Krol Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 16 ώρες πριν, DrLo είπε Είμαι 42 ετών. Και εγώ, το 2018 αν έδινα 5.000 θα ζήταγα προσημειωση. Δε βλέπω κάτι κακό σε αυτό. και επιεδή τα λόγια είναι φτώχεια, μου δανίζεις εσύ εμένα 4.999 χωρίς καμία εξασφάλιση ? Τα έξοδα προσημείωσης δεν είναι λίγα ξέρεις. Αν υποθέσουμε ότι δέχομαι + τα έξοδα προσημείωσης τότε αυτό το νούμερο μπορεί να πάει 6000 ή και παραπάνω δεν ξέρω. Για ποιο λόγο???!!!!! Απλά λέω ότι όπως υπάρχει τρόπος για τα κόκκινα δάνεια να τακτοποιούνται, έτσι θα πρέπει να υπάρχει και τρόπος για τα ενήμερα, που απλά θέλει ο πελάτης να εξοφλήση. Έχει το 95% του κεφαλαίου και υπολείπετε το 5%! Μόνο τότε θα καθαρίσει το σύστημα. Δηλαδή συγνώμη τώρα που μου δίνετε η δυνατότητα να το εξοφλήσω ( με μια ρύθμιση για το μικρό υπόλοιπο ) δεν είναι καλύτερα από το να μείνει έτσι όπως είναι με το ρίσκο στο μέλλον να μην πληρωθεί καθόλου??? Αν εγώ κάποια στιγμή δεν αντέξω ή τρελαθώ και πω να παν να γαμηθούν όλα τι θα γίνει???? 16 ώρες πριν, DrLo είπε Φυσικά δε σε ενδιαφέρει η άποψή μου, οπως δεν έδιαφέρει και κανένα η άποψή σου. Το πόσες υποθέσεις υπάρχουν στην Ευελπίδων δε μου λέει τίποτα απολυτως. Θα σου δώσω 10πλάσιο τόκο, όλοι από κάπου ξεκινάνε ... think big! ΥΓ: Μα ο TS ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΠΗΣ και γι αυτό έκανε ΗΔΗ διακανοισμό τον οποίο τώρα ζητά να τον ΞΑΝΑΑΛΛΑΞΕΙ, στις πόσες αλλαγές των συμφωνημενων κάποιος γίνεται "μη-συνεπής"? Αγαπητέ φίλε πάντα ήμουν συνεπής. Δεν έκανα ρύθμιση γιατί δεν πλήρωνα, αλλά γιατί το εισόδημα μου συρρικνώθηκε και επειδή δεν ήθελα να έχω προβλήματα πήγα νωρίς και έκανα ρύθμιση για να μπορώ να το εξυπηρετώ. Υπάρχει διαφορά!
AristidisZ Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 1 λεπτό πριν, Krol είπε τρελαθώ και πω να παν να γαμηθούν όλα τι θα γίνει Πολύ απλά θα στο πάρει η τράπεζα και θα το εκποιήσει Το κακό είναι ότι όπως το λες μάλλον έχεις και άλλο σπίτι στο όνομά σου, οπότε αν στο πλειστηριασμό δεν συμπληρωθεί το ποσό του δανείου σου δε ξέρω αν μπορεί να στραφεί εναντίον σου και να κινδυνεύσει και η άλλη ιδιοκτησία σου (αν υπάρχει τέλος πάντων)
DrLo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Krol είπε Αγαπητέ φίλε πάντα ήμουν συνεπής. Δεν έκανα ρύθμιση γιατί δεν πλήρωνα, αλλά γιατί το εισόδημα μου συρρικνώθηκε και επειδή δεν ήθελα να έχω προβλήματα πήγα νωρίς και έκανα ρύθμιση για να μπορώ να το εξυπηρετώ. Υπάρχει διαφορά! Δεν είπα ότι δεν εόσουν συνεπής. Είπα ότι προ του κινδύνου να γίνεις ασυνεπείς, πήγες και συμφωνήσατε μια ρύθμιση. Αν η τράπεζα ήθελε να πάρει το σπίτι "σου", δε θα σου έκανε τη χάρη, θα γινόσουν ασυνεπής και όλα τα άλλα θα ήταν ιστορία. Άρα η Τράπεζα, έχει ήδη δείξει ότι σε λογαριάζει ως "καλό" πελάτη και οι μπούρδες που γράφτηκαν παραπάνω για μια τράπεζα που δεν το λαμβάνει αυτό υπόψη της είναι απλά τέτοιες ... ΜΠΟΥΡΔΕΣ, απλά παραβλέπουν το γεγονός αυτό ... Η τράπεζα είχε ήδη μια "ανωμαλία" από το αρχικό της ιδανικό σενάριο (να ήταν ένα απλά κανονικά εξυπηρετούμενο δάνειο). Αυτό μπορεί να και κόστος ακόμα που δέχθηκε να το "πάρει" η τράπεζα προκειμένου να μη τα χάσει όλα, αυτό που αναρωτιέσαι γιατί δε το κάνει ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. Δεν είναι παράξενο, ο καθένας βλέπει μόνο αυτά που θέλει να βλέπει. Εγώ σου έω πως τα βλέπει ένας 3ος. Εσύ τώρα ζητάς 2η "χάρη". Αυτό συμένει ότι εκδηλώνεις μια πρόταση που ζητά να μην τηρηθεί η αρχική 1η σαν συμφωνία/διακανονισμός. 25 λεπτά πριν, Krol είπε Τα έξοδα προσημείωσης δεν είναι λίγα ξέρεις. Αν υποθέσουμε ότι δέχομαι + τα έξοδα προσημείωσης τότε αυτό το νούμερο μπορεί να πάει 6000 ή και παραπάνω δεν ξέρω. Για ποιο λόγο???!!!!! Απλά λέω ότι όπως υπάρχει τρόπος για τα κόκκινα δάνεια να τακτοποιούνται, έτσι θα πρέπει να υπάρχει και τρόπος για τα ενήμερα, που απλά θέλει ο πελάτης να εξοφλήση. Έχει το 95% του κεφαλαίου και υπολείπετε το 5%! Μόνο τότε θα καθαρίσει το σύστημα. Δηλαδή συγνώμη τώρα που μου δίνετε η δυνατότητα να το εξοφλήσω ( με μια ρύθμιση για το μικρό υπόλοιπο ) δεν είναι καλύτερα από το να μείνει έτσι όπως είναι με το ρίσκο στο μέλλον να μην πληρωθεί καθόλου??? Αν εγώ κάποια στιγμή δεν αντέξω ή τρελαθώ και πω να παν να γαμηθούν όλα τι θα γίνει???? Δε ξέρω πόσα είναι τα έξοδα προσημείωσης αλλά δεν έχει να κάνει με το θέμα αυτό. Αν είανι υπερβολικά απλά δεν παίρνεις αυτή την επιλογή. Δεν αφορά την τράπεζα αυτό, δεν σε υποχρεώνει να κάνεις κάτι. Αυτό που ζητάς στην ουσια, έχοντας συμωνήσει στο παρελθόν στον διακανονισμό, είναι να σου δώσει κάποιος ένα δάνειο 5.000 με τους όρους που θες εσύ. Αυτό είναι εντελώς παράλογο. Δεν υπάρχει πουθενά. Το αν είσαι καλός/κακός πελάτης, σε ποιόν και με ποιά κριτήρια θα δείνει κάποις δάνειο δεν είναι δική σου απόφαση. Το τι θα γίνει αν τρελαθείς εσύ είναι πρόβλημα της τράπεζας, μπορεί να κάνει και λάθος, είναι δικό της ρίσκο. Απλά δε σου πέφτει λόγος. Αν είναι τρελοί αυτή, πήγαινε και πάρε δάνειο 5.000 από άλλη τράπεζα ή από κάποιο συγγενή/φίλο σου. Αν είναι έτσι όπως τα λες, δε μπορεί να είναι όλοι βλάκες και να μη συμφωνήσει κάποιος. Μπορεί να σου ακούγεται δυσάρεστο αυτό αλλά απλά έτσι είναι. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2018 από DrLo
Krol Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 1 ώρα πριν, dali13gr είπε Καταρχήν πρέπει ο TS να μας πει για τι ποσό πώλησης μιλάμε. Αν πουλάει 15 χιλ. και μένουν άλλα 5, προφανώς η τράπεζα δεν πρόκειται να κάνει 25% έκπτωση. Αν μιλάμε για 50 χιλ. πώληση, τότε μπορεί να ψάξει άλλον αγοραστή με 55 χιλιάρικα και τελείωσε η υπόθεση. Βέβαια, υποψιάζομαι ότι το "επίσημο" πόσο πώλησης που θα αναγράφεται στο συμβόλαιο θα είναι αρκετά μικρότερο του πραγματικού και τα υπόλοιπα θα είναι μαύρα όπως γίνεται στο 99,99% των περιπτώσεων. Και αυτό το ξέρει πολύ καλά η τράπεζα. Ας μιλήσουμε με αριθμούς λοιπόν. Το δάνειο είναι 50000€. Το ακίνητο το συμφώνησα με τον αγοραστή στα 35000€. Έχω 10000 €. Οπότε τελική έχω 45000 €. Μένει υπόλοιπο 5000 €. Τώρα όσο αφορά να το πουλήσω μετά κλπ, νομίζω ότι στην εποχή μας δεν βρέχει πελάτες έτοιμους να αγοράσουν ακίνητα το γνωρίζεται όλοι. Τώρα είναι η ευκαιρία και απλά δεν θέλω να την χάσω. Άλλες οι συνθήκες οι οικονομικές πριν από 10 χρόνια και άλλες τώρα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο καθένας δεν μπορεί να προβλέπει το μέλλον αλλιώς όλοι θα είμαστε πλούσιοι τώρα. Προσαρμοζόμαστε όμως , όπως και έκανα και εγώ και τόσοι άλλοι. Όσο αφορά τις ρύθμισής απλά θα συμφωνήσω με το σχόλιο που αναφέρθηκε παραπάνω, ότι η ρύθμιση δεν είναι χάρη, ίσα ίσα, μια χαρά χρεώνουν και μια χαρά οι τράπεζες παίρνουν τα χρήματα. Τους βολεύει αυτό. Αν πάω να πάρω δάνειο τώρα και το εξοφλήσω σε ένα μήνα από τώρα πιο θα είναι το κέρδος τις τράπεζας??? Κανένα! Αν το έχω όμως χρόνια και το πληρώνω θα παίρνουν τους τόκους και θα βγάζουν το κέρδος τους. Επίσης αν δεν πληρώνεται πιο είναι πάλι το κέρδος τους ?? Κανένα. Μπορεί να το πουλήσουν σε κανένα fund για το 1/4 της αξίας του δανείου ή και χαμηλότερα μόνο και μόνο για να σβήσουν λογιστικά το loss τους. Μην φτάσουμε στο σημείο να συζητήσουμε για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών από το κράτος γιατί αν μπούμε σε αυτό το κεφάλαιο δεν θα τελειώσουμε ποτέ! Εγώ απλά ήθελα κάποιες γνώμες πάνω σε ένα θέμα που αντιμετωπίζω και ζητώ συγνώμη αν προσέβαλα ή δημιούργησα εντυπώσεις με το threat μου, σε καμία περίπτωση δεν ήταν πρόθεση μου. Θα συνεχίζω να ψάξω, να ρωτήσω, να μάθω. Πάντως δανεικά δεν παίρνω!
dtzgr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 16 λεπτά πριν, Krol είπε Επίσης αν δεν πληρώνεται πιο είναι πάλι το κέρδος τους ?? Κανένα. Μπορεί να το πουλήσουν σε κανένα fund για το 1/4 της αξίας του δανείου ή και χαμηλότερα μόνο και μόνο για να σβήσουν λογιστικά το loss τους. Μην φτάσουμε στο σημείο να συζητήσουμε για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών από το κράτος γιατί αν μπούμε σε αυτό το κεφάλαιο δεν θα τελειώσουμε ποτέ! Εδώ είναι το λογικό λάθος που προσπαθεί να σου εξηγήσει ο DrLo: από τη στιγμή που πήρες από την τράπεζα τα 50 χιλιάρικα και υπέγραψες 2 κιλά χαρτιά, η τράπεζα σε κρατάει νομικά. Έχει προσημείωση στο ακίνητό σου, που σημαίνει ότι μόλις σταματήσεις να πληρώνεις μπορεί να το υποθηκεύσει άμεσα και αυτόματα και να το εκπληστηριάσει. Επίσης, από τη στιγμή που κρατάει χαρτιά και αποδείξεις ότι της χρωστάς, μπορεί να εκδίδει δικαστικά διαταγές πληρωμής και να δεσμεύσει και άλλα περιουσιακά σου στοιχεία (αν υπάρχουν τέτοια, ακόμα και αν δεν είναι αυτή τη στιγμή προσημειωμένα από την τράπεζα). Οι μόνοι λόγοι που η τράπεζα κάνει την προσημείωση πριν σου δώσει το δάνειο είναι για να έχει προτεραιότητα πάνω στο ακίνητο (αν βρεθείς να χρωστάς και σε άλλους) και για να έχει τη νομική δυνατότητα να το κατασχέσει ακόμη κι αν εσύ στο μεταξύ το πουλήσεις σε άλλον (το βάρος της προσημείωσης θα ακολουθεί το ακίνητο). Κατά τα άλλα, εφόσον αποδεικνύεται ότι της χρωστάς, αν θέλει στο δικαστήριο βγάζει διαταγή πληρωμής και τα πράγματα παίρνουν το δρόμο τους. Με άλλα λόγια, το δικαίωμα της τράπεζας πάνω στην περιουσία σου δεν περιορίζεται στο τι έχει προσημειώσει. Μπορεί να σου πάρει ό,τι έχεις και δεν έχεις μέχρι να ικανοποιηθεί το χρέος σου. Όπως βλέπεις, λοιπόν, το ρίσκο της τράπεζας αν δεν πληρώνεις υπάρχει μόνο αν βρεθείς να της χρωστάς χωρίς η τράπεζα να έχει (α) καμία εμπράγματη εξασφάλιση (δεν ισχύει στην περίπτωσή σου, αφού έχει προσημείωση) και (β) δεν έχεις τίποτα άλλο στην κατοχή σου (κινητό ή ακίνητο) που να μπορεί να κατασχέσει. Οι τράπεζες βρέθηκαν με κόκκινα δάνεια γιατί (i) έδιναν θαλασσοδάνεια χωρίς καμία εξασφάλιση και οι λήπτες βάρεσαν κανόνι και επίσης γιατί (ii) οι εμπράγματες εξασφαλίσεις (προσημειώσεις) βρέθηκαν να έχουν μικρότερη αξία από το δάνειο. Για τους παραπάνω λόγους, πιστεύω ότι η τράπεζα δεν αισθάνεται ότι πιέζεται να σε εξυπηρετήσει, γιατί απλά ζυγίζει τα πράγματα και βλέπει ότι το ρίσκο της αν μείνουν τα πράγματα ως έχουν συνεχίζει να είναι μικρό (με άλλα λόγια, βλέπει ότι ούτως ή άλλως κάπως "σε κρατάει", άρα δεν έχει λόγο να διαγράψει τα 5 χιλιάρικα ή να αλλάξει τους όρους εις βάρος της). 1
Joshua21 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 52 λεπτά πριν, Krol είπε Εγώ απλά ήθελα κάποιες γνώμες πάνω σε ένα θέμα που αντιμετωπίζω και ζητώ συγνώμη αν προσέβαλα ή δημιούργησα εντυπώσεις με το threat μου, σε καμία περίπτωση δεν ήταν πρόθεση μου. Θα συνεχίζω να ψάξω, να ρωτήσω, να μάθω. Πάντως δανεικά δεν παίρνω! Η ουσία είναι ότι χρειάζεσαι 5.000€ μετρητά άμεσα για να κάνεις αυτό που θέλεις(να αποπληρώσεις το δάνειο δλδ), αλλά δεν θέλεις να δανειστείς, τι άλλο μένει? Να σου χαρίσει η τράπεζα 5.000€? Δεν πρόκειται να συμβεί αυτό.
3DJIN Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 οι συνθηκες πωλησης της περιουσιας δεν ειναι καλές, κανε υπομονή να βρεις ολο το ποσο με την πώληση, αλλιως εισαι θύμα - ουτε το δάνειο μηδενίζεις ουτε σπίτι θα σου μεινει. Υπομονη μεχρι να βρεθουν οι κατάλληλες συνθηκες, μην ξεπουλας
Γιαούρτι Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 να κάνω τώρα μια ερώτηση γιατί με τρελαίνουν πολλά που ακούω-διαβάζω. όχι απαραίτητα στο φορουμ. παίρνει ο άλλος δάνειο (ρίσκο) κάτι δεν πηγαίνει καλά και ζητάει διακανονισμούς, εκπτώσεις, κουρέματα..... κατανοητό. να το πάρουμε από την αντίστροφη. αν η τράπεζα δε τα πήγαινε καλά και ερχόταν και ζητούσε αυτή αλλαγή στους όρους πχ. θέλω τα λεφτά τώρα ή σε 2 μήνες αντί για 2 χρόνια, θέλω 2000€ και όχι 1000€ που μου χρωστάς. τότε τι θα λέγατε; θα γίνοταν χαμός φαντάζομαι. θα λέγατε όλοι, εγώ αυτά υπέγραψα και δε με νοιάζει τίποτα. θα τους βρίζατε και θα τους λέγατε κλέφτες. τώρα όμως που οι πελάτες ζητάνε, πάλι τους βρίζετε και πάλι είναι "κλέφτες". δηλαδή τι ακριβώς θέλετε μερικοί; με το ζόρι να σας τα χαρίσουν όλα; μονά-ζυγά δικά μας τα πράγματα για μένα είναι απλά. δάνειο=ρίσκο . μπορεί να σου κάτσει, μπορεί και όχι. αν δε σου κάτσει όμως μην αρχίζεις την κλάψα. καθένας παίρνει τις αποφάσεις του. 1
DrLo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, dtzgr είπε Εδώ είναι το λογικό λάθος που προσπαθεί να σου εξηγήσει ο DrLo: Όχι ακριβώς, δεν είναι αυτό το κύριο point μου. Το ότι μπορεί να δέχεται η τράπεζα να πουλήσει στο X Fund 10.000 δάνεια στο 1/4 της αξίας τους, είναι δική της επιλογή (και σίγουρα δε θα "σβήσουν" κανένα λογιστικό loss τους, ίσα ίσα το ανάποδο, θα μπορέσουν να το γράψουν και απλα θα πάνε παρακάτω). Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να κάνουν να πάρει την μια απόφαση ή την άλλη. πχ, εδώ έχεις κάποιον που προσφέρει 35.000 για να πάρει το σπίτι και έχει και άλλα 10.000 μετρητά στο χέρι. Άσχετα με το τι χρωστά και αν πότε θα πληρώσει ο TS στην τράπεζα, θεωρητικά αυτή τη στιγμή η τράπεζα "έχει" 45.000 (να σου πάρει και να το πουλήσει στον άλλο και τα 10.000 που έχει) + ότι άλλο μπορεί να ανακτήσει από τα 5.000 (ακόμα και 1 ευρώ έστω). Για ποιό λόγο να πουλήσει το δάνειό του TS για 1/4*50000=12.500? Το ότι το Χ δάνειο πουλήθηκε για 1/4 άρα και γι' αυτό δεν έχει νόημα η τράπεζα να μη το δεχθεί τη νέα πρόταση η τράπεζα στερείται απλά κοινής λογικής. (ακόμα και αν υποθέσουμε ότι η στάση των δανειοληπτών δε θα άλλαζε αν έδειχναν η τράπεζες ότι "υποκύπτουν" σε λογικές ... "ή μου τα σβήνεις ή δε σου δίνω τίποτα") Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2018 από DrLo
jmirko15 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 2 ώρες πριν, Krol είπε Ας μιλήσουμε με αριθμούς λοιπόν. Το δάνειο είναι 50000€. Το ακίνητο το συμφώνησα με τον αγοραστή στα 35000€. Έχω 10000 €. Οπότε τελική έχω 45000 €. Μένει υπόλοιπο 5000 €. Τώρα όσο αφορά να το πουλήσω μετά κλπ, νομίζω ότι στην εποχή μας δεν βρέχει πελάτες έτοιμους να αγοράσουν ακίνητα το γνωρίζεται όλοι. Τώρα είναι η ευκαιρία και απλά δεν θέλω να την χάσω. Άλλες οι συνθήκες οι οικονομικές πριν από 10 χρόνια και άλλες τώρα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο καθένας δεν μπορεί να προβλέπει το μέλλον αλλιώς όλοι θα είμαστε πλούσιοι τώρα. Προσαρμοζόμαστε όμως , όπως και έκανα και εγώ και τόσοι άλλοι. Όσο αφορά τις ρύθμισής απλά θα συμφωνήσω με το σχόλιο που αναφέρθηκε παραπάνω, ότι η ρύθμιση δεν είναι χάρη, ίσα ίσα, μια χαρά χρεώνουν και μια χαρά οι τράπεζες παίρνουν τα χρήματα. Τους βολεύει αυτό. Αν πάω να πάρω δάνειο τώρα και το εξοφλήσω σε ένα μήνα από τώρα πιο θα είναι το κέρδος τις τράπεζας??? Κανένα! Αν το έχω όμως χρόνια και το πληρώνω θα παίρνουν τους τόκους και θα βγάζουν το κέρδος τους. Επίσης αν δεν πληρώνεται πιο είναι πάλι το κέρδος τους ?? Κανένα. Μπορεί να το πουλήσουν σε κανένα fund για το 1/4 της αξίας του δανείου ή και χαμηλότερα μόνο και μόνο για να σβήσουν λογιστικά το loss τους. Μην φτάσουμε στο σημείο να συζητήσουμε για τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών από το κράτος γιατί αν μπούμε σε αυτό το κεφάλαιο δεν θα τελειώσουμε ποτέ! Εγώ απλά ήθελα κάποιες γνώμες πάνω σε ένα θέμα που αντιμετωπίζω και ζητώ συγνώμη αν προσέβαλα ή δημιούργησα εντυπώσεις με το threat μου, σε καμία περίπτωση δεν ήταν πρόθεση μου. Θα συνεχίζω να ψάξω, να ρωτήσω, να μάθω. Πάντως δανεικά δεν παίρνω! Από 1/10 της αξίας ξεκινάνε οι αγορές των funds. 1
haris_216 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Πάντως ενημερωτικά, για όσους πρεσβεύουν το "κανόνι" σε τέτοιες περιπτώσεις, ελάχιστες είναι οι υποθέσεις που κουρεύτηκε χρέος με προσημείωση ακινήτου (aka στεγαστικό) και αυτό πάντα μέσω δικαστηρίου και σε αποδεδειγμένες περιπτώσεις ανέχειας. Όλα τα άλλα (πχ "μου ήρθε χαρτάκι μετά από 4 χρόνια που δεν πλήρωνα και ενώ χρωστούσα 10000 τελικά πλήρωσα 800 ευρώ") αφορούν καταναλωτικά δάνεια και κάρτες και ποτέ στεγαστικά (γι' αυτό άλλωστε και οι τράπεζες, όταν χρωστάς κάρτες και πας να κάνεις ρύθμιση η βασική τους πρόταση είναι η μετατροπή σε στεγαστικό με προσημείωση ) 1
DrLo Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, jmirko15 είπε Από 1/10 της αξίας ξεκινάνε οι αγορές των funds. Ακομα χειρότερα, αυτό ενισχύει την ερώτηση μου. Όπως λέει και ο Haris από πάνω μπορεί να πουλήσει στο 10% ένα δάνειο καταναλωτικό χωρίς εξασφάλιση από κάποιον που μπορεί να κρίνει ότι δεν έχει τίποτα. Δε θα το κάνει σε κάποιον που έχει ήδη εξασφάλιση και ο οποίος έχει πάει και πει ο ίδιος στην τράπεζα "γεια σας έχω ήδη προσφορά για το ακίνητο που μπορείτε κάποια στιγμή να πάρετε ... Και άλλα 10.000 μετρητα.". Τους έβγαλε και απόντα έξοδα να το εκτιμήσουν. Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2018 από DrLo
kage Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Καποιοι αν και ψηφίζουν ξεχνανε...Οταν οι τραπεζες βαρεσαν κανονι της πληρωσαμε (απο googlarisma to link)εμεις σαν συνολο. και ο τελευταιος ο τσιπρας ενω με τις 2 ανακεφαλαιοποιησεις ηταν κρατικες(ποσοστα)αποφάσισαν για ελαχιστα δις να τις χαρίσουν με εκδοση ομολογων μονο σε ξενα funds!οποτε ακομη και τωρα ειτε μεσω τραπεζα ειτε μεσω πωλησεων των κοκκινων δανειων κουμαντο κανουν τα funds. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2018 από kage 1
3DJIN Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) κανεις δεν αμφισβητει την κρατικοδιαιτη φυση των σημερινων τραπεζων (κρατικοποιηση με αυξηση μετοχικου κεφαλαιου(ΤΧΣ) δυο φορες 50+ δις και μεσω αναβαλλομενης φορολογιας 27-30δις) και μετα χαρισμα σε ξενα funds και ελληνες μετοχους του κωλου-φιλοι των κυβερνωντων οι συστημικες τραπεζες ειναι ζομπι Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2018 από 3DJIN 1
Zaytsev Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2018 9 hours ago, haris_216 said: Πάντως ενημερωτικά, για όσους πρεσβεύουν το "κανόνι" σε τέτοιες περιπτώσεις, ελάχιστες είναι οι υποθέσεις που κουρεύτηκε χρέος με προσημείωση ακινήτου (aka στεγαστικό) και αυτό πάντα μέσω δικαστηρίου και σε αποδεδειγμένες περιπτώσεις ανέχειας. Όλα τα άλλα (πχ "μου ήρθε χαρτάκι μετά από 4 χρόνια που δεν πλήρωνα και ενώ χρωστούσα 10000 τελικά πλήρωσα 800 ευρώ") αφορούν καταναλωτικά δάνεια και κάρτες και ποτέ στεγαστικά (γι' αυτό άλλωστε και οι τράπεζες, όταν χρωστάς κάρτες και πας να κάνεις ρύθμιση η βασική τους πρόταση είναι η μετατροπή σε στεγαστικό με προσημείωση) Επειδή απευθύνεσαι σε εμένα, θα σου πω απλά ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που βάρεσαν κανόνι ακόμα και με προσημείωση ακινήτου ή κινητού. Η πιό ευρέως γνωστή περίπτωση ήταν η Citroen που έδινε αυτοκίνητα με πρώτη δόση σε 2-3 χρόνια. Υπήρξαν πάνω από 3.000 αυτοκίνητα που δεν πληρώθηκαν ποτέ. Τα πήραν, τα χρησιμοποίησαν 3 χρόνια και μετά είπαν "δεν έχω να πληρώσω, πάρτε το". Ήταν τόσο ηλίθιοι ώστε να δίνουν έγκριση σε τέτοια δάνεια; Όχι φυσικά, απλά αυτό έγινε στα πλαίσια συμφωνίας της Citroen, άμα θέλετε τους λογαριασμούς μου, θέλω αυτό για να πουλήσω. Δεύτερη περίπτωση, πιό πρόσφατη, ο νόμος Κατσέλη. Ένας νόμος που και καλά προστετεύει τον καταναλωτή. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι... Ο νόμος προστάτευε το κεφάλαιο της τράπεζας. Βάσει σύμβασης, όταν κάποιος δεν πληρώνει, που λόγω κρίσης ήταν ο κανόνας, έπρεπε να ξεκινήσει διαδικασία κατάσχεσης. Φίλος που είχε πάρει ρετιρέ στο Γαλάτσι, δίνοντας 420.000€, χρωστούσε στην τράπεζα 340.000€ όταν έμεινε άνεργος. Το σπίτι ήδη είχε χάσει αξία και με δυσκολία θα το πωλούσε 230.000€. Το ίδιο και η τράπεζα φυσικά. Τι έκαναν; Τον "προστάτευσαν με το νόμο, αυτός πλήρωνε ότι μπορούσε, οι τόκοι κρατούσαν το υπόλοιπο σχεδόν σταθερό και η τράπεζα απλά περιμένει μια ανάκαμψη της αγοράς για να το βγάλει στο σφυρί. Αν το έκανε στην αρχή, θα έχανε ~100.000€, τώρα έχει εισπράξει μέρος αυτών, θα το δώσει περίπου στην ίδια τιμή, αν όχι και παραπάνω κι όλα καλά. Τρίτη περίπτωση, δάνεια με Euribor. Όσο το Euribor ήταν θετικό, η τράπεζα σου έστελνε το ραβασάκι, με το +1-2% που είχε συμφωνηθεί. Κάποια στιγμή όμως το Euribor πήρε αρνητικό πρόσημο, κάτι που δεν είχε γίνει ξανά στο παρελθόν, αλλά οι αγαπημένες μας τράπεζες, το έκαναν γαργάρα. Δηλαδή, συνέχιζαν να προσθέτουν τόκους, ενώ στην πράξη, θα έπρεπε να αφαιρούν. Φυσικά υπήρξε δυναμική κίνηση από συλλόγους καταναλωτών, ομαδικές αγωγές και μηνύσεις, όπου όμως, όποιοι το κυνήγησαν βρήκαν το δίκιο τους, αλλά οι υπόλοιποι που δεν το πήραν χαμπάρι, πλήρωναν κανονικά. Παρόμοια περίπτωση στην Ιρλανδία, όπου ξέσπασε σκάνδαλο, τραπεζίτες είναι υπόδικοι και οι κόσμος θα πάρει χρήματα πίσω. Αυτά βέβαια σε χώρες που δεν ψηφίζουν τα πρόβατα. https://www.irishtimes.com/business/personal-finance/tracker-mortgage-scandal-overcharging-cases-reach-33-700-after-showdown-1.3333720 Αυτό που δε λέτε να κατανοήσετε μερικοί, είναι πως οι τράπεζες είναι παράνομοι τοκογλύφοι που τους καλύπτει το κράτος, γιατί τους βοηθάει στις ρεμούλες. Εγώ, είχα πληρώσει στην κάρτα μου >7500€ για κεφάλαιο ~3000€ που είχα κάνει αγορές. Αυτό το γνώριζε πολύ καλά η τράπεζα, όπως φυσικά και ο δικηγόρος μου. Αν πηγαίναμε δικαστικά, θα μου μείωνε ο δικαστής το ποσό έτσι κι αλλιώς, που στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η τράπεζα δε χάνει, απλά βγάζει μικρότερο κέρδος. Το ξέρουν και θέλουν να αποφύγουν αμοιβές, παράβολα και χρονοβόρες διαδικασίες. Χώρια που πάντα η "προσφορά" που σου κάνουν, είναι χειρότερη από ότι προβλέπουν (λόγω εμπειρίας) ότι θα αποφασίσει η έδρα. Επίσης, δε γνωρίζετε πως δουλεύουν τα τοκοχρεολύσια. Διαβάστε λιγάκι να δείτε πως μας κλέβουν οι "αγαθές κι αθώες" τράπεζες κι επειδή έχουν τη δύναμη και το χρήμα, είναι σχεδόν αδύνατο ο απλός άνθρωπος να βρει το δίκιο του, ειδικά αν πρόκειται για μικρά ποσά. Για τι γεγονός ότι εμείς πληρώσαμε αυτά που "μαζί φάγαΝΕ", ειπώθηκαν ήδη κάποια πράγματα, μην τα γράφω πάλι. 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα