Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα 

Μιας και ο χειμώνας έρχεται και δεν θέλω να φάω όλο το κρύο οπως πέρυσι χωρις θερμανση πρέπει να πάρω κάτι απο τώρα η εστω σε λίγο καιρό 

Αρχικα να πω ειμαι φοιτητής , το σπιτι (πλην του μπανιου) ειναι καμια 40-45αρια (? ) περιπου τετραγωνικά , μπαζει απο παντου και υγρασια φυλλ , χρησιμοποιώ και αφυγραντήρα morris 2428i που ανα 4 ωρες ο καδος 4 λιτρων γεμίζει χωρις ζόρι δυστυχως 

Θερμανση κατι αλλο δεν εχει περα απο ενα προαιωνιο κλιματιστικό που δεννννν  

Μου ειπε ενας γειτονας στην δουλεια οτι εχει θερμοπομπο και εγω δεν ηξερα καν οτι υπαρχει κατι τετοιο αλλα δεν τον ρωτησα τιποτα γιατι ειχαμε κοσμο και θα τον ξαναπετυχω σε λιγο καιρο ξανα . 

Στο θεμα μου γιατι το κουραζω πολυυυ (για αλλη μια φορα) 

Αν εξαιρέσουμε τα λεφτα αγορας μιας και δεν με πολυ πειράζει να παρω κατι ακριβο , σε θερμοπομπο θα μπορεσω να εχω καλουτσικη θερμανση και σχετικα μικρη κατανάλωση ; τουλαχιστον σε σχεση με σομπα αλογόνου , για παράδειγμα ας πουμε τον morris με τα 150 ευρω , η ειναι για υπερβολικα μικρους χώρους ; 
Σπουδάζω Κέρκυρα οποτε πολυ πολυ κρύο δεν έχει η υγρασια ειναι το θεμα 

Ευχαριστώ !!! 

• Like 1
  • Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατ αρχήν προσπάθησε να κλίσεις από κει που μπάζει αλλιώς δουλειά δεν θα κάνεις. Αν είναι από πόρτες - παράθυρα, βάλε γύρω γύρω τενιά αφρολέξ, αεροστοπ κλπ. Είναι φθηνοπράγματα του ευρώ και μπορούν να κάνουν τρομερή δουλειά. Στην χειρότερη κόλλα τις χαραμάδες με χαρτοταινία. 

Για 40-45 τετραγωνικά, με αλογόνου σόμπα δεν θα κάνεις κάτι. Αυτές είναι να σου φέγγουν σαν κάθεσαι. Για θερμοπομπούς, μπορεί να χρειαστείς 2 (σαλόνι-δωμάτιο πχ). Το καλύτερο θα ήταν να πείσεις τον ιδιοκτήτη για να ανανεώσετε το AC καθώς έτσι θα λύσεις σε ένα βαθμό και το θέμα υγρασίας και είναι και το πιο οικονομικό. 

• Like 2
Δημοσ.

για το 1ο θα το προσπαθήσω ! 

οσο για το 2ο ,ο ιδιοκτητης δεν τον νοιαζει καν , εδω για το παλιο κλιματιστικό τηλεχειριστήριο δεν λειτουργούσε και δεν δέχτηκε να μου φέρει άλλο (να μην αναφέρω αλλα γεγονότα αλλα και τι να κανεις αν δεν βρισκεις αλλου;;;) 

σε συγκριση δηλαδη με τα 2 καλυτερα θερμοπομποι; ενας καλος για σαλονι φαση και ενας φτηνιαρικος για δωματιο;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, panomelene είπε

Καλησπέρα 

Μιας και ο χειμώνας έρχεται και δεν θέλω να φάω όλο το κρύο οπως πέρυσι χωρις θερμανση πρέπει να πάρω κάτι απο τώρα η εστω σε λίγο καιρό 

Αρχικα να πω ειμαι φοιτητής , το σπιτι (πλην του μπανιου) ειναι καμια 40-45αρια (? ) περιπου τετραγωνικά , μπαζει απο παντου και υγρασια φυλλ , χρησιμοποιώ και αφυγραντήρα morris 2428i που ανα 4 ωρες ο καδος 4 λιτρων γεμίζει χωρις ζόρι δυστυχως 

Μου ειπε ενας γειτονας στην δουλεια οτι εχει θερμοπομπο και εγω δεν ηξερα καν οτι υπαρχει κατι τετοιο αλλα δεν τον ρωτησα τιποτα γιατι ειχαμε κοσμο και θα τον ξαναπετυχω σε λιγο καιρο ξανα . 

Αν εξαιρέσουμε τα λεφτα αγορας μιας και δεν με πολυ πειράζει να παρω κατι ακριβο , σε θερμοπομπο θα μπορεσω να εχω καλουτσικη θερμανση και σχετικα μικρη κατανάλωση ; τουλαχιστον σε σχεση με σομπα αλογόνου , για παράδειγμα ας πουμε τον morris με τα 150 ευρω , η ειναι για υπερβολικα μικρους χώρους ; 

Ευχαριστώ !!! 

τη καλυτερη αποδοση εχει το αιρκον απ οσο ξερω. δεν ασχολουμαι και πολυ με τετοια, μονο οτι ειχα ψαξει παλια. 

με ανοιχτο το παραθυρο ελαχιστα δουλευει το αιρκον και καταφερνει να διατηρει το δωματιο ζεστο. τωρα που ειναι φθινοπορο και ισα ισα κανει λιγο ψυχρα, αναβει μια φορα και μετα "ξεχνα να δουλεψει"

με ηλεκτρικες σομπες κλπ, μονο με κλειστα τα παντα ολα, να αναβει συνεχεια, και επειδη δεν εχει ανεμιστηρα να δημιουργει ρευμα εγω ακομα κρυωνα αμα ημουν στην αλλη ακρη

Δημοσ.
7 ώρες πριν, panomelene είπε

YΚαλησπέρα 

Ευχαριστώ !!! 

Κοίτα, κατ' αρχήν οι σόμπες αλογόνου είναι για τα πανηγύρια, δεν αποδίδουν και ζεσταίνουν μόνο σε μία πολύ μικρή ακτίνα και μπροστά. Οι θερμοπομποί είναι πολύ καλύτερες λύσεις αλλά το καίνε το ρεύμα τους μην έχεις αυταπάτες. Για το σπίτι που μένεις καλό θα ήταν να πάρεις δύο, 1500-2000 W. Βέβαια υπάρχει και η λύση να πάρεις κάποιον με ροδάκια και να τον μεταφέρεις όπου κάθεσαι αλλά δε θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα προφανώς. Καίνε αρκετά αλλά κάνουν και δουλειά, σε σχέση με το A/C είναι πιο ενεργοβόροι όμως σαφώς πιο φθηνοί, δε χρειάζονται εγκατάσταση (εκτός και θες να βάλεις κάποιον στον τοίχο αλλά και αυτό είναι εύκολο αν πιάνουν λίγο τα χέρια σου) και είναι και αθόρυβοι. Τέλος όταν φύγεις από αυτό το σπίτι απλά τους πακετάρεις. Υπάρχουν από 20 ευρώ μέχρι και κάμποσο . Με 150-170 παίρνεις νορβηγικούς που είναι κορυφή αλλά αν δε θες να δώσεις πολλά και με 50-70 ευρώ θα κάνεις τη δουλειά σου.

Δημοσ.

Ρώτα πρώτα το γείτονα στην δουλειά που έχει έναν θερμοπομπό πόσες ώρες τον χρησιμοποιεί και τι λογαριασμός έρχεται,
υπολόγισε μετά πόσο ρεύμα θα καταναλώνεις με 2 θερμοπομπούς 1500-2000 W,
(εννοείτε πως πρέπει να μάθεις και από ποιό όριο κατανάλωσης και επάνω υπάρχει πολύ υψηλότερη τιμή χρέωσης από την αρχική)
για να μη βρεθείς προ δυσαρέστων εκπλήξεων όταν έρθει ο λογαριασμός…

Δημοσ.
10 ώρες πριν, panomelene είπε

κρύο οπως πέρυσι χωρις θερμανση πρέπει να πάρω κάτι απο τώρα η εστω σε λίγο καιρό 

Μου ειπε ενας γειτονας στην δουλεια οτι εχει θερμοπομπο και εγω δεν ηξερα καν οτι υπαρχει κατι τετοιο

Είτε θερμοπομπός, είτε σόμπα αλογόνου, είτε καλοριφέρ λαδιού, είτε "λέβητας ιόντων :) " όλα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια, με βαθμό απόδοσης ~1: σχεδόν όλη την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν, την μετατρέπουν σε θερμότητα μέσω ηλεκτρικών αντιστάσεων.
Αντίστοιχα ένα κλιματιστικό, έχει "βαθμό απόδοσης" τουλάχιστον 3.5:
θα χρησιμοποιήσει 1 μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας, για να μεταφέρει 3.5 τουλάχιστον μονάθες θερμικής ενέργειας από το περιβάλλον όπου βρίσκεται η εξωτερική μονάδα, μέσα στο σπίτι που βρίσκεται η εσωτερική.

Οπότε όπως πολύ σωστά σου είπαν, αν θες κάτι που δεν θα πουληθείς στην ΔΕΗ, η καλύτερη επιλογή είναι AC.

Τώρα μιας και το σπίτι δεν είναι δικό σου, και ίσως να σκέφτεσαι πού να δίνεις κοντά στο χιλιάρικο τώρα (min) για 2 AC και τι θα τα κάνεις αν φύγεις, σε καταλαβαίνω.

Οπότε θα σου πω την γνώμη μου μεταξύ σόμπας και θερμοπομπού. Αν υποθέσουμε ότι έχουμε 2 θερμαντικά σώματα με ίδια ισχύ ας πούμε 2.5 kw, και τα δύο, το ίδιο θα ζεστάνουν τον χώρο. Απλά ο μεν θερμοπομπός ζεσταίνει με ακτινοβολία και εξαναγκασμένη συναγωγή (έχει ανεμιστήρα που περνάει από μέσα τον αέρα και τον βγάζει θερμό), ενώ η σόμπα κυρίως με ακτινοβολία.
Τι σημαίνει αυτό. Ότι με την σόμπα, θα πρέπει να κάθεσαι μπροστά, στην εμβέλεια εκπομπής της ακτινοβολίας της για να ζεσταίνεσαι, ο υπόλοιπος χώρος θα είναι σχετικά κρύος. Σιγά σιγά με την ακτινοβολία της θα ζεσταθούν και τα γύρω έπιπλα, τοίχοι κλπ που και αυτά θα αρχίσουν να ακτινοβολούν πίσω οπότε θα ζεστάνει και ο γύρω χώρος.

Με τον θερμοπομπό ζεσταίνεσαι μπροστά του λόγω ακτινοβολίας, αλλά ζεσταίνει πιο γρήγορα και ο χώρος λόγω θέρμανσης του αέρα, οπότε αισθάνεσαι καλύτερα την θερμική άνεση ακόμα και αν δεν κάθεσαι μπροστά του.

Οπότε, αν θέλεις να ζεστάνεις καλύτερα χώρους πας σε θερμοπομπούς. Αν θέλεις να ζεσταίνεσαι καλά σε ένα περιορισμένο χώρο, πχ σε ένα γραφείο που θα κάθεσαι ή όσο αράζεις σε ένα καναπέ, μπορείς να ζεσταθείς πολύ καλά με μια σόμπα αλογόνου στην χαμηλότερη σκάλα, χωρίς να θερμαίνεις τον υπόλοιπο χώρο.

Εννοείται ότι θα πας να αλλάξεις από ΔΕΗ σε εναλλακτικό πάροχο με το πιο φτηνό δυνατό ρεύμα, βάζοντας μέσα και τα πάγια και ό,τι χρεώνει ο καθένας, και θα εξετάσεις και την επιλογή του νυχτερινού!

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνουν καλή δουλειά οι θερμοπομποί φίλε, αλλά καίνε πολύ ρεύμα να ξέρεις, έχω 3 nobel, που θεωρούνται πολύ καλοί και ζεσταίνουν μια χαρά σπίτι 75 τετραγωνικά. Άποψη μου πάρε έναν έτσι ώστε να τον δουλεύεις με κλειστή πόρτα στο δωμάτιο που θέλεις να θερμανεις κ όταν πιάνει τη θερμοκρασία που του έχεις βάλει να κλείνει ο θερμοστάτης. 

Επεξ/σία από 26ska
Δημοσ.

Οι σόμπες αλογόνου πιο πολύ κάνουν για λάμπες. Έχεις δύο επιλογές με δαύτες: Ή κάθεσαι κοντά και ψήνεσαι από μπροστά και πίσω κρυώνεις ή είσαι πιο μακριά και κρυώνεις ολόκληρος. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
19 minutes ago, mechpanos said:

Είτε θερμοπομπός, είτε σόμπα αλογόνου, είτε καλοριφέρ λαδιού, είτε "λέβητας ιόντων :) " όλα χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια, με βαθμό απόδοσης ~1: σχεδόν όλη την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνουν, την μετατρέπουν σε θερμότητα μέσω ηλεκτρικών αντιστάσεων.
Αντίστοιχα ένα κλιματιστικό, έχει "βαθμό απόδοσης" τουλάχιστον 3.5:
θα χρησιμοποιήσει 1 μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας, για να μεταφέρει 3.5 τουλάχιστον μονάθες θερμικής ενέργειας από το περιβάλλον όπου βρίσκεται η εξωτερική μονάδα, μέσα στο σπίτι που βρίσκεται η εσωτερική.

Amen...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για 40τμ ενα κλιματιστικο ειναι αρκετο αν ειναι ενιαιος χωρος. Εν παση περιπτωση το υπνοδωματιο δεν εχει ιδιαιτερη αναγκη (βαζεις μια ηλεκτρικη κουβερτα και καθαρισες). οποτε με λιγοτερο απο 500€ χρησιμοποιεις μια συσκευη που θα καιει το ενα πεμπτο απο θερμοπομπους και συναφεις συσκευες. Αν φυγεις μπορεις καλιστα να το παρεις μαζι σου στο νεο σπιτι.

Επιπλεον το κλιματιστικο εχει και ψυξη και μπορει να κανει και αφυγρανση (πρακτικα βεβαια μονο το καλοακαιρι) κλπ

Επεξ/σία από maneni
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχην ευχαριστω ολους που απαντησαν

Θα ρωτησω γενικα τον γειτονα την γνωμη του , απλα εγω δουλευω στα 1000 μετρα υψομετρο και οχι 5-10 ποσο μενω σαν φοιτητς (μην ρωτατε πως και γιατι μπερδεμα η ιστορια και πολλααα ταξιδια 🤣 )

Δεν ζηταω τρελες επιδόσεις και για να βαλω κλιματιστικό δικό μου δεν παίζει γιατι έχω αρκετα προβληματα οποτε μου φτανουν και δεν θελω να πολυ ασχοληθω , θελω ισα ισα να σπαει το κρυο , περυσι το βγαλα ολο τον χειμωνα χωρις θερμανση καθολου και νταξ την παλεψα , επισης να πω πως στο δωματιο εχω τον αφυγραντηρα και δεν μετακινείτε καθόλου γιατί ειναι αρκετά δυνατός και οταν μπαινω σε αυτο το δωμάτιο βλέπω αισθητη διαφορα στην θερμοκρασια (1-2 βαθμος;; υποθέτω παντα) προφανως απο την λειτουργία του 

Edit : Κανα 5ωρο υπολογιζω την μερα να δουλευει γιατι δεν ειμαι και ποτε σπιτι 

Επεξ/σία από panomelene
Δημοσ.

Αφού πέρσι την έβγαλες χωρίς θέρμανση, τότε αν δώσεις σημασία και σφραγίσεις από κει που μπάζει, με δυο θερμοπομπούς θα είσαι άρχοντας. Επειδή έχεις υγρασία (το μπάζει υποθέτουμε θα το ψηλοδιορθώσεις) απλά πάρε λίγο πιο δυνατούς από αυτούς που γράφει πάνω. Δλδ Αν το δωμάτιο είναι 30τμ, μην πάρεις αυτόν που είναι για μέχρι 30 αλλά πιο δυνατό (πχ μέχρι 40) για να είσαι καλυμμένος. Αυτό που γράφουν πάνω είναι για καλά μονωμένα δωμάτια. 

Δημοσ.

Τα παραθυρα πως ακριβως να τα μονώσω ; οκευ την πορτα την ειχα φτιαξει περυσι που εβαζε πολυυυ αερα μεσα 

Δημοσ.

Πάρε άνθρωπέ μου ένα 12άρι κινεζοκλιματιστικό inverter από e-shop να κάνεις τη δουλειά σου με μαξ 350 ευρώ.

Έχω ένα τέτοιο για 50τ.μ. στην Αθήνα εδώ και 5 χρόνια και δεν του έχω κάνει καν συντήρηση. Το πήρα 280, ψύχει και θερμαίνει αθόρυβα και καλά όλο το διαμέρισμα. Στους λογαριασμούς δε φαίνεται καθόλου. Τι άλλο θες;

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...