Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Λοιπόν, το συγκεκριμένο πρόβλημα με απασχολει αρκετά τον τελευταίο καιρό και θα ήθελα να δω αν και άλλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Κάθε πρωί πηγαίνοντας στην δουλειά μπορεί να ξοδεύω τουλάχιστον 10 λεπτά είτε περιμένοντας κάποιο φορτηγό super market να παρκάρει είτε να κολλάω στην κίνηση λόγω του ότι ένα φορτηγό έχει κλείσει μια λωρίδα κυκλοφορίας για να ξεφορτώσει.

Πραγματικά απορώ, δεν απατείτε κάποια μορφή άδειας για τον χώρο φορτεκφόρτωσης αυτών των φορτηγών;  Δηλαδή είναι δυνατόν να κλείνουν τους δρόμους διπλοπαρκάρωντας για να κάνουν την δουλειά τους εις βάρος όλων των υπολοίπων;

• Like 1
  • Απαντ. 103
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κανονικά απαγορευεται να κλεινουν τον χωρο και ολα τα σουπερμαρκετ πρεπει να εχουν ειδικο χωρο παραλαβης. Στην πράξη 5/10 φορτηγα σταματανε για 1-2-3 λεπτα κ ξεφορτωνουν κ οι υπολοιποι αν δεν βρουν παρκινγ λογω περιοχης, κλεινουν παρακειμενα στενα. Ο νομος λεει οτι απαγορευεται. στην πραξη ομως δεν μπορεις να κανεις και πολλα περα από το (στην ακραια περιπτωση)  να κρατησεις πινακιδα κ να παρεις τηλεφωνο την εταιρεια που δουλευει ο οδηγος κ να κανεις παραπονα. που στην πραξη δεν εχει ουσια να το κανεις αυτο για πολλους λογους, εκτος και αν ειναι τερμα εριστικος κ αντιεπαγγελματιας ο οδηγος.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, d3monhunter είπε

Καλησπέρα,

Λοιπόν, το συγκεκριμένο πρόβλημα με απασχολει αρκετά τον τελευταίο καιρό και θα ήθελα να δω αν και άλλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Κάθε πρωί πηγαίνοντας στην δουλειά μπορεί να ξοδεύω τουλάχιστον 10 λεπτά είτε περιμένοντας κάποιο φορτηγό super market να παρκάρει είτε να κολλάω στην κίνηση λόγω του ότι ένα φορτηγό έχει κλείσει μια λωρίδα κυκλοφορίας για να ξεφορτώσει.

Πραγματικά απορώ, δεν απατείτε κάποια μορφή άδειας για τον χώρο φορτεκφόρτωσης αυτών των φορτηγών;  Δηλαδή είναι δυνατόν να κλείνουν τους δρόμους διπλοπαρκάρωντας για να κάνουν την δουλειά τους εις βάρος όλων των υπολοίπων;

Αν και στην προκειμένη φταίει ο μάγκας ο έξυπνος ο ελληναρας (και όχι μόνο)επιχειρηματίας

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, giannis2429 είπε

Αν και στην προκειμένη φταίει ο μάγκας ο έξυπνος ο ελληναρας (και όχι μόνο)επιχειρηματίας

Το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις, είμαι 100% σίγουρος (χωρίς να το έχω κάνει βέβαια) ότι όπου και αν απευθυνθείς θα σου πουν ''έλα μωρέ για 5-10 λεπτά είναι''. Στην διαδρομή μου συναντάω 3 σουπερ μάρκετ που ΚΑΙ στα τρία γίνεται το ίδιο πράγμα, κυκλοφοριακή συμφόρηση λόγω αυτού του πράγματος. Απλά αναρωτιέμαι αν όντως και άλλος κόσμος το αντιμετωπίζει αυτό ή απλά είμαι εγώ περιέργος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, d3monhunter είπε

για να κάνουν την δουλειά τους εις βάρος όλων των υπολοίπων

Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι ότι δουλεύουν και για σένα, είτε έμμεσα είτε άμεσα.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι ότι δουλεύουν και για σένα, είτε έμμεσα είτε άμεσα.

Δεν ισχύει αυτό 100%, για τον απλό λόγο ότι δεν ψωνίζω από τα συγκεκριμένα super market. Καταλαβαίνω βέβαια τι εννοείς απλά δεν είναι και κάποιο δημόσιο έργο πχ ή κάτι με δημόσιο χαρακτήρα να πω ότι επωφελούμε άμεσα. Είναι κάτι παρόμοιο με τους ταξιτζήδες (μην πιάσουμε αυτό το θέμα, ενδεικτικά το λέω) όπου για να κάνουν την δουλεία τους μπαμ στην μέση του δρόμου σταματάνε, αλλά και εσύ κερδίζεις από αυτούς έμμεσα είτε άμεσα.

Εσύ δηλαδή το αποδέχεσαι; Δεν σε ενοχλεί;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμένα μπορεί να μ' ενοχλείς κι εσύ (που λέει ο λόγος) που παίρνεις το αυτοκίνητό σου για το παραμικρό, που έχουμε καταντήσει μια τετραμελής οικογένεια να έχει 2-5 αυτοκίνητα, που έξω επικρατεί ένα χάος.

Άμα πιάσουμε τι ενοχλεί τον καθένα και τι όχι, άστα να πάνε.

Απλά εσύ πατάς στο ότι σε κάποιες περιπτώσεις απαγορεύεται, και είπες να βγάλεις τα εσώψυχά σου εδώ. Το πώς σκέφτεσαι να γίνεται η τροφοδοσία τέτοιων αλυσίδων ώστε να μην ενοχλείσαι εσύ (ξανά που λέει ο λόγος), δεν μας το λες.

Να περνάνε αεροπλάνα από πάνω και να ρίχνουν τα κιβώτια και τις παλέτες με αλεξίπτωτα στια ταράτσες;

Να γίνονται μέσα στη μαύρη νύχτα οι τροφοδοσίες που πέφτει η κίνηση; Και οι οδηγοί να δουλεύουν νύχτα αντί για μέρα;

42 λεπτά πριν, kallair είπε

Ο νομος λεει οτι απαγορευεται

Πού ακριβώς το λέει ότι απαγορεύεται η στάση για τροφοδοσία;

Γιατί εγώ σε πολλούς δρόμους έχω δει πινακίδες που να λένε ότι απαγορεύεται η στάση/στάθμευση, εκτός από οχήματα τροφοδοσίας, ενδεχομένως και σε συγκεκριμένες ώρες.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εμένα μπορεί να μ' ενοχλείς κι εσύ (που λέει ο λόγος) που παίρνεις το αυτοκίνητό σου για το παραμικρό, που έχουμε καταντήσει μια τετραμελής οικογένεια να έχει 2-5 αυτοκίνητα, που έξω επικρατεί ένα χάος.

Άμα πιάσουμε τι ενοχλεί τον καθένα και τι όχι, άστα να πάνε.

Απλά εσύ πατάς στο ότι σε κάποιες περιπτώσεις απαγορεύεται, και είπες να βγάλεις τα εσώψυχά σου εδώ. Το πώς σκέφτεσαι να γίνεται η τροφοδοσία τέτοιων αλυσίδων ώστε να μην ενοχλείσαι εσύ (ξανά που λέει ο λόγος), δεν μας το λες.

Να περνάνε αεροπλάνα από πάνω και να ρίχνουν τα κιβώτια και τις παλέτες με αλεξίπτωτα στια ταράτσες;

Να γίνονται μέσα στη μαύρη νύχτα οι τροφοδοσίες που πέφτει η κίνηση; Και οι οδηγοί να δουλεύουν νύχτα αντί για μέρα;

Μην το πάμε σε προσωπικό επίπεδο, ούτε ειρωνίες κλπ δεν υπάρχει λόγος. Αν θεωρείς ότι είναι φυσιολογικό οκ, πάμε παρακάτω.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, phanispal είπε

Πού ακριβώς το λέει ότι απαγορεύεται η στάση για τροφοδοσία;

Γιατί εγώ σε πολλούς δρόμους έχω δει πινακίδες που να λένε ότι απαγορεύεται η στάση/στάθμευση, εκτός από οχήματα τροφοδοσίας, ενδεχομένως και σε συγκεκριμένες ώρες.

αλλο σταση, αλλο διπλοπαρκαρισμα κ κλεισιμο δρομου. μην τα μπερδευεις. ξαναδιαβασε τι εγραψα πιο πανω.

Ο νομος λεει οτι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να κλεισεις δρομο εστω κ για 1 λεπτο, χωρις να εχεις παρει ειδική αδεια απο την τροχαια. αλλο πραγμα το τι γινεται στην πραξη ομως.

Στο λεω εκ πειρας αυτό γιατι διπλα μου εχω σουπερ μαρκετ μεσοτοιχεια. όταν εκαναν μεγαλη ανακαινιση και ειχε χρειαστει να κλεισουν για λιγο τον δρομο, ειχαν παρει ειδικη αδεια τα συνεργεια που το εκαναν.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, d3monhunter είπε

Δεν ισχύει αυτό 100%, για τον απλό λόγο ότι δεν ψωνίζω από τα συγκεκριμένα super market. Καταλαβαίνω βέβαια τι εννοείς απλά δεν είναι και κάποιο δημόσιο έργο πχ ή κάτι με δημόσιο χαρακτήρα να πω ότι επωφελούμε άμεσα. Είναι κάτι παρόμοιο με τους ταξιτζήδες (μην πιάσουμε αυτό το θέμα, ενδεικτικά το λέω) όπου για να κάνουν την δουλεία τους μπαμ στην μέση του δρόμου σταματάνε, αλλά και εσύ κερδίζεις από αυτούς έμμεσα είτε άμεσα.

Εσύ δηλαδή το αποδέχεσαι; Δεν σε ενοχλεί;

Δεν ψωνιζεις απο αυτα τα σουπερμαρκετ, αλλα απο άλλα!!!! τα οποια ενοχλουν αλλους οδηγους, οποτε ποια η διαφορα?

Καλως η κακως ολες οι πολεις εχουν κατασκευαστει χωρις προβλεψη  για θεσεις φορτοεκφορτωσης οποτε το θεμα ειναι γενικο  και οχι μονο με τα σουπερμαρκετ αλλα και ολα τα καταστηματα λιανικης. Γιατι για ολα αυτα τα καστηματα,  σουπερμαρκετ, περιπτερα, ρουχα, υποδηματα, αρτοποιεια, γαλαταδικα,  κτλπ για να τροφοδοτηθουν θα πρεπει να κλεισουν για λιγο το δρομο . Απο την μία θελουμε ολα αυτα τα καταστηματα  διπλα μας για να μην τρεχουμε μακρια με το αυτοκινητο και χασουμε τη θεση παρκινγ μας, αλλα  απο την αλλη αλλη δεν θελουμε οχληση.... δυστυχως δεν . Η μονη λυση ειναι η μετακομιση σε κανενα χωριο...να ελευθερωθει ετσι και καμμια θεση παρκινγκ, γιατι δεν φτανουν για ολους.

Θελουμε διπλα μας το περιπτερο να παρουμε τσιγαρα, το τυροπιταδικο στο δρομο μας για να παρουμε τον καφε και την τυπροπιτα μας, τον φουρνο διπλα για το ψωμι, το γαλαταδικο διπλα μας για το γαλα των παιδιων...εεε πως θα τροφοδοτηθουν αυτα....να κανουν τροφοδοσια τα μεσανυχτα...μετα θα εβγαινες και θα ελεγες οτι δεν σε αφηνουν να κοιμηθεις.

Εσεις που ενοχλειστε εχετε σκεφτει ποτε αν ενοχλειτε του αλλους οταν διπλοπαρκαρεις για να παρεις απο το περιπτερο τα τσιγαρα, απο τα καφέ στον δρομο το πρωινο σου καφεδακι κτλπ κλτπ.  δεν εχεις ενοχλησει ποτε???? Επισης η η επιχειρηση στην οποια δουλευεται και βγαζετε χρηματα για να ζησετε εχετε σκεφτει την οχληση που μπορει να προκαλει στους γυρω αλλα και την μολυνση και τον υποβιβαστο της ποιοτητας ζωης των γυρω.

Οποτε οπως μας ανεχονται οι γυρω μας θα πρεπει να μαθουμε να ανεχομαστε και εμεις τους γυρω μας. Αλλιως η λυση ειναι να παρουμε τα βουνα και να μενουμε σε κανενα κορφοβουνι που δεν θα μας ενοχλει τιποτα...αλλα και παλι κατι θα βρουμε...ε, να δεν εχω διπλα σουπερμαρκετ να παρω τροφιμα...για τα τσιγαρα θελω 20χλμ για να κατατεβω στο πολιτισμο να βρω περιπτερο...ωχ μου τελιωσε και το γαλα για τα παιδια...αντε που να τρεχω παλι πουμολις γυρισα απο την κολοπετινιστα ποιος ξανατρεχει παλι!!!!

• Like 4
  • Confused 1
Δημοσ.

Καπου ειχα ακουσει οτι κανονικα θα επρεπε ο ανεφοδιασμος των SM και γενικα των καταστηματων να γινεται τη νυχτα .

Δημοσ.

Θεωρώ ότι είναι απαραίτητο κακό.

Και στη δική μου καθημερινή διαδρομή υπάρχουν δύο σούπερ μάρκετ που κάνουν εφοδιασμό κάθε πρωί την ώρα που περνάω.Στο ένα τα φορτηγά κυριολεκτικά παρκάρουν στο οδόστρωμα γιατί δεν έχει πάρκινγκ στην είσοδο στο άλλο έχει για ένα πάρκινγκ τα άλλα μισά στο πεζοδρόμιο μισά στο δρόμο.

Το ξέρω και πάντα ξεκινάω τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα μου έχει γίνει συνήθεια.Ειλικρινά δεν αγανακτώ πολλές δε φορές τους λυπάμαι που βλέπω να παρκάρουν 50-100 μέτρα μακριά γιατί δεν μπορούν αλλού και κουβαλάνε κιβώτια στο ώμο.Μεροκάματο του τρόμου.Οπότε ας είμαστε λίγο συγκαταβατικοί και ας ξεκινάμε 3-4-5 λεπτά νωρίτερα όταν αντιμετωπίζουμε τέτοιο πρόβλημα.Εξάλλου η στάση τους είναι μετρημένη σε λεπτά γιατί σίγουρα στο πρόγραμμα έχουν πολλές στάσεις και τρέχουν να προλάβουν.

• Like 5
  • Moderators
Δημοσ.

Γενικά απαγορεύεται κατά τις ώρες αιχμής, διάφοροι δήμοι/νόμοι θέτουν δικά τους ωράρια ώστε να ταιριάζει στην τοπική κίνηση. Γενικά σχεδόν όλοι απαγορεύουν μεταξύ 7.30-10.30 το πρωί και άλλοι ορίζουν ότι θα γίνεται πχ από 20.30 - 8.30. 

Σούπερ μάρκετ που δεν έχουν χώρο στάθμευσης και πρεπει αναγκαστικά να σταματάει πανω στο δρόμο πρέπει να έχουν άδεια από όσο ξέρω (πχ διάβαζα ότι στη Θεσσαλονίκη λένε επιτρέπετε αυτές τις ώρες και να σταματαει δίπλα στο πεζόδρομιο). 

• Like 3
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, redykt είπε

Καπου ειχα ακουσει οτι κανονικα θα επρεπε ο ανεφοδιασμος των SM και γενικα των καταστηματων να γινεται τη νυχτα .

Στη γειτονιά μου σε δρόμο με καταστήματα έχει σχετική ταμπέλα που επιτρέπει τη στάση-στάθμευση μόνο για ανεφοδιασμό  05.00-07.00, 15.00-17.00 και 22.00-00.00

• Like 1
Δημοσ.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια αφού πλέον έχει παγιωθεί το σενάριο του "φορτηγό=μόνο ο οδηγός".

Παλιότερα υπήρχε συνοδηγός, σε αρκετά τουλάχιστον, που σημαίνει ότι εκείνος έκανε το ξεφόρτωμα κι έτρεχε μέσα για τη χαρτούρα. Έτσι, αν "χόντραινε" λίγο η φάση με την κίνηση μπορούσε ο οδηγός να κάνει μια γύρα το τετράγωνο.

Τώρα, πέρα από το γεγονός ότι δεν παίζουν φράγκα για έξτρα "βόλτες" (καύσιμα), ο οδηγός είναι και εκφορτωτής αλλά και, σε αρκετές περιπτώσεις, πωλητής (aka παραγγελιολήπτης). Με τις όποιες συνέπειες.

• Like 7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...