Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, maxdore217 είπε

Ερώτηση γιατί δεν θέλω να κάνω τσάμπα εγγραφή.

Στο joom ένα προϊόν που με ενδιαφέρει γράφει ότι κάνει :  11€

Να φανταστώ ότι μετά θα μου προσθέσει το ΦΠΑ 24% και δωρεάν μεταφορικά όπως έχω διαβάσει

δλδ θα πληρώσω 13.64€ Αν τα λέω σωστά .

Φαντάζομαι θα έρθει από Κίνα (οπότε θα φάω και κανά μήνα αναμονή ).

Δεν ειναι μονο το φπα ειναι κ το τελωνειο  κ  δεν πρέπει/φαινεται η σελιδα να έχει ασφαλή μέθοδο αποστολης. καλύτερα geekbuying,  banggood ή aliexpress αφού κ οι πωλητές που φιλοξενεί το joom είναι Κίνα located αρα εχει τα ιδια προιοντα.....

το ποσό βέβαια είναι 12 ευρω οπότε είναι μικρή η παραγγελία για ρισκο υψηλου δασμου απο τελωνείο κλπ 

από Κίνα 3 εβδομάδες 20 μέρες μεσο ορο για παραλαβη κατά προσέγγιση αναλόγως συνθηκών, αργιών, εορτών, κουριερ, ΕΛΤΑ κλπ.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
  • Απαντ. 6,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Witcher1st είπε

Έχει δοκιμάσει κάποιος να κάνει αγορά από το εξωτερικό με πιστωτική κάρτα;

AliExpress banggood geekbuying όλα τα  ευρωπαϊκά Amazon de fr it es κλπ είναι σελίδες που αγοράζεις με κάρτα είτε prepaid ή debit ή credit για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Στο ali υπαρχει η ασφαλεια του AliPay. Σε Banggood πρεπει να εχει και πληρωμή μεσω paypal ακομα. 

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους,

θέλω να παραγγείλω κάποια ανταλλακτικά για το σκούτερ από Ταϊλάνδη με CIF 350 ευρώ περίπου.

Πέρα από το ΦΠΑ 24% και των εξόδων εκτελωνισμού (ΕΛΤΑ 20€) που θα κληθώ να καταβάλω, γνωρίζετε πόσο περίπου είναι οι δασμοί; Ισχύει το 2,5% επί του συνολικού ποσού που έχω διαβάσει σε παλαιότερες αναρτήσεις;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από little_john
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, little_john είπε

Καλησπέρα σε όλους,

θέλω να παραγγείλω κάποια ανταλλακτικά για το σκούτερ από Ταϊλάνδη με CIF 350 ευρώ περίπου.

Πέρα από το ΦΠΑ 24% και των εξόδων εκτελωνισμού (ΕΛΤΑ 20€) που θα κληθώ να καταβάλω, γνωρίζετε πόσο περίπου είναι οι δασμοί; Ισχύει το 2,5% επί του συνολικού ποσού που έχω διαβάσει σε παλαιότερες αναρτήσεις;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

τιμοκατάλογοι ΕΛΤΑ

κάπου τόσο βγαίνει κατα προσεγγιση στο περιπου το ποσοστο εως 1k πάει 3.5% & 2.5% έως 500 ευρω

https://www.supereverything.gr/odigos/teloneio-ti-prepei-na-xerete

2.5% επί της συνολικής αξίας συν ΦΠΑ συν 20€ Αν δεν εχει άλλαξει κατι

Επεξ/σία από aces
  • Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα, από Banggood με standard shipping θα παραδώσουν τα ελτα ή κάποια άλλη μεταφορική? Το tracking number ειναι μορφης UG943******YP.

Το tracker του BG έχει κολήσει στο στάδιο > In transit / International shipment release - Import από τις 16/02.

Στο 17track.net μου βγάζει ότι το πακέτο (παραγγελία 10/02/23) έφτασε 25/02 στην πόλη μου.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Tol1as είπε

Καλησπέρα, από Banggood με standard shipping θα παραδώσουν τα ελτα ή κάποια άλλη μεταφορική? Το tracking number ειναι μορφης UG943******YP.

Το tracker του BG έχει κολήσει στο στάδιο > In transit / International shipment release - Import από τις 16/02.

Στο 17track.net μου βγάζει ότι το πακέτο (παραγγελία 10/02/23) έφτασε 25/02 στην πόλη μου.

Ευχαριστώ.

Βάλε μια tracking number εδώ https://parcelsapp.com/ Θα σου βγάλει πάνω δεξιά next tracking number (αν θα υπάρχει) και ποια μεταφορική εταιρία θα το αναλάβει. Το 17track αργεί να εμφανίσει ενημερώσεις.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 27/2/2023 στις 8:34 ΜΜ, Tol1as είπε

Ευχαριστώ.

τα standard shipping εξυπηρετούνται από τα ΕΛΤΑ συνήθως

Πολυ σπάνια από κουριερ

στο track θα σου βγάλει κ τη μεταφορική που εξυπηρετει/παραδίδει.

• Like 2
Δημοσ.

παιδιά να σας ρωτήσω κάτι όσοι έχετε αγοράσει κάτι απο Ιαπωνία. Εχω βρει στο ebay ένα παιχνίδι για το nintendo ds . Κοστίζει 46,77 ευρώ . Πόσο περίπου πιστεύετε οτι θα είναι το τελικό κόστος γιατί δεν έχω ιδέα.  Eυχαριστώ πολύ. Το αντικείμενο είναι αυτό . 

shorturl.at/eGX03

Δημοσ.

Παρηγγειλα απο το αμερικανικο amazon δυο βιβλια και η αξια ηταν 166,36 ευρω. Εβαλα τα γρηγορα μεταφορικα και ερχονται με DHL. Υπαρχει περιπτωση η DHL να μου ζητησει παραπανω χρηματα για τον εκτελωνισμο του δεματος; Υποτιθεται οτι εχω πληρωσει ηδη τα 9,74 $  (estimated taxes). Ο πωλητης ειναι η ιδια η amazon (Amazon Export Sales LLC).

αμ.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/3/2023 στις 12:05 ΠΜ, JimT1991 είπε

Παρηγγειλα απο το αμερικανικο amazon δυο βιβλια και η αξια ηταν 166,36 ευρω. Εβαλα τα γρηγορα μεταφορικα και ερχονται με DHL. Υπαρχει περιπτωση η DHL να μου ζητησει παραπανω χρηματα για τον εκτελωνισμο του δεματος; Υποτιθεται οτι εχω πληρωσει ηδη τα 9,74 $  (estimated taxes). Ο πωλητης ειναι η ιδια η amazon (Amazon Export Sales LLC).

αμ.png

Με τις κουριερ γενικά η καθεμια έχει δικό της τιμοκατάλογο κ χρεώνουν αρκετα σε συγκριση με ΕΛΤΑ.

Ειδικά fedex k dhl ειναι ακριβές στις τιμές  τους στον εκτελωνισμό. Το estimated tax σημαίνει κατά προσέγγιση αρα είναι λίγο φλου ανοίχτο σε πιθανή χρέωση στην παραλαβή.

Επεξ/σία από aces
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Customs clearance delay (και εμφανιζεται και δυο φορες) απο amazon τι σημαινει; Οτι ετοιμαζεται κουστουμι απο DHL; 

Επεξ/σία από JimT1991
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JimT1991 είπε

Customs clearance delay (και εμφανιζεται και δυο φορες) απο amazon τι σημαινει; Οτι ετοιμαζεται κουστουμι απο DHL; 

Οτι εχει καθυστερησει η τελωνειακη διεκπεραιωση. Μπορει να σημαινει οτιδηποτε. Οτι απλα εχει πολυ κινηση στο τελωνειο, οτι εχει κινηση στον παροχο που θα κανει τη διεκπεραιωση (λχ DHL) κτλ κτλ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...