dalibr Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Καλημερα σας... Γνωρίζει κάποιος τι μπορω να κάνω στην περιπτωση απόλυσης εγκύου..Η ιστορία έχει ως εξης Επιασα δουλεια στις 24 Μαρτίου ως ρεσεψιον Η σύμβαση γράφει οτι είμαι ταμίας με βασικο μισθό.. Μια μέρα μετα την ενημέρωση που εκανα της εγκυμοσύνης στην υπεύθυνη..Με φωναξε το αφεντικό να μου πει οτι με διώχνουν γιατί δεν καθαρίζω τις τουαλέτες.......Ναι τα κατρουλια στις αντρικές τουαλέτες και δουλεύω στην ρεσεψιον..Τους είπα θα τους κάνω καταγγελία και μου απάντησαν οτι θα μου κανουν και αυτοι γιατί δεν δουλεύω και καθομαι (δεν στέκει ουτε αυτό σε καταγγελία) Με επικοινωνία που ειχα με την επιθεώρηση εργασίας μου ειπαν η απόλυση είναι άκυρη και να πάω κανονικά για δουλεια.. Φανταζεστε τι πόλεμο θα μου ανοίξουν να παω με το έτσι θέλω στην δουλειά σωστά?ποσο μάλλον στην κατάσταση που είναι αρχή και πρέπει να προσεχω..Οπότε με πολεμανε μέχρι να παραιτηθω. Επίσης φοβαμαι...Το ενα αφεντικό ηταν αρχηγός σε τμήμα της αστυνομιας επίσης κυκλοφορανε κάτι μπραβοφατσες μαζί τους..ποιος μου λέει οτι δεν θα μου κανουν κακό για να με φοβερισουν Συμφέρει να το ψαξω με δικηγόρους?και να τους κυνηγησω? Επίσης Δούλευα παραπανω από 8ωρο Χωρίς να πληρωνομαι..και τα Βράδινα και τις Κυριακες μας τα δίνει μαυρα
Mike 1932 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) δεν έχουν το δικαίωμα να σε απολυσουν θα πας κανονικά στην δουλειά κ αν μπορείς κ έχεις γυναικολόγο σε κρατικό Νοσοκομείο ναπας να σου βγάλει άδεια για γυναικολογικά κ ότι δεν μπορείς να πας για δουλεια..κ να την κατάθεσης κ στο ΙΚΑ κ όσο μπορείς να το κανεις αυτο μέχρι να σε βγάλουν στην άδεια λοχείας Επεξ/σία 9 Μαΐου 2018 από Mike 1932 1
BritGreek Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στην κατάστασή σου δεν πρέπει να εκνευρίζεσαι. Επειδή έτυχε και σε πολύ δικό μου άτομο, απολύτως καμία υποχρέωση δεν έχει υπάλληλος να καθαρίζει τουαλέτες μην έχοντας προσληφθεί ως καθαριστής/καθαρίστρια. Είμαι εργοδότης, και βγαίνω από τα ρούχα μου από κάτι τέτοια που διαβάζω και ακούω, γιατί αυτό γίνεται συστηματικά σε πολύ γνωστές αλυσίδες λιανικής. Όσο για τα μαύρα, φέρεις ευθύνη και εσύ που το δέχτηκες. Όσο για το ότι δεν έχουν δικαίωμα να σε απολύσουν, που έγραψαν πριν, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αν δεν έχεις κλείσει τρίμηνο. Νομίζω ότι δεν ισχύει, αλλά το γράφω με επιφύλαξη. Εσύ τον Μάρτιο, δεν ήξερες ότι ήσουν έγκυος; Το έμαθες μετά ή το ήξερες και έπιασες δουλειά; Γιατί αν είναι έτσι, με κάθε σεβασμό, έχουν δίκιο να είναι (πολύ) δυσαρεστημένοι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιούνται να σε αναγκάζουν να κάνεις πράγματα πέραν των καθηκόντων για τα οποία έχεις προσληφθεί. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2018 από BritGreek 10
paylidis Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 δεν εχει ΚΑΝΕΝΑ δικαιωμα να σε απολυσει. Μίλα με το εργατικό κεντρο της περιοχής σου... και αν αρχισει νταηλικια εννοια σου και θα βοηθησουν........ 1
toyo73 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Πρεπει να κανουν και τον ιδιωτικο τομεα σαν τον δημοσιο.Το παιζεις τρελιτσα απο τον 2ο μηνα(ζαλισομαι-λυποθυμαω-εχω κομαρες κ.α), παιρνεις και μετα 2 χρονια αδεια ανατροφης και εαν κανεις 3-4 παιδια δεν πας για καμια δεκαετια στην δουλεια.Εαν δε, δεν ειναι η συζυγος στο δημοσιο παιρνει ο συζυγος αδεια ανατροφης(κανει και δευτερη δουλεια μαυρη).Δεν ξερω μηπως περνει και ο πεμπτος ξαδελφος. 5 4
pontez2 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, toyo73 είπε Πρεπει να κανουν και τον ιδιωτικο τομεα σαν τον δημοσιο.Το παιζεις τρελιτσα απο τον 2ο μηνα(ζαλισομαι-λυποθυμαω-εχω κομαρες κ.α), παιρνεις και μετα 2 χρονια αδεια ανατροφης και εαν κανεις 3-4 παιδια δεν πας για καμια δεκαετια στην δουλεια.Εαν δε, δεν ειναι η συζυγος στο δημοσιο παιρνει ο συζυγος αδεια ανατροφης(κανει και δευτερη δουλεια μαυρη).Δεν ξερω μηπως περνει και ο πεμπτος ξαδελφος. Έτσι θα έπρεπε να ειναι, ναι. Οπως δηλαδη ισχυει νομοθετικά στον Καναδά, στη Γερμανία και στην Αυστραλία. Τρυφερό ποστ πάντως...γιορτη της μητέρας τη Κυριακή. Για την ιστορία στον ιΔ.τ. στην Ελλάδα η εργαζόμενη μαμά δικαιουται συνολικά 119 ημέρες για την εγκυμοσηνη και τη γέννα και μετά μπορει να έχει 2 ωρες μειωμένο ωράριο για 1 χρονο ή αλλιως να τη πάρει συσωρευτικη. Σε εμπορουυπάλληλους ισχύει και το 6μηνο από τον ΟΑΕΔ. 5
k_w_t Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Πηγες χαρτι μαζι με υπερηχο απο γυναικολογο οτι εισαι εγκυος? Εαν ναι τοτε πες στο γιατρο σου να σε βγαζει σε συνεχομενες αδειες επαπειλουμενης εγκυμοσυνης... Τοτε επειδη εισαι σε αναρρωτικη δεν ισχυει το 3μηνο... Το πας ετσι μεχρι να γεννησεις.. Μετα αδεια λοχειας και ανατροφης τεκνου συνολο 9 μηνες.. Οταν γυρισεις θα δουλευεις -2ωρες για 6 μηνες και δεν μπορει να σε απολυσει για 12. ΥΓ Γεννησε περσυ η γυναικα μου και τα ξερω καλα.... 1
DrLo Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, k_w_t είπε Πηγες χαρτι μαζι με υπερηχο απο γυναικολογο οτι εισαι εγκυος? Εαν ναι τοτε πες στο γιατρο σου να σε βγαζει σε συνεχομενες αδειες επαπειλουμενης εγκυμοσυνης... Ναι αυτό κάνε, παρανόμησε και πες του να γράψει ψέματα. Ελλάδα γαρ. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2018 από DrLo 5 1
phanispal Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Εγώ αναρωτιέμαι: Αν υποθέσουμε ότι έχουμε μια έγκυο/λεχώνα/μητέρα για την οποία συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν απόλυση (είναι όντως κακή στη δουλειά της, ή έκανε ένα μεγάλο λάθος, π.χ. λογιστικής φύσεως, ή οτιδήποτε άλλο), υποτίθεται ότι η εταιρεία δε μπορεί να την απολύσει; 2
pontez2 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δε χρειάζεται να δημιουργουμε ιστορίες που δεν ισχύουν. Ο νομος ειναι ξεκάθαρος. Η επιθεωρηση σου εδωσε ξεκάθαρη απάντηση, συνεχιζεις κανονικά στη δουλειά σου. Απόλυση εγκύου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ στην Ελληνικη νομοθεσια. 3 λεπτά πριν, phanispal είπε Αν υποθέσουμε ότι έχουμε μια έγκυο/λεχώνα/μητέρα για την οποία συντρέχουν λόγοι που δικαιολογούν απόλυση (είναι όντως κακή στη δουλειά της, ή έκανε ένα μεγάλο λάθος, π.χ. λογιστικής φύσεως, ή οτιδήποτε άλλο), υποτίθεται ότι η εταιρεία δε μπορεί να την απολύσει; Μπορει αν συντρέχει σοβαρός λογος, ο οποίος ομως μονο δικαστικά θα αποφασισθεί αν οντως ηταν σοβαρός. Μειωση αποδοσης της εγκυου, δεν αποτελει σοβαρο λογο απο τη νομοθεσία! 4
phanispal Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, pontez2 είπε Η επιθεωρηση σου εδωσε ξεκάθαρη απάντηση, συνεχιζεις κανονικά στη δουλειά σου. Γραφικές κουβέντες και προτροπές, έχουμε μπουχτίσει σε αυτό το forum από δαύτες. Έγραψε πιο πάνω η TS, σας πρόλαβε όλους και παρόλ' αυτά μερικοί στον κόσμο σας. Μπείτε λίγο στη θέση της αν μπορείτε και πείτε μου, πώς θα το καταφέρει αυτό σε ένα εχθρικό περιβάλλον, όπου οι περισσότερο θα την αντιμετωπίζουν ως φάντασμα, σαν απολυμένη, σα να μην είναι καν εκεί; Δε συζητάω για το κλίμα και αν μπορεί κάποιος να εργαστεί υπό τέτοιες συνθήκες, μιλάμε για πρακτικά ζητήματα του τύπου χτυπάει το τηλέφωνο και σου λένε μην το σηκώνεις, ή έχουν βάλει άλλη στο πόστο σου, ή τους ρωτάς τι να κάνεις σήμερα και σου λένε τίποτα, ή κάνουν ότι δεν υπάρχεις. 2
phanispal Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 On 5/9/2018 at 13:34, pontez2 said: Μπορει αν συντρέχει σοβαρός λογος, ο οποίος ομως μονο δικαστικά θα αποφασισθεί αν οντως ηταν σοβαρός. Μειωση αποδοσης της εγκυου, δεν αποτελει σοβαρο λογο απο τη νομοθεσία! Δεκτόν αν είναι όντως έτσι. Αν και πάλι αναρωτιέμαι ποιος κερδάει στο δικαστήριο.
pontez2 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Ειναι γραφικο λοιπον κατά την άποψη σου αυτο που της ειπε η επιθεωρηση εργασιας.
k_w_t Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 15 λεπτά πριν, DrLo είπε Ναι αυτό κάνε, παρανόμησε και πες του να γράψει ψέματα. Ελλάδα γαρ. Απο την στιγμη που την βαζει να σκιβει και να καθαριζει τουαλετες ειναι οντως επαπειλουμενη η εγκυμοσυνη... Δεν θα γραψει κατι ψεμματα.... 1
phanispal Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Η δουλειά της επιθεώρησης εργασίας είναι αυτή και καλά κάνει και απαντά έτσι. Εσένα κι εμένα η δουλειά μας είναι να αναπαράγουμε αυτά που λέει η επιθεώρηση εργασίας; Πώς ακριβώς βοηθά αυτό την TS και την κάθε TS; Σε ρώτησα πιο πάνω κάποια πράγματα σχετικά με τον πόλεμο που φοβάται ότι μπορεί να δεχτεί, και που σίγουρα κάποιοι το ζουν. Εσένα η απάντησή σου σε αυτά, είναι «πήγαινε κανονικά για δουλειά»; Πώς να πάει κανονικά για δουλειά αν την αντιμετωπίζουν ως απολυμένη; Να κάνει τι αν δεν την αφήνουν; Επεξ/σία 9 Μαΐου 2018 από phanispal
Προτεινόμενες αναρτήσεις