Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Αντίστοιχα άλλες χώρες έκαναν κάτι άλλο που είπε ένας άλλος φίλος κάπου πιο πάνω (συγγνώμη δεν συγκράτησα ποιος), σου λέει μένει μια γυναίκα έγκυος, υποχρεώνεται ο εργοδότης να την κρατήσει στην δουλειά μια 8ετία με όλα της τα έξοδα πληρωμένα από το κράτος (Γαλλία)...Στην 8ετία έμενε πάλι έγκυος στο 2ο, σε άλλη μια 8ετία το 3ο...Έτσι γέμισε η Γαλλία 3τεκνες οικογένειες, οι εργοδότες δεν είχαν πρόβλημα αλλά οι εργαζόμενες ήταν μια 20ετία μακρυά από κάθε εργασιακή εμπειρία και δύσκολα προσαρμόζονταν.

Η Γαλλια και καθε χωρα με αντιστοιχη κοινωνικη παροχη, γεμισε με μουσουλμανους που κανουν απο 15 παιδια ο καθε ενας και δεν δουλευουν ποτε.Ειναι παγια τακτικη αυτων, των Τουρκων αλλα και των Ελληνων να εκμεταλευονται αυτες τις παροχες Π,χ στην Γερμανια.

Και ξαναλεω οσοι ειναι ελευθεροι επαγγελματιες, ξερουν τι εστι βερυκοκο.Εισαι σαν σε πολεμο στα χαρακωματα και σε πυροβολουν απο παντου.Τεβε(με οπλοπολυβολο) εφορια(με αντιαρματικο) ενοικια-μισθοι, ικα.κ.α . Ε να εχεις των αλλον και να καθεται και να τον πληρωνεις.Γιατι στην ουσια αυτο γινεται, ασχετα ποιο ειναι ο λογος που καθεται.

Ο αλλος ειπε ποσες φορες θα μεινει εγκυος μια γυναικα.Εαν εχεις 3-4 γυναικες τι γινεται;Eαν μετα φευγει μια και ερχεται αλλη και μενει παλι εγκυος;Παντως στην μικρη επαρχιακη πολη που μενω, δυσκολη βρισκει δουλεια παντρεμενη χωρις παιδια, για αυτον το λογο.Σε καμια μεγαλη επιχειρηση π.χ σουπερ μαρκετ μπορει, αλλα σε ιδιωτικη μικρη επιχειρηση 2-3 ατομων ουτε με σφαιρες.Αν και σε πολλα super μεγαλων αλυσιδων βλεπω κοπελιτσες.Ισως και κατω απο 25.

Θα επρεπε ολη η κοινωνικη πολιτικη να παρεχεται απο το κρατος, για να ειναι ευχαριστημενοι ολοι.

• Like 4
  • Απαντ. 185
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η λυση ειναι μια : Δικαιωμα στην επιλογη ασφαλιστικου φορεα!!!

Εαν εδινα τα 520€ κρατησεις (δικα μου+ εργοδοτη) το μηνα σε μια ιδιωτικη πχ interamerikan για ασφαλεια ζωης και συνταξιοδοτικο τι παροχες θα ειχα?

Σκεφτητε λιγο συμβολαιο ασφαλειας με 7300€ το χρονο περιπου....

• Like 1
Δημοσ.

Προς ενημέρωση σε οποίον ενδιαφερθεί ισως κάποια στιγμη..Οπως είπα πήγα στη δουλεια κανονικά μου ειπαν πρεπει να αποχωρήσω και μου έχουν στείλει εξώδικο την απόλυση μου στο σπίτι...Καλεσα την αστυνομία κάνανε καταγραφή και πήγα παλι στην επιθεώρηση..Εχω ραντεβού σε ενα μήνα παλι εγώ επιθεωρητής και ιδιοκτητης...

Ολοι και όλα  ηταν υπέρ μου...

Αυτά..

Σας ευχαριστώ και παλι για την βοήθεια 

• Like 12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, dalibr είπε

Προς ενημέρωση σε οποίον ενδιαφερθεί ισως κάποια στιγμη..Οπως είπα πήγα στη δουλεια κανονικά μου ειπαν πρεπει να αποχωρήσω και μου έχουν στείλει εξώδικο την απόλυση μου στο σπίτι...Καλεσα την αστυνομία κάνανε καταγραφή και πήγα παλι στην επιθεώρηση..Εχω ραντεβού σε ενα μήνα παλι εγώ επιθεωρητής και ιδιοκτητης...

Ολοι και όλα  ηταν υπέρ μου...

Αυτά..

Σας ευχαριστώ και παλι για την βοήθεια 

Εκανες ακριβως οτι επρεπε....

Μην αγχώνεσαι για τιποτα...

Ολα ειναι υπερ σου... Πολυ σωστη η κινηση που καλεσες την αστυνομια για καταγραφη (καποιος στο ειχε πει ετσι ?_

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό με το δικαστικό επιμελητή και το εξώδικο είναι η απάντηση
στα χθεσινά ότι μπορεί να γίνει απόλυση ακόμα και αν αρνείτε να
υπογράψει ο εργαζόμενος...

Στα σημερινά όμως...
Φαντάζομαι ότι έγιναν συστάσεις από την επιθεώρηση στον εργοδότη.
Απέσυραν την απόλυση; Συνεχίζεις την εργασία σου;

Επεξ/σία από agrio.imeros
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, agrio.imeros είπε

Αυτό με το δικαστικό επιμελητή και το εξώδικο είναι η απάντηση
στα χθεσινά ότι μπορεί να γίνει απόλυση αν αρνείτε να υπογράψει
ο εργαζόμενος...

Πρεπει μαζι με την απολυση να κοινοποιήσει ο εργοδοτης και την εξοφληση του εργαζομενου ειτε μεσω τραπεζας ειτε με καταθεση στο παρακαταθηκων και δανειων.

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά απορώ με αυτά που διαβάζω. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, με σκίζουν ΕΦΚΑ , ΦΟΡΟΙ ΚΛΠ, αλλά οι μισοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ ειναι ΓΥΝΑΙΚΕΣ. Και ΠΡΕΠΕΙ να γεννήσουν για να ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ. Ο νόμος καλά κάνει λοιπόν και προστατεύει τις έγκυες. Και όταν ανοίγεις μαγαζί ξέρεις τις δυσκολίες. Και πιστέψτε με κανένας δεν μπήκε μέσα λόγω εγκυμοσύνης υπαλλήλου. 'Η πάει καλά το μαγαζί σου ή δεν πάει. Αλλά της κοντής ......... της φταίνε οι τρίχες. 

Σε κάποιες χώρες τις Ευρώπης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σε ρωτήσουν καν ηλικία στην πρόσληψη. Μου γύρισαν πίσω βιογραφικό γιατί είχα ημερομηνία γέννησης. 

Αυτά τα ελληνικά λαμογίστικα πρέπει να τιμωρούνται και πολύ αυστηρότερα. Απέλυσες έγκυο: αυτεπάγγελτη μύνηση από το ΙΚΑ.

Εγώ στη θέση σου κοπελιά θα έβρισκα και ένα καλό δικηγόρο και θα τους κυνηγούσα όσο δεν πάει. Τσαμπουκά αυτοί, χαρτί γιατρού εσύ. Τράβα και 2 "επαπειλούμενες άδειες" λόγω άγχους. Μήνυση στη μήνυση.  Και πες μας ποιος είναι αυτός ο εργοδότης να τον μαυρίσουμε όλοι.  Και αν συνεχίσει οργανώσου σε καμία ομάδα να μαζευτούν μπροστά από το μαγαζί με πανό και να κάνουν λίγο σαματά.

• Like 8
  • Thanks 2
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Η λυση ειναι μια : Δικαιωμα στην επιλογη ασφαλιστικου φορεα!!!

Εαν εδινα τα 520€ κρατησεις (δικα μου+ εργοδοτη) το μηνα σε μια ιδιωτικη πχ interamerikan για ασφαλεια ζωης και συνταξιοδοτικο τι παροχες θα ειχα?

Σκεφτητε λιγο συμβολαιο ασφαλειας με 7300€ το χρονο περιπου....

Και αμα χρεωκοπουσε μετα τι?

• Thanks 1
Δημοσ.

Δεν έχω παει ακόμα σπίτι δεν ξέρω τι λέει η απόλυση...

Στην επιθεώρηση μου ειπαν οτι τώρα θα καλέσουν τον ιδιοκτητη για να λογοδοτησει ή με προσλαμβάνει παλι ή πληρώνουν πρόστιμο

Οτι και να γράφει η απόλυση είναι άκυρη.

Δεν μου έχουν πληρώσει καμία αποζημίωση απολυσης..

Εκανα καταγγελία και οτι δεν έχω πληρωθεί τα βράδυνα μου και τις Κυριακές και τις υπερωριες μου απο την αρχη.

Οποτε σε ενα μηνα έχω το ραντεβού..Μου ειπαν μπορω να έχω δικηγόρο αλλά οτι δεν χρειάζομαι...Απλα να έχω γερο στομάχι γιατί μπορούν να ακουστούν πολλες βλακειες...Αλλά και αυτοι και ο συνήγορος του πολίτη είναι μαζί μου..

Οποτε περιμενω

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Πού είναι όλοι εκείνοι που φωνάζουν ότι δε γίνεται να απολυθεί μια έγκυος.

Εδω. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να απολυθει μια έγγυος και οντως δεν απολύθηκε!!! 

Μόλις τώρα, dalibr είπε

Οτι και να γράφει η απόλυση είναι άκυρη.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Πού είναι όλοι εκείνοι που φωνάζουν ότι δε γίνεται να απολυθεί μια έγκυος.

Μπορεί άνετα να τον κυνηγήσει δικαστικά. Γράφει όμως πως φοβάται πιθανά μπραβιλίκια.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ntinaras είπε

Και αμα χρεωκοπουσε μετα τι?

Δεν θα πας και στην NP για τετοια ασφαλεια..

Πας σε καποια η πολυεθνικη ή σε ομιλο τραπεζας ..

Δεν ασφαλιζεις παπακι..

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, k_w_t είπε

Δεν θα πας και στην NP για τετοια ασφαλεια..

Πας σε καποια η πολυεθνικη ή σε ομιλο τραπεζας ..

Δεν ασφαλιζεις παπακι..

ψαξε να δεις τι εγινε στις ΗΠΑ το 2008

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω μπορεί να απολυθεί μια έγκυος...Αλλά θα πληρώσει ο ιδιοκτητης πρόστιμο αν συνεχίζει να λέει οτι δεν θέλει να απασχοληθεί στην επιχείρηση του..

Εμενα αυτό όμως δεν με βοηθάει...Στο να μην δουλεύω να μην έχω ασφάλεια και να είμαι χωρίς κανέναν εισόδημα 

Επεξ/σία από dalibr
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...