Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, mphxths είπε

Το ετρεξα , εχει μια μεγαλη λιστα , αλλα οκ...τι μας λεει η λιστα αυτη ? Εκτος απο τα default , τρεχουν και καποια extension καποιων εγκατεστημενων προγραμματων που θεωρω οτι ειναι λογικο...

Πας Options --> hide all microsoft extensions και μένουν λίγα, μόνο τα 3rd party. Αν δεις κάτι περίεργο εκεί, κάτι που δεν το αναγνωρίζεις ή δεν χρειάζεσαι, το σκοτώνεις (disable). Αν είσαι μπροστά την ωρα που το κάνει, τρέξε resmon μήπως δεις κάτι στις διεργασίες ή στο Disk-->writes. Πέρσι εμένα μου έκανε τυχαία κολλήματα ο explorer που κατέληγαν σε crash κι έφταιγε τελικά ένα mouse volume control που χρησιμοποιώ ούτε ξέρω πόσα χρόνια σερι. 🤷‍♂️

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Δημοσ.

Τραγικο bug , αλλα τραγικος και ο αλλος που εκανε τις ενημερωσεις και ειπε "ας τραβηξω και ενα chkdsk /f"...
Εχει περασει και σε μενα το update , ειμαι full ssd-only μηχανημα , δεν ακουμπαω το chkdsk :)

Επισης ηθικο διδαγμα , τραβαμε γενικοτερα και ενα system image (τουλαχιστον το c) που και που. Ειδικα απο το ενσωματωμενο προγραμμα των windows και με ssd δεν παιρνει πολλη ωρα.

Δημοσ.

Ρε παιδιά εδώ και καιρό τα Windows 10 έχουν ένα σπαστικό Bug.

Επειδή ΔΕΝ θέλω να έχω DCH drivers στο σύστημα μου, όποτε εγκαθιστώ τον "κανονικό" οδηγό  για την Realtek κάρτα ήχου, το Windows update επιμένει να εγκαθιστά από μόνο του ΚΑΙ τον DCH driver με συνέπεια να μην δουλεύει σωστά το Control Panel και να πρέπει κιόλας να απεγκαταστήσω το DCH Control Panel. Ξέρει κάποιος να προτείνει κάποια λύση;;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jim_p είπε

Να ορισεις να μην ενημερωνουν/εγκαθιστουν τους drivers απο μονα τους.
https://www.windowscentral.com/how-disable-automatic-driver-updates-windows-10

(το 3 κανω εγω, που λεει για τη registry)

Ευχαριστώ! Αυτό έλυσε εν μέρει το πρόβλημα (το Windows Update "επιμένει" να εγκαθιστά τον driver 8703 για την Realtek κάρτα ήχου). Τουλάχιστον κατάφερα να βάλω τον καινούργιο και δεν θα έχω προβλήματα με την εγκατάσταση οδηγών άλλων συσκευών λογικά.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giorgosmcmc είπε

Τι θα επρεπε να επιλεξω απο τα δυο?

φσφσ.png

Μόνο εμένα μου μοιάζουν οι περιγραφές ότι είναι ανάποδα; :lol:

Δημοσ.
Μόλις τώρα, p4n0s86 είπε

Μόνο εμένα μου μοιάζουν οι περιγραφές ότι είναι ανάποδα; :lol:

Το ιδιο και εμενα! Οτι να 'ναι ρε συ δε ξερω τι εχει γινει με τα windows, λες να το αφησω by default ή να το πειραξω? Βασικα πως μπορω να καταλαβω τι ειναι οντως ενεργοποιημενο απο τα δυο? Γιατι εμενα μου φαινεται λογικο το ιδιωτικο δικτυο σαν default (με τη σωστη περιγραφη!)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, giorgosmcmc είπε

Το ιδιο και εμενα! Οτι να 'ναι ρε συ δε ξερω τι εχει γινει με τα windows, λες να το αφησω by default ή να το πειραξω? Βασικα πως μπορω να καταλαβω τι ειναι οντως ενεργοποιημενο απο τα δυο? Γιατι εμενα μου φαινεται λογικο το ιδιωτικο δικτυο σαν default (με τη σωστη περιγραφη!)

Εγώ το Ιδιωτικό βάζω. Τώρα δεν ξέρω να σου πω τι είναι πιο safe. Θεωρητικά αν είναι desktop στο σπίτι σου δεν έχει και μεγάλη σημασία.

Επεξ/σία από p4n0s86
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, p4n0s86 είπε

Μόνο εμένα μου μοιάζουν οι περιγραφές ότι είναι ανάποδα; 

2 λεπτά πριν, giorgosmcmc είπε

Ενταξει , η περιγραφη ειναι λιγο του αναπηρου. Δημοσιο (δικτυο) , σου κλεινει καποιες υπηρεσιες sharing για ευνοητους λογους. Στο ιδιωτικο (δικτυο) στα ανοιγει γιατι υποθετει οτι εισαι στο δικο σου δικτυο ή τελοσπαντων σε δικτυο που εμπιστευεσαι. Στο σπιτι μας λοιπον επιλεγουμε "ιδιωτικο" δικτυο , αλλιως θα προσπαθουμε να συνδεθουμε στο πισι απο αλλη συσκευη και θα τρωμε ακυρο και θα κραζουμε τα windows για μια ακομη φορα...

• Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, mphxths είπε

θα τρωμε ακυρο και θα κραζουμε τα windows για μια ακομη φορα...

Εγώ πάντως δεν τα κράζω (πέρα από μεμονωμένες περιπτώσεις στο παρελθόν). Είναι το αγαπημένο μου OS. :P

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mphxths είπε

Ενταξει , η περιγραφη ειναι λιγο του αναπηρου. Δημοσιο (δικτυο) , σου κλεινει καποιες υπηρεσιες sharing για ευνοητους λογους. Στο ιδιωτικο (δικτυο) στα ανοιγει γιατι υποθετει οτι εισαι στο δικο σου δικτυο ή τελοσπαντων σε δικτυο που εμπιστευεσαι. Στο σπιτι μας λοιπον επιλεγουμε "ιδιωτικο" δικτυο , αλλιως θα προσπαθουμε να συνδεθουμε στο πισι απο αλλη συσκευη και θα τρωμε ακυρο και θα κραζουμε τα windows για μια ακομη φορα...

Αρα η περιγραφη κατα καποιο τροπο ειναι σωστη? (εμενα δημοσιο ηταν by default και δεν ειχα ποτε καποιο θεμα στο desktop)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, p4n0s86 είπε

Εγώ πάντως δεν τα κράζω (πέρα από μεμονωμένες περιπτώσεις στο παρελθόν). Είναι το αγαπημένο μου OS. :P

Εγω παντως στο συγκεκριμενο θεμα τα εκραζα χωρις λογο :) Προσπαθουσα απο λινουξ μηχανημα να συνδεθω στο windows μηχανημα , ακυρα το ενα πισω απο το αλλο. Ελεγα κατι θα παιζει με το λινουξ , κατι δεν ρυθμισα σωστα. Εντελει μετα απο ωρες διαπιστωνω οτι ηταν στο "δημοσιο" και οχι στο "ιδιωτικο". Μολις το γυρισα ολα παιξανε νερακι.

Μόλις τώρα, giorgosmcmc είπε

Αρα η περιγραφη κατα καποιο τροπο ειναι σωστη? (εμενα δημοσιο ηταν by default και δεν ειχα ποτε καποιο θεμα στο desktop)

Ναι , νομιζω βαζει το δημοσιο apo default για να προστατεψει τον χρηστη. Η περιγραφη αν την καλοδιαβασεις καλα τα λεει. Απλα βλεπεις το "ιδιωτικο" και νομιζεις οτι εννοει οτι θα κοψει πραγματα.
Σε θεματα sharing/δικτυακο εκτυπωτη ενδεχεται να ειχες. Αν δεν χρειαστηκες τετοιες εργασιες , σου "φανηκε" οτι δεν ειχες θεμα :)

• Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, giorgosmcmc είπε

Τι θα επρεπε να επιλεξω απο τα δυο?

φσφσ.png

Αν δεν εχεις στο συστημα σου ή αν δεν συνδεεσαι σε network shares, δεν εχει σημασια οτι και να βαλεις εκει περα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...