Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pigeon είπε

LTSC.

Θεωρεις οτι η υπαρξη του LTSC ειναι παρανομια ? Βαρια κατηγορια. Το ξερει η microsoft ? Θα πεσει απο τα συννεφα με αυτο που ξεστομισες... αν σε πιασει το νομικο της τμημα , δεν ξεμπερδευεις ουτε του Αγιου ανημερα. Εγω παντως δεν θα σε δωσω... ταφος. Ο,τι λεγεται στο ινσομνια , μενει στο ινσομνια.

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mphxths είπε

Θεωρεις οτι η υπαρξη του LTSC ειναι παρανομια ?

Η LTSC είναι enterprise έκδοση, έχει πολύ συγκεκριμένο κανάλι διάθεσης και δεν ενεργοποιείται με "κλειδάκι από το ebay". Η χρήση και η εγκατάσταση της LTSC από consumers και η ενεργοποίηση μέσω ψεύτικων kms είναι καραμπινάτη παρανομία και παραβιάζει την άδεια χρήσης.

Οι δημόσιες προτάσεις για εγκατάσταση της -σωτήριας- έκδοσης LTSC από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες είναι επιπόλαιες, αντι-επιστημονικές και συνιστούν προτροπή σε παρανομία.

Σβήνε...

• Like 2
Δημοσ.

Δεν μπορεί, κάποια μεγάλη αμαρτία πρέπει να έχω κάνει στη ζωή μου και τα διαβάζω αυτά τέτοια ώρα...

Να το ξαναπούμε:
Ακόμα κι αν ξέρουμε, ΔΕΝ δίνουμε οδηγίες για τέτοια πράγματα.

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, pigeon είπε

Η χρήση και η εγκατάσταση της LTSC από consumers και η ενεργοποίηση μέσω ψεύτικων kms είναι καραμπινάτη παρανομία και παραβιάζει την άδεια χρήσης.

Καλο διαβασμα. ποστς #45 #46 #47.  Μην ξεχασεις να διαβασεις και αυτο. ποστ #103.
Αρα μιλαμε για κλειδια απο το ebay σε ενα σαιτ που διαφημιζει κλειδαδικα.
Αν λοιπον δεν εισαι νομικος εκπροσωπος της microsoft ή διαχειριστης του ινσομνια , κανε τουμπεκι μιας και αποδειχτηκες ανενημερωτος.

Σβηνε...

4 λεπτά πριν, snbblp είπε

ΔΕΝ δίνουμε οδηγίες για τέτοια πράγματα.

Ποιος ζητησε οδηγιες για το οτιδηποτε ? Εγω ? Εγω ρωτησα για τα ωφελη της εκδοσης αυτης. Για "κλειδι απο ebay" ? Σε σαιτ που διαφημιζει κλειδαδικα ? Τα θελετε και τα λετε τετοια ωρα?

Δημοσ.

Υπηρχε λόγος που σε είχα μπλοκ εσένα, αλλά τον είχα ξεχάσει. Θρασύς και προσβλητικός.

Κάτσε να σε ξανακάνω.

Δημοσ.

Τα εχω βαλει με "αλλη φαση" και να σου πω την αληθεια η λειτουργια τους ειναι απροβληματιστη. Μπαινει και το store με πλαγιο τροπο αν θες να βαλεις κατι extra. Επειδη ομως σε ολα τα 10pro  κανω debloating και τωρα πια χρησιμοποιω ssd παντου, οι διαφορες ειναι θεωρητικες μονο.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, snbblp είπε

Υπηρχε λόγος που σε είχα μπλοκ εσένα, αλλά τον είχα ξεχάσει. Θρασύς και προσβλητικός.

Κάτσε να σε ξανακάνω.

Υπηρχε λογος που με τρωγανε...

1 ώρα πριν, logvphys είπε

Τα εχω βαλει με "αλλη φαση" και να σου πω την αληθεια η λειτουργια τους ειναι απροβληματιστη. Μπαινει και το store με πλαγιο τροπο αν θες να βαλεις κατι extra. Επειδη ομως σε ολα τα 10pro  κανω debloating και τωρα πια χρησιμοποιω ssd παντου, οι διαφορες ειναι θεωρητικες μονο.

Οκ , κατανοητο. Δεν χρειαζεται να πουμε περισσοτερα. Εχουμε και τους αστυνομους εδω περα.

15 λεπτά πριν, pigeon είπε

Μίλησα με microsoft, όλα κομπλέ προχωράμε.

Παλι καλα γιατι περιμενα εναγωνιωδως την αδεια σου... ΝΟΤ.

Δημοσ.
Στις 31/10/2020 στις 7:11 ΜΜ, pigeon είπε

Παίδες τα ίδια λέμε πάνω κάτω. Τα νούμερα πριν είναι από απλή καθαρή εγκατάσταση και βιαστικό καθάρισμα με το χέρι, δηλαδή όσα που φεύγουν/κλείνουν εύκολα. Πχ. δεν έβγαλα services που θέλουν αλλαγή owner, βαρέθηκα στο VM που το θέλω για δοκιμές. Κι έτσι όμως έχει αρκετό πράγμα για διώξιμο. Για μένα ήταν εντυπωσιακό που ξεκινάει με 12gb χώρο και 1.3gb ram, γι'αυτό και πόσταρα.

Μπορεις να γραψεις επιγραμματικα τι εκλεισες? Πειραματιζομαι με μια φρεσκια εγκατασταση 20h2 στο λαπτοπ μιας φιλης μου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@jim_p Οσα θυμάμαι κι όσο πιο μαζεμένα γίνεται :

Services

Spoiler

Ακίνδυνα
Connected User Experiences and Telemetry --> disabled
Microsoft Edge Update Service (edgeupdate) --> manual (update EDGE με το χέρι ή καθόλου)
Windows Media Player Network Sharing Service --> disabled

Πιο ψαγμένα, γενικά ακίνδυνα.
Radio Management Service --> disabled (αν οχι wifi)
Payments and NFC/SE Manager --> disabled
Data Usage --> disabled (δεν μετράει network data, δεν δουλεύει το throttling του BITS)
Print Spooler --> manual (αν οχι εκτυπωτης)
Ολα του XBOX --> delete μεσω registry (οχι πασιέντζες, xbox games κτλ)

Θέλουν αλλαγή ownership μεσω registry - σπάνε πράγματα.
OneSyncSvc_ --> manual ή disabled
BcastDVRUserService_ --> disabled
CDPUserSvc_ --> manual ή disabled
και κάμποσα ακόμα αλλά πάντα κατά χρήση και περίπτωση.

Task Scheduler

Spoiler

Ακίνδυνα
\Microsoft\Windows\Customer Experience Improvement Program --> disable όλα τα tasks
\Microsoft\Windows\Application Experience --> disable ολα τα tasks
\Microsoft\Windows\Maps\MapsUpdateTask --> disable
\Microsoft\Windows\Speech\SpeechModelDownloadTask --> disable
\Microsoft\Windows\Wininet\CacheTask --> disable (αλλιώς τρέχει συνεχώς)
Ψαγμένα, τα αποφεύγω δεν έχουν σοβαρό impact 
\Microsoft\Windows\Feedback\Siuf --> disable 2 tasks
\Microsoft\Windows\DiskCleanup\SilentCleanup --> disable
\Microsoft\Windows\Diagnosis\Scheduled --> disable
\Microsoft\Windows\Defrag\ScheduledDefrag --> disable (defrag.exe μέσω κονσόλας ή δικό μου schedule)
και μερικά ακόμα αλλά τα έχω αφήσει ως έχουν, δεν βλέπω πλέον διαφορές ούτε καν σε VM πόσο μάλλον σε σύγχρονο desktop.

Apps/Bloatware

Spoiler

Ακίνδυνα
Uninstall τα πάντα που φεύγουν με δεξι click/uninstall. Ουσιαστικά καθαρό start menu, μόνο notepad , calculator, ms store, ms edge και ό,τι δεν φεύγει εύκολα.

Ψαγμένα
Μεσω powershell (admin) και δίνοντας αυτες τις δυο, διαδοχικα:

• Get-AppxPackage | Out-GridView -Passthru | Remove-AppXPackage
  • Get-AppxProvisionedPackage -Online | Out-GridView -PassThru | Remove-AppxProvisionedPackage -Online

αφαιρώ photos, feedback, get help, camera, cortana**, sticky notes, και ολα του xbox. Με προσοχή ειδικά τη 2η σειρά γιατί δεν επανέρχονται εύκολα, θέλει reinstall τα windows.

** (Microsoft.549981C3F5F10)

Γενικά

Spoiler

* απενεργοποίηση των πάντων από task manager --> startup εκτός απ'αυτα που πραγματικά χρειάζονται πχ. chat client)
* Κλείσιμο indexing στο c:\ (από properties -> ξετσεκάρω 'allow files ... to have contents indexed')
* ένα πέρασμα με autoruns μήπως ξέφυγε κάτι.
* μετά Settings --> System --> Storage --> Temporary files --> τσεκάρω ολα εκτός downloads --> remove.
* προαιρετικά με το εργαλείο Patchcleaner στέλνω τα ορφανά .msi . Σε καθαρή εγκατάσταση χωρίς office κ απανωτά updates δεν έχει νόημα.
* και ό,τι άλλο ξέχασα.. 😁

Επεξ/σία από pigeon
  • Like 3
Δημοσ.

Αργησες 1 μερα! Τωρα το λαπτοπ δεν εινια στα χερια μου για να τα δοκιμασω ολα αυτα. Τα κραταω για την επομενη φορα ομως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...