Γιαούρτι Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 39 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε Εγώ πχ αγόρασα ηλεκτρικές συσκευές για τη μάνα μου την περίοδο που δεν είχε λεφτά. Μετά από χρόνια παίρνει εφάπαξ και μου επιστέφει τα λεφτά. Πάω και τα καταθέτω. Για ποιον γαμημενο λόγο πρέπει να πληρώσω φόρο για αυτό;;; γιατί το κράτος-νταβατζής θέλει σε κάθε διακίνηση χρήματος να παίρνει το μερίδιο του. Αλλά στην αντίληψη πολλών, κλέφτης είναι αυτός που δε θα κόψει μια απόδειξη. Οπότε μη ψάχνεις να βρεις λογική
μπιπ μπιπ Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Και πως θα αποδείξω την προέλευσή τους; Αυτοί θα το θεωρήσουν γονική δωρεά. Έκανα κατάθεση σε 2 διαφορετικές τράπεζες, από 1000 ευρώ. Δηλαδή πρέπει να τους δώσω τα 200 δώρο;
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, μπιπ μπιπ said: Και πως θα αποδείξω την προέλευσή τους; Αυτοί θα το θεωρήσουν γονική δωρεά. Έκανα κατάθεση σε 2 διαφορετικές τράπεζες, από 1000 ευρώ. Δηλαδή πρέπει να τους δώσω τα 200 δώρο; Καλό είναι εάν φοβάστε ότι μπορεί να ελεγχθείτε, να περνάτε όλες τις κινήσεις μέσω του τραπεζικού συστήματος για να μπορείτε να δικαιολογηθείτε σε περίπτωση ελέγχου. Π.χ. στην περιπτωσή σου θα μπορούσες να κάνεις 2k καταθέσεις σε λογαριασμό της μητέρας σου με αιτιολογία «δανεικά» or smth. Και τώρα να σου κάνει η μητέρα σου κατάθεση σε λογαριασμό σου με αιτιολογία «επιστροφή δανεικών». Έτσι αν σε ρωτήσουν που τα βρήκες θα τους πεις «ορίστε, μου είχε δώσει δανεικά». Από εκεί και πέρα, ρεαλιστικά μιλώντας, δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς με €1000 και €2000. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από Malthador 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Ένας παραπάνω έγραψε ότι τον έλεγξαν για 400 ευρώ. Είναι δυνατόν να ελέγχουν κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια φορολογούμενους; Πόσοι υπάλληλοι υπάρχουν;
Joshua21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 3 λεπτά πριν, μπιπ μπιπ είπε Ένας παραπάνω έγραψε ότι τον έλεγξαν για 400 ευρώ. Είναι δυνατόν να ελέγχουν κάθε χρόνο 7 εκατομμύρια φορολογούμενους; Πόσοι υπάλληλοι υπάρχουν; Και μένα μια φορά με σταμάτησε η τροχαία για έλεγχο, είναι δυνατόν να ελέγχουν κάτι εκατομμύρια οδηγούς? Πόσα όργανα υπάρχουν? Σοβαρέψου...
zio10 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 3 ώρες πριν, Malthador είπε Καλό είναι εάν φοβάστε ότι μπορεί να ελεγχθείτε, να περνάτε όλες τις κινήσεις μέσω του τραπεζικού συστήματος για να μπορείτε να δικαιολογηθείτε σε περίπτωση ελέγχου. Π.χ. στην περιπτωσή σου θα μπορούσες να κάνεις 2k καταθέσεις σε λογαριασμό της μητέρας σου με αιτιολογία «δανεικά» or smth. Και τώρα να σου κάνει η μητέρα σου κατάθεση σε λογαριασμό σου με αιτιολογία «επιστροφή δανεικών». Έτσι αν σε ρωτήσουν που τα βρήκες θα τους πεις «ορίστε, μου είχε δώσει δανεικά». Από εκεί και πέρα, ρεαλιστικά μιλώντας, δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς με €1000 και €2000. Ισχύει αυτό;!
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 3 minutes ago, zio10 said: Ισχύει αυτό;! Ποιό απ' όλα;
zio10 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 17 λεπτά πριν, Malthador είπε Ποιό απ' όλα; Με τα δανεικά που έγραψες.
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Moderators Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 13 minutes ago, zio10 said: Με τα δανεικά που έγραψες. Τραβηγμένο να το κάνεις με την μάνα σου αυτό με τα δανεικά, αλλά ναι ισχύει. Μπορείς να το κάνεις με μακρινούς συγγενείς για να είσαι καλυμμένος αν θες. Αν σου καταθέσει χρήματα η μάνα σου ή ο πατέρας σου δεν πρόκειται να σε ρωτήσουν που τα βρήκες. Εκτός κι αν μιλάμε για τίποτα εξαψήφια νούμερα. Και βασικά γιατί να μην ισχύει, σου δίνει λεφτά και τα δίνεις πίσω μέσω τράπεζας. Επεξ/σία 7 Μαΐου 2020 από Malthador 1
Joshua21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 52 λεπτά πριν, zio10 είπε Με τα δανεικά που έγραψες. Δεν ισχύει, όχι τουλάχιστον έτσι όπως το περιέγραψε. Κάθε φορολογούμενος θα πρέπει ανά πάσα στιγμή να μπορεί να αποδείξει ότι τα λεφτά που υπάρχουν/μπήκαν στον λογαριασμό του είναι νόμιμα και φορολογημένα. Τώρα αν σου κάνουν έλεγχο επειδή είδαν ένα ποσό στο λογαριασμό σου το οποίο δεν ταιριάζει με τις φορολογικές σου δηλώσεις, η δικαιολογία "τα είχα δανείσει και μου τα επέστρεψαν" ίσως και να ευσταθεί, αλλά θα πρέπει να αποδείξεις ότι και τη στιγμή που τα δάνεισες ήταν νόμιμα και φορολογημένα. Θεωρητικά πάντα, γιατί πρακτικά κανένας δεν πρόκειται να ασχοληθεί με 2 καταθέσεις των 1.000€ έκαστη που έκανες ο ίδιος σε δικούς σου λογαριασμούς. Επίσης έχε υπόψιν πως ένα άτοκο δάνειο μεταξύ ιδιωτών δεν χρειάζεται να δηλωθεί κάπου, η συμφωνία αυτή μεταξύ των ιδιωτών μπορεί να είναι τόσο γραπτή όσο και προφορική. Εκτός βέβαια αν ο φορολογούμενος επικαλεστεί το δάνειο για να καλύψει τεκμήρια, ε σε αυτή τη περίπτωση η εφορία θα το δεχτεί μόνο αν υπάρχει ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο αναφέρεται ότι σκοπός του δανείου είναι η κάλυψη τεκμηρίων, και φυσικά θα πρέπει να είναι θεωρημένο. 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 6 ώρες πριν, Joshua21 είπε Και μένα μια φορά με σταμάτησε η τροχαία για έλεγχο, είναι δυνατόν να ελέγχουν κάτι εκατομμύρια οδηγούς? Πόσα όργανα υπάρχουν? Σοβαρέψου... Δεν κατάλαβα. Πιο πίσω έγραψε ένας ότι ακόμη ελέγχουν μεταφορές χρημάτων του 2012. Ποιών ελέγχουν;;
Joshua21 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 Δημοσ. 7 Μαΐου 2020 1 λεπτό πριν, μπιπ μπιπ είπε Δεν κατάλαβα. Πιο πίσω έγραψε ένας ότι ακόμη ελέγχουν μεταφορές χρημάτων του 2012. Ποιών ελέγχουν;; Φταίει το ότι δεν θέλεις να καταλάβεις, το ότι ελέχθηκε μια μεταφορά χρημάτων αυτού που έγραψε πιο πίσω δεν σημαίνει ότι ελέγχονται οι μεταφορές χρημάτων στους πάντες. 1
μπιπ μπιπ Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Εγώ αναρωτιέμαι όλοι αυτοί οι μαστοράδες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κλπ που δε δίνουν αποδείξεις και βγάζουν τόσα μετρητά τη μέρα, τι τα κάνουν; Δεν τα καταθέτουν στην τράπεζα; Τα κρατάνε σε ένα σενδούκι; 1
Joshua21 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, μπιπ μπιπ είπε Εγώ αναρωτιέμαι όλοι αυτοί οι μαστοράδες, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί κλπ που δε δίνουν αποδείξεις και βγάζουν τόσα μετρητά τη μέρα, τι τα κάνουν; Δεν τα καταθέτουν στην τράπεζα; Τα κρατάνε σε ένα σενδούκι; Ε δεν νομίζω αυτά που τους μένουν μαύρα στην τσέπη να είναι τόσα πολλά ώστε να χρειάζονται "σενδούκι".
μπιπ μπιπ Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Δημοσ. 8 Μαΐου 2020 Τις συναλλαγές τους δεν καταλαβαίνω πως τις κάνουν. Πχ πληρώνουν τον φόρο τους. Όταν σε κανέναν δεν κόβουν απόδειξη πως δικαιολογούν τα λεφτά τους; Εκτός αν κόβουν σε κάποιους (σε εμενα δεν έχει τύχει ποτέ βέβαια) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις