Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 25/8/2018 στις 11:23 ΠΜ, Lanike71 είπε

Συντηρητικό για το τυρί είναι, αν δεν κάνω λάθος. Τρώγεται, χωρίς να είναι απαραίτητο. Άλλωστε δεν έχει και καμία γεύση...

Πολλές φορές είναι κάποιο αντιβιοτικό, δεν συστήνεται λοιπόν να το τρώμε. Σε πολλά ξένα τυριά συσκευασμένα το γράφει κιόλας ότι δεν τρώγεται το περίβλημα, σε άλλα λέει να αφαιρείται το περίβλημα σε πάχος 1,5 με 2 εκατοστά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Vaguras είπε

Πολλές φορές είναι κάποιο αντιβιοτικό, δεν συστήνεται λοιπόν να το τρώμε. Σε πολλά ξένα τυριά συσκευασμένα το γράφει κιόλας ότι δεν τρώγεται το περίβλημα, σε άλλα λέει να αφαιρείται το περίβλημα σε πάχος 1,5 με 2 εκατοστά.

Αντιβιοτικο; πολλες φορες κιολας; :D

Επεξ/σία από margaritagr
Δημοσ.
Στις Fri Aug 24 2018 στις 9:17 ΜΜ, Prof_Chaos είπε

εχω την αίσθηση οτι τρώγεται κανονικά.

Προσπωπικά το τρώω.

Επόμενο thread :δηλητηρίαση από τυρί, να κάνω καταγγελία; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Vaguras είπε

Πολύ δεν είναι 1,5 - 2 εκατοστά;

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, mylo είπε

Επόμενο thread :δηλητηρίαση από τυρί, να κάνω καταγγελία; 

Μα το διάβασα στο ινσομνια..

Δημοσ.
Στις 28/4/2018 στις 2:49 ΜΜ, Joshua21 είπε

Δεν νομίζω ο ts να εννοούσε αυτό που λες(το κομμένο που μένει καιρό και ξεραίνεται), αλλά τη φλούδα η οποία είναι μέρος του τυριού. Δηλαδή αυτό ακριβώς που φαίνεται στην παρακάτω φωτό:

Provolone-5Kg-affumicato.jpg

Στις 28/4/2018 στις 3:15 ΜΜ, papoys1 είπε

Αυτά άλλα μου θυμίζουν........:o

και εμένα...

αυτό που παίρνω, όταν στα λιντλ λειτουργεί το ταμείο1 με ουρά ΙΚΑ, έχει ανοίξει μόλις το ταμείο4 , εξυπηρετεί έναν-δυο τυχερούς έτσι για το ξεκάρφωμα και μόλις καταφτάνω, έχοντας χάσει πλέον την σειρά μου στην ουρά ΙΚΑ, ξανακλείνει...

δεν ξερω αν ειμαι ον οφτοπικ αλλα θελω να ρωτησω ρε παιδια, στα σαλαμακια αερος και στα λουκανικα, αυτο το διαφανες γυρω γυρω δεν τρωγεται ή τζαμπα το παλαυω να το βγαλω καθε φορα;

Δημοσ.

Τα ταμεία στο Lidl  είναι μακράν τα χειρότερα. Προσωπικά δεν ξαναπατάω γιατί ούτε στο ΙΚΑ είμαι ούτε στην εφορία. Εκεί τουλάχιστον είμαι υποχρεωμένος να καθίσω στην ουρά θέλω δε θέλω. 

• Like 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, margaritagr είπε

Αντιβιοτικο; πολλες φορες κιολας; :D

Χρόνια τώρα χρησιμοποιούνται αντιμυκητιακές ουσίες όπως η ναταμυκίνη για την συντήρηση τυριών. Επειδή τυχαίνει να είναι και φάρμακο εναντίων οφθαλμικών λοιμόξεων καλό είναι να μην το τρώμε, ειδικά όταν το γράφει η συσκευασία. Τώρα ο καθένας πράττει ανάλογα με την όρεξή του!

gouda-natamycin.jpg

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Vaguras είπε

Χρόνια τώρα χρησιμοποιούνται αντιμυκητιακές ουσίες όπως η ναταμυκίνη για την συντήρηση τυριών. Επειδή τυχαίνει να είναι και φάρμακο εναντίων οφθαλμικών λοιμόξεων καλό είναι να μην το τρώμε, ειδικά όταν το γράφει η συσκευασία. Τώρα ο καθένας πράττει ανάλογα με την όρεξή του!

gouda-natamycin.jpg

Προκειται για βακτηριοσινη μια πρωτεινικης φυσεως ουσια που παραγεται απο τον Streptomyces natalensis. Αντιμικροβιακη ουσια λοιπον κατα ζυμων και μυκητων , βιολογικης προελευσης, βιοσυντηρητικο με την ονομασια Ε235.

Ακομα και να φας το κομματι αυτο δε παθαινεις κατι, δε μεταβολιζεται απο τον ανθρωπινο οργανισμο και εχει ελαχιστη απορροφηση στον εντερικο σωληνα. Βρβαια οι οδηγιες ειναι να μην καταναλωνεται αυτο το κομματι και πρεπει να τις τηρουμε.

Επεξ/σία από margaritagr
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Προκειται για βακτηριοσινη μια πρωτεινικης φυσεως ουσια που παραγεται απο τον Streptomyces natalensis. Αντιμικροβιακη ουσια λοιπον κατα ζυμων και μυκητων , βιολογικης προελευσης, βιοσυντηρητικο με την ονομασια Ε235.

Ακομα και να φας το κομματι αυτο δε παθαινεις κατι, δε μεταβολιζεται απο τον ανθρωπινο οργανισμο και εχει ελαχιστη απορροφηση στον εντερικο σωληνα. Βρβαια οι οδηγιες ειναι να μην καταναλωνεται αυτο το κομματι και πρεπει να τις τηρουμε.

Γι' αυτούς που τρώνε τυριά λίντε αυτά είναι ψιλά γράμματα. Θα τρως δλδ για χρόνια ποιότητα λίντε και θα σε χαλάσει ξέρω γω η νταταμυκίνη του σκλα :lol: 

• Confused 1
Δημοσ.
23 ώρες πριν, le vent nous porterAAAA είπε

και εμένα...

αυτό που παίρνω, όταν στα λιντλ λειτουργεί το ταμείο1 με ουρά ΙΚΑ, έχει ανοίξει μόλις το ταμείο4 , εξυπηρετεί έναν-δυο τυχερούς έτσι για το ξεκάρφωμα και μόλις καταφτάνω, έχοντας χάσει πλέον την σειρά μου στην ουρά ΙΚΑ, ξανακλείνει...

δεν ξερω αν ειμαι ον οφτοπικ αλλα θελω να ρωτησω ρε παιδια, στα σαλαμακια αερος και στα λουκανικα, αυτο το διαφανες γυρω γυρω δεν τρωγεται ή τζαμπα το παλαυω να το βγαλω καθε φορα;

Στο σαλάμι δεν τρώγεται, στα λουκάνικα τρώγεται. Έτσι νομίζω τουλάχιστον, ας πει και κάποιος άλλος.

Δημοσ.

Στα λουκάνικα συνήθως είναι φυσικό έντερο. οπότε τρώγεται. Λέω συνήθως γιατί κανονικά πρέπει να το αναγράφει στην συσκευασία. τι είναι το περίβλημα. Βέβαια πολλές βιομηχανίες αλλαντικών για μείωση  κόστους μπορεί να χρησιμοποιούν και τεχνητά περιβλήματα, που καλό είναι να αφαιρούνται. Νομίζω  ότι στα σαλάμια είναι συνηθέστερο το τελευταίο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Vaguras είπε

gouda-natamycin.jpg

Αν δεν κάνω λάθος η φώτο που παραθετεις είναι από gouda μπάλα ή ρόδα. Στην πρώτη περίπτωση ναι δεν τρως το κερί απέξω, στην δεύτερη δεν νομίζω ότι θα σου αρέσει και γευστικά η "κόρα" της ρόδας. Ναταμυκινή δεν νομίζω πάντως ότι χρησιμοποιούν σε κίτρινα τυριά block ή φρατζόλα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...