Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, armaanid είπε

Ακριβώς, "Βασικός Τιμοκατάλογος" το ονόμασε και μου το πρότεινε για να αποφύγω τις έξτρα χρεώσεις...
Πάντως των ρώτησα και για το μοντέλο υπολογισμού προσαύξησης (με ΟΤΣ), και -είτε δεν είχε ενημερωθεί είτε έχει αλλάξει πάλι και ισχύει αυτό- μου ανέφερε τον τύπο

Μέσο Προσαυξημένο ΆθροισμαΝ (€/MWh) = ( ΟΤΣΝ + Μοναδιαίες Χρεώσεις ΛΠΝ + Χρέωση ΜΜΚΘΣΣΝ ) * ( 1 + Συντελεστής Απωλειών Δικτύου %Ν ) 

Από "ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ VOLTERRA AE"

Ρητά συμφωνείται μεταξύ των Μερών ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσης ο Προμηθευτής δύναται να αναπροσαρμόζει τις Χρεώσεις Προμήθειας όπως αυτές αναγράφονται στους εκάστοτε ισχύοντες Τιμοκαταλόγους του μέσω της ενεργοποίησης Ρήτρας Αναπροσαρμογής, βάσει της διακυμάνσεως του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για έκαστη περίοδο κατανάλωσης του Πελάτη, όπως αυτό θα προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο Y=A x (SMP) + B, όπου: Υ = το κόστος προμήθειας έκαστης μεγαβατώρας σε ευρώ (€/MWh) για την τιμολογούμενη κάθε φορά χρονική περίοδο, Α = ο συντελεστής προσαύξησης 1,19, SMP = ο μέσος όρος των τιμών που έλαβε η Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ*) για την περίοδο κατανάλωσης του Πελάτη που τιμολογείται σε έκαστο λογαριασμό (ΕΝΑΝΤΙ ή/και ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ), και Β = η τιμή 7€/MWh. 

[* Η τιμή της ΟΤΣ (http://www.rae.gr/site/categories_new/electricity/market/wholesale/price.csp) του Ημερήσιου Ενεργειακού Προγραμματισμού δημοσιεύεται καθημερινά στην ιστοσελίδα του ΑΔΜΗΕ (http://www.admie.gr/Leitoyrgia-
dedomena/Leitoyrgiaagoras-iLektrikis-energeias/anaPores-dimosieyseis-agoras/ ). Μετά δε τη θέση σε λειτουργία του μοντέλου στόχος (Target Model) η τιμή της ΟΤΣ της Προ-ημερήσιας Ενεργειακής Αγοράς, θα δημοσιεύεται καθημερινά στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας (http://www.enexgroup.gr/) ]
Συγκεκριμένα:
α) στην περίπτωση κατά την οποία η αξία (Y) κυμαίνεται μεταξύ του ορίου των 35€/MWh (Κατώτατη Τιμή Κόστους) και του ορίου των 45€/MWh (Ανώτατη Τιμή Κόστους), οι Χρεώσεις Προμήθειας θα παραμένουν αμετάβλητες.
β) στην περίπτωση κατά την οποία η αξία (Υ) κυμαίνεται κάτω του ορίου των 35€/MWh (Κατώτατη Τιμή Κόστους), τότε, το γινόμενο της διαφορά της αξίας (Υ) με την ως άνω Κατώτατη Τιμή Κόστους επί της συνολικής κατανάλωσης του Πελάτη για το υπό κρίση χρονικό διάστημα δύναται να πιστωθεί, με την ενεργοποίηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής, υπέρ του Πελάτη.
γ) στην περίπτωση κατά την οποία η αξία (Υ) κυμαίνεται άνω του ορίου των 45€/ΜWh, (Ανώτατη Τιμή Κόστους), τότε αντίστοιχα, το γινόμενο της διαφοράς της αξίας (Υ) με την ως άνω Ανώτατη Τιμή Κόστους επί της συνολικής κατανάλωσης του Πελάτη ...........

Επεξ/σία από nixi
  • Απαντ. 24,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• korakios

5900

• HERTHAN

1466

• ekrepali

1040

• DownUNDERground

753

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, armaanid είπε

Όχι, απ'όσο έψαξα δεν υπάρχουν αυτά τα 5€ έκπτωσης στο enter. Επίσης δε γνωρίζω μέχρι πότε θα ισχύουν είτε τα 5€ είτε το 5%, ειλικρινά έχω την αίσθηση ότι (εδώ και αρκετό καιρό αλλά) ειδικά το τελευταίο διάστημα όλα είναι εντελώς ρευστά

Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Απλα αν συνεχισει να ισχυει το -5ευρω μονο για ΔΕΗ Γ1 για ηλεκτρονικο λογαριασμο πραγματικα δεν αξιζει να πας σε ΔΕΗ MY HOME ENTER. Κανω κατι λαθος?

Σε προηγουμενα excel που βρηκα στο ΔΕΗ Γ1 δεν υπολογιζαν αυτα τα -5 ευρω,

https://drive.google.com/file/d/1dBcV9v0qeenuHLsZ0KngrRDSNpUeB9sd/view?usp=sharing

Επεξ/σία από FLIMIT
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, FLIMIT είπε

Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Απλα αν συνεχισει να ισχυει το -5ευρω μονο για ΔΕΗ Γ1 για ηλεκτρονικο λογαριασμο πραγματικα δεν αξιζει να πας σε ΔΕΗ MY HOME ENTER. Κανω κατι λαθος?

Σε προηγουμενα excel που βρηκα στο ΔΕΗ Γ1 δεν υπολογιζαν αυτα τα -5 ευρω,

https://drive.google.com/file/d/1dBcV9v0qeenuHLsZ0KngrRDSNpUeB9sd/view?usp=sharing

Δες εδώ αν θες https://www.dei.gr/Documents2/TIMOLOGIA/07-10-2020-TIMOLOGIA/TIMOK-XT-2020-G1-OCT2020.pdf
Δεν γνωρίζω πόση παράταση θα πάρει

9 λεπτά πριν, nixi είπε

Ρητά συμφωνείται μεταξύ των Μερών ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παρούσης ο Προμηθευτής δύναται να αναπροσαρμόζει τις Χρεώσεις Προμήθειας όπως αυτές αναγράφονται στους εκάστοτε ισχύοντες Τιμοκαταλόγους του μέσω της ενεργοποίησης Ρήτρας Αναπροσαρμογής, βάσει της διακυμάνσεως του κόστους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας για έκαστη περίοδο κατανάλωσης του Πελάτη, όπως αυτό θα προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο Y=A x (SMP) + B, όπου: Υ = το κόστος προμήθειας έκαστης μεγαβατώρας σε ευρώ (€/MWh) για την τιμολογούμενη κάθε φορά χρονική περίοδο, Α = ο συντελεστής προσαύξησης 1,19, SMP = ο μέσος όρος των τιμών που έλαβε η Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ*) για την περίοδο κατανάλωσης του Πελάτη που τιμολογείται σε έκαστο λογαριασμό (ΕΝΑΝΤΙ ή/και ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ), και Β = η τιμή 7€/MWh. 

[* Η τιμή της ΟΤΣ (http://www.rae.gr/site/categories_new/electricity/market/wholesale/price.csp) του Ημερήσιου Ενεργειακού Προγραμματισμού δημοσιεύεται καθημερινά στην ιστοσελίδα του ΑΔΜΗΕ (http://www.admie.gr/Leitoyrgia-
dedomena/Leitoyrgiaagoras-iLektrikis-energeias/anaPores-dimosieyseis-agoras/ ). Μετά δε τη θέση σε λειτουργία του μοντέλου στόχος (Target Model) η τιμή της ΟΤΣ της Προ-ημερήσιας Ενεργειακής Αγοράς, θα δημοσιεύεται καθημερινά στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας (http://www.enexgroup.gr/) ]
Συγκεκριμένα:
α) στην περίπτωση κατά την οποία η αξία (Y) κυμαίνεται μεταξύ του ορίου των 35€/MWh (Κατώτατη Τιμή Κόστους) και του ορίου των 45€/MWh (Ανώτατη Τιμή Κόστους), οι Χρεώσεις Προμήθειας θα παραμένουν αμετάβλητες.
β) στην περίπτωση κατά την οποία η αξία (Υ) κυμαίνεται κάτω του ορίου των 35€/MWh (Κατώτατη Τιμή Κόστους), τότε, το γινόμενο της διαφορά της αξίας (Υ) με την ως άνω Κατώτατη Τιμή Κόστους επί της συνολικής κατανάλωσης του Πελάτη για το υπό κρίση χρονικό διάστημα δύναται να πιστωθεί, με την ενεργοποίηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής, υπέρ του Πελάτη.
γ) στην περίπτωση κατά την οποία η αξία (Υ) κυμαίνεται άνω του ορίου των 45€/ΜWh, (Ανώτατη Τιμή Κόστους), τότε αντίστοιχα, το γινόμενο της διαφοράς της αξίας (Υ) με την ως άνω Ανώτατη Τιμή Κόστους επί της συνολικής κατανάλωσης του Πελάτη ...........

Κι εγώ αυτό είχα κατά νου, μάλιστα το πρόγραμμα που μου ανέφερε είναι το "Αέρας Οικονομίας" με 0,108 , -45% εμπρόθεσμα δηλαδή 0,0594 και 2,9€ πάγιο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παραθέτω εκ νέου τη μέση ΟΤΣ περασμένων ετών, η οποία είναι με μπλέ χρώμα.

182658311_2020-12-1707_57_39.png.986140aeb43d2d24816b18d70aecb45b.png

Βασιζόμενοι σε πραγματικές τιμές και δεδομένου ότι και για το 2019 η μέση ΟΤΣ ήταν 63 €/MWh,  έχω την αίσθηση ότι για να οδηγηθεί κάποιος σε περίπου ασφαλή συμπεράσματα, θα πρέπει να υπολογίσει μία  

ΜΕΣΗ ΕΤΗΣΙΑ ΟΤΣ της τάξεως των 55-60€/MWh .

Με βάση τα παραπάνω, εύκολα συμπεραίνονται τα εξής  (3) πράγματα:

1. ΄Οτι τα όρια διακύμανσης των περισσότερων παρόχων στερούνται ρεαλιστικής βάσης

2.   Ότι με βεβαιότητα θα ακολουθήσουν χρεώσεις αναπροσαρμογής στους καταναλωτες που έχουν επιλέξει προγράμματα με ρήτρα αναπροσαρμογής .

3. Ότι η περίπτωση επιστροφής χρημάτων λόγω χαμηλής ΟΤΣ είναι απίθανο να συμβεί..

Θα ηταν πολύ χρήσιμο εάν κάποιος έχει συνάψει σύμβαση παρόχου με ΟΤΣ να μας παραθέσει κάποιο εκκαθαριστικο,  για πιο ασφαλή συμπερασματα.

Από τη δικη μου την πλευρα παρεθεσα τις προάλλες, τελευταίο  εκκαθαριστικο του ΗΡΩΝΑ (συγγενή) με 1892 kWh, στο οποίο επεβλήθησαν ρητρα 29,90 € προ ΦΠΑ.

Επεξ/σία από stsp
  • Like 3
Δημοσ.
Στις 23/12/2020 στις 7:21 ΜΜ, korakios είπε

Μια ερώτηση για τα τρομερά excel...(φυσικά ευχαριστούμε πολύ για την προσπάθεια όλων σας)

Γιατί δεν περιλαμβάνονται στα παραπάνω excel την επιπλέον έκπτωση 5 ευρώ για το ΔΕΗ Γ1(Ν)?

"Στους πελάτες e-bill που επιλέγουν να λαμβάνουν τους λογαριασμούς τους μόνο ηλεκτρονικά: 10 € έκπτωση για τους διμηνιαίους λογαριασμούς ή 5,0€ έκπτωση για τους μηνιαίους λογαριασμούς"

Δημοσ.
15 ώρες πριν, korakios είπε

google 2103353250
Είδα και λίγες αξιολογήσεις , εννοείται κλασσικά έχει κάποιες αρνητικές (δεν κάνει κανένας τον κόπο να δώσει θετικη, για αρνητική κατευθείαν!)

"Ο αριθμός που καλέσατε δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή".

Πού το βρήκες αυτό;

4 ώρες πριν, MasterBlaster είπε

Επίσης, όσοι γλυκοκοιτάτε ΕΛΤΑ να έχετε υπόψιν σας πως εδώ και αρκετό καιρό έχει παρθεί η απόφαση να κλείσουν την δραστηριότητα...https://energypress.gr/news/feygoyn-apo-tin-promitheia-reymatos-ta-elta-diereynoyn-tin-agora-gia-polisi-tis-drastiriotitas

Η είδηση είναι εννέα μηνών. Αν δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη νεότερη, μάλλον μου μοιάζει απλά για μία από τις πολλές σκέψεις που θα έκαναν στην προσπάθεια να μειώσουν το χρέος και όχι κάτι προχωρημένο ή συμφωνημένο.

4 ώρες πριν, stsp είπε

https://energypress.gr/news/ypen-erhetai-nomoshedio-gia-toys-katanalotes-paragogoys-ilektrikis-energeias-ti-dynamiki

ΥΠΕΝ: Έρχεται νομοσχέδιο για τους καταναλωτές – παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, τη δυναμική τιμολόγηση και τους έξυπνους μετρητές – Τι αλλάζει από το 2021 στην αγορά.

Γιατί το άρθρο μου βγάζει μια αίσθηση ότι χρυσώνουν το χάπι με αισιόδοξες ειδήσεις και η ουσία είναι ένα κλείσιμο ματιού στους μεγάλους προμηθευτές; Γιατί μπαίνει αυτό το όριο;

Αναφορά σε κείμενο

Οι τελικοί πελάτες που διαθέτουν έξυπνο μετρητή μπορούν να ζητούν τη σύναψη σύμβασης δυναμικής τιμολόγησης ηλεκτρικής ενέργειας από τουλάχιστον έναν προμηθευτή και από κάθε προμηθευτή που έχει περισσότερους από 200 000 τελικούς πελάτες.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, armaanid είπε

Καλημέρα, σε επικοινωνία μου με τη Volterra με ενημέρωσαν ότι το πρόγραμμα που δεν έχει ΟΤΣ δεν είναι το V1 αλλά ονομάζεται "Βασικός Τιμοκατάλογος" ...

Δηλαδη σου ειπαν οτι το παρακατω προγραμμα εχει ΟΤΣ?

https://www.volterra.gr/gia-to-spiti/ilektriki-energia/volterra-home-v1-night/

Τηλεφωνο πηρες η μεσω email εγινε η επικοινωνια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, FLIMIT είπε

Μια ερώτηση για τα τρομερά excel...(φυσικά ευχαριστούμε πολύ για την προσπάθεια όλων σας)

Γιατί δεν περιλαμβάνονται στα παραπάνω excel την επιπλέον έκπτωση 5 ευρώ για το ΔΕΗ Γ1(Ν)?

"Στους πελάτες e-bill που επιλέγουν να λαμβάνουν τους λογαριασμούς τους μόνο ηλεκτρονικά: 10 € έκπτωση για τους διμηνιαίους λογαριασμούς ή 5,0€ έκπτωση για τους μηνιαίους λογαριασμούς"

Είναι μέχρι τέλος του έτους λόγω covid και δεν έχει νόημα

Edit: https://ebill.dei.gr/

"Nέο!

Επιλέξτε να λαμβάνετε MONO ηλεκτρονικό λογαριασμό και κερδίστε 10€ έκπτωση σε κάθε λογαριασμό (ή 5€ σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό) από 01.10 – 31.12.2020"

Όπως μέχρι τέλος του έτους είναι και τα 100Ε του myhome enter , όπως και η κλίμακα της κιλοβατώρας του Γ1 & ΓΝ1 που θα αυξηθεί η τιμή της μετά τις 2000Kw

5 ώρες πριν, roalexa2010 είπε

@korakios @armaanid Στα excel σας δεν εχετε συμπεριλαβει την Προτεργια, υπαρχει καποιος λογος για αυτο?

Δεν ασχολούμαι με προγράμματα που έχουν ρήτρα και αυτά της Προτέργιας που δεν έχουν ρήτρα είναι πανάκριβα και δε συμφέρουν με 0,099252 τη κιλοβατώρα με έκπτωση...

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Δηλαδη σου ειπαν οτι το παρακατω προγραμμα εχει ΟΤΣ?

https://www.volterra.gr/gia-to-spiti/ilektriki-energia/volterra-home-v1-night/

Τηλεφωνο πηρες η μεσω email εγινε η επικοινωνια?

Τους πήρα τηλέφωνο. Για την ακρίβεια όταν ρώτησα αν το πρόγραμμα που μου προσέφερε χωρίς ΟΤΣ είναι το v1 μου απάντησε "όχι, ονομάζεται "βασικό τιμολόγιο".

Ερώτηση, στις faq των ΕΛΤΑ στο τέλος αναφέρει για το 10% έκπτωση ότι:
"Η έκπτωση συνέπειας  10% εφαρμόζεται στο καθαρό ποσό ενέργειας του προηγούμενου εκκαθαριστικού"
Να υποθέσω πως αυτό σημαίνει ότι δεν εφαρμόζεται η έκπτωση και στο πάγιο;

Το μόνο που βρίσκω online είναι στο skiouraki.gr όπου εφαρμόζει την έκπτωση και στο πάγιο.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, armaanid είπε

Τους πήρα τηλέφωνο. Για την ακρίβεια όταν ρώτησα αν το πρόγραμμα που μου προσέφερε χωρίς ΟΤΣ είναι το v1 μου απάντησε "όχι, ονομάζεται "βασικό τιμολόγιο".

Εμένα μου στείλανε σε email

"σας αποστέλλουμε μια συνολική πρόταση με το προνομιακό πρόγραμμα οικιακού ρεύματος  ‘Σπίτι μου’."

Όπως και να το ονομάζουν αν στο email αναφέρεται ξεκάθαρα οτι ΔΕΝ εφαρμόζεται ΟΤΣ προσωπικά είμαι καλυμμένος

Το οτι στο site τους τα έχουν μαντάρα και στα τηλ τα βαπτίζουν αλλιώς χτυπάει άσχημα φυσικά

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για όλη την πληροφορία που ανεβάζετε. Θα ήθελα και εγώ τη βοήθειά σας. Μετά από πολύ διάβασμα, και δεδομένης της πολύ μεγάλης κατανάλωσης ρεύματος την οποία υπολογίζουμε περίπου στις 18.000 kwh ετησίως, κατέληξα στο nrg 4u+fixed. Εκτός της 24μηνης δέσμευσης δεν με προβληματίζει κάτι άλλο. Μήπως κάτι μου διαφεύγει? Επίσης θα μας συνέφερε η τοποθέτηση νυχτερινού μετρητή, δηλαδή θα κερδίσουμε το κόστος του από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις για αυτές τις καταναλώσεις? Το σπίτι το νοικιάζουμε και αυτή τη στιγμή είμαστε στη ΔΕΗ. Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, armaanid είπε

Καλυτερα να στειλεις ενα email και να σου στειλουν την προσφορα γραπτως.

Λογικα θα το αναγραφει και πανω στην προσφορα οτι δεν θα εχει ΟΤΣ.

Ο korakios το εχει κανει ηδη κι εγω περιμενω να μου απαντησουν γιατι τους εχω στειλει email να μ'ενημερωσουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Kate1234 είπε

Επίσης θα μας συνέφερε η τοποθέτηση νυχτερινού μετρητή, δηλαδή θα κερδίσουμε το κόστος του από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις για αυτές τις καταναλώσεις?

Δεν έχεις ακόμα νυχτερινό με τέτοιες καταναλώσεις ????!!!!!
Αν θες ανέβασε έναν εκκαθαριστικό που να δείχνει τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις να σου πούμε τη διαφορά

Απλά κρύψε προσωπικά σου στοιχεία

Επεξ/σία από korakios
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Kate1234 είπε

Καλησπέρα και χρόνια πολλά

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για όλη την πληροφορία που ανεβάζετε. Θα ήθελα και εγώ τη βοήθειά σας. Μετά από πολύ διάβασμα, και δεδομένης της πολύ μεγάλης κατανάλωσης ρεύματος την οποία υπολογίζουμε περίπου στις 18.000 kwh ετησίως, κατέληξα στο nrg 4u+fixed. Εκτός της 24μηνης δέσμευσης δεν με προβληματίζει κάτι άλλο. Μήπως κάτι μου διαφεύγει? Επίσης θα μας συνέφερε η τοποθέτηση νυχτερινού μετρητή, δηλαδή θα κερδίσουμε το κόστος του από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις για αυτές τις καταναλώσεις? Το σπίτι το νοικιάζουμε και αυτή τη στιγμή είμαστε στη ΔΕΗ. Ευχαριστώ πολύ.

Αρχικα να βαλεις νυχτερινο και μετα ολα τα υπολοιπα.

Θα εχεις μεγαλο οφελος και απο την κιλοβατωρα αλλα και απο τις ρυθμιζομενες χρεωσεις.

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, korakios είπε

Δεν έχεις ακόμα νυχτερινό με τέτοιες καταναλώσεις ????!!!!!
Αν θες ανέβασε έναν εκκαθαριστικό που να δείχνει τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις να σου πούμε τη διαφορά

Απλά κρύψε προσωπικά σου στοιχεία

Δεν βάλαμε ακόμη. Το ρεύμα τώρα ήρθε στο όνομά μας. Τον εκκαθαριστικό θα τον ανεβάσω λίγο αργότερα.

21 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Αρχικα να βαλεις νυχτερινο και μετα ολα τα υπολοιπα.

Θα εχεις μεγαλο οφελος και απο την κιλοβατωρα αλλα και απο τις ρυθμιζομενες χρεωσεις.

Μπήκαμε το καλοκαίρι στο σπίτι, είμαστε στη Βόρεια Ελλάδα, χρησιμοποιούμε aircondition και panel και έχουμε ένα νεογέννητο, οπότε καταλαβαίνετε... Επειδή είμαστε βέβαιοι για τις υψηλές καταναλώσεις παίρνουμε τις ενδείξεις του μετρητή και καταλήξαμε ότι περίπου εκεί θα κυμαίνονται κατά τη διάρκεια του έτους. Δεν θέλω όμως να μείνω και πολύ ακόμη στη ΔΕΗ, γιατί με το νέο έτος θα έχω ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...