Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μεγαλύτερη πλάκα βέβαια είναι ότι όσοι ευαγγελίζονται ότι είναι απόλυτα φυσιολογικά να γίνονται υποδείξεις ακινήτων την ώρα που μέσα στο σπίτι υπάρχουν ενοικιαστές, είναι σίγουρο ότι όταν θα ανοίξει νήμα

"Βοήθεια, αγόρασα σπίτι αλλά επειδή είχαν μέσα ενοικιαστή το είδα μόνο για πέντε λεπτά και τώρα που το κοιτάω έχουν φουσκώσει όλα τα πλακάκια, τρέχουν όλες οι βρύσες, βγαίνουν βάτραχοι από την υγρασία, έχει μια ασφάλεια για 27 πρίζες" και όλα τα άλλα ωραία

Θα είναι οι πρώτοι που θα γράψουν 

"καλά να πάθεις, εδώ εμείς τα λέμε, σπίτι αγόρασες,  έπρεπε να το κοιτάξεις 20 φορές, να φέρεις ηλεκτρολόγο, μηχανολόγο, στατικό, μαραγκό, πλακά κλπ κλπ κλπ"

:D :D :D

• Confused 1
  • Απαντ. 203
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Πραγματικά θα ήθελα να έπεφτα σε έναν από εσάς σαν μισθωτή να έσπαγα πλάκα με τα μυαλά που κουβαλάτε. Πιστεύετε ότι επειδή νοικιάζεται ένα χώρο ότι αμέσως σας ανήκει και θα κάνετε κουμάντο στον ιδιοκτήτη. Έχετε διακαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Το ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να το πουλήσει και εσείς να μην το καταλάβετε καν το ξέρετε? 

Υγ : μπέρδεψα τον μπιλντανο με τον παρέδωσε που εκναι δικηγόρος οπότε γράψτε λάθος σε αυτό 

• Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Spect~ είπε

να έσπαγα πλάκα με τα μυαλά που κουβαλάτε

Εγώ να δεις τι πλάκα είχα σπάσει στο προηγούμενο σπίτι όταν στους 18 μήνες μου ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια ότι το πουλάει και το θέλει ο νέος ιδιοκτήτης για ιδιοκατοίκηση

Όταν της έκλεισα αφού της είπα να το κάνει ότι θέλει αλλά εγώ πριν τα 3 χρόνια δε φεύγω, με πήρε σε 5 λεπτά μέσα και μου είπε ότι δε πειράζει μπορώ να μείνω μέχρι να βρω κάτι άλλο 

Μέχρι και με γλυκά μου ερχόντουσαν μπας και φύγω κάνα μήνα πιο νωρίς  

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.

Τελικά μου φαίνεται οτι θέλουμε πολύ Airbnb ακόμα μέχρι να βάλουν μυαλό ορισμένοι (και το λέω εγώ που είμαι στοι ενοίκιο)

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Spect~ είπε

Πραγματικά θα ήθελα να έπεφτα σε έναν από εσάς σαν μισθωτή να έσπαγα πλάκα με τα μυαλά που κουβαλάτε. Πιστεύετε ότι επειδή νοικιάζεται ένα χώρο ότι αμέσως σας ανήκει και θα κάνετε κουμάντο στον ιδιοκτήτη. Έχετε διακαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Το ότι ο ιδιοκτήτης μπορεί να το πουλήσει και εσείς να μην το καταλάβετε καν το ξέρετε? 

Υγ : μπέρδεψα τον μπιλντανο με τον παρέδωσε που εκναι δικηγόρος οπότε γράψτε λάθος σε αυτό 

Τώρα το πως ακριβώς θα μπορούσες να σπάσεις πλάκα με έναν μισθωτή που τυγχάνει γνώστης της νομοθεσίας, μόνο εσύ το ξέρεις. Σαφώς και ο ενοικιαστής έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως ακριβώς και ο ιδιοκτήτης, το πρόβλημα είναι όταν κάποιος από τους δύο όχι μόνο δεν γνωρίζει τι ισχύει και φαντάζεται διάφορα αλλά και όταν νομίζει πως ένα εξώδικο που θα γράφει όσα νομίζει θα έχει ισχύ δικαστικής απόφασης!

Το ότι η αλλαγή ιδιοκτήτη δεν επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του ενοικιαστή το ξέρεις? Εκτός βέβαια από το ότι το ενοίκιο θα το εισπράττει άλλος.

• Moderators
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Εγώ να δεις τι πλάκα είχα σπάσει στο προηγούμενο σπίτι όταν στους 18 μήνες μου ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια ότι το πουλάει και το θέλει ο νέος ιδιοκτήτης για ιδιοκατοίκηση

Όταν της έκλεισα αφού της είπα να το κάνει ότι θέλει αλλά εγώ πριν τα 3 χρόνια δε φεύγω, με πήρε σε 5 λεπτά μέσα και μου είπε ότι δε πειράζει μπορώ να μείνω μέχρι να βρω κάτι άλλο 

Μέχρι και με γλυκά μου ερχόντουσαν μπας και φύγω κάνα μήνα πιο νωρίς  

Αυτό είχες δικαίωμα να το κάνεις, αν όμως είχαν περάσει τα 3 χρόνια θα δεις ποιος θα πήγαινε με τα γλυκά. 

Εάν ο ιδιοκτήτης θέλει να το πουλήσει δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν έχουν περάσει τα 3 χρόνια και αν ο νέος ή και ο παλιός θέλει να κάνει χρήση του το μόνο που έχει να κάνει είναι να σου δώσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να βρεις νέο, όχι να σου πει σε δύο βδομάδες φεύγεις 

1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Το ότι η αλλαγή ιδιοκτήτη δεν επηρεάζει ούτε στο ελάχιστο τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του ενοικιαστή το ξέρεις? Εκτός βέβαια από το ότι το ενοίκιο θα το εισπράττει άλλος.

Φυσικά, για αυτό και είπα ότι μπορείς να αλλάξει ιδιοκτήτης χωρίς να το Πάρει χαμπάρι ο μισθωτής. 

Σπας πλάκα όταν ο μισθωτής νομιζει ότι ένα ενοίκιο του δίνει διακαιώματα ιδιοκτήτη 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Εάν ο ιδιοκτήτης θέλει να το πουλήσει δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν έχουν περάσει τα 3 χρόνια και αν ο νέος ή και ο παλιός θέλει να κάνει χρήση του το μόνο που έχει να κάνει είναι να σου δώσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να βρεις νέο, όχι να σου πει σε δύο βδομάδες φεύγεις 

Δεν είπα πουθενά κάτι το διαφορετικό 

Το έυλογο χρονικό διάστημα όμως πόσο είναι ; 

Εδώ είναι τα ωραία...

Επεξ/σία από AristidisZ
  • Moderators
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AristidisZ είπε

Δεν είπα πουθενά κάτι το διαφορετικό 

Το έυλογο χρονικό διάστημα όμως πόσο είναι ; 

Εδώ είναι τα ωραία...

Σίγουρα όχι μήνας αλλά ούτε και κάνα δυο χρόνια. 

Επίσης, λογικά θα πρέπει ο μισθωτής να έχει αποδεικτικά ότι ψάχνει και ότι δεν κωλο βαράει (χαρτιά από μεσίτες ή/και ιδιώτες) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα όχι μήνας αλλά ούτε και κάνα δυο χρόνια. 

Επίσης, λογικά θα πρέπει ο μισθωτής να έχει αποδεικτικά ότι ψάχνει και ότι δεν κωλο βαράει (χαρτιά από μεσίτες ή/και ιδιώτες) 

Δε διαφωνώ καθόλου μαζί σου 

Τώρα το δεύτερο είναι τραβηγμένο, σε περίπτωση που φτάσεις δικαστήρια 

Αν όμως θες να το παίξεις κωλοπαιδαράς (ως ενοικιαστής) δεν είναι δύσκολο, αρκεί να έχει κάνει τη λαλακία ο ιδιοκτήτης και να σου ανακοινώσει προφορικά ότι θέλει να φύγεις ;)

Πρόστυχη τακτική κατά τη γνώμη μου, αλλά παίζουν και τέτοια... 

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.

Αυτό είχες δικαίωμα να το κάνεις, αν όμως είχαν περάσει τα 3 χρόνια θα δεις ποιος θα πήγαινε με τα γλυκά. 

Αμ δεν τα ξέρεις καλά, ο ιδιοκτήτης δεν έχει δικαίωμα να κάνει έξωση στον ενοικιαστή για ιδιοκατοίκηση, άσχετα αν έχουν περάσει τα 3 χρόνια. Ξεκίνα το διάβασμα από εδώ:

https://www.nomikosodigos.info/guide/simple-legal/695-misthosi-katoikias-i-exosi-gia-idiokatoikisi-idiohrisi

Επίσης - όπως έγραψα και παραπάνω - για να γίνει έξωση χρειάζεται δικαστική απόφαση.

10 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Φυσικά, για αυτό και είπα ότι μπορείς να αλλάξει ιδιοκτήτης χωρίς να το Πάρει χαμπάρι ο μισθωτής. 

Το σκοπό που το είπες όμως δεν κατάλαβα, μια και η αλλαγή ιδιοκτησίας δεν επηρεάζει τη μίσθωση.

10 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Σπας πλάκα όταν ο μισθωτής νομιζει ότι ένα ενοίκιο του δίνει διακαιώματα ιδιοκτήτη 

Δεν ξέρω πως ακριβώς αντιλαμβάνεσαι τα "δικαιώματα ιδιοκτήτη", πάντως σίγουρα ο ενοικιαστής αποκτά κάποια από αυτά όταν νοικιάζει.

• Super Moderators
Δημοσ.

Διαβάζοντας όλα αυτά τα επαναστατικά (της πλάκας), αισθάνομαι τυχερός που δεν είμαι ιδιοκτήτης που νοικιάζω. Γιατί πολλούς από εσάς, sorry, αλλά δεν θα σας ήθελα για ενοικιαστές. Και όλα αυτά σας τα λέει κάποιος που ζει σε σπίτι με ενοίκιο!

Δεν είμαι δικηγορος αλλά σκέφτομαι πάντα με την απλή λογική: νοικιάζεις κάτι το οποίο ανήκει σε άλλον. Ο άλλος αποφασίζει να το πουλήσει, σε ενημερώνει και συμφωνείτε ως προς τις λεπτομέρειες απλά και ανθρώπινα. Αν φτάσετε στα δικαστήρια σημαίνει πως θα πάψετε να ζείτε άνετα και θα ασχολείστε με τη διαμάχη...

Οταν διαβάζω απόψεις του στυλ «εγώ δεν το κουνάω και θα με διώξει σε 10 χρόνια», ξεκάθαρα είμαι με το μέρος του ιδιοκτήτη.

Βασικη προϋπόθεση σε μια σωστή σχέση μεταξύ ιδιοκτήτη-ενοικιαστή είναι η ευγένεια, η κατανόηση και γενικότερα αυτό που λέμε ανθρώπινη επικοινωνία. Αν οποιαδήποτε από τις 2 πλευρές δεν είναι ικανή να τα υποστηρίξει ...καλά κρασιά! :) 

• Like 16
  • Thanks 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, billdanos είπε

Βασικη προϋπόθεση σε μια σωστή σχέση μεταξύ ιδιοκτήτη-ενοικιαστή είναι η ευγένεια, η κατανόηση και γενικότερα αυτό που λέμε ανθρώπινη επικοινωνία. Αν οποιαδήποτε από τις 2 πλευρές δεν είναι ικανή να τα υποστηρίξει ...καλά κρασιά! :) 

Πάρα πολύ σωστός

Επί του πρακτέου, θεωρείς φυσιολογικό να κάνεις υποδείξεις του σπιτιού που μένεις 2 φορές τη βδομάδα σε πιθανούς αγοράστές ; 

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, AristidisZ said:

Πάρα πολύ σωστός

Επί του πρακτέου, θεωρείς φυσιολογικό να κάνεις υποδείξεις του σπιτιού που μένεις 2 φορές τη βδομάδα σε πιθανούς αγοράστές ; 

Εάν ήδη έχω ενημερωθεί από τον ιδιοκτήτη και κανονίσαμε το χρόνο αποχώρησης (πχ μέσα σε 1-2 μήνες), δεν το θεωρω τραγικό να αφιερώσω κάποια λεπτά για 1-2 ημέρες για να έρθει κάποιος να το δει. Πάλι όμως  θα έχω συνεννοηθεί από πριν για το ποτε μπορώ (ημέρα, ώρα κλπ). Εκτός αν έχετε στο μυαλό σας κατάσταση του στυλ: χτυπάει όποτε γουστάρει την πόρτα ο ιδιοκτήτης και σας φέρνει κόσμο! Κάτι που προφανώς είναι προβληματικό... 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, AristidisZ said:

Πάρα πολύ σωστός

Ούτε μια, αλλά είναι φυσιολογικό να δέχεσαι τον μεσίτη ή τον ιδιοκτήτη και να κάνει αυτός την παρουσίαση του σπιτιού...

• Like 2
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, ThReSh said:

Ούτε μια, αλλά είναι φυσιολογικό να δέχεσαι τον μεσίτη ή τον ιδιοκτήτη και να κάνει αυτός την παρουσίαση του σπιτιού...

Προφανώς. Δεν σημαίνει πως πρέπει να είμαι ο ίδιος εκεί. Η παρουσίαση είναι δουλειά του ιδιοκτήτη/μεσίτη. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...