Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επειδή ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει για αυτό είναι ουσιαστική λογοκρίσια στο τέλος

στη συγκεκριμένη χώρα σφάζονται πολύ πριν τα social media 

Επεξ/σία από logistoulis
  • Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, logistoulis είπε

επειδή ο καθένας το ερμηνεύει όπως θέλει για αυτό είναι ουσιαστική λογοκρίσια στο τέλος

στη συγκεκριμένη χώρα σφάζονται πολύ πριν τα social media 

Ετερον εκάτερον. Και εδω σφαζόμασταν, ομως πλέον όλοι έχουμε βημα και η ρητορικη μισους ειναι πιο ευκολο να διαδωθει. Πριν δεν υπήρχε αυτο

Δημοσ.

Τώρα το μόνο που λείπει είναι να βρούμε ποιος θα κρίνει τι είναι το hate speech,  και όλα θα πάνε καλά. . . 🙄

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, logistoulis είπε

το hate speech είναι  μυθοπλασία και με αφορμή αυτό μπαίνει και η κανονική λογοκρισία σε ο,τι δεν αρέσει 

Το να μιλάς εκ του ασφαλούς δεν σου προσφέρει καμία βαρύτητα απεναντίας φανερώνεται η ελαφρότητά σου... οπότε την επόμενη φορά που κάποιος, εδώ μέσα, μιλήσει υποτιμητικά για το πρόσωπο σου ή τις απόψεις σου, μην κάνεις αναφορά ούτε παράπονα... αφού όλα αυτά είναι μυθοπλασίες και τα βγάζεις από το μυαλό σου...

12 λεπτά πριν, SlickNick είπε

Τώρα το μόνο που λείπει είναι να βρούμε ποιος θα κρίνει τι είναι το hate speech,  και όλα θα πάνε καλά. . . 🙄

Οι νόμοι υπάρχουν πολύ πριν ανακαλύψουμε το φαινόμενο στα social... 

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AtiX είπε

Το να μιλάς εκ του ασφαλούς δεν σου προσφέρει καμία βαρύτητα απεναντίας φανερώνεται η ελαφρότητά σου... οπότε την επόμενη φορά που κάποιος, εδώ μέσα, μιλήσει υποτιμητικά για το πρόσωπο σου ή τις απόψεις σου, μην κάνεις αναφορά ούτε παράπονα... μιας και όλα αυτά είναι μυθοπλασίες και τα βγάζεις από το μυαλό σου...

Όλα είναι θέμα ισορροπίας Atix. Άλλο το να διαφωνώ μαζί σου, άλλο το να σε κατηγορώ για κάτι και άλλο το να σε βρίζω. 

5 λεπτά πριν, AtiX είπε

Οι νόμοι υπάρχουν πολύ πριν ανακαλύψουμε το φαινόμενο στα social... 

Νόμοι όντως υπάρχουν από παλιά... και στη Ναζιστική Γερμανία είχαν νόμους, και στην Κουμμουνιστική Ρωσσία. Το θέμα είναι να σέβονται τις διαφορετικές απόψεις και το διάλογο. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SlickNick είπε

Όλα είναι θέμα ισορροπίας Atix. Άλλο το να διαφωνώ μαζί σου, άλλο το να σε κατηγορώ για κάτι και άλλο το να σε βρίζω. 

Οπότε τι ισορροπία μπορείς να βρεις ανάμεσα σε έναν που προάγει το hate speech και νομίζει οτι λογοκρίνεται αν του το απαγορεύσεις????

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, AtiX είπε

Το να μιλάς εκ του ασφαλούς δεν σου προσφέρει καμία βαρύτητα απεναντίας φανερώνεται η ελαφρότητά σου... οπότε την επόμενη φορά που κάποιος, εδώ μέσα, μιλήσει υποτιμητικά για το πρόσωπο σου ή τις απόψεις σου, μην κάνεις αναφορά ούτε παράπονα... αφού όλα αυτά είναι μυθοπλασίες και τα βγάζεις από το μυαλό σου...

φίλε, γράφω πάνω από 10 χρόνια σε φόρα και ούτε μια φορά δεν έκανα αναφορά σε κανέναν και ειδικά σε moderation της πλάκας που υπάρχουν συνήθως

προσπαθώ μόνος μου να στηρίξω με επιχειρήματα αυτό που πιστεύω και όταν κάνω λάθος το αναγνωρίζω, δεν έχω την ανάγκη κανενός αστυφύλακα και δεν μιλάω καθόλου εκ του ασφαλούς όταν έχω υποστεί αμέτρητα μπαν και περισσότερο από αυτό προκειμένου να εκφράσω τις απόψεις μου

εσύ μπορεί να γουστάρεις την αστυνόμευση γιατί αυτή την εποχή ο όποιος συντηρητισμός και καθωσπρεπισμός συνάδει με τις δικές σου απόψεις, όμως δεν πάει μπροστά έτσι ο κόσμος, ποτέ δεν πήγε 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Οπότε τι ισορροπία μπορείς να βρεις ανάμεσα σε έναν που προάγει το hate speech και νομίζει οτι λογοκρίνεται αν του το απαγορεύσεις????

Το θέμα δεν είναι αν κάποιος προάγει το hate speech, αλλά τι θεωρείται hate speech και πόσο θα διευρυνθεί αυτός ο όρος για να συμπεριλάβει οτιδήποτε δε γουστάρει ιδεολογικά ο νομοθέτης. Αυτός είναι ο λόγος που είναι επικίνδυνές αυτές οι νοοτροπίες ειδικά όταν σερφάρουν πάνω σε ένα τσουνάμι συναισθηματισμού. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, defacer είπε

Θεωρητικά σωστό, πρακτικά missing the point by miles.

Κάτι που δεν υπόκειται σε "κεντρικό έλεγχο" δεν έχει και καμία απολύτως δομή. Καμία δομή ίσον άχρηστο για τη συντριπτική πλειοψηφία των πραγμάτων που θέλουν οι άνθρωποι να κάνουν στη ζωή τους. Άχρηστο ίσον ο αέρας παρασέρνει ξεραμένα χόρτα μπροστά από τη μισογκρεμισμένη είσοδο του άλλοτε διάσημου σαλούν.

Το ίντερνετ δεν έχει απολύτως κανένα ενδιαφέρον για τον παγκόσμιο πληθυσμό ως αποκεντρωμένο δίκτυο μεταφοράς δεδομένων. Το Facebook έχει, αλλά δεν είναι ούτε αφηρημένο δίκτυο μεταφοράς δεδομένων ούτε φυσικά αποκεντρωμένο.

Γενικά τώρα όσον αφορά το θέμα, φυσικά και όσο περνάει χρόνος θα βλέπουμε όλο και περισσότερη αστυνόμευση (με και χωρίς εισαγωγικά). Το εγγυάται η ανθρώπινη φύση και ο ρους της ιστορίας.

Δεν ξέρω για ξεραμένα χόρτα και διάσημα σαλούν αλλά σκέψου το παρακάτω εξαιρετικά απλοποιημένο σενάριο:

Είμαστε μια ομάδα neo-nazis (ή muslim haters) και γράφουμε τα δικά μας στο fb. Το fb μας μπανάρει μετά από πολλά reports και δάκρυα και έτσι πάμε και στήνουμε ένα group στο reddit. Το reddit δέχεται πιέσεις να κάνει moderate το content του, τελικά μετά από πολλά πολλά μπλα μπλα μας μπανάρει και αυτό. Πάμε στο 4chan και τα ξαναστήνουμε σε περίπου 2 δευτερόλεπτα. Εν τω μεταξύ έχουν δημιουργηθεί άλλα τριάντα τέτοια κανάλια που μπορεί ο κάθε ρατσιστής/flamer/psycho/hater να γράφει οτι θέλει.  Οπότε αυτή η "αστυνόμευση" εκτός του οτι είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί πρακτικά (διότι όπως αναφέρθηκε ποιός ορίζει αυστηρά τι είναι hate speech), είναι ουσιαστικά και μια τρύπα στο νερό. Όχι;

Επεξ/σία από totem_lost
  • Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Ετερον εκάτερον. Και εδω σφαζόμασταν, ομως πλέον όλοι έχουμε βημα και η ρητορικη μισους ειναι πιο ευκολο να διαδωθει. Πριν δεν υπήρχε αυτο

πιο πριν η ρητορική μίσους ήταν νόμος του κράτους και δεν μπορούσες να κάνεις τίποτα για αυτό

τώρα ο καθένας μπορεί να εκφράζεται πολύ πιο ελεύθερα και φυσικά αυτό έχει και τις παρενέργειες του, αλλά δεν γίνεται να τα έχουμε όλα, πρέπει να ακούμε και αυτά που δεν μας αρέσουν

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, SlickNick είπε

Νομίζω οτι ειναι ξεκάθαρο το τι ειναι ρητορικη μίσους. Αν εγω γράψω αυτή τη στιγμη πως αυτοι που διαφωνουν μαζί μου ειναι εντεταλμένοι (χωρις να έχω καμια αποδειξη για αυτο, έτσι απλά επειδη εκνευριστηκα που ο άλλος έχει καλυτερη επιχειρηματολογία) , ειναι ρητορική μίσους, όπως και να το κάνουμε.

Αλλά αυτο ήταν ένα απλο καθημερινο παράδειγμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, logistoulis είπε

φίλε, γράφω πάνω από 10 χρόνια σε φόρα και ούτε μια φορά δεν έκανα αναφορά σε κανέναν και ειδικά σε moderation της πλάκας που υπάρχουν συνήθως

προσπαθώ μόνος μου να στηρίξω με επιχειρήματα αυτό που πιστεύω και όταν κάνω λάθος το αναγνωρίζω, δεν έχω την ανάγκη κανενός αστυφύλακα και δεν μιλάω καθόλου εκ του ασφαλούς όταν έχω υποστεί αμέτρητα μπαν και περισσότερο από αυτό προκειμένου να εκφράσω τις απόψεις μου

εσύ μπορεί να γουστάρεις την αστυνόμευση γιατί αυτή την εποχή ο όποιος συντηρητισμός συνάδει με τις δικές σου απόψεις, όμως δεν πάει μπροστά έτσι ο κόσμος, ποτέ δεν πήγε 

Είδες πόσο εύκολα μεταπηδάς από την απλή και με λογική τήρηση των νόμων σε χαρακτηρισμούς τύπου συντηρητικός και αστυνόμευση... οπότε να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί σε βλέπω πάλι να πηγαίνεις την συζήτηση στα άκρα... 

Δεν μου αρέσει η λογοκρισία... ούτε την αποζητώ!!! ΑΛΛΑ αν ο άλλος είναι τούβλο και ρατσιστής... ΝΑΙ και λογοκρισία να υποστεί και ban και τιμωρία μέσω των νόμων του κράτους...

ακόμα δεν μου εξήγησες τα μυθεύματα....

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Νομίζω οτι ειναι ξεκάθαρο το τι ειναι ρητορικη μίσους. Αν εγω γράψω αυτή τη στιγμη πως αυτοι που διαφωνουν μαζί μου ειναι εντεταλμένοι (χωρις να έχω καμια αποδειξη για αυτο, έτσι απλά επειδη εκνευριστηκα που ο άλλος έχει καλυτερη επιχειρηματολογία) , ειναι ρητορική μίσους, όπως και να το κάνουμε.

Αλλά αυτο ήταν ένα απλο καθημερινο παράδειγμα. 

γράφτο εσύ και άσε τους άλλους να κρίνουν, ας αποκτήσει στην τελική ο καθένας κρίση και να αναλαμβάνει και την ευθύνη των πράξεών του και των πιστεύω του 

αν μπαίνουν φίλτρα σε αυτά μπορείς να διαβάσεις τι διαφορά έχουμε από περασμένες 10ετιες που η μόνες γνώμες που διάβαζες ήταν από τα αντικειμενικά μμε; 

2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Είδες πόσο εύκολα μεταπηδάς από την απλή και με λογική τήρηση των νόμων σε χαρακτηρισμούς τύπου συντηρητικός και αστυνόμευση... οπότε να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί σε βλέπω πάλι να πηγαίνεις την συζήτηση στα άκρα... 

Δεν μου αρέσει η λογοκρισία... ούτε την αποζητώ!!! ΑΛΛΑ αν ο άλλος είναι τούβλο και ρατσιστής... ΝΑΙ και λογοκρισία να υποστεί και ban και τιμωρία μέσω των νόμων του κράτους....

ωραία κι εγώ πιστεύω, για να μην το τραβάμε σε ατελείωτη συζήτηση που δεν θα βγάλει πουθενά,  ότι πρέπει να τιμωρούνται μόνο οι πράξεις και όχι οι σκέψεις, απλά διαφωνούμε και χαίρομαι που μπορούμε να το κάνουμε ελεύθερα (προς το παρόν)

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, logistoulis είπε

ωραία κι εγώ πιστεύω, για να μην το τραβάμε σε ατελείωτη συζήτηση που δεν θα βγάλει πουθενά,  ότι πρέπει να τιμωρούνται μόνο οι πράξεις και όχι οι σκέψεις, απλά διαφωνούμε και χαίρομαι που μπορούμε να το κάνουμε ελεύθερα (προς το παρόν)

Όταν οι σκέψεις μετατρέπονται σε λόγο και ο λόγος σε πράξη κάτι πρέπει να κάνεις... Άλλο θα ήθελα να σου κάνω κακό, άλλο λέω ότι θα σου κάνω κακό και άλλο σου κάνω κακό... κάθε πράγμα πρέπει να έχει τις ανάλογες συνέπειες...

διαφωνείς σε κάτι από αυτά???

17 λεπτά πριν, SlickNick είπε

Το θέμα δεν είναι αν κάποιος προάγει το hate speech, αλλά τι θεωρείται hate speech και πόσο θα διευρυνθεί αυτός ο όρος για να συμπεριλάβει οτιδήποτε δε γουστάρει ιδεολογικά ο νομοθέτης. Αυτός είναι ο λόγος που είναι επικίνδυνές αυτές οι νοοτροπίες ειδικά όταν σερφάρουν πάνω σε ένα τσουνάμι συναισθηματισμού. 

Ο νομοθέτης θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός... απλά τις περισσότερες φορές τα βάζουμε με αυτόν γιατί απλά μας χαλάει την βόλεψή μας...

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
11 minutes ago, totem_lost said:

Οπότε αυτή η "αστυνόμευση" εκτός του οτι είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί πρακτικά (διότι όπως αναφέρθηκε ποιός ορίζει αυστηρά τι είναι hate speech), είναι ουσιαστικά και μια τρύπα στο νερό. Όχι;

Φυσικά όχι.

Η ουσία δεν είναι τι κάνετε "εσείς", οι 17 hardcore οπαδοί του γουατέβα, που θα το κάνετε ότι κι αν γίνει μέχρι να βαρεθείτε. Όπως και η ουσία δεν είναι το τι θα γράψει ο αντίστοιχος τύπος στα σπιτικά flyers που θα τυπώσει 500 και δε θα τα δει ποτέ κανείς με νούμερα κοινωνίας.

Από τη στιγμή που θα πάρετε πόδι από το Facebook και το ξερωγώ τι άλλο, η ικανότητα σας να ακουστείτε σε πρακτικά οποιονδήποτε εκτός από τους ίδιους τους εαυτούς σας μόλις μειώθηκε κατά δέκα εκατομμύρια φορές, aka σας έσβησαν από το χάρτη. Όχι;

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...