Istros Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 36 λεπτά πριν, piranhagr είπε Και υπάρχουν άνθρωποι που ανέβασαν αυτή την εταιρία στο νούμερο 1 στις πωλήσεις ... Γιατί; Αυτό αναρωτιόμαστε όλοι.Και συνεχίζουν... 2
vrwmiaris Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 1 ώρα πριν, billdanos είπε Δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση. Προσωπικά επιλέγω την Apple και για αυτό το χαρακτηριστικό (μεταξύ άλλων). Πέρα από το κέρδος που θα βγάλει η Apple από το αποκλειστικό service, το Τ2 μου προσφέρει ταυτόχρονα και πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια για τα δεδομένα μου. Όλοι αυτό λένε όμως το fappening ήταν γεγονός.άκυρο το σχόλιο πιλ 3 2
D.Luffy Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Arkin είπε Η Apple το πήγε 10 βήματα παραπέρα. Άλλες εταιρείες είναι πολύ πιο τίμιες. ΟΚ. Όταν καταλάβεις ότι για τις εταιρίες μεγέθους πολυεθνικών η λέξη "τιμιότητα" είναι ένας όρος το λιγότερο τραγελαφικός, τα ξαναλέμε. Βρίσκεσαι όμως σε καλό δρόμο εφόσον τουλάχιστον κατάλαβες ότι θέλουν τα λεφτά σου. Συνέχισε. Hint: Όλες οι αγαπημένες σου εταιρίες θα ήθελαν να κάνουν τα ίδια (και χειρότερα) αλλά δεν τα κάνουν επειδή φοβούνται ότι το χάσιμο θα είναι μεγαλύτερο από το κέρδος. Εσύ βέβαια αυτό το βαφτίζεις "τιμιότητα" επειδή ακόμα κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου... Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από D.Luffy 5 3 1
Istros Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Ihavetheanswers είπε Ακριβώς! Αυτοί που κράζουν περισσότερο από όλους είναι αυτοί που δεν έχουν προϊόντα Apple και ούτε βρίσκονται στο target market της Apple! Ο καθένας κρίνει με βάση τις δικές του προτεραιότητες, λες και ο κόσμος γυρίζει γύρο τους. Λες και τους ανάγκασε κάνεις να αγοράσουν τα προϊόντα της Apple. Η Apple ξέρει τους πελάτες της καλύτερα από όλους. Αλλιώς δεν θα ήταν η πιο κερδοφόρα επιχείρηση στον κόσμο. Τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε, είτε αντι-καπιταλιστικές ιδεολογικές ατζέντες (πρέπει να ελέγξει το κράτος την σχέση της Apple με τους πελάτες της) είτε ξεκάθαρα αντιδράσεις τεχνικών που χάνουν χρήματα από αυτό (το οποίο εκφράζεται μέσω lobbying και συχνά έχει και τον ιδεολογικό μανδύα). Έχεις δίκιο ξέρει ακριβώς τι πελάτες έχει και πράττει ανάλογα.το θέμα είναι ότι αυτές οι πολιτικές αν δεν καταδικάστουν από τους καταναλωτές,θα παγιωθουν και από άλλες εταιρείες.Εννοειται πως δεν τις επιβραβεύουμε.Στο προϊόν που αγοράζεις είσαι κάτοχος όχι ενοικιαστής.αυτο είναι μια μορφή leasing. Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2018 από Istros 4
fylatos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 27 λεπτά πριν, billdanos είπε Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Αν δεις λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες περιοχές "ελέγχει" το Τ2 chip, θα δεις πως πρόκειται για τα πιο critical συστήματα σε ο,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια του περιεχομένου. Δεν μπορείς ας πούμε να αλλάξεις το touch id που έχουν τα νέα mac μιας και θα μπορούσε ένας τεχνικός να στο αντικαταστήσει με ένα άλλο και να προσπερνούσες την ασφάλεια. Το ίδιο γίνεται χρόνια τώρα και με το touch id στα iphones που αν δοκίμαζες να το αντικαταστήσεις εκτός apple, η συσκευή ήταν άχρηστη και κατά συνέπεια δεν μπορούσε κανείς να έχει πρόσβαση στα δεδομένα της συσκευής. Πρακτικά το Τ2 λειτουργεί σαν ένα hardware encryption εργαλείο και σου προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Πέρα από αυτό όμως, προφανώς και η apple επιδιώκει τη μεγιστοποίηση του κέρδους της από επισκευές κλπ αλλά όπως έχω ξαναπεί και παλιότερα: όταν έχεις δώσει τόσα χρήματα για μια τέτοια συσκευή, δεν είναι και τόσο παράλογο να εμπιστεύεσαι την Apple και τα επισκευαστικά της κέντρα όταν θα σου παρουσιαστεί πρόβλημα. Αν δεν σε νοιάζει τόσο η συγκεκριμένη ασφάλεια που σου προσφέρει, προφανώς πας σε άλλους κατασκευαστές! Η αλήθεια είναι ότι η ασφάλεια μπορεί να εξασφαλιστεί και με άλλα μέσα πέρα από το hardware. Ωστόσο αγοράζοντας κάποιος την συσκευή πρέπει να ενημερώνεται ότι το συγκεκριμένο feature οδηγεί στο συγκεκριμένο πρόβλημα/limitation, σε περίπτωση βλάβης. Εδώ να γράψω κάτι που ίσως πολλοί αγνοείτε: ΟΛΟΙ οι κατασκευαστές στα business μηχανήματα τους έχουν BIOS whitelist. Παλαιότερα Thinkpad δεν έπαιρναν τίποτα σχεδόν που να μην είναι FRU/CRU part και φυσικά αυτά τα έβρισκες μόνο στην μαμά εταιρία. Βέβαια είχαν καλό after sales και τα cru τα αγόραζε οποίος ήθελε. Εδώ δεν υπάρχουν cru μόνο fru ουσιαστικά. Το ίδιο ισχύει και για τους server κλπ. Δεν είναι δηλαδή νέα πρακτική στην βιομηχανία. Απλά ίσως πρώτη φορά αγγίζει τον λιανικό καταναλωτή μέχρι τώρα γινόταν σε leased μηχανήματα κλπ. Μια ωραία κίνηση θα ήταν να σου δίνει ως εταιρία με κάποιο τρόπο δικαίωμα να απενεργοποιήσεις το Τ2 με κάποια διαδικασία ελεγχόμενη από αυτούς. Έτσι θα έδινε σε εσένα την επιλογή της προστασίας σου και θα σου έδινε πλήρη ιδιοκτησία στο αγαθό που έχεις αγοράσει. Πάντως δεν είναι η πρώτη εταιρεία που το κάνει. 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 9 minutes ago, liopyr said: Εντάξει, δεν μιλάμε και για πυρηνική φυσική, οποιοσδήποτε μπορεί να έχει άποψη σε αυτό το θέμα χωρίς να έχει ποτέ του εμπειρία με προϊόντα της apple. Προσωπικά δεν είχα, ούτε θα έχω μάλλον κάποιο προϊον της apple, και για να πω και την αλήθεια, οπορτουνιστικά σκεπτόμενος, μια χαρά με βολεύει αυτή η ιστορία, γλυτώνω ένα κάρο αγγαρείες από γνωστούς που θα μου φορτώσουν κάτι που θα θέλει επισκευή/αναβάθμιση έχοντας πλέον και επίσημη δικαιολογία για να μην το αγγίξω. Παρ'όλα αυτά, η πρακτική της apple είναι απαράδεκτη. Εγώ όμως που έχω εμπειρία από τη χρήση των συσκευών της και του service τα τελευταία 15+ χρόνια, έχω σχηματίσει την άποψή μου και δεν εκφράζω απλά θεωρητικές απόψεις για το θέμα. Αυτό προσπαθώ να εξηγήσω και τίποτα άλλο. 3 minutes ago, vrwmiaris said: Όλοι αυτό λένε όμως το fappening ήταν γεγονός.άκυρο το σχόλιο πιλ Αν γράψω τους κωδικούς μου σε αυτοκόλλητο και τους κολλήσω στο πίσω μέρος της συσκευή μου, θα φταίει η apple? 😛
guido Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 1 λεπτό πριν, billdanos είπε Αν γράψω τους κωδικούς μου σε αυτοκόλλητο και τους κολλήσω στο πίσω μέρος της συσκευή μου, θα φταίει η apple? 😛 εντάξει δεν έγινε ακριβώς αυτό με το fappening 1
Arkin Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 8 λεπτά πριν, gregory22 είπε Δεν μιλαω για λαπτοπ. Εχω αναβαμθισει μονος μου macbook. Για mac mini 2015 μιλαω. Για να βαλεις ssd πρεπει να το διαλυσεις βιδα-βιδα μεχρι να βγαλεις ολη τη μητρικη μητρικη, τροφοδοτικο και να μεινει μονο ο σκελετος αλουμινιου! Τα mac mini πριν του 2012 ηταν πολυ πιο ευκολα. Τουλαχιστον αλλαζουν απλα θελει περισσοτερη δουλεια. Απο το 2016 και μετα μπηκαν κολλημενα πανω στη μητρικη?
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 2 λεπτά πριν, D.Luffy είπε ΟΚ. Όταν καταλάβεις ότι για τις εταιρίες μεγέθους πολυεθνικών η λέξη "τιμιότητα" είναι ένας όρος τουλάχιστον τραγελαφικός, τα ξαναλέμε. Βρίσκεσαι όμως σε καλό δρόμο εφόσον τουλάχιστον κατάλαβες ότι θέλουν τα λεφτά σου. Συνέχισε. Hint: Όλες οι αγαπημένες σου εταιρίες θα ήθελαν να κάνουν τα ίδια (και χειρότερα) αλλά δεν τα κάνουν επειδή φοβούνται ότι το χάσιμο θα είναι μεγαλύτερο από το κέρδος. Εσύ βέβαια αυτό το βαφτίζεις "τιμιότητα" επειδή ακόμα κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου... αυτο. ολες οι εταιρειες εχουν την ιδια στρατηγικη, το θεμα ειναι οτι δεν μπορουν να χρησιμοποιησουν ολοι τις ιδιες τακτικες για να την επιτυχουν. και εκει κολλαει αυτο που ελεγα απο παλια, οταν καποιος υποστηριζει μια εταιρεια στα παντα δεν ειναι φαν και δεν βοηθα την εταιρεια που του αρεσει. οι πραγματικοι φαν ριχνουν και κανα σκαμπιλι οπου επιβαλεται. το μηλο δεν κανει αυτα τα αισχη επειδη οι διευθυνταδες του ειναι χειροτεροι ανθρωποι απο τους διευθυνταδες αλλων εταιρειων, αλλα επειδη δεν εχει σωστους πελατες
Psaris Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 37 λεπτά πριν, billdanos είπε Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Αν δεις λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες περιοχές "ελέγχει" το Τ2 chip, θα δεις πως πρόκειται για τα πιο critical συστήματα σε ο,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια του περιεχομένου. Δεν μπορείς ας πούμε να αλλάξεις το touch id που έχουν τα νέα mac μιας και θα μπορούσε ένας τεχνικός να στο αντικαταστήσει με ένα άλλο και να προσπερνούσες την ασφάλεια. Το ίδιο γίνεται χρόνια τώρα και με το touch id στα iphones που αν δοκίμαζες να το αντικαταστήσεις εκτός apple, η συσκευή ήταν άχρηστη και κατά συνέπεια δεν μπορούσε κανείς να έχει πρόσβαση στα δεδομένα της συσκευής. Πρακτικά το Τ2 λειτουργεί σαν ένα hardware encryption εργαλείο και σου προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Πέρα από αυτό όμως, προφανώς και η apple επιδιώκει τη μεγιστοποίηση του κέρδους της από επισκευές κλπ αλλά όπως έχω ξαναπεί και παλιότερα: όταν έχεις δώσει τόσα χρήματα για μια τέτοια συσκευή, δεν είναι και τόσο παράλογο να εμπιστεύεσαι την Apple και τα επισκευαστικά της κέντρα όταν θα σου παρουσιαστεί πρόβλημα. Αν δεν σε νοιάζει τόσο η συγκεκριμένη ασφάλεια που σου προσφέρει, προφανώς πας σε άλλους κατασκευαστές! δεν είχα ποτέ apple και ούτε θα έχω αλλά τι κάθεσαι και τους λες,εσύ θα σώσεις το ρωμαίικο?
TasMan Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 46 λεπτά πριν, Fotis13 είπε Συγγνωμη που δεν εχουμε ολοι Lada ... Συγνώμη φίλε μου αλλά διαφωνώ κάθετα. Αν εγώ αγοράσω Μερσεντές δε μπορεί να έρθει η εταιρεία να μου πει "δε σε αφήνω να βάλεις ούτε τουρμπίνα, ούτε καν aftermarket φίλτρο καμπίνας" γιατί το αυτοκίνητο θα σταματήσει να δουλεύει. Μπορεί καλλιστα να σου πει ότι "αφού δεν το έκανα εγώ δεν εγγυώμαι για την καλή λειτουργία του ή αν σου χαλάσει κάτι δεν το αναγνωρίζω σαν δικό μου σφάλμα ώστε να στο επισκευάσω δωρεάν". Από εκεί και πέρα όμως είναι δικό σου και το κάνεις ΟΤΙ θες! Το ίδιο πρέπει να ισχύει με οποιοδήποτε υλικό αγαθό που αγοράζεις και άρα είναι ιδιοκτησία σου. Ναι, μπορεί εγώ να θέλω να αλλάξω στο κινητό (που αναφέρθηκε) τον αισθητήρα αποτυπωμάτων. Είναι άλλο να έρθει η εταιρεία και να μου πει "κοίτα, αφού πήγες αλού δεν μπορώ να σου εγγυηθώ για την ασφάλεια του άλλου αισθητήρα" και άλλο να σου βγάζει άχρηστη όλη τη συσκευή. 6
Arkin Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 7 λεπτά πριν, D.Luffy είπε ΟΚ. Όταν καταλάβεις ότι για τις εταιρίες μεγέθους πολυεθνικών η λέξη "τιμιότητα" είναι ένας όρος το λιγότερο τραγελαφικός, τα ξαναλέμε. Βρίσκεσαι όμως σε καλό δρόμο εφόσον τουλάχιστον κατάλαβες ότι θέλουν τα λεφτά σου. Συνέχισε. Hint: Όλες οι αγαπημένες σου εταιρίες θα ήθελαν να κάνουν τα ίδια (και χειρότερα) αλλά δεν τα κάνουν επειδή φοβούνται ότι το χάσιμο θα είναι μεγαλύτερο από το κέρδος. Εσύ βέβαια αυτό το βαφτίζεις "τιμιότητα" επειδή ακόμα κοιμάσαι τον ύπνο του δικαίου... Προτιμω να φοβουνται απο το να με κλεβουν μπροστα στα ματια μου. Κανενα υπνο του δικαιου απλα δινω τα χρηματα μου σε εταιριες που δεν με βλεπουν μονο ως λεφτα και ας φοβουνται μονο καλο σε μενα κανει. Η apple που εχει σηκωσει τον αμανε ας κανει οτι θελει. Θα την κραζουμε συνεχεια ομως εισαι ο τριτος που χαιρεται με αυτα που κανει η apple απο τους 100 που εχουν γραψει. Μπραβο σιγουρα θα εχεις αρκετα λεφτα για πεταμα ετσι οπως τα γραφεις. 4
Super Moderators billdanos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Just now, guido said: εντάξει δεν έγινε ακριβώς αυτό με το fappening Προφανώς. Ήταν συνδυασμός "χαζών" και προβλέψιμων κωδικών και έλλειψης 2step authentication που δεν είχε ακόμη ενεργοποιηθεί. Αλλά σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για ασφάλεια δεδομένων που βρισκοταν online στο cloud και όχι τοπικά στις συσκευές όπως τα δεδομένα για τα fingerprints ή των SSD.
palawiaris Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Απλά η apple στοχεύει στους πελάτες που είναι πάντα πρόθυμοι να πληρώσουν οποιαδήποτε χαζομάρα τους πουλήσει,και αυτοί να είναι μες στην τρελή χαρά που τα ακουμπάνε. 2 1
Arkin Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2018 3 λεπτά πριν, guido είπε εντάξει δεν έγινε ακριβώς αυτό με το fappening Τοτε με το fappening αποδειχθηκε ποσο τρυπιο ηταν το icloud. Ημουν απο τους πρωτους που βρηκαν μερος για κατεβασμα των φωτογραφιων το ειχα γραψει στο θεμα και μετα τη δουλεια ειχα περιπου 150 μηνυματα που ζητουσαν το link. Προφανως εκατσα και απαντησα εναν εναν και τους εδωσα και το link. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις