Δεν θα πω ψέματα, μου κόστισε που τους έχασα όλους και δεν ήταν καθόλου εύκολο.

• Like 1
Δημοσ.

Οι παλιοί φίλοι είναι αλλιώς γιατί έχει διαμορφωθεί η προσωπικότητα σου γύρω από αυτούς. Δύσκολα θα βρεις σε αυτήν την ηλικία κάτι ανάλογο. Αν δε σ'αρέσει η τωρινή σου παρέα, μην την ξεκόψεις αμέσως. Μίλα στα διαλείμματα με διαφορετικό κόσμο για να δημιουργείς πιθανότητες για νέες φιλίες.

• Like 4
Δημοσ.

και εγώ αν και μίλαγα με όλους στη σχολή δεν έβρισκα άτομα να ταιριάξω και να ανοιχτό ή να πω κάτι πιο προσωπικό. και η αλήθεια είναι πως ούτε τώρα βρίσκω δεν ξέρω γιατί. μόνο με τα άτομα που είμαστε μαζί απο το δημοτικό,γυμνάσιο μπορώ να μιλήσω ελεύθερα. μαλακία γενικά μη σου τύχει.

• Like 1
Δημοσ.

stalactite, ρωτας εμας αν εισαι παραξενος; Εμας τους μη παραξενους,τους φυσιολογικους :-) ; Ακου, ο καθενας εχει ορια , ιδαιτεροτητες, προτιμησεις βαση των οποιων  κανει τις δικες του επιλογες. Σαφως εχει και την ευθυνη αυτων.  Εκεινο,που εκφραζει τον καθενα μας μπορει να ειναι διαφορετικο. Εκεινο λοιπον,που αντιπροσωπευει εσενα μη το κρινεις απαραιτητα ως αρνητικα παραξενο. Θα σου ελεγα μαλιστα οτι δε χρειαζεται να συμβιβαστεις με στοιχεια ξενα προς εσενα προκειμενου να γινεις "αποδεκτος". Με τον καιρο και επικοινωνωντας σωστα τον εαυτο σου,θα βρεις τους καταλληλους ανθρωπους. Ο χρονος ειναι με το μερος σου.. 

• Like 2
Δημοσ.

1,5 μήνας είναι ακόμη πολύ νωρίς. Παρέες που θα τις εμπιστεύεσαι και που θα τους θεωρείς πραγματικούς φίλους υπολόγισε ότι θα κάνεις μετά τον πρώτο χρόνο. Μην ξεχνάς ότι με τους συμμαθητές σου στο σχολείο ενδεχομένως να είσασταν και πολλά χρόνια μαζί.

Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση η όλη φάση. Δεν έχω γνωρίσει άλλους ανθρώπους να ναι τόσο κενοί. Μόνο ντύσιμο και βόλτες. Επίσης διάλεξαν αυτή τη δουλειά λόγω του ότι κάνουν και οι γονείς τους την ίδια δουλειά (τα καλά της φαρμακευτικής) και νομίζουν ότι μάλλον είναι κληρονομικό χάρισμα και όχι ότι θέλει διάβασμα. Εκτός από μια κοπέλα όλοι οι άλλοι απλά να περάσουν τα μαθήματα, μετά πάνε στα φαρμακεία των γονιών τους και ανεβάζουν ψωνίστικα stories στο insta. Ο ένας με πολύ ευγενικό τρόπο μου είπε κιόλας "γιατί ήρθες στην φαρμακευτική εφόσον δεν έχεις φαρμακείο;". Και όλα αυτά με έχουν κάνει να είμαι κάπως, σχεδόν σαν να είμαι παρείσακτος. Φτωχός δεν είμαι, από μικρομεσαία οικογένεια προερχομαι. Κάποιοι από την παρέα είναι αρκετά φραγκάτοι αν και απορώ πως διάβασαν στις πανελλήνιες. Επίσης οδηγούν όλοι εγώ δεν οδηγώ και δεν μπορώ να παίρνω ταξί πότε γλυφάδα πότε κηφισιά ούτε μαρέσει να φορτώνομαι σε άλλους. Έχω γίνει ο μίζερος που θέλει να έχει κοντά μετρό.

• Like 2
Δημοσ.

Μαλλον πρεπει να γνωρισεις αλλους ανθρωπους, πιο κοντα σε αυτο που εισαι. Υπαρχουν εκει εξω. So find them.

Δημοσ.

Μην ανησυχεις :)

Θα βρεις πολλες νεες παρεες ακομα, απλα φροντισε να εισαι ανοιχτος σε νεες γνωριμιες.

Ολοι τα εχουν περασει αυτα.

Ακομα και με τα παιδια που λες οτι δεν ταιριαζεις μην ξεκοψεις τελειως.

• Like 3
Δημοσ.

stalactite, ρωτας εμας αν εισαι παραξενος; Εμας τους μη παραξενους,τους φυσιολογικους :-) ; Ακου, ο καθενας εχει ορια , ιδαιτεροτητες, προτιμησεις βαση των οποιων κανει τις δικες του επιλογες. Σαφως εχει και την ευθυνη αυτων. Εκεινο,που εκφραζει τον καθενα μας μπορει να ειναι διαφορετικο. Εκεινο λοιπον,που αντιπροσωπευει εσενα μη το κρινεις απαραιτητα ως αρνητικα παραξενο. Θα σου ελεγα μαλιστα οτι δε χρειαζεται να συμβιβαστεις με στοιχεια ξενα προς εσενα προκειμενου να γινεις "αποδεκτος". Με τον καιρο και επικοινωνωντας σωστα τον εαυτο σου,θα βρεις τους καταλληλους ανθρωπους. Ο χρονος ειναι με το μερος σου..

Γιαγιά, παλι στα ιντερνετ εισαι;

Δημοσ.

Ποτέ δε ξέρεις, μπορεί τελικά οι παρέες σου να είναι από τη σχολή.....σε εμένα αυτό έγινε, αλλά με άλλη την αντίστροφη σειρά. όλοι μου οι φίλοι είναι από το ΑΠΘ, από άλλη πολή και εγώ δεν είμαι καν φοιτητής.

Μου κάνει εντύπωση η όλη φάση. Δεν έχω γνωρίσει άλλους ανθρώπους να ναι τόσο κενοί. Μόνο ντύσιμο και βόλτες. Επίσης διάλεξαν αυτή τη δουλειά λόγω του ότι κάνουν και οι γονείς τους την ίδια δουλειά (τα καλά της φαρμακευτικής) και νομίζουν ότι μάλλον είναι κληρονομικό χάρισμα και όχι ότι θέλει διάβασμα. Εκτός από μια κοπέλα όλοι οι άλλοι απλά να περάσουν τα μαθήματα, μετά πάνε στα φαρμακεία των γονιών τους και ανεβάζουν ψωνίστικα stories στο insta. Ο ένας με πολύ ευγενικό τρόπο μου είπε κιόλας "γιατί ήρθες στην φαρμακευτική εφόσον δεν έχεις φαρμακείο;". Και όλα αυτά με έχουν κάνει να είμαι κάπως, σχεδόν σαν να είμαι παρείσακτος. Φτωχός δεν είμαι, από μικρομεσαία οικογένεια προερχομαι. Κάποιοι από την παρέα είναι αρκετά φραγκάτοι αν και απορώ πως διάβασαν στις πανελλήνιες. Επίσης οδηγούν όλοι εγώ δεν οδηγώ και δεν μπορώ να παίρνω ταξί πότε γλυφάδα πότε κηφισιά ούτε μαρέσει να φορτώνομαι σε άλλους. Έχω γίνει ο μίζερος που θέλει να έχει κοντά μετρό.

Πάνε σε άλλες σχολές και βρες εκεί φίλους μέσω γνωστών.....δοκίμασε και αυτό.

Δημοσ.

Στην αρχή όλοι είναι στο ψάξιμο, άρα όλοι στην ίδια θέση. Οπότε θα γίνουν αρκετές γνωριμίες και μετά από κάποιο καιρό το ξεδιάλυμα, κάποιοι θα κολλήσουν μεταξύ τους κάποιοι όχι.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...