Προς το περιεχόμενο

Mecool M8S PRO L review


p_under

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαιρετώ το αγαπητό φόρουμ και έπειτα από καιρό θα σας παρουσιάσω ακόμα ένα προϊόν που ήρθε στα χέρια μου από την κίνα. Αυτή την φορά θα δείτε μια σύντομη παρουσίαση ενός Android tv box και πιο συγκεκριμένα του Mecool M8S PRO L.
 

isoVEuO.jpg

 
 
Γιατί όμως να αγοράσετε ένα Android tv box; Στο προηγούμενο ερώτημα δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση καθώς οι ανάγκες του κάθε χρήστη διαφέρουν, μπορώ όμως να σας απαντήσω γιατί εγώ επέλεξα να αγοράσω ένα Android tv box, τι μου προσφέρει, αν είμαι ευχαριστημένος και γενικά αν η δική μου συσκευή ανταποκρίνεται στις ανάγκες μου.
 
Πριν οτιδήποτε άλλο πρώτα πρέπει να σας αναφέρω τα χαρακτηριστικά της συσκευής. Πάμε στα specs λοιπόν τα οποία βλέπετε στην παρακάτω εικόνα. Δυστυχώς η βασική παράλειψη για ένα tv box στην χρηματική κατηγορία του Meccol M8S PRO L και αυτό που με δυσαρέστησε περισσότερο είναι η έλλειψη του 1000M Ethernet port, θα μπορούσα επίσης να επισημάνω την έλλειψη των USB 3.0 ports αλλά όπως είπα και παραπάνω για τα χρήματα που ζητάει είναι αυτονόητο ότι δεν θα μπορούσα να περιμένω USB 3.0 υποστήριξη.

mlM228O.jpg

Συνεχίζοντας, στην εικόνα που ακολουθεί βλέπουμε τι προσφέρει το M8S PRO L από άποψη συνδεσιμότητας.

S5R5Qyg.jpg

 
 
Τέλος κλείνοντας με τα χαρακτηριστικά οφείλω να αποδώσω τα εύσημα στην εταιρία για τον σχεδιασμό, όπου σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα της, μερικά από τα οποία πέρασαν από τα χέρια μου, έχει εφοδιάσει τα πλαϊνά μέρη όπως επίσης και το πίσω καπάκι της συσκευής με αρκετές γρίλιες εξαερισμού, κάνοντας έτσι την λειτουργία του box ακόμα πιο σταθερή, διότι περιορίζεται ή αποφεύγεται το throttle και φυσικά έχουμε σαν αποτέλεσμα ένα πιο δροσερό tv box. Εγώ μάλιστα για την σημερινή δοκιμή αλλά και γενικότερα στην καθημερινή χρήστη του box, έχω τοποθετήσει την συσκευή ανάποδα (upside down) ώστε οι γρίλιες και ο αέρας του περιβάλλοντος να μην περιορίζονται από το έπιπλο που βρίσκεται το box και επίσης έχω εγκαταστήσει έναν 5V USB ανεμιστήρα ώστε να φυσά αέρα προς το εσωτερικό.
 

Πακέτο – Παρελκόμενα
Το κουτί στο οποίο έρχεται το M8S PRO L είναι ένα σχετικό λιτό λευκό κουτί όπου μόνο στην πίσω πλευρά του αναγράφονται κάποια από τα χαρακτηριστικά του. Στο εσωτερικό βρίσκουμε ότι συνήθως έρχεται με ένα TV BOX, την συσκευή καθεαυτή, ένα HDMI καλώδιο, το γνώριμο τηλεχειριστήριο και το τροφοδοτικό.

nsvKCKS.jpg?1

 

85VSTEl.jpg?1


Ck5poCB.jpg?1

 

1JnvSP8.jpg?1


CKnkdBm.jpg?1


 
Λογισμικό
Στο τομέα του λογισμικού έρχεται με Android 7.1 αλλά στην TV παραδοχή του, κάτι που σημαίνει διαφορετικό και ίσως πιο περιορισμένο Google Play Store. Πολλές εφαρμογές δείχνουν μη συμβατές με την συσκευή, πάραυτα μπορείτε να εγκαταστήσετε όποιο apk αρχείο θέλετε χειροκίνητα (sideload apk install). Επίσης, στο M8S PRO L λείπει το navigation bar (κάτω μπάρα ελέγχου) και το notification bar (πάνω μπάρα ειδοποιήσεων). Μερικοί μπορεί να δυσαρεστηθούν με αυτό αλλά εμένα δεν με ενοχλεί. Εάν όμως εγκατάσταση ενός άλλου launcher ίσως (λέω ίσως γιατί δεν το έχω δοκιμάσει) έχετε navigation και notification bars. Το μόνο που ενοχλεί είναι ότι αν δεν έχετε συνδεδεμένο πληκτρολόγιο δεν μπορείτε να μπείτε στα recent apps ή να κλείσετε κάποιο app που τρέχει στο background.
Ο launcher της συσκευής είναι λιτός με την ονομασία του μοντέλου πάνω αριστερά, ένα clock widget πάνω δεξιά, μια σειρά από συντομεύσεις εφαρμογών στο κέντρο και πέντε βασικές επιλογές στο κάτω μέρος. Τέλος, κάτω δεξιά βρίσκονται τα εικονίδια του WiFi, των USB, του Ethernet port και της SD κάρτας, όπου όταν είναι ενεργά αλλάζουν σε πράσινο χρώμα.
Η συσκευή έρχεται σχεδόν καθαρή από περιττές εφαρμογές, βρίσκουμε όμως μια παλιά έκδοση του YouTube την οποία δεν μπορούμε να απεγκαταστήσουμε.

tvpWG2m.jpg?1

 
 

xxKdh8T.jpg?1

 

Επιδόσεις
Στον τομέα των επιδόσεων, λόγο του πολυφορεμένου SOC Amlogic S912, λίγο πολύ ήξερα τι να περιμένω. Θα παραθέσω φωτογραφίες από benchmarks ώστε να δείτε και εσείς τα νούμερα που βγάζει η συσκευή σε δημοφιλή τεστ επιδόσεων. Προσωπικά δεν δίνω βάση στα νούμερα αλλά στην αίσθηση που μου αφήνει κάθε συσκευή στην καθημερινότητα. Και έτσι μπορώ να πω με ασφάλεια ότι σαν media player, δηλαδή σαν συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων δεν παρατήρησα κανένα κόλλημα ή μη υποστήριξη ακόμα και σε 4k Η.265 HEVC 10 60FPS αρχεία. Επίσης μπορώ να κάνω browsing ικανοποιητικά αλλά δυστυχώς το Mali-T820MP3 υποσύστημα γραφικών ναι μεν είναι ικανό για gaming σε 4K ανάλυση αλλά σε  ύστερα από δοκιμές που έκανα σε 4K TV παρατήρησα lag σε βαριά 3D games όπως το asphalt 8. Όταν όμως δοκίμασα λιγότερα απαιτητικά παιχνίδια σε 4Κ ανάλυση δεν παρατήρησα την ίδια συμπεριφορά με το asphalt 8. Πιο συγκεκριμένα όταν όμως έριξα την ανάλυση σε 1080p, τότε το μηχάνημα πήρε τα πάνω του και δεν υπήρχε κανένα παράπονο στον τομέα του gaming σε βαριά 3D games.
 
WiFi
Οι επιδόσεις του WiFi είναι μια παράμετρος όπου πολλά οικονομικά κινέζικα tv box χολώνουν. Έχοντας περάσει συνολικά τέσσερα tv box από τα χέρια μου, το M8S PRO L  μου έκανε μια ευχάριστη έκπληξη με την άριστη λειτουργία του, χωρίς αποσυνδέσεις και με τον τερματισμό της ADSL γραμμή μου ακόμα και στο διπλανό δωμάτιο. Υποδειγματική λειτουργία λοιπόν στο WiFi!
 
 
Kodi
Η συσκευή έρχεται με το λογισμικό Kodi προ εγκατεστημένο. Δυστυχώς εγώ δεν είμαι ευχαριστημένος από το πρόγραμμα καθεαυτό και ούτε σε αυτή την συσκευή μπόρεσα να το λειτουργήσω με απροβλημάτιστα. Υπήρχε καθυστέρηση, και τα streams ήταν σε χαμηλή ανάλυση. Βέβαια σε αυτό το κομμάτι δεν ρίχνω το φταίξιμο στο M8S PRO L αλλά στο Kodi αποκλειστικά. Εγώ δεν το χρησιμοποιώ γιατί θεωρώ πως τον τελευταίο καιρό υπάρχουν όλο και λιγότερα streams με ικανοποιητική ανάλυση και bitrate. Ίσως φταίει ότι δεν είμαι και τόσο υποστηρικτής της kodi πλατφόρμας και ότι δεν το έχω ψάξει τόσο.
 
 

cqvd9ce.jpg?1

 
 

Uew9B0f.jpg?1


cD0YOBD.jpg?1


Kb0vBId.jpg?1

 
Επίλογος – Συμπεράσματα
Κλείνοντας την σύντομη παρουσίαση μου, θέλω να σας μεταφέρω την προσωπική μου άποψη και την αίσθηση που μου άφησε το Mecool M8S PRO L έπειτα από αρκετές μέρες χρήσης. 
Όπως είπα και παραπάνω το μποξάκι έρχεται με Android 7.1 TV version, αυτό ίσως δεν αρέσει σε μερικούς. Εμένα δεν με ενοχλεί τόσο το διαφορετικό layout σε ορισμένα πράγματα, βλέπε Google Play, αλλά οφείλω να σας πω ότι μερικές φορές αν δεν έχετε συνδεδεμένο ποντίκι τότε η εμπειρία χρήσης πέφτει σε χαμηλότερα επίπεδα. 
Η χρήση που κάνω εγώ προσωπικά είναι η αναπαραγωγή αρχείων video, κομμάτι όπου το M8S PRO L λειτουργεί υποδειγματικά, η πλοήγηση στο internet και λίγο το χαλαρό gaming.
Επίσης με ευχαρίστησε η απροβλημάτιστη λειτουργία του WiFi, οι θερμοκρασίες λειτουργίας (γρίλιες που αναφέρω παραπάνω) και τα 3GB μνήμης RAM σε συνδυασμό με τα 32GB αποθηκευτικού χώρου. Δεν μου άρεσε η έλλειψη του gigabit Ethernet port και στα ουδέτερα θα βάλω την υποστήριξη λογισμικού από την εταιρία· μέλει να δούμε τι θα κάνει η Mecool στο μέλλον.
Κλείνοντας να ευχαριστήσω το κατάστημα GearBest, όπου διαχειρίστηκε άψογα την αποστολή και μου έστειλε το Mecool M8S PRO L από την ευρωπαϊκή τους αποθήκη σε μόλις 8 εργάσιμες μέρες από την ημέρα παραγγελίας. Μπορείτε να το βρείτε και σε αποθήκες της κίνας με χαμηλότερο κόστος αλλά πέραν της αρκετά μεγαλύτερης καθυστέρησης υπάρχει ο κίνδυνος η τιμή να σας βγει όσο αν το αγοράζατε από Ευρώπη.  Όποιος ενδιαφέρεται θα συμβούλευα να ψάξει για κάποιο εκπτωτικό κουπόνι ώστε να επωφεληθεί όποιας έκπτωσης όπως έκανα και εγώ.
 
Δείτε το βίντεο που τράβηξα για την συσκευή και θα ήθελα πολύ να ακούσω τα σχόλια ή τις προτάσεις σας! Καλή συνέχεια σε όλους. 
 

 

https://youtu.be/U4eBTn-P0Z8

Επεξ/σία από p_under
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Πολύ καλό το review σου για το συγκεκριμένο μηχανάκι. Μακάρι και άλλοι (μεσα σε αυτούς και εγώ) να έκαναν τέτοια reviews. Εύγε! 

 

Κάποιες παρατηρήσεις με προσωπικό κριτήριο.

 

Τέλος κλείνοντας με τα χαρακτηριστικά οφείλω να αποδώσω τα εύσημα στην εταιρία για τον σχεδιασμό, όπου σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα της, μερικά από τα οποία πέρασαν από τα χέρια μου, έχει εφοδιάσει τα πλαϊνά μέρη όπως επίσης και το πίσω καπάκι της συσκευής με αρκετές γρίλιες εξαερισμού, κάνοντας έτσι την λειτουργία του box ακόμα πιο σταθερή, διότι περιορίζεται ή αποφεύγεται το throttle και φυσικά έχουμε σαν αποτέλεσμα ένα πιο δροσερό tv box. Εγώ μάλιστα για την σημερινή δοκιμή αλλά και γενικότερα στην καθημερινή χρήστη του box, έχω τοποθετήσει την συσκευή ανάποδα (upside down) ώστε οι γρίλιες και ο αέρας του περιβάλλοντος να μην περιορίζονται από το έπιπλο που βρίσκεται το box και επίσης έχω εγκαταστήσει έναν 5V USB ανεμιστήρα ώστε να φυσά αέρα προς το εσωτερικό.

Οντως οι γρίλιες αερισμου ειναι άκρως απαραίτητες και λείπουν απο τα περισσότερα android tv boxes, με τελικό αποτελεσμα το γρήγορο θάνατο τους. Το συγκεκριμένο box όντως τα καταφέρνει πολύ καλα στο θέμα αερισμου, αλλά για περιεργους (σαν εμένα) θελει κι αλλα πραγματα. Αντί όμως να το γυρίσεις αναποδα, καλύτερα να άνοιγες μερικές τρύπς-γρίλιες στην πάνω και πλαινή πλευρα, ώστε ο ζεστός αέρας να φεύγει. Συμφωνώ επισης με το ανεμιστηράκι το οποίο πρεπει να τοποθετείται πανω απο την ψύκτρα (εννοείται κόψιμο άνοιγμα εκείνου του σημείου). Εγώ μάλιστα θα σου προτεινα να κολλήσεις τα καλώδια του ανεμιστήρα απευθείας πάνω στο +/- μιας εκ των usb. Διάφωνώ με το αναποδα, γιατί η θερμότητα, μπορεί να "απορροφάται" απο την ψύκτρα, αλλά αν ειναι αναποδα "παγιδευεται" ανάμεσα στη cpu και τη μητρική. Κακό ΔΕΝ ειναι το αναποδα, αλλά αν μπορει να μπει fan και γινουν τρυπες, καλύτερα οχι αναποδα.

 

 

Λογισμικό

Στο τομέα του λογισμικού έρχεται με Android 7.1 αλλά στην TV παραδοχή του, κάτι που σημαίνει διαφορετικό και ίσως πιο περιορισμένο Google Play Store. Πολλές εφαρμογές δείχνουν μη συμβατές με την συσκευή, πάραυτα μπορείτε να εγκαταστήσετε όποιο apk αρχείο θέλετε χειροκίνητα (sideload apk install). Επίσης, στο M8S PRO L λείπει το navigation bar (κάτω μπάρα ελέγχου) και το notification bar (πάνω μπάρα ειδοποιήσεων). Μερικοί μπορεί να δυσαρεστηθούν με αυτό αλλά εμένα δεν με ενοχλεί. Εάν όμως εγκατάσταση ενός άλλου launcher ίσως (λέω ίσως γιατί δεν το έχω δοκιμάσει) έχετε navigation και notification bars. Το μόνο που ενοχλεί είναι ότι αν δεν έχετε συνδεδεμένο πληκτρολόγιο δεν μπορείτε να μπείτε στα recent apps ή να κλείσετε κάποιο app που τρέχει στο background.

 

 

 

Συμφωνουμε απολυτα Πέρα απο την αλλαγή του launcher (δοκίμασε το), δοκίμασε να περάσεις κάποια custom rom απο το freaktab. Ετσι ίσως λύσεις το θεμα της nav bar και τους περιορισμους του play store. 

 

 

 

Κλείνοντας να ευχαριστήσω το κατάστημα GearBest, όπου διαχειρίστηκε άψογα την αποστολή και μου έστειλε το Mecool M8S PRO L από την ευρωπαϊκή τους αποθήκη σε μόλις 8 εργάσιμες μέρες από την ημέρα παραγγελίας. Μπορείτε να το βρείτε και σε αποθήκες της κίνας με χαμηλότερο κόστος αλλά πέραν της αρκετά μεγαλύτερης καθυστέρησης υπάρχει ο κίνδυνος η τιμή να σας βγει όσο αν το αγοράζατε από Ευρώπη.  Όποιος ενδιαφέρεται θα συμβούλευα να ψάξει για κάποιο εκπτωτικό κουπόνι ώστε να επωφεληθεί όποιας έκπτωσης όπως έκανα και εγώ.

Καταλαβαίνω οτι προσπαθείς με το review να "σπρώξεις" το gearbest αλλά αλλά για το καλό του forum εγω θα προτείνω σφόδρα την αγορα του απο Banggood, στην περιπτωση που δεν υπάρχει σε λογική τιμή στην ΕΕ. Τι εννοώ; Αυτή τη στιγμή βλέπω οτι το gearbest δεν το εχει διαθέσιμο σε ευρωπαική αποθήκη και ειναι ειναι διαθεσιμο μονο απο το κινεζικο warehouse της gearbest. Αν υπολογίσουμε το τελωνείο, δε συμφέρει, πέρα απο τη διμηνη αναμονη. Αντίστοιχα η αγορά απο banggod βγαίνει συνολικά πιιο συμφερουσα και σε 20 ημερες σπιτι μας, χωρίς τελωνείο. Πιο αναλυτικά με νουμερα

 

Απο gearbest Κίνας: https://www.gearbest.com/tv-box/pp_799412.html?wid=21

61,99+ 0,00 (μεταφορικά belgium) = 61,99 δολλαρια δηλαδη περιπου 52 ευρω

Οταν φτάσει Ελλάδα, το τελωνείο(εως δίμηνο) θα ειναι 12,48 (φπα) + 15 = 27,48 ,εστ 27 ευρω.

Αρα σύνολο απο gearbest Κίνας θα ειναι 79 ευρω

,

Απο Banggood Κίνας https://www.banggood.com/MECOOL-M8S-PRO-L-Amlogic-S912-3GB-DDR3-32GB-5G-WIFI-100M-LAN-Bluetooth-4_1-TV-Box-p-1210780.html?rmmds=search&ID=43101&cur_warehouse=CN

69,99 + 3,55 (μεταφορικά priority mail για να μην περασει τελωνείο) = 73,54 δολλάρια δηλαδή περιπου 62 ευρω

Δεδομένου οτι με priority line δε σταματα τελωνειο δεν εχει περιπλεον εξοδα 

άρα συνολο απο Banggood Κίνας θα ειναι στα 62 ευρω (και σε 20 ημέρες σπιτι σου)

 

Και μια και ειπες για κουπονι, αυτό τον καιρό τρέχει promotion στο banggood και με το κουπονι BGFriBox30 η τιμή banggood για το συγκεκριμένο tv box κατεβάινει στα 48,99 δολλάρια, δηλαδή περιπου 42 ευρω. Η διαφορά μάλλον ειναι αξιοσημείωτη.

 

Τέλος καλό και το βιντεο αλλά ο ήχος της φωνής σου ειναι πάρα μα πάρα πολύ χαμηλά και με τα βίας ακουγεται, σε αντίθεση με το εισαγωγικό intro που εχει υψηλή ένταση. Θα σου προτεινα να ντουμπλάρεις ξανα τη φωνή σου με μικροφωνο και να ανεβάσεις το νεο βιντεο.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πολύ καλό το review σου για το συγκεκριμένο μηχανάκι. Μακάρι και άλλοι (μεσα σε αυτούς και εγώ) να έκαναν τέτοια reviews. Εύγε! 

 

Κάποιες παρατηρήσεις με προσωπικό κριτήριο.

Οντως οι γρίλιες αερισμου ειναι άκρως απαραίτητες και λείπουν απο τα περισσότερα android tv boxes, με τελικό αποτελεσμα το γρήγορο θάνατο τους. Το συγκεκριμένο box όντως τα καταφέρνει πολύ καλα στο θέμα αερισμου, αλλά για περιεργους (σαν εμένα) θελει κι αλλα πραγματα. Αντί όμως να το γυρίσεις αναποδα, καλύτερα να άνοιγες μερικές τρύπς-γρίλιες στην πάνω και πλαινή πλευρα, ώστε ο ζεστός αέρας να φεύγει. Συμφωνώ επισης με το ανεμιστηράκι το οποίο πρεπει να τοποθετείται πανω απο την ψύκτρα (εννοείται κόψιμο άνοιγμα εκείνου του σημείου). Εγώ μάλιστα θα σου προτεινα να κολλήσεις τα καλώδια του ανεμιστήρα απευθείας πάνω στο +/- μιας εκ των usb. Διάφωνώ με το αναποδα, γιατί η θερμότητα, μπορεί να "απορροφάται" απο την ψύκτρα, αλλά αν ειναι αναποδα "παγιδευεται" ανάμεσα στη cpu και τη μητρική. Κακό ΔΕΝ ειναι το αναποδα, αλλά αν μπορει να μπει fan και γινουν τρυπες, καλύτερα οχι αναποδα.

 

 

 

Συμφωνουμε απολυτα Πέρα απο την αλλαγή του launcher (δοκίμασε το), δοκίμασε να περάσεις κάποια custom rom απο το freaktab. Ετσι ίσως λύσεις το θεμα της nav bar και τους περιορισμους του play store. 

 

 

Καταλαβαίνω οτι προσπαθείς με το review να "σπρώξεις" το gearbest αλλά αλλά για το καλό του forum εγω θα προτείνω σφόδρα την αγορα του απο Banggood, στην περιπτωση που δεν υπάρχει σε λογική τιμή στην ΕΕ. Τι εννοώ; Αυτή τη στιγμή βλέπω οτι το gearbest δεν το εχει διαθέσιμο σε ευρωπαική αποθήκη και ειναι ειναι διαθεσιμο μονο απο το κινεζικο warehouse της gearbest. Αν υπολογίσουμε το τελωνείο, δε συμφέρει, πέρα απο τη διμηνη αναμονη. Αντίστοιχα η αγορά απο banggod βγαίνει συνολικά πιιο συμφερουσα και σε 20 ημερες σπιτι μας, χωρίς τελωνείο. Πιο αναλυτικά με νουμερα

 

Απο gearbest Κίνας: https://www.gearbest.com/tv-box/pp_799412.html?wid=21

61,99+ 0,00 (μεταφορικά belgium) = 61,99 δολλαρια δηλαδη περιπου 52 ευρω

Οταν φτάσει Ελλάδα, το τελωνείο(εως δίμηνο) θα ειναι 12,48 (φπα) + 15 = 27,48 ,εστ 27 ευρω.

Αρα σύνολο απο gearbest Κίνας θα ειναι 79 ευρω

,

Απο Banggood Κίνας https://www.banggood.com/MECOOL-M8S-PRO-L-Amlogic-S912-3GB-DDR3-32GB-5G-WIFI-100M-LAN-Bluetooth-4_1-TV-Box-p-1210780.html?rmmds=search&ID=43101&cur_warehouse=CN

69,99 + 3,55 (μεταφορικά priority mail για να μην περασει τελωνείο) = 73,54 δολλάρια δηλαδή περιπου 62 ευρω

Δεδομένου οτι με priority line δε σταματα τελωνειο δεν εχει περιπλεον εξοδα 

άρα συνολο απο Banggood Κίνας θα ειναι στα 62 ευρω (και σε 20 ημέρες σπιτι σου)

 

Και μια και ειπες για κουπονι, αυτό τον καιρό τρέχει promotion στο banggood και με το κουπονι BGFriBox30 η τιμή banggood για το συγκεκριμένο tv box κατεβάινει στα 48,99 δολλάρια, δηλαδή περιπου 42 ευρω. Η διαφορά μάλλον ειναι αξιοσημείωτη.

 

Τέλος καλό και το βιντεο αλλά ο ήχος της φωνής σου ειναι πάρα μα πάρα πολύ χαμηλά και με τα βίας ακουγεται, σε αντίθεση με το εισαγωγικό intro που εχει υψηλή ένταση. Θα σου προτεινα να ντουμπλάρεις ξανα τη φωνή σου με μικροφωνο και να ανεβάσεις το νεο βιντεο.

Σε ευχαριστώ για το μεγάλο ποστ σου, πραγματικά με βοήθησε πολύ! 

Λοιπόν, 

σχετικά με τις γρίλιες, σε προηγούμενα tv box που είχα σίγουρα ήθελαν τρύπες και ανεμιστηράκι να χτυπάει το SOC, αλλά σε αυτό δεν χρειάζεται. Διότι όπως είχα γράψει και στο θέμα "Επιλογή tv box", και είδες και εσύ από το βίντεο ναι μεν το δικό μου μετά από κανένα μισάωρο χρήση και σε gaming χτυπάει 80 βαθμούς αλλά με την ανάποδη τοποθέτηση και τον 5V ανεμιστήρα η θερμοκρασία πέφτει στους 55-60 στο ashplalt 8, άρα δεν ναι μεν ο ανεμιστήρας μου χτυπάει την πίσω μεριά του PCB και όχι το cooler αλλά δεν παγιδεύεται η θερμότητα αφού το αποτέλεσμα λέει το αντίθετο. 

 

θα δοκιμάσω και άλλον launcher αλλά και έτσι δεν με ενοχλεί καθόλου!

 

όσο για το κατάστημα που αναφέρω στο review, δεν προσπαθώ να το "σπρώξω" και δεν χρειάζεται νομίζω, όλοι το γνωρίζουν πλέον. απλά όταν το πήρα εγώ υπήρχε στο EU store και η τιμή ήταν η καλύτερη. τώρα εφόσον άλλαξε η κατάσταση συμφωνώ να αγοραστεί από όπου βγαίνει φτηνότερα. Επίσης, αυτό με το τελωνείο δεν ξέρω γιατί αλλά δεν μου έχει συμβεί ποτέ και έχω 57 παραγγελίες από κίνα για το 2017 μόνο. Καμία μα καμία δεν σταμάτησε τελωνείο ούτε ελέγχθηκε. ίσως φταίει ότι δεν μένω σε μεγάλο κέντρο και δεν ασχολούνται?

 

Τέλος, για τον ήχο στο βίντεο έχεις 1000 δίκια, είχα κάνει χαζομάρα με τα κανάλια ήχου. Το διόρθωσα και το ανεβάζω πάλι. Θα σε ενημερώσω να το τσεκάρεις πάλι. 

 

Και πάλι σε ευχαριστώ για τα σχόλια σου, γιατί με βοήθησαν! 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραιο review... εγω μολις παρειγγειλα το MECOOL M8S PRO Plus... χρηση μονο για αναπαραγωγη ταινιων.

 

Ελπιζω να μην εκανα λαθος επιλογη.

για την χρήση που το προορίζεις, μια χαρά επιλογή φαίνεται! 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Φίλε κάτι πάρα πολύ βασικό (για μένα). Μπορείς να δοκιμάσεις το netflix να μας πεις αν παίζει σε hd και σε με τι interface?

Και τέλος πως "παίζει" με τα google cast services. Πχ να βλέπεις photos από το κινητό σου και να μπορείς να επιλέξεις youtube και netflix από το κινητό σου και να παίξει στο μηχανηματάκι...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Συμφωνουμε απολυτα Πέρα απο την αλλαγή του launcher (δοκίμασε το), δοκίμασε να περάσεις κάποια custom rom απο το freaktab. Ετσι ίσως λύσεις το θεμα της nav bar και τους περιορισμους του play store.

 

isay υπάρχει κάποιο thread/link στο οποίο να εξηγείται -ελπίζω σε ορολογία για ολίγον άσχετους- το πώς περνάμε custom rom και launcher;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

isay υπάρχει κάποιο thread/link στο οποίο να εξηγείται -ελπίζω σε ορολογία για ολίγον άσχετους- το πώς περνάμε custom rom και launcher;

http://www.insomnia.gr/topic/480400-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE-android-tv-box/page-208?do=findComment&comment=56171723

 

για freaktab 

Αν εχεις το L ειναι αλλες rom. Αν εχεις στο s912 pro ειναι τα links που δινω

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι διαφορετικα μοντελα.
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Rebirth

 

Τοτε είναι τα links που εδωσα. Το L είναι αδερφάκι του αλλα λιγο διαφορετικο 

αν δεν κάνω λάθος η κύρια διαφορά τους είναι στις DDR μνήμες, όπου το m8s pro φοράει DDR4 σε σχέση με τις DDR3 του M8S PRO L. 

αλλά ναι, οι ρομ είναι διαφορετικές. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή ειναι η βασική διαφορα. Χωρίς να είμαι σιγουρος εχουν και διαφορετικό emmc αλλά ο μέσος χρήστης (οπως και εγω) δεν θα καταλαβει ποτε τη διαφορα)

 

Στο freaktab ο βασικός πυρήνας για το m8s pro ειναι απο το m8s pro L ετσι κι αλλιως. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή ειναι η βασική διαφορα. Χωρίς να είμαι σιγουρος εχουν και διαφορετικό emmc αλλά ο μέσος χρήστης (οπως και εγω) δεν θα καταλαβει ποτε τη διαφορα)

 

Στο freaktab ο βασικός πυρήνας για το m8s pro ειναι απο το m8s pro L ετσι κι αλλιως.

Αρα πολυ πιθανο το brick αν καποιος δεν προσεξει και βαλει λαθος ρομ, απο αλλο μοντελο.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...