Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 minutes ago, APPLEGEEK said:

εν ετη 2018 , ποιος τρελος κοιμαται χωρις αιρ κον?

Πάρα πολλοί σίγουρα, ειδικά αναλόγως την περιοχή. Πχ εδώ Πεντέλη ο ανεμιστήρας είναι μια χαρά, με παράθυρα σε ανάκλιση και σίτες...

Επεξ/σία από ThReSh
  • Like 4
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Πάρα πολλοί σίγουρα, ειδικά αναλόγως την περιοχή. Πχ εδώ Πεντέλη ο ανεμιστήρας είναι μια χαρά, με παράθυρα σε ανάκλιση και σίτες...

εγω παλι φουλ αιρ κον 

• Super Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 minute ago, APPLEGEEK said:

εγω παλι φουλ αιρ κον 

Περιοχή για να υπάρχει σύγκριση όμως?

Επεξ/σία από ThReSh
Δημοσ.

Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου ο ύπνος με αιρκοντισιόν   για να το βάλω πρέπει να είναι πραγματικά η τελευταία λύση για να κοιμηθώ

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Havik είπε

Πέρα από σίτες δεν νομίζω ότι υπάρχει λύση, πλέον σταμάτησα να φοράω βερμούδες, μόνο παντελόνι εκτός σπιτιού, η κατάσταση είναι τραγική, όσο σκέφτομαι παλιά ανοιχτό το φως και η μπαλκονόπορτα και ούτε ένα ενώ τώρα…..

Η φάση είναι ότι την χρονιά που εμφανίστηκαν, πριν 4-5 χρόνια οι «ειδικοί» έλεγαν ότι πέταξαν μόνα τους και διέσχισαν τον ωκεανό από την Αφρική/Αίγυπτο κάπου από κάτω δεν θυμάμαι και έφτασαν Ελλάδα… αν είναι δυνατόν! πάντως από τα φράγκα που έχουν βγάλει όλοι οι φαρμακοτρίφτες (βιομηχανίες αντικουνουπικών) είναι πιθανότερο να τα αμόλησαν αυτοί, μιλάμε πριν δεν έκαναν ούτε το 10% των πωλήσεων που κάνουν τώρα και είναι και άχρηστα… τσάμπα καρκίνος.

Ώρες ώρες σκέπτομαι μήπως ήρθε η ώρα να πάρω κάνα βάτραχο για κατοικίδιο, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που να τα τρώει, βατράχια παντού ώρα να γίνουμε Αυστραλία!

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Τα Ασιατικά Κουνούπια Τίγρης δε προέρχονται από την Αφρική, αλλά από την Ασία. Και δεν απομακρύνονται πάνω από 200 μέτρα αν δεν υπάρχει κατάλληλο μέρος για αυτά (στάσιμα νερά,κτλπ). Μεταφέρθηκαν μαζί με ανθρώπους μέσω εμπορικών πλοίων, κτλπ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν ξέρεις να το δουλεύεις δεν έχεις πρόβλημα.

Αν το βάζεις στους 20°C λογικό είναι να ζοριστείς. Εγώ το έχω στους ~27°C, ή τέλος πάντων ίσα να λειτουργεί ώστε να παράγει δροσερό αέρα, με τον ανεμιστήρα πάντα στη χαμηλότερη σκάλα. Ούτε να ζεσταίνομαι, ούτε να κρυώνω, ίσα να είναι ανεκτά.

Και μια καλή μονάδα δε σου ξηραίνει και το χώρο, αντίθετα μειώνει την υγρασία.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Και μια καλή μονάδα δε σου ξηραίνει και το χώρο, αντίθετα μειώνει την υγρασία.

Αν μειώνει την υγρασία τότε ξηραίνει το χώρο, εξ' ορισμού.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

χωρις να εχω προβλημα στο αναπνευστικο & παρολο που καιω 14ωρο κλιματιστικο στο χωρο εργασιας, αν κοιμηθω με ερ-κον, ξυπναω με τελειως στεγνη μυτη !

δεν εχω δοκιμασει ενεργειακης κλασης ΑΑΑ, ομως μεχρι σε Α+ που εχω κοιμηθει "πεθανα" !!!

επισης, μας εχουν τρυπησει τα κουνουπια !

Δημοσ.

Φταίει κι ο σχετικά ζεστός χειμώνας που δεν έχουν θανατωθεί οι διαχειμάζουσες μορφές. Και σε πολλές καλλιέργειες υπάρχει φέτος εντονότερο προβλημα με έντομα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, fivdis είπε

Αν μειώνει την υγρασία τότε ξηραίνει το χώρο, εξ' ορισμού.

Έτσι όπως το θέτεις, προφανώς.

Όταν λέω ότι δεν ξηραίνει το χώρο, εννοώ ότι δε ρίχνει την υγρασία κάτω από τα επιθυμητά επίπεδα.

Με παλιότερα κλιματιστικά είχα παρατηρήσει κι εγώ ότι ξεραινόταν ο λαιμός μου και δάκρυζαν τα μάτια μου. Πλέον δεν έχω τέτοια προβλήματα, αλλά δεν κάνω και υπερβολές στη χρήση τους όπως είπα και πιο πάνω.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, mylo είπε

Ποια η διαφορά σκνιπας με κουνούπι; 

Μικρότερο μέγεθος. Και αυτά μεταφέρουν μικρόβια.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε

Την σκνίπα θα την δεις σίγουρα να είναι ακίνητη επάνω σε επιφάνειες, συνήθως πλακάκια του μπάνιου, δεν αντιδρά ακόμα κι αν αντιληφθεί άνθρωπο σε πολύ κοντινή απόσταση, μπορείς άνετα να την σκοτώσεις, εγώ επειδή βλέπω οτι δεν μας΄εκαναν τίποτα τις αφήνω, όταν πάει φθινόπωρο και χειμώνας εξαφανίζονται μόνες τους. Το κουνούπι θα το ακούσεις να πετάει κοντά στο κεφάλι σου στο πρόσωπό σου ή στα αφτιά σου, μπορεί να σε τσιμπίσει κιόλας.

Καλά χαλάρωσε λίγο, εγώ είμαι άτομο που ιδρώνω πάρα πολύ, ακόμα και μετά το μπάνιο βγάζω ιδρώτες, και όταν κοιμάμαι ιδρώνω. Όσο για τα κουνούπια, είτε κάνω μπάνιο είτε είμαι άπλυτος για καιρό, δεν αλλάζει η συχνότητα που με ενοχλούν και έρχονται πάνω μου.

2 ώρες πριν, xaerialtwistx είπε

Δεν κάνουν τίποτα αυτά, πήρα και εγώ ένα από eshop που το ειχε προσφορα, μεσα σε 3 εβδομαδες έχει πιασει 6-7. Τουλάχιστον τα μικρα των 15-20 ευρώ δε φαινεται να κάνουν δουλειά.

Δε ξερω αν το βρομιαρηδες το ειπες χαριτολογώντας ή οντως είσαι τόσο άξεστος ώστε να πεις κάτι τέτοιο πίσω από έναν υπολογιστή σε άτομα που δε γνωρίζεις. (επίσης είναι "βρΩμιαρηδες", λίγη ορθογραφία δε βλάπτει, και αυτό το τελικό 'ν' το σκότωσες).

Προσωπικά κάνω 2 φορες την ημερα μπανιο / ντους και αυτο ειναι το ελαχιστο που θα κανω. Κανενας δεν εχει κουνουπια σπιτι του επειδη ειναι απλυτος ο ιδιος, αν ηταν ετσι και οντως ειμασταν βρΩμιαρηδες ολη την ωρα θα τα ειχαμε διπλα μας ενώ αντιθετως, κανένας δεν τα έχει διπλα του αλλά τριγιρυζουν σε όλο το σπιτι και σε τσιμπανε οταν και αν περασουν απο διπλα σου. Στο σπιτι μου εχω αρκετα φέτος αλλά αφενώς από έξω έχουμε κήπο, και αφετέρου το σπίτι μας είναι υπερβολικά ζεστό αφού δεν έχουμε βάλει air condition ή έστω ανεμιστήρες.

4 ώρες πριν, ThReSh είπε

Στο φανταρικό, έφεραν κάποιοι 2-3, ψόφισαν μέσα σε 2-3 βδομάδες το πολύ :(

Δεν νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο.

Ισχύει αυτό ότι έλκονται από τις οσμές του ιδρώτα και τη θερμότητα και το διοξείδιο της αναπνοής. Απλά απ ότι φαίνεται οι παραπάνω τους λείπουν οι γνώσεις για να καταλάβουν το χιούμορ. Φυσικά θα έπρεπε να το καταλάβουν όταν κάποιος του λέει ότι αν πέσεις σε κώμα από το ουίσκι θα βοηθήσει αλλά Οκ. Το πρώτο πράμα που βγαίνει σε αρκετούς είναι η χολή παρά το χιούμορ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, mclein είπε
Spoiler

χωρις να εχω προβλημα στο αναπνευστικο & παρολο που καιω 14ωρο κλιματιστικο στο χωρο εργασιας, αν κοιμηθω με ερ-κον, ξυπναω με τελειως στεγνη μυτη !

δεν εχω δοκιμασει ενεργειακης κλασης ΑΑΑ, ομως μεχρι σε Α+ που εχω κοιμηθει "πεθανα" !!!

επισης, μας εχουν τρυπησει τα κουνουπια !

Η ενεργειακή κλάση, aka πόσο ρεύμα καταναλώνει για να αποδώσει δεν έχει σχέση με το αν ενοχλεί ή όχι κατά την διάρκεια του ύπνου.

2 ώρες πριν, Alithinos είπε
Spoiler

Τα Ασιατικά Κουνούπια Τίγρης δε προέρχονται από την Αφρική, αλλά από την Ασία. Και δεν απομακρύνονται πάνω από 200 μέτρα αν δεν υπάρχει κατάλληλο μέρος για αυτά (στάσιμα νερά,κτλπ). Μεταφέρθηκαν μαζί με ανθρώπους μέσω εμπορικών πλοίων, κτλπ.

Είμαι σίγουρος ότι ειδικοί έλεγαν ότι αποδήμησαν και το θυμάμαι χαρακτηριστικά επειδή μου φαινόταν αδύνατο και ηλίθιο αυτό που ισχυριζόντουσαν, χώρα προέλευσης δεν θυμάμαι τι έλεγαν.

Επεξ/σία από Havik
  • Like 1
Δημοσ.

Ορεινή Ηλεία σκεπαζόμαστε κιόλας. Μην πω για Ανδρίτσαινα που το βράδυ θες κ μπουφάν. 

Στην Αθήνα 24/7 a/c. 

Φυσικά προτιμώ a/c κ καύσωνα Αθήνα από την τραγίλα της επαρχίας :lol: κ ας είναι δροσερά εδώ!!! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...