AristidisZ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, pontez2 είπε Σε τέτοια περίπτωση ενημερωνεις τον προμηθευτή οτι δεν υπάρχει θέση για παρκάρισμα, ωστε να φροντισει να έχει όσα άτομα χρειάζεται μαζι του, για να κατεβάσουν το συντομότερο τα πράγματα που θα έχεις και το φορτηγο να μετακινηθει για να μη κοψει τη κινηση. Τουλάχιστον εγω αυτο θα έκανα. Δεν διαφωνώ, απλά θέλω να καταλήξω στο ότι κάποιες στιγμές δυστυχώς και οι άνθρωποι που κάνουν μεταφορές, απλά δεν έχουν διαφορετική επιλογή από το να κλείσουν έναν δρόμο 2
vali Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Chape είπε Δεν περιμένω να καταλάβεις γιατί και εγώ δεν καταλάβαινα πριν τύχει να δουλέψω και να το δω με τα μάτια μου. Το ξαναλέω ναι είναι ενοχλητικό ναι είναι παράνομο. Αλλά μέσα στην πόλη δεν γίνεται αλλιώς. Μία λύση θα ήταν να μεταφερθούν όλα τα μαγαζιά κάπου ποιο έξω από το κέντρο της εκάστοτε πόλης σε χώρους με καλύτερες υποδομές (μεγάλο κόστος και μεγάλη ταλαιπωρία για ανθρώπους που δεν οδηγούν) Δεύτερη λύση είναι να ξεκινούν νωρίτερα οι παραλαβές από τα σούπερ μάρκετ με έξτρα νυχτερινή βαρδια (έξτρα κόστος) Τρίτη λύση εγώ δεν βλέπω. Η τρίτη λύση είναι να μην αγοράζετε τίποτα από αυτά τα μαγαζιά ώστε να μην χρειάζεται η καθημερινή τροφοδοσία τους από τα φορτηγά. Από τη στιγμή που όλα αυτά τα καταστήματα μας είναι απαραίτητα και τα θέλουμε και δίπλα μας, θα υποστούμε και την όχληση 4
phanispal Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Σε τέτοια περίπτωση ενημερωνεις τον προμηθευτή οτι δεν υπάρχει θέση για παρκάρισμα, ωστε να φροντισει να έχει όσα άτομα χρειάζεται μαζι του, για να κατεβάσουν το συντομότερο τα πράγματα που θα έχεις και το φορτηγο να μετακινηθει για να μη κοψει τη κινηση. Τουλάχιστον εγω αυτο θα έκανα. Όοοοχι, δεν κατάλαβες καλά. Βρες άλλο τρόπο. Τι συντομότερο δυνατό και μαλακίες; Όταν λέτε ότι απαγορεύεται, απαγορεύεται είτε για ένα δευτερόλεπτο, είτε για μία ώρα. Ή είσαι παράνομος ή δεν είσαι. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. 1
dfokas21 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Κανονικά έπρεπε οι νόμοι του κράτους να βγαίνουν λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους: Πχ απαγορεύεται το παρκάρισμα για εκφόρτωση εκτός αν είσαι ο μπάρμπα Μήτσος με το ψιλικατζιδικο στην Κύπρου 77. Επειδή εκεί δεν έχει χώρο μπορείς να κλεισεις το τετραγωνο για 3 ώρες.Αν είσαι η κυρά Δέσποινα του μίνι μάρκετ στην Δροσοπούλου 165 τότε επιτρέπεται μόνο 9-10 μμ....κοκ Επεξ/σία 4 Ιουλίου 2018 από dfokas21 1
Chape Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2018 5 ώρες πριν, vali είπε Η τρίτη λύση είναι να μην αγοράζετε τίποτα από αυτά τα μαγαζιά ώστε να μην χρειάζεται η καθημερινή τροφοδοσία τους από τα φορτηγά. Από τη στιγμή που όλα αυτά τα καταστήματα μας είναι απαραίτητα και τα θέλουμε και δίπλα μας, θα υποστούμε και την όχληση Φίλε μην το λες σε εμένα αυτό. Εγώ το καταλαβαίνω και έχω συμβιβαστει. Και μάλιστα ως κάτοικος εξωτερικού τα τελευταία χρόνια μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτό δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα. 1
d3monhunter Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Στις 2/7/2018 στις 6:44 ΜΜ, phanispal είπε Θα ήθελα κάποιος να μου πει έναν τρόπο να ξεφορτωθούν και να παραδοθούν παλέτες με πλακάκια, κόλλες, πορσελάνες σε τέτοια περίπτωση. Νύχτα; Άντε πες δουλεύει ο οδηγός νύχτα. Την παραλαβή ποιος θα την κάνει; Τα πλακάκια ποιος θα τα κουβαλήσει να τα βάλει μέσα στο μαγαζί στις 04:00 το πρωί; Το έχω ξαναπεί: Ειδικά σε αυτό το forum, στα λόγια είναι όλοι γαμάτοι. Όλοι έχουν τη λύση στο στόμα. Ποια λύση δηλαδή; Οι περισσότεροι απλά παραθέτουν νόμους και σου λένε «κοίτα εδώ τι λέει». Στην πράξη είναι που κάνουν όλοι τουμπέκα. Λοιπόν. Αφήστε τις εξυπνάδες όλοι οι δήθεν υπέρμαχοι του ΚΟΚ και πάρτε χαμπάρι σε ποια πόλη και σε ποια χώρα ζείτε, και αν αυτά που σκαρφίζεστε είναι εφικτά και ρεαλιστικά. Εκτός του ότι επιμένεις ότι αυτό που λες είναι σωστό είσαι και εριστικός, δικαίωμα σου βέβαια. Σε αυτά που λες παραπάνω, γιατί ρε μάγκα το πρόβλημα του άλλου να το κάνω δικό μου δηλαδή; Ποιος θα κάνει την παραλαβή, αν θα δουλέψει νύχτα ή οτιδήποτε άλλο; Για πες μου σε παρακαλώ. Το ότι ζω στην πόλη είναι δικαιολογία να επικρατεί ζούγκλα έτσι; και να παρκάρει ο άλλος όπου γουστάρει και να κλείνει τον δρόμο. Λοιπόν επειδή το έχω ζήσει, σου εύχομαι από την καρδιά μου να μην σου τύχει να μεταφέρεις εκτάκτως κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο στο νοσοκομείο και να έχεις κολλήσει στην κίνηση γιατί έχει κλείσει το ρεύμα επειδή ξεφορτώνει παλέτες το φορτηγό. Το πάω αλλού βέβαια αλλά και αυτό είναι μια σκληρή πραγματικότητα δυστυχώς. Φιλικά. Έχει πάρει φωτιά το θέμα και χαίρομαι γιατί νόμιζα ότι εγώ είμαι περίεργος. 2
pontez2 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 18 ώρες πριν, phanispal είπε Όοοοχι, δεν κατάλαβες καλά. Βρες άλλο τρόπο. Τι συντομότερο δυνατό και μαλακίες; Όταν λέτε ότι απαγορεύεται, απαγορεύεται είτε για ένα δευτερόλεπτο, είτε για μία ώρα. Ή είσαι παράνομος ή δεν είσαι. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Η δικη μου ευθύνη τελειώνει εκει που τον προειδοποιώ οτι δεν μπορω να του βρω πάρκινκ. Αν αυτος επιμένει οτι μπορει να έρθει, ειναι καθαρά δικό του θέμα. Για τις μετακομίσεις παίρνεις άδεια από τον Δήμο και επιτρέπεται να κλεισεις τον δρομο συγκεκριμένη ωρα που θα σου ορίσει. Οπως έγραψα παραπάνω το έχω κάνει. 4 λεπτά πριν, d3monhunter είπε Το ότι ζω στην πόλη είναι δικαιολογία να επικρατεί ζούγκλα έτσι; και να παρκάρει ο άλλος όπου γουστάρει και να κλείνει τον δρόμο Η λογικη ειναι πως επειδη δεν υπάρχει η υποδομή (η οποία ειναι καθαρά ευθύνη του επιχειρηματία και όχι του κράτους) μπορει ο καθένας να κάνει οτι θέλει διοτι "δε γινεται αλλιως". Βέβαια δε μας λέει πως θα του φανει αν εγω έρθω και παρκάρω στο γκαραζ του διότι "δε μπορω να βρω αλλου πάρκινκ" ή αν αράξει το φορτηγο τροφοδοσίας έξω από το σπιτι του και αυτος καίγεται να πάει κάπου επειγον. Εκει θα έχει κλάμα, βρισιδια και το κακό κράτος κτλ κτλ. 1
phanispal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δεν, δεν. Ξεκίνησα να γράφω αλλά τα έσβησα όλα. Εκπέμπουμε σε διαφορετικά μήκη κύματος. Συνεχίστε να περιμένετε να εφαρμοστούν νόμοι όταν εκ των πραγμάτων δε γίνεται. Γιατί το άνοιξε το μαγαζί λέει ο άλλος, δεν το ήξερε ότι δεν έχει θέση απ' έξω; Ε το άνοιξε τώρα, τι θες να κάνουμε, να γυρίσουμε το χρόνο πίσω;
d3monhunter Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, phanispal είπε Δεν, δεν. Ξεκίνησα να γράφω αλλά τα έσβησα όλα. Εκπέμπουμε σε διαφορετικά μήκη κύματος. Συνεχίστε να περιμένετε να εφαρμοστούν νόμοι όταν εκ των πραγμάτων δε γίνεται. Γιατί το άνοιξε το μαγαζί λέει ο άλλος, δεν το ήξερε ότι δεν έχει θέση απ' έξω; Ε το άνοιξε τώρα, τι θες να κάνουμε, να γυρίσουμε το χρόνο πίσω; Το να έχουμε διαφορετική άποψη είναι λογικό και αποδεκτό. Δεν μου απαντάς όμως.
phanispal Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, d3monhunter είπε γιατί ρε μάγκα το πρόβλημα του άλλου να το κάνω δικό μου δηλαδή; Ποιος θα κάνει την παραλαβή, αν θα δουλέψει νύχτα ή οτιδήποτε άλλο; Για πες μου σε παρακαλώ. Είχα πει πιο πάνω: Αναφορά σε κείμενο Ρωτάει κανείς πώς βγαίνει το νυχτοκάματο; Ρωτάει κανείς αν πληρώνονται τα βραδινά όπως πρέπει; Ρωτάει κανείς τι άλλο συνεπάγεται η νυχτερινή τροφοδοσία; Όχι. Γιατί δεν είναι δική τους δουλειά, γιατί έχουν τα δικά τους προβλήματα, γιατί χέστηκαν. Ε, ακριβώς αυτό λένε όλοι. Όλοι κοιτάνε πώς θα γίνει η δική τους δουλειά, πώς θα παραδώσω το φορτίο μου, πώς θα παραλάβω το φορτίο μου, πώς θα πάω στη δουλειά, πώς θα πάω τα παιδιά μου στο σχολείο, πώς θα πάω για μπάνιο, πώς θα πάω για ψώνια. Σου πετάνε κι ένα «κοίτα εδώ τι λέει ο νόμος, απαγορεύεται», και σου λένε έτσι πρέπει να γίνεται. Το ότι υπάρχει λόγος που δεν εφαρμόζονται οι σχετικοί νόμοι δεν τους κόβει. Αλλά τα 'χουμε ξαναπεί. Εκτυπώνουμε τους νόμους και περιμένουμε να εφαρμοστούν. Έρχεσαι στα λεγόμενά μου λοιπόν, και λες γιατί το πρόβλημα του άλλου να το κάνεις δικό σου. Ο άλλος που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του γιατί να τον απασχολήσει το δικό σου πρόβλημα; Επειδή το λέει ο νόμος; Έχεις αναρωτηθεί για ποιο λόγο υπάρχει ανεκτικότητα απ' τις αρχές; Νομίζεις είναι επειδή προτιμούν να καταναλώνουν καφέ και ντόνατς οι τροχαίοι; Τα μαγαζιά καλώς ή κακώς έχουν ανοίξει σε δρόμους που δεν υπάρχουν τέτοιες «πολυτέλειες» όπως χώρος στάθμευσης για το καθένα, τι να κάνουμε τώρα; Έχει γίνει, τέλος, πάπαλα, finito. Από εδώ και πέρα τι θες να γίνει; Ακόμα και νέες επιχειρήσεις πάνε και στεγάζονται σε χώρους που λειτουργούσαν επιχειρήσεις πριν βάλουν λουκέτο. Θα τους πεις εσύ να πάνε να βρουν αλλού χώρο που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις; Δε μας λες ποιος θα δουλέψει νυχτερινή βάρδια να κάνει παραλαβές. Δε μας λες αν τις παίρνει οικονομικά τις επιχειρήσεις να προσλάβουν άτομα. Δε σ' ενδιαφέρει άλλωστε όπως είπες. Να κόψουν το λαιμό τους να βγάλουν άκρη ένα πράγμα. Λοιπόν, δεν είναι έτσι. Μακάρι να ήταν τόσο απλά, αλλά δεν είναι. Όταν το εμπεδώσετε, θα ηρεμήσετε κι εσείς. 2 ώρες πριν, pontez2 είπε Η λογικη ειναι πως επειδη δεν υπάρχει η υποδομή (η οποία ειναι καθαρά ευθύνη του επιχειρηματία και όχι του κράτους) μπορει ο καθένας να κάνει οτι θέλει διοτι "δε γινεται αλλιως". Αυτό που αδυνατείς να κατανοήσεις, είναι ότι δεν κάνει ο καθένας αυτό που θέλει/γουστάρει/καπνίσει. Κάνει αυτό που αναγκάζεται από άλλες παραμέτρους. Δεν έχουν βίτσιο οι περισσότεροι οδηγοί να κλείνουν στενά, να κόβουν την κυκλοφορία, να ακούνε φωνές και να κινδυνεύουν οι ίδιοι να τους μαζέψει κανά διερχόμενο όχημα. Όσο γράφετε λες και δεν καταλαβαίνετε ότι δεν είναι οι οδηγοί το πρόβλημα, νομίζω ότι απευθύνομαι σε ντουβάρια. Εντοπίστε την πηγή του προβλήματος, όχι το αποτέλεσμα. Αν και αφού την εντοπίσετε, ελάτε να το ξανασυζητήσουμε.
Ntinaras Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Αν ανοιξω κλαμπ κατω απο το σπιτι σου θα σε πειραζει η φασαρια, η μονο η δικη σου δουλεια πρεπει να εχει ανοχη στην παρανομια?
1988panos2171 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Συνήθως τα SM είτε έχουν χώρους στάθμευσης μπροστά στην είσοδό τους με τροποποίηση του πεζοδρομίου είναι έχουν πινακίδες που ορίζουν απαγόρευση παρκαρίσματος κάποιες ώρες ώστε να βάλουν τα φορτηγά τους. Αυτό συνήθως γίνεται από μεγάλες αλυσίδες γιατί εκτός των άλλων θέλει άδειες κάποιων χιλιάδων €€€. Τα πιο μικρά μαγαζιά δεν έχουν οπότε τα φορτηγά αναγκαστικά διπλοπαρκάρουν. Βέβαια στις περισσότερες περιπτώσεις στα σημεία που υπάρχουν όντως αυτοί οι χώροι ή πινακίδες βλέπεις κλασσικά παρκαρισμένα ΙΧ που επίσης εμποδίζουν τις εκφορτώσεις οπότε διπλοπαρκάρουν, αλλά τους ΙΧιδες γενικά πάντα τους ενοχλούν τα φορτηγά... Και επειδή συνήθως δεν έχουμε βγει από τη σπηλιά μας νομιζουμε μόνο ότι ο ''Ελληνάρας'' διπλοπαρκάρει φορτηγό. Κι όμως το ίδιο σκηνικό έχω δει και στο Βερολίνο.
pontez2 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, phanispal είπε Αυτό που αδυνατείς να κατανοήσεις, είναι ότι δεν κάνει ο καθένας αυτό που θέλει/γουστάρει/καπνίσει. Κάνει αυτό που αναγκάζεται από άλλες παραμέτρους Οποτε αν αναγκαστει κάποιος να κατουρησει έξω απ τη πόρτα σου, ας το κάνει. Τι κριμα...δεν ειχε δημοσια τουαλέτα εκει κοντά. Το κακό κράτος φταίει που τον εξακάγκασε να το κάνει. Πρωτου χαρακτηρίσεις τους άλλους ως "ντουβάρια", διάβασε αρχικά τι γράφεις, αναρωτησου αν ολα αυτά ειναι νομιμα, βάλε τον εαυτο σου στη θέση του οδηγου που ξαφνικά θα σταματησει ένα φορτηγο μπροστά του για να κάνει τροφοδοσία και θα πρέπει να περιμένει μισή ωρα και μετά έλα να το συζητήσουμε ξανά. 1
Ntinaras Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2018 6 ώρες πριν, 1988panos2171 είπε Συνήθως τα SM είτε έχουν χώρους στάθμευσης μπροστά στην είσοδό τους με τροποποίηση του πεζοδρομίου είναι έχουν πινακίδες που ορίζουν απαγόρευση παρκαρίσματος κάποιες ώρες ώστε να βάλουν τα φορτηγά τους. Αυτό συνήθως γίνεται από μεγάλες αλυσίδες γιατί εκτός των άλλων θέλει άδειες κάποιων χιλιάδων €€€. Τα πιο μικρά μαγαζιά δεν έχουν οπότε τα φορτηγά αναγκαστικά διπλοπαρκάρουν. Βέβαια στις περισσότερες περιπτώσεις στα σημεία που υπάρχουν όντως αυτοί οι χώροι ή πινακίδες βλέπεις κλασσικά παρκαρισμένα ΙΧ που επίσης εμποδίζουν τις εκφορτώσεις οπότε διπλοπαρκάρουν, αλλά τους ΙΧιδες γενικά πάντα τους ενοχλούν τα φορτηγά... Και επειδή συνήθως δεν έχουμε βγει από τη σπηλιά μας νομιζουμε μόνο ότι ο ''Ελληνάρας'' διπλοπαρκάρει φορτηγό. Κι όμως το ίδιο σκηνικό έχω δει και στο Βερολίνο. Στο βερολινο ομως , ειναι μονο το φορτηγο διπλοπαρκαρισμενο. Αλλο να καθυστερησεις 1 λεπτο την ημερα απο ενα φορτηγο, αλλο να καθυστερησεις 30 φορες απο ενα λεπτο για 30 φορτηγα
guy_threepwood Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2018 11 hours ago, phanispal said: Είχα πει πιο πάνω: Έρχεσαι στα λεγόμενά μου λοιπόν, και λες γιατί το πρόβλημα του άλλου να το κάνεις δικό σου. Ο άλλος που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του γιατί να τον απασχολήσει το δικό σου πρόβλημα; Επειδή το λέει ο νόμος; Έχεις αναρωτηθεί για ποιο λόγο υπάρχει ανεκτικότητα απ' τις αρχές; Νομίζεις είναι επειδή προτιμούν να καταναλώνουν καφέ και ντόνατς οι τροχαίοι; Τα μαγαζιά καλώς ή κακώς έχουν ανοίξει σε δρόμους που δεν υπάρχουν τέτοιες «πολυτέλειες» όπως χώρος στάθμευσης για το καθένα, τι να κάνουμε τώρα; Έχει γίνει, τέλος, πάπαλα, finito. Από εδώ και πέρα τι θες να γίνει; Ακόμα και νέες επιχειρήσεις πάνε και στεγάζονται σε χώρους που λειτουργούσαν επιχειρήσεις πριν βάλουν λουκέτο. Θα τους πεις εσύ να πάνε να βρουν αλλού χώρο που να πληροί όλες τις προϋποθέσεις; Δε μας λες ποιος θα δουλέψει νυχτερινή βάρδια να κάνει παραλαβές. Δε μας λες αν τις παίρνει οικονομικά τις επιχειρήσεις να προσλάβουν άτομα. Δε σ' ενδιαφέρει άλλωστε όπως είπες. Να κόψουν το λαιμό τους να βγάλουν άκρη ένα πράγμα. Λοιπόν, δεν είναι έτσι. Μακάρι να ήταν τόσο απλά, αλλά δεν είναι. Όταν το εμπεδώσετε, θα ηρεμήσετε κι εσείς. Αυτό που αδυνατείς να κατανοήσεις, είναι ότι δεν κάνει ο καθένας αυτό που θέλει/γουστάρει/καπνίσει. Κάνει αυτό που αναγκάζεται από άλλες παραμέτρους. Δεν έχουν βίτσιο οι περισσότεροι οδηγοί να κλείνουν στενά, να κόβουν την κυκλοφορία, να ακούνε φωνές και να κινδυνεύουν οι ίδιοι να τους μαζέψει κανά διερχόμενο όχημα. Όσο γράφετε λες και δεν καταλαβαίνετε ότι δεν είναι οι οδηγοί το πρόβλημα, νομίζω ότι απευθύνομαι σε ντουβάρια. Εντοπίστε την πηγή του προβλήματος, όχι το αποτέλεσμα. Αν και αφού την εντοπίσετε, ελάτε να το ξανασυζητήσουμε. Μην πέσεις από τα σύννεφα. Κάποιες πόλεις (για την ακρίβεια όλες οι πόλεις του κόσμου) έχουν μαγαζιά με πλακάκια, σούπερ μάρκετ, κτλ στο κέντρο της πόλης. Φλασακι, διπλή γραμμή και μισό λεπτακι φίλε, στον 3ο κόσμο, μόνο η Ελλάδα έχει σε τέτοια έκταση. Μάλλον οι μαγαζατορες, οι οδηγοί και οι τριγύρω είναι πολύτιμη ντουβάρια για να δουν ότι υπάρχει και άλλος τρόπος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα