Προς το περιεχόμενο

Η παρουσία του Chrome στο Windows Store δεν είναι αυτή που περιμένατε [Ενημέρωση]


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως είπα η Google δεν είναι η μόνη που το κάνει, απλά έγραψα ότι ο λόγος που ο Chrome απέκτησε ξαφνικά ένα τεράστιο μερίδιο αγοράς (ειδικά στις αρχές) δεν είχε να κάνει τόσο με τις επιδόσεις όσο με το promotion.

 

Άλλωστε αν κριτήριο ήταν οι επιδόσεις δεν θα βλέπαμε τον IE να είναι ο κυρίαρχος της αγοράς για αιώνες.

 

το οτι υπαρχουν browser σε πακετα δεν λεει κατι, ολοι εχουμε δει το λαπτοπ "της γιαγιας" που εχει μεσα 10 browser. το θεμα ειναι η ουσια. εγω παντως χρησιμοποιουσα χρονια τον firefox, αλλα τελικα γυρισα σε chrome γιατι εχει πολυ πιο γρηγορο συχρονισμο το κινητο με το pc (και γενικα ο chrome μου κανει για πιο γρηγορος, αλλα δεν ειμαι σιγουρος)

 

να αφηνε και addons στο κινητο θα ηταν τελειος για μενα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Όπως είπα, απλά εξηγώ το γιατί ξαφνικά ο Chrome απέκτησε ένα τεράστιο μερίδιο αγοράς και σίγουρα δεν ήταν τα benchmarks που δεν τα κοιτάζουν ούτε οι πιο ψαγμένοι.

 

Προσωπικά χρησιμοποιώ Firefox και Chrome ταυτόχρονα καιρό τώρα και ξέρω τα καλά και τα κακά τους (όπως και το pushάρισμα να τον εγκαταστήσω όταν μπαίνω με Firefox σε διάφορες σελίδες της Google).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν καταλαβαίνω γιατί να ασχοληθεί κάποιος με το Windows store, in the first place.

 

Η MS εδώ και καιρό κάνει focus στο Android ως πλατφόρμα. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα δημοφιλή πακέτα/υπηρεσίες της αλλά και για τα developer tools της.

 

Επίσης, όπως φαίνεται, επιθυμεί τη σύγκλιση των 10 με το Android κρίνοντας από τη στρατηγική που ακολουθεί στις ενημερώσεις, τον τρόπο λειτουργίας και τη γενικότερη φιλοσοφία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως είπαν και οι απο πάνω , υπάρχει θέμα με τους browsers. Δεν το καταλαβαίνει αυτό η microsoft;Δεν καταλαβαίνει οτι έτσι περιορίζει το store της άρα και το κοινό της που θα αγόραζε τα συγχωρεμένα windows phone ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν καταλαβαίνω γιατί να ασχοληθεί κάποιος με το Windows store, in the first place.

Διότι είναι απλούστερο από το να ψάχνεις στο ίντερνετ για εφαρμογές. Παρέχει κατηγοριοποίηση, ασφάλεια, σύστημα βαθμολόγησης. Μπορεί εσένα (κι εμένα) να μην σου φαίνεται χρήσιμο επειδή βγάζεις άκρη στην ζούγκλα του ίντερνετ, αλλά δεν ανήκεις στην πλειοψηφία ούτε γι'αστείο. Σε σχέση με την ζούγκλα του ίντερνετ, παρέχει ένα σαφώς ανώτερο UX στον τομέα της εγκατάστασης εφαρμογών.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω αν θυμάστε πριν δύο κάτι χρόνια (δεν είμαι σίγουρος), που έλεγαν όλοι (και εδώ στο insomnia), ότι ο Chrome είχε γίνει υπερβολικά βαρύς και αργός και ότι η Google έκανε κάποιες αλλαγές και καλυτέρεψε το πράγμα. Καλυτέρεψε τελικά? Γιατί εγώ χρησιμοποιώ Epic Browser και Avast και δεν ξέρω.

 

Πάντως για να χρησιμοποιούν τόσες εταιρείες τον Chrome σαν βάση για να φτιάξουν τις δικές τους εκδοχές, κάτι σημαίνει. Και ο Firefox εκεί κατέληξε, να μοιάζει οπτικά (δεν ξέρω στο από μέσα τι παίζει) με τον Chrome.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας ριξω λιγο χολη...

 

Καταρχην, για την συνεχομενα ανοδικη πορεια του chrome ευθυνεται ο ff που εδω και αρκετα χρονια εινια 1 βημα μπρος και 2 πισω. Ο κοσμος δεν παει στον chrome επειδη τον βρισκει εγκατεστημενο οπως νομιζουν πολλοι, παει σε αυτον επειδη ειναι γνωστη και διαδεδομενη εναλλακτικη. Οποιος πιστευει το αντιθετο, ας μου δειξει ενα απλο χρηστη που να ειπε "μου την εχει δωσει ο ff, θα τον παρατησω να παω σε opera/ chromium/ vivaldi/ waterfox/ cyberfox/ palemoon/ edge/ ie/ whatever".

 

Η ms δινει desktop εφαρμογες μεσα απο το store της εδω και παρα πολυ καιρο, πχ το evernote*, οποτε το παραπανω με τον chrome δεν ειναι ειδηση. Ειδηση ειναι οτι η google τρολλαρει το store της ms κανοντας την εφαρμογη της εναν απλο downloader για τον chrome, ο οποιος ειναι desktop (= οχι metro) εφαρμογη. 

 

Για τα wp/wm. Ποιος σοβαρος/η dev/εταιρια θα κατσει να κανει εναν browser για λειτουργικο που χρησιμοποιει το <1% των συσκευων εκει εξω? Επιπλεον, ποιος θα κατσει να γραψει και ξεχωριστο engine για τον browser του? Ενας το εκανε, η opera, με τον opera mini, και ο browser ηταν απο τις πλεον κακογραμμενες εφαρμογες που εχουν περασει απο το store. Δεν ειναι περιορισμος του λειτουργικου το να χρησιμοποιουν οι browsers τον engine του ie/edge, ειναι ανεπαρκεια των devs.

 

* https://www.microsoft.com/el-gr/store/p/evernote/9wzdncrfj3mb

Επεξ/σία από jim_p
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απαντάω σε ολα μαζι γιατι καπου εχει αρχισει να κουράζει αυτη η λογική του "τα ξερω ολα ακομα και τα κρυφα και εσυ εισαι προβατο". Με την σειρα.

 

1. Οχι δεν ειμαι νηπιο και τον Chrome το έβαλα την πρωτη μερα που βγηκε. Στις παρέες μου μονο εγώ ασχολουμαι με την τεχνολογία και σαν χομπι. Μπορει να μην εχω τον τεραστιο κυκλο των χιλιάδων ανθρώπων, αλλά δεν εχω γνωρίσει ποτέ κανεναν σε οικογένεια, φιλους, εργασια που να εγκατέστησε τον Chrome με το ζόρι ή κατα λάθος επειδη δεν εκανε untick στο bundle. Δεν χρειάζεται να εισαι γνώστης, χρειάζεται να εχεις οραση και να το δεις. Υποθέτω λοιπόν πως οι δικοι μου γνωστοι δεν ειναι μια μικρη κάστα παγκοσμιας διανοησης (αλλιως δεν θα με εκαναν παρεα :P) και οτι οι περισσοτεροι αυτο κανουν.

 

2. Το Android ειναι λειτουργικό της Google. Προφανώς θα εχει τον Chrome και καλά κάνει. Αμα ειναι να βριζουμε την Apple που τολμάει να βαζει Safari ή την MS που τόσα χρόνια μας εγκαθιστουσε τον IE και τώρα μας εχει 2 browsers (IE & Edge). Οσο για τα μηνυματα; Η MS σου διαφημίζει τις υπηρεσίες της (πχ OneDrive) στον FILE EXPLORER TOY ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ. Και ναι, δεν ειναι κακο να μην δινει πληρη προσβαση στα features αν δεν εισαι σε δικά της προγραμματα. Η Apple δεν σε αφήνει να κανεις default μη Apple προγραμμα αλλά κανεις δεν λεει κατι.

 

Ολοκληρώνω λοιπόν λέγοντας ξανα. Η Google δεν επέβαλλε τιποτα. Ο Chrome ήταν ο ταχύτερος browser με διαφορα. Ακομα και τώρα που δεν ειναι (τουλάχιστον την τελευταια που τσεκαρα πριν κανα μηνα), παραμένει γρηγορος, με πολυ καλά addons και απίστευτο connection με τις υπηρεσίες της Google που χρησιμοποιεί η μεγαλη πλειοψηφια του κόσμου.

 

Πριν λοιπόν με κατηγορήσετε για μηδέν επίπεδο ή για αγνοια, απαντήστε μου στο εξής απλό. Οταν κάτι το κάνει ο Χ και ο Ψ που ειναι οι βασικοί ανταγωνιστές του Γ, και κανείς δεν λεει τιποτα, γιατι οταν το κάνει ο Γ ειναι λαθος και επιβολλή. 

 

ΥΓ. Ο Chrome, τουλάχιστον, απ΄οσο γνωριζω δεν εγκατέστηκε ποτέ addon χωρίς να με ρωτήσει επειδή διαφημίζει ενα τηλεοπτικο show!

ΥΓ2. Ναι ήμουν ειρωνικος. Οχι προς τον QuitLife, που δεν τον ξέρω και δεν εχω καποιο προβλημα μαζί του. Ημουν ειρωνικός απένταντι στην λογική του "τα ξερω ολα και βγαινω εκτός θεματος απλα και μονο για να δειξω οτι εγω ξερω τι παιζει κατω απο το τραπέζι". Αν καποιοι θικτηκαν, απολογουμαι. Οσο ειρωνικος και αν δειχνω μερικές φορές, ποτέ δεν αναφέρομαι στο πρόσωπο!

 

έχοντας επάφη με άτομα πολύ περισσότερα απο τον κύκλο σου θα σου απαντήσω σε όλα:

 

1. Αρκετός κόσμος δεν ξέρει να κάνει εγκατάσταση ένα απλό πρόγραμμα στον υπολογιστή. Απλά πατάνε "next" με ότι αυτό συνεπάγεται. Οπότε μη βάζεις το χέρι σου στη φωτιά για τον κύκλο ανθρώπων σου που μπορεί να μη την έχουν πατήσει αλλά υπάρχουν εκατοντάδες ατόμων που την πάτησαν και βρέθηκαν με ένα επιπλέον εικονίδιο (το λιγότερο γιατί ο Chrome στην τελική δεν είναι και κανένα hijack)

 

2. Το Android δεν είναι της Google. Αρχικά υπήρχε μια συνεργασία μεταξύ δύο τρίων εταιρειών σε επίπεδο software και δημιούργησαν μια παραμετροποίηση ενός ελέυθερου λογισμικού. Το Play store είναι της google και εκεί είναι το ζουμί. Κανένας δεν χρησιμοποιεί υπηρεσίες της πέρα απο gmail (πολύ καλό) και play store (αναγκαστικά για εφαρμογές στα κινητά). Το Drive δίνει ένα σωρό καλούδια και πάλι δεν το χρησιμοποεί κανείς, γιατί οι εταιρείες προτιμάνε την MS πλέον που με το Azure Cloud έχει ξεφύγει, όπως επίσης και με τα πακέτα Office και Onedrive. Το μόνο που χρησιμοποιώ εγώ προσωπικά είναι το Photos λόγω του ότι ανεβάζει τις φωτογραφίες στο Cloud.

 

Και ξαναλέω. Ο Chrome και η επιβολή του είναι το λιγότερο λόγω του ότι δεν είναι και κανένα hijack toolbar (άλλο που έχει κενά ασφαλείας). Και η MS επέβαλε (με το να έχει προργκατεστημένο) τον IE, όπως τώρα η Google που τον έχει σε όλα τα κινητά Android που χρησιμοποιούν Play services. Όπως είπες και εσύ: τότε είχε γίνει ο κακός χαμός με την MS και την αποκλειστικότητα των υπηρεσιών της, τώρα με την Google δεν θες να γίνει τίποτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας ριξω λιγο χολη...

 

Καταρχην, για την συνεχομενα ανοδικη πορεια του chrome ευθυνεται ο ff που εδω και αρκετα χρονια εινια 1 βημα μπρος και 2 πισω. Ο κοσμος δεν παει στον chrome επειδη τον βρισκει εγκατεστημενο οπως νομιζουν πολλοι, παει σε αυτον επειδη ειναι γνωστη και διαδεδομενη εναλλακτικη. Οποιος πιστευει το αντιθετο, ας μου δειξει ενα απλο χρηστη που ειπε "μου την εχει δωσει ο ff, θα τον παρατησω να παω σε opera/chromium/vivaldi/waterfox/cyberfox/palemoon/edge/ie/whatever.

 

Η ms δινει desktop εφαρμογες μεσα απο το store της εδω και παρα πολυ καιρο, πχ το evernote*, οποτε το παραπανω με τον chrome δεν ειναι ειδηση. Ειδηση ειναι οτι η google τρολλαρει το store της ms κανοντας την εφαρμογη της εναν απλο downloader για τον chrome, ο οποιος ειναι desktop (= οχι metro) εφαρμογη. 

 

Για τα wp/wm. Ποιος σοβαρος/η dev/εταιρια θα κατσει να κανει εναν browser για λειτουργικο που χρησιμοποιει το <1% των συσκευων εκει εξω? Επιπλεον, ποιος θα κατσει να γραψει και ξεχωριστο engine για τον browser του? Ενας το εκανε, η opera, με τον opera mini, και ο browser ηταν απο τις πλεον κακογραμμενες εφαρμογες που εχουν περασει απο το store. Δεν ειναι περιορισμος του λειτουργικου το να χρησιμοποιουν οι browsers τον engine του ie/edge, ειναι ανεπαρκεια των devs.

 

* https://www.microsoft.com/el-gr/store/p/evernote/9wzdncrfj3mb

 

Δεν είναι το 1% όπως ισχυρίζεσαι. Έχει να κάνει με τους χρήστες των "Windows 10 S" και όχι με το mobile.

 

 

Και η MS για να τρολλάρει την google έπρεπε τα windows να απαγορεύουν το κατέβασμα του desktop Chrome μέσω της εφαρμογής του windows store. Ε, μα πια!

 

Το έκανε ήδη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό σημαίνει δέσιμο στο οικοσύστημα. Μάθε και τίποτα παραπάνω και μην το παίζεις ξερόλας επειδή ξέρεις κάτι παραπάνω από αυτούς του κύκλου σου.

 

Οπως δε σ αναγκαζει κανενας να χρησιμοποιεις Chrome, ετσι δε σε αναγκαζει κανενας να χρησιμοποιεις Gmail, Google Drive, Google Calendar κλπ κλπ. Οι πλατφορμες της Google βολευουν και για αυτο ο κοσμος τις χρησιμοποιει. Και για αυτο οταν ψαχνει μια νεα υπηρεσια, προτιμα αυτη της Google που την εχει μαθει. Αυτο δε σημαινει ομως οτι η Google επιβαλλει να χρησιμοποιεις τις υπηρεσιες της. Αντιθετα η MS το κανει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως είπα, απλά εξηγώ το γιατί ξαφνικά ο Chrome απέκτησε ένα τεράστιο μερίδιο αγοράς και σίγουρα δεν ήταν τα benchmarks που δεν τα κοιτάζουν ούτε οι πιο ψαγμένοι.

 

Προσωπικά χρησιμοποιώ Firefox και Chrome ταυτόχρονα καιρό τώρα και ξέρω τα καλά και τα κακά τους (όπως και το pushάρισμα να τον εγκαταστήσω όταν μπαίνω με Firefox σε διάφορες σελίδες της Google).

 

Αναμενομενο δεν ειναι; Τι περιμενες να σου λεει η σελιδα του Google Translate; Συγχαρητηρια που χρησιμοποιεις Firefox;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναμενομενο δεν ειναι; Τι περιμενες να σου λεει η σελιδα του Google Translate; Συγχαρητηρια που χρησιμοποιεις Firefox;

Το τι είναι αναμενόμενο είναι σχετικό.

 

Θα σου άρεσε να σου πετάνε τα Windows μήνυμα για τον Edge κάθε φορά που ανοίγεις κάποιον άλλο Browser;

 

Όπως έγραψα πάντως, απλά προσπαθώ να δείξω γιατί ξαφνικά ο Chrome πήρε τόσο γρήγορα ένα τεράστιο κομμάτι από την πίτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διότι είναι απλούστερο από το να ψάχνεις στο ίντερνετ για εφαρμογές. Παρέχει κατηγοριοποίηση, ασφάλεια, σύστημα βαθμολόγησης. Μπορεί εσένα (κι εμένα) να μην σου φαίνεται χρήσιμο επειδή βγάζεις άκρη στην ζούγκλα του ίντερνετ, αλλά δεν ανήκεις στην πλειοψηφία ούτε γι'αστείο. Σε σχέση με την ζούγκλα του ίντερνετ, παρέχει ένα σαφώς ανώτερο UX στον τομέα της εγκατάστασης εφαρμογών.

 

Δεν κατάλαβες τι είπα. Το Windows store είναι ξοφλημενο προ πολλού γιατί ακριβώς τα Windows (αλλες εκδοσεις λιγοτερο και αλλες απολυτως βλ. Windows mobile) έχουν ξοφλήσει και η MS το γνωρίζει αυτό σε αντίθεση με πολλούς εδώ μέσα. Γι αυτο και διαθέτει πολύ ωραίες εκδόσεις των εφαρμογών της για Android (OneNote, office, Skype, drive κοκ). Το δικό της το store το έχει χεσμένο όπως άλλωστε και το 100% των developers που βλέπουν μηδενικό κέρδος σε μια πλατφόρμα που δεν τράβηξε.

 

Ο Chrome έγινε μονόδρομος για τον περισσότερο κόσμο όταν ο ανταγωνισμός κατέρρευσε (βλ. Firefox). Αυτό ισχύει τόσο για τους απλούς χρήστες όσο και για τους πιο προχωρημένους αλλά και για τους developers. Ακόμα θυμάμαι τη μέρα που ομολογουμένως με βαριά καρδιά αναγκαστήκαμε ως development team να περάσουμε από ff σε chrome. Απλώς δεν γινόταν αλλιώς. Η ταχύτητα και η κατανάλωση πόρων δεν συγκρινοταν. Η χρήση των developer tools είχε γίνει βασανιστική στον ff και ήταν αποκλειστική ευθύνη των προγραμματιστών του που τα είχαν κάνει μαντάρα.

Ακόμα και σήμερα οι διαφορές αυτές παραμένουν ειδικά όταν χρησιμοποιώ εφαρμογές όπως το trello, το slack αλλά και το VSTS της Microsoft. Ο Chrome είναι απλώς πιο αποδοτικός και σταθερός.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν κατάλαβες τι είπα. Το Windows store είναι ξοφλημενο προ πολλού γιατί ακριβώς τα Windows (αλλες εκδοσεις λιγοτερο και αλλες απολυτως βλ. Windows mobile) έχουν ξοφλήσει και η MS το γνωρίζει αυτό σε αντίθεση με πολλούς εδώ μέσα.

Αν αυτό είναι η προϋπόθεση του επιχειρήματος σου, τότε παρακαλώ απάντησε μου την παρακάτω ερώτηση:

 

Εσύ από που το γνωρίζεις πως η Microsoft γνωρίζει κάτι τέτοιο; Μια παράθεση στοιχείων πάνω σε αυτό θα βοηθούσε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...