Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω βαρεθεί να αγοράζω φρέσκα φασολάκια κ όταν τα τρώω να ανακλύπτω αυτές τις ίνες στην ένωση κατα μήκος που έχουν! Δεν έχει να κάνει με το είδος, κ τα μπαρμπούνια και τα τσαουλιά μπορεί να έχουν το ίδιο θέμα! Επίσης και όταν καθαρίζονται δεν βγαίνουν οι ίνες αυτές. Μου έχουν τρύχει περιπτώσεις αλλά πολύ λίγες, που όταν κόβεις κάποιο άκρο και το τραβάς να βγαίνει κ η ίνα... όμως τα περιοσσότερα που έχουν ίνες, κατά το καθάρισμα δεν δίνουν τέτοια σημάδια! Ξέρει κανείς κανά τρόπο να καταλαβαίνει κατά την αγορά εάν θα έχουν ίνες ή όχι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όλα τα φασολάκια έχουν. Οπότε όλα θέλουν καθάρισμα, εκτός αν πάρεις τίποτα κατεψυγμένα καθαρισμενα 

Επεξ/σία από mylo
  • Like 2
Δημοσ.

Πώς το εννοείς το καθάρισμα, ένα ένα δηλαδή να το σκίζεις εκεί που είναι η ίνα, και από τη μία και από την άλλη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, zoranb είπε

Πώς το εννοείς το καθάρισμα, ένα ένα δηλαδή να το σκίζεις εκεί που είναι η ίνα, και από τη μία και από την άλλη;

Ναι. Δεν σκίζεις, ξεφλουδιζεις 

1 λεπτό πριν, *nenya* είπε

Σας εχω λυση: ΜΗΝ ΤΑ ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΡΗΜΑΔΙΑ

Γιατί βρε, με ψωμάκι και φέτα είναι μια χαρά 

Επεξ/σία από mylo
  • Like 7
  • Sad 1
Δημοσ.

Οχι. Ξεφλουδιζεις - κόβεις τα άκρα και τα πλαϊνά όπου υπάρχει η ίνα σε κάθε φασολακι ξεχωριστά. Δε χρειάζεται να το σκισεις στη μέση 

  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τα κατεψυγμένα είναι κομμένα στα πλαινά; Υπάρχει μηχάνημα γιαυτό ή έχει γίνει από εργατικό δυναμικό η δουλειά αυτή;

Δημοσ.

Για τα φασολάκια υπάρχει ένα πραγματακι που τα καθαρίζει είναι βασικά αυτό που καθαρίζει και τις πατάτες τα περνάς και από τις δυο πλευρές και ξεμπερδεύεις άλλιως παραδοσιακά σπας την μια άκρη και τραβάς προς τη αντίστοιχη πλευρά και μετά ξανά από τη άλλη άκρη..... ( δεν περίμενα σε αυτό το φόρουμ να δίνουμε τέτοιες συμβουλές χαχαχα) 

  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι υπάρχει ένα εργαλείο χεριού με μια τρύπα, που σε δυο αντίθετες πλευρές της έχει από μια λεπίδα. Περνάς το φασολάκι μέσα (σαν την κλωστή στο βελόνι) με τις ίνες προς τις λεπίδες, το τραβάς και τις ξεφλουδίζει. Μάλλον μπορείς να κάνει το ίδιο με ένα ξεφλουδιστή πατατών με το χέρι. 

 

Edit. Σαν κι αυτό

ergaleio-katharismoy-gia-fasolakia-oem-0011736.jpg

Επεξ/σία από Whargoul
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω τα κανω με ξεφλουδιστηρι και δεν μου εχει τυχει τιποτα μεχρι στιγμης

Επεξ/σία από Thulogur
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτά που ψωνίζω από τη Λαϊκή δεν έχουν "νεύρα".
Απλά κόβω τις δύο άκρες που και πάλι νομίζω πως δεν χρειάζεται.

 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, mylo είπε

 

Γιατί βρε, με ψωμάκι και φέτα είναι μια χαρά 

Με ψωμάκι και φέτα είναι μουρλια. Ειδικά αν δεν φας τα φασολάκια και φας μόνο την φέτα με το ψωμί.

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...