TheDevilMayCare Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 1 ώρα πριν, agrio.imeros είπε Για πες, πόσο ήταν το ενοίκιο για τη συγκεκριμένη περιοχή πριν επτά χρόνια; Για τώρα έμαθα από το νήμα. Για μονοκατοικια κοντα στην πλατεια της Αγ. Παρασκευης, μονο εγω -κι εκτος απο τον εαυτο μου!- στα γρηγορα: ξερω 7-8 ατομα που θα εδιναν εννοειται περισσοτερα -και ειδικα αν ειχε & καποια αυλη-κηπο, τοτε με τα χιλια! 😁 [για οσους εχουμε "λουστει", τις φυσιολογικες...κακιστες εμπειριες συγκατοικησης πολυκατοικιων, οι μονοκατοικιες ειναι οασεις! -ειδικα οταν δεν βρισκονται ξερωγω στον..Αγιο Παντελεημονα Αχαρν]
Doubt Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 9 ώρες πριν, sphinxgr είπε Ο φόρος είναι 15% και δεν προσμετράται στα εισοδήματα, ούτε υπάρχει αυτοτελής φόρος κλπ κλπ που γράφεις Αν θυμάμαι καλά, 15% είναι ο φόρος ως τις 12.500 ευρώ. Για περισσότερα ανεβαινει η κλίμακα. Αυτοτελής σημαίνει πως τον πληρώνεις ακόμα κι αν το συνολικό εισόδημα είναι στο αφορολόγητο. Αν έχεις δηλαδή 3000 το χρόνο εισόδημα και είναι όλο από ενοίκια, πρέπει να κόψεις το λαιμό σου και να πληρώσεις το 15% στην εφορία.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Από 0 έως 12.000 ευρώ με συντελεστή 15%, από 12.001 έως 35.000 ευρώ με συντελεστή 35% και για εισοδήματα από 35.000 ευρώ και άνω με συντελεστή 45%.
auron12 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Χρήστο οπως καταλαβες δεν βρισκεις ακρη εδω γιατι ο καθενας λεει την αποψη του απο την πλευρα που βρισκεται.Αν ειναι ιδιοκτητης θα παρει το μερος του ιδιοκτητη,αν ειναι ενοικιαστης θα το δει απο την δικια σου πλευρα.Δεν πρεπει να απελπιζεσαι.Μιλα στον ιδιοκτητη ανθρωπινα και ζητα του λιγο καιρο μεχρι να βρεις σπιτι.Πες του μαλιστα οτι μεχρι να βρεις και για οσο διαστημα θα κατσεις θα του κανεις και μια αυξηση 180 ή 200 ευρω συνολικα ωστε να δειξεις οτι προσπαθεις να βρεις λυση.Αν του μιλησεις ανθρωπινα πιστευω θα καταλαβει και την πλευρα σου.Απο εκει και περα ισως να ηταν χρησιμο να σκεφτεις να μετακομισεις σε μια αλλη περιοχη με χαμηλοτερα ενοικια.Οπως και να εχει θελεις χρονο για να βρεις λυση.Προσπαθησε να κερδισεις λοιπον χρονο. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2019 από auron12
eidikos33 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2019 21 λεπτά πριν, auron12 είπε Χρήστο οπως καταλαβες δεν βρισκεις ακρη εδω γιατι ο καθενας λεει την αποψη του απο την πλευρα που βρισκεται.Αν ειναι ιδιοκτητης θα παρει το μερος του ιδιοκτητη,αν ειναι ενοικιαστης θα το δει απο την δικια σου πλευρα.Δεν πρεπει να απελπιζεσαι.Μιλα στον ιδιοκτητη ανθρωπινα και ζητα του λιγο καιρο μεχρι να βρεις σπιτι.Πες του μαλιστα οτι μεχρι να βρεις και για οσο διαστημα θα κατσεις θα του κανεις και μια αυξηση 180 ή 200 ευρω συνολικα ωστε να δειξεις οτι προσπαθεις να βρεις λυση.Αν του μιλησεις ανθρωπινα πιστευω θα καταλαβει και την πλευρα σου.Απο εκει και περα ισως να ηταν χρησιμο να σκεφτεις να μετακομισεις σε μια αλλη περιοχη με χαμηλοτερα ενοικια.Οπως και να εχει θελεις χρονο για να βρεις λυση.Προσπαθησε να κερδισεις λοιπον χρονο. Αρχηγέ εγώ είμαι ιδιοκτήτης αλλά υποστηρίζω να φεσωσει τον ιδιοκτήτη επειδή είναι παράνομος και φοροδιαφευγει 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Στις 26/2/2019 στις 11:14 ΜΜ, 1comment είπε Τι λες. Λοιπόν, πρόσφατα μια φίλη μου θέλησε να διώξει έναν που του το νοίκιαζε χωρίς συμβόλαιο. Αυτός δεν ήθελε να φύγει με τίποτα, ενοίκια δεν έδινε κλπ. Η φίλη προχώρησε σε εξώδικο και τον δήλωσε ως φιλοξενούμενο που με το έτσι θέλω κάθεται στο σπίτι της ενώ αυτή δεν θέλει. Μόλις πήρε στα χέρια του το εξώδικο έγινε λούης. Ό,τι θέλει σου κάνει ο ιδιοκτήτης αν είσαι χωρίς συμβόλαιο. Το αντίθετο, μόνο με το συμβόλαιο ξενοιάζεις. Αν δεν μενανε στο ιδιο σπιτι πως τον δηλωσε φιλοξενουμενο ?Άλλο φιλοξενούμενος και άλλο δωρεαν παραχωρηση η οποια φορολογείται αν δεν είναι σε συγγενή πρωτου βαθμου .
kogba Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Το γεγονός ότι υπάρχουν τόσο πολλά θέματα σχετικά με ενοικιαστές και ιδιοκτήτες χωρίς συμβόλαιο, μας δείχνει πολλά για τη νοοτροπία μεγάλου μέρους των συμπολιτών μας.
tsioulak Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 13 ώρες πριν, ThReSh είπε Από 0 έως 12.000 ευρώ με συντελεστή 15%, από 12.001 έως 35.000 ευρώ με συντελεστή 35% και για εισοδήματα από 35.000 ευρώ και άνω με συντελεστή 45%. Σωστος, απλα να διευκρινισω οτι ο φορος εφαρμοζεται κλιμακωτα (αν θυμαμαι καλα).
vastegial_74 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 27/2/2019 στις 11:08 ΠΜ, eidikos33 είπε Μήπως και εσύ νοικιάζεις σπίτι χωρίς να το δηλώνεις στην εφορία και σε ενόχλησα? Το ότι ο ιδιοκτήτης φοροδιαφευγει δε το θεωρείς κατακρητεο? Αν μπορεί ας τον βγάλει ο ιδιοκτήτης από το σπίτι με εξωση χαχα ο ιδιοκτήτης πληρώνει τους φόρους που πρέπει? Και φόρο εισοδήματος δεν πληρώνει επειδή δεν προσμετράται το ποσό του ενοικίου στο δηλωθέν εισόδημα του και δεν πληρώνει τον αυτοτελη φόρο για εισοδήματα από ενοίκια. Γιατί να πληρώσει ο ενοικιαστής τότε? Ο ιδιοκτήτης γνωρίζει ότι άμα θέλει τον πληρώνει ο ενοικιαστής αν ήθελε να τον πληρώνει και να μπορεί να του κάνει έξωση όποτε θέλει ας είχε κάνει νόμιμα την ενοικίαση Αλλά μάλλον σε ενόχλησε επειδή ενοικιάσεις και εσύ παράνομα Στην φορολογική του δήλωση ο ενοικιαστής τι δηλώνει άστεγος? Η μητέρα του? Εμεσα πληρωνει φορο ο ιδιοκτητης γιατι εφοσον δεν φαινεται νοικιασμενο ή κλειστο, τον επιβατυνει το τεκμηριο. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2019 από vastegial_74
eidikos33 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 26 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε Εμεσα πληρωνει φορο ο ιδιοκτητης γιατι εφοσον δεν φαινεται νοικιασμενο ή κλειστο, τον επιβατυνει το τεκμηριο. Ναι τόσο χαζός ο ιδιοκτήτης να βάλει άτομο μέσα χωρίς συμβόλαιο και με το ρεύμα στο όνομα του χωρίς να έχει όφελος..
Narayan Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Φάουλ ο ιδιοκτήτης που δεν έκανε συμβόλαιο και κράτησε και το ρεύμα στο όνομά του. Ακόμα και με χαμηλό ενοίκιο έπρεπε να κάνει συμβόλαιο, ως ιδιοκτήτης πραγματικά με έχει σώσει μερικές φορές. Νοικιάζεις σε τιμή χαμηλότερη της πιάτσας και πάει να σου βγεί από πάνω ο νοικάρης; Άστον να ψάξει να βρει φθηνότερα, δύο φορές μου ήρθαν πίσω οι "έξυπνοι" νοικάρηδες παρακαλώντας να μου δώσουν όλα τα χρωστούμενα για να ανακαλέσω την διαταγή απόδοσης μίσθιου Επίσης μία ερώτηση για τον ΟΡ: σε επτά χρόνια που δουλεύεις με €400 μηνιάτικο έψαξες καθόλου για άλλη δουλειά με καλύτερες απολαβές ή έστω πλήρη απασχόληση; Ναι μεν τα πράγματα είναι δύσκολα οικονομικά αλλά μου είναι δύσκολο να πιστεύω πως με τόσα χρόνια προϋπηρεσία, όποιο και να είναι το αντικείμενο της εργασίας, αν στείλεις 20 CV δεν θα βρεθεί ούτε ένας εργοδότης που να μην σε προσλάβει με καλύτερες απολαβές. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2019 από Narayan 3 3
eidikos33 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Ο ιδιοκτήτης είναι φοροφυγας δεν έκανε φάουλ ξέρει τι κάνει και σε ποιον τον κάνει... 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 4 ώρες πριν, vastegial_74 είπε Εμεσα πληρωνει φορο ο ιδιοκτητης γιατι εφοσον δεν φαινεται νοικιασμενο ή κλειστο, τον επιβατυνει το τεκμηριο. Καμμια σχση με τον φορο απο ενοικια ομως...Δεν ειναι καθολου σιγουρο φυσικα οτι τον επιβαρυνει
eidikos33 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 39 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Καμμια σχση με τον φορο απο ενοικια ομως...Δεν ειναι καθολου σιγουρο φυσικα οτι τον επιβαρυνει Τι ψάχνεις να βρεις Γιάννη σε λίγο θα μας πουν ότι το έκανε για το καλό του ενοικιαστή που δεν έγινε συμβόλαιο 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, eidikos33 είπε Τι ψάχνεις να βρεις Γιάννη σε λίγο θα μας πουν ότι το έκανε για το καλό του ενοικιαστή που δεν έγινε συμβόλαιο Δεν ξερω αν εγω ειμια ο βλακας αλλα απο 2-3 ενοικα με την γυναικα μου που εισπρατουμε καπου 800 ευρω τον μηνα ποτε δεν εκρυψα ουτε ενα ευρω. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα