Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με όλα αυτά που γράφεις στο μήνυμα εκτός το τελευταίο.

Πρόβλημα είναι και η προμήθεια της τράπεζας σε περίοδο κρίσης γιατί δεν είναι αμελητέα. Όταν η τράπεζα χρεώνει το 1-1,5% του τζίρου (όχι του κέρδους) είναι ένα ποσό που πρέπει να υπολογίσει ο έμπορος. Σε περίοδο "παχιών αγελάδων" που υπάρχει "λίπος" δεν είναι κάτι σοβαρό. Σε περίοδο "ισχνών αγελάδων" όμως σαν αυτή που είμαστε τώρα, αυτό το ποσοστό είναι υπολογίσιμο και για τον έμπορο αλλά και για τον αγοραστή που στο τέλος θα κληθεί να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος αυτού (είτε άμεσα, είτε έμμεσα).

Δύο Σύγχρονοι Ευρωπαίοι πήγαν σήμερα να ψωνίσουν στο χασάπη.

Ο ένας κατάφερε να αγοράσει έστω και με δεύτερη προσπάθεια. Ήταν τυχερή που είχε λογαριασμό και σε άλλη τράπεζα. Δεν έχουν όλοι από 2-3 λογαριασμούς και δεν μπορούν και να ανοίξουν προς το παρόν.

Ο δεύτερος (ο TS) όχι μόνο δεν κατάφερε να αγοράσει από τον χασάπη αλλά δεν μπορούσε να αγοράσει τίποτα ούτε από άλλο μαγαζί για κάποιο διάστημα.

Ένας τρίτος, όχι και τόσο σύγχρονος, είχε μαζί του σε μετρητά 20€-30€. Πλήρωσε με αυτά, πήγε σπίτι του, έψησε και απόλαυσε την μπριζόλα του. Το φάνηκαν όλα τόσο κανονικά που δεν υπήρχε λόγος να το συζητήσει με κάποιον.

Η πρώτη κυρία ακόμα το συζητάει πόσο τυχερή είναι που είχε 2 κάρτες μαζί της ενώ ο πιο άτυχος (ο TS) άνοιξε topic σε forum.

Κι εμενα σημερα δεν επαιρνε μπροστα το αυτοκινητο. Θα γυρισω στο καρο. Μετοχος της οπελ ειμαι;

• Like 4
Δημοσ.

Κι εμενα σημερα δεν επαιρνε μπροστα το αυτοκινητο. Θα γυρισω στο καρο. Μετοχος της οπελ ειμαι;

Η μπαταρία σου είναι σε καλή κατάσταση? Τώρα με τα κρύα τα παθαίνουν αυτά. Αν δεν είναι από μπαταρία να το πας να το δει και κανένας τεχνικός.

Αν δεν γίνει τίποτα κάνε μια έρευνα αγοράς πριν πάρεις το κάρο. Μην σου πουλήσουν κανένα σκάρτο.

Δημοσ.

οι τράπεζες κατευθύνουν τά κοπάδια (συνήθως πρόβατα...) οπου θέλουν αυτές ...

εγώ πληρώνω ΜΟΝΟ μέ μετρητά γιατί ετσι ΓΟΥΣΤΑΡΩ ...

μού την δίνει πού περιμένεις στην ουρά γιατί οι μπαρμπάδες κ θείτσες εχουν ξεχάσει τόν κωδικό ...

καί 7 στίς 10 περιπτώσεις αφήνουν κ τό καρότσι κ φεύγουν ενώ σού εχουν σπάσει τά νεύρα στό περίμενε μήπως τούς ερθει η θεία φώτιση

μπάς κ θυμηθούν τόν κωδικό τής κάρτας ...

οσοι πληρώνουν μέ κάρτα ...ειναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν οτι ετσι χτυπιέται η φοροκλοπή ....

αλλά αυτά εμαθαν από την κατευθυνόμενη τηλεόραση οπότε κ αυτά λένε... :confused:

• Like 2
Δημοσ.

Σε 10 λεξεις σου εξηγησε γιατι ο συλλογισμος σου ειναι λαθος.

Ο συλλογισμός μου ήταν να έχουμε μαζί μας 20€-30€ για να μην είμαστε "δέσμιοι των τραπεζών". Εγώ τα έχω και δεν έχω βρεθεί στη θέση του TS. Αυτό πρότεινα και στον TS. Αν είσαι φανατικός "Σύγχρονος Ευρωπαίος" και κρατάς μόνο κάρτες κάποια στιγμή θα βρεθείς στη θέση του.

Τώρα είδα και εσύ το ίδιο πρότεινες  "Για τετοιους λογους κρατας και 50 ευρω στην τσεπη και αχρειαστα ναναι.Γενικα η πειραιως και στο e banking της εχει πολλα bugs,τρωει φοβερα σκαλωματα καποιες φορες."

​Δεν διαφωνούμε σε κάτι βλέπω. Τα ίδια λέμε. Ούτε και εσένα σε βλέπω φανατικό "Σύγχρονο Ευρωπαίο".

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάλι απορώ γιατι δεν είναι ακόμα έτοιμο το σύστημα και έχει τέτοια λαθάκια

Ποιος ο λόγος να διαφημιστεί και να προωθηθεί τόσο πολυ?

Κάντο σιγά σιγά και σταδιακά σε βάθος 10 20 ετών

Να συνηθίσει ο κόσμος και να προμηθευτεί και ο επαγγελματίας τα κατάλληλα εργαλεία , ή στην τελική ας τα κερνανε οι τράπεζες τα μηχανάκια αφού τους παραγουν κέρδος

Γιατι τόση βιασύνη δεν καταλαβαίνω...

Λες και με τα pos τώρα ο άλλος δεν τα στέλνει άμα θέλει σε τράπεζα εξωτερικού κατευθείαν και να μην το πάρει χαμπάρι το κράτος

Αρα δεν είναι για φόρο διαφυγή ή ολη ιστορία

Για να ευνοήσουν και αλλο τις τράπεζες είναι η πρεμούρα...

• Like 1
Δημοσ.

μού την δίνει πού περιμένεις στην ουρά γιατί οι μπαρμπάδες κ θείτσες εχουν ξεχάσει τόν κωδικό ...

καί 7 στίς 10 περιπτώσεις αφήνουν κ τό καρότσι κ φεύγουν ενώ σού εχουν σπάσει τά νεύρα στό περίμενε μήπως τούς ερθει η θεία φώτιση

οσοι πληρώνουν μέ κάρτα ...ειναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν οτι ετσι χτυπιέται η φοροκλοπή ....

αλλά αυτά εμαθαν από την κατευθυνόμενη τηλεόραση οπότε κ αυτά λένε... :confused:

Μαλλον αυτα τα hard-core σκηνικα ειναι μονο στο δικο σου σουπερμαρκετ. 

1) ξανά λέω δεν βρίσκω ούτε έναν λόγο να παίρνει η τράπεζα λεφτά εφόσον της δίνω λεφτά για να κινείται και αντί να μου δίνει αυτήν επιτόκιο μου παίρνει...

2) ξέρεις τι θα σημαίνει αυρο που λες με την κατάργηση 100% του ρευστού? Ότι όλα θ εινι ψέμα , θα έχεις λεφτά που δεν θα έχεις στην ουσία ( και τώρα γιβεται αυτο ) απλά πιστεύω ότι στην πλήρη κατάργηση μετά από χρόνια θα σκάσει όλο αυτό και ποιος μας σώζει...

Κάποιοι δεν το καταλαβαινουν γιατί δεν είχαν ποτέ μαγαζι ούτε αυτοί ούτε κάποιοι δικοί τους για να δουν πως είναι να είσαι η πο@!#!να και να έρχονται οι νταβατζήδες να σε άρμεγουν χωρίς λόγο... γιατί έχεις μετόχους μόνο στα έσοδα τα εξόδα μονος ....

Παντοτε η αξια των χαρτονομισματων που εχεις ειναι σχετικη. Αν αυριο η ΕΚΤ ξεκιναει να κοβει λεφτα και να υποτιμαει το νομισμα, σε μερικα χρονια τα μασουρια δεν θα αξιζουν τιποτα. 

Η τραπεζα σου παρεχει μια υπηρεσια. Οποτε αυτη την υπηρεσια την πληρωνεται. Κανενας δε δουλευει για την ψυχη της μανας του. Ασε που τα χρηματα που μπαινουν στην τραπεζα απο καθε συναλλαγη ενος μικρου παικτη, δεν ειναι και τοσο χρησιμα για την τραπεζα γιατι επαναξοδευονται ή σηκωνονται. Δεν μπορει να τα επενδυσει για αυτο δε σου δινει και τοκο. 

Άρα εσύ που δεν θα πληρώσεις φόρο δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ (και καθόλου) κανέναν δρόμο, δεν θα στείλεις τα παιδιά σου σε δημόσιο σχολείο, δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ νοσοκομειακή περίθαλψη κλπ κλπ. Συμφωνείς;

Διότι αν δεν συμφωνείς τότε πρώτα απ' όλα βλέπω νταβατζηλίκι από τη μεριά σου.

Ειναι μια μεγαλη συζητηση για τη χρησιμοτητα των φορων ειδικα στην Ελλαδα που δεν γυρνανε σε σοβαρες υπηρεσιες προς τους πολιτες παροτι η φορολογηση ειναι Β. Ευρωπης. 

Δημοσ.

Να'σαι καλά ρε Αρίστο που μας ανοίγεις τα μάτια εδώ μέσα.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν έχουν καταργηθεί τα μετρητά (τουλάχιστον όχι ακόμα). Κρατήστε 20€-30€ μαζί σας και πληρώστε ότι θέλετε. Γιατί πρέπει ντε και καλά να πληρώσετε με κάρτες; Μέτοχοι στις τράπεζες είστε;

Δεν θέλω να σε χαρακτηρίσω άσχημα, την περίπτωση να θέλει ο άλλος να συμπληρώσει το όριο του 20% σε αγορές με κάρτα για να καλυψει το αφορολόγητο και να μην φάει πρόστιμο μέσω εφορίας το σκέφτηκες πριν γράψεις;

παντα μετρητα,γιατι εγω παραγω εργο.οταν θα δω αντικρυσμα απο τα νταβατζιλικια που καποιοι τα λενε φορο,τοτε και μονο τοτε,πιθανον να δωσω και κατι............

Πολύ σωστά, για αυτό τα επόμενα χρόνια θα έρθει υποχρεωτικά διάταξη, το 50% και παραπάνω του ετήσιου εισοδήματος να καταναλώνεται σε αγορές με κάρτα και κάτσε να μπαίνεις να κλαίγεσαι μετά για φόρους και νταβατζιλίκια.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν θέλω να σε χαρακτηρίσω άσχημα, την περίπτωση να θέλει ο άλλος να συμπληρώσει το όριο του 20% σε αγορές με κάρτα για να καλυψει το αφορολόγητο και να μην φάει πρόστιμο μέσω εφορίας το σκέφτηκες πριν γράψεις;

Να μην με χαρακτηρίσεις άσχημα συνονόματε. Και το ξέρω, και το σκέφτηκα, και το έγραψα κιόλας.

Πληρώνουν με κάρτες γιατί α) έτσι θέλουν γιατί έτσι τους βολεύει (ο κύριος λόγος) β) οποίοι έχουν ακόμα αφορολόγιτο πρέπει να καλύψουν 10-20% των αγορών με κάρτα.

Είπα να έχει μαζί του και μετρητά αφού δεν έχουν καταργηθεί. Δεν είπα πουθενά να μην πληρώνει ο κόσμος με κάρτες. Δεν είμαι αντίθετος στο να πληρώνει κάποιος με κάρτες. Όποιος θέλει να πληρώσει με κάρτα φυσικά να το κάνει.

Εγώ προσωπικά έχω πιστωτική (πιστωτική όχι απλός χρεωστική) πάνω από 15 χρόνια τώρα και την χρησιμοποιώ όλα αυτά τα χρόνια με κάτι βαρβάτους λογαριασμούς. 

-Είμαι αντίθετος στο να είμαστε δέσμιοι των τραπεζών. Είμαι αντίθετος να κυκλοφορούμε μόνο με κάρτες στη τσέπη.

-Είμαι αντίθετος στην υποχρέωση να πληρώσεις με κάρτες. Όποιος θέλει ας πληρώσει αλλά όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί δεν πρέπει να τον υποχρεώνεις τα πληρώσει ντε και καλά με κάρτα. Να πληρώσει όπως βολεύεται ο καθένας.

-Είμαι αντίθετος και με την υποχρέωση να έχουν όλοι POS. Επίσης να αποφασίσει ο καθένας αν τον συμφέρει ή όχι να έχει POS και όχι να τον υποχρεώνεις να είναι δέσμιος των τραπεζών.

-Επίσης δεν πιστεύω ούτε το παραμύθι (κατ' εμέ) ότι όλα αυτά γίνονται για να παταχτεί η φοροδιαφυγή.

• Like 1
Δημοσ.

εσεις που κραζετε δεν εχετε χαμπαρι τι γινεται στην φοροδιαφυγη...αυτη η χωρα θελει ΟΛΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ μπας και βαλουμε μυαλο. δειτε:

Δημοσ.

...αυτη η χωρα θελει ΟΛΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ μπας και βαλουμε μυαλο.

Αυτή η χώρα θέλει ανοιχτόμυαλους πολίτες (ψηφοφόρους) και με δική τους κριτική σκέψη.

Αφού αποκτήσει αυτούς θα αποκτήσει και σωστούς (αδιάφθορους) αιρετούς.

Και αφού αποκτήσει τους σωστούς αιρετούς θα αποκτήσει και τους σωστούς διορισμένους.

Μέχρι τότε δεν θα δει προκοπή με ότι και να πληρώνει.
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτα που λες ειναι αερολογιες.

Οταν εχεις 40% μαυρα λεφτα το κοβεις μαχαιρι με αυστηρα μετρα. Αφου δε βαζουμε μυαλο αλλιως..

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...