soterman Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω το εξής από το ebay, έρχεται από Αμερική (https://www.ebay.com/itm/325406393801), 75 το αντικείμενο και 38.74 τα μεταφορικά. Αν ο πωλητής χρησιμοποιήσει USPS (αναμένω απάντηση σε αυτό), υπολογίζω πρόσθετα: 1. ΦΠΑ 27,29 ευρώ (ο πωλητής δεν χρεώνει, 75 + 38.74 = 113.74 επί 1.24 κάνει 141) 2. Τέλος εκτελωνισμού (σύμφωνα με https://media.elta.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1_.pdf) Τελικό σύνολο περίπου 156, μου διαφεύγει κάτι; Ευχαριστώ 1
aces Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, soterman είπε Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω το εξής από το ebay, έρχεται από Αμερική (https://www.ebay.com/itm/325406393801), 75 το αντικείμενο και 38.74 τα μεταφορικά. Αν ο πωλητής χρησιμοποιήσει USPS (αναμένω απάντηση σε αυτό), υπολογίζω πρόσθετα: 1. ΦΠΑ 27,29 ευρώ (ο πωλητής δεν χρεώνει, 75 + 38.74 = 113.74 επί 1.24 κάνει 141) 2. Τέλος εκτελωνισμού (σύμφωνα με https://media.elta.gr/images/0/0/idiwtes/4_idika_teli_ektelonismou_gr_07_2021_2_1_.pdf) Τελικό σύνολο περίπου 156, μου διαφεύγει κάτι; Ευχαριστώ Αν ερθει με ΕΛΤΑ η αποστολη τα παραπανω. To eBay International Shipping εξυπηρετειται με ΕΛΤΑ λογικά παντα αφου δεν ειναι express που ειναι κουριερ αλλα local post (τοπικο ταχυδρομειο) Αν ερθει με ιδιωτική κουριερ παει 80-120€ παραπανω επιβάρυνση κατα προσέγγιση αφου η καθεμία εχει δικο της τιμοκαταλογο που διαφερει εναντι των ΕΛΤΑ. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2023 από aces 2
Alexcxvtr Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2023 Πολύ γρήγορη ερώτηση: Αγορά από Κύπρο είναι ασφαλής από δασμούς; Θέλω να πάρω ένα προϊόν 50€. Ξέρω ότι η χώρα είναι στην ΕΕ, αλλά δεν ξέρω αν έχουν κάποια άλλη ξεχωριστή εμπορική συμφωνία, αφού είναι ιδιαίτερο κράτος. Έχει αγοράσει κανείς κανονικά από Κύπρο;
aces Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2023 17 ώρες πριν, Alexcxvtr είπε Πολύ γρήγορη ερώτηση: Αγορά από Κύπρο είναι ασφαλής από δασμούς; Θέλω να πάρω ένα προϊόν 50€. Ξέρω ότι η χώρα είναι στην ΕΕ, αλλά δεν ξέρω αν έχουν κάποια άλλη ξεχωριστή εμπορική συμφωνία, αφού είναι ιδιαίτερο κράτος. Έχει αγοράσει κανείς κανονικά από Κύπρο; Δεν υπαρχει κατι ιδιαιτερο από Κύπρο https://el.wikipedia.org/wiki/Ευρωπαϊκή_Ένωση#Κράτη_μέλη ΕΕ απο 2004 μονο τα μεταφορικά προς Ελλαδα ειναι αυξημένα τα τελευταία χρόνια οπως ειναι λογικο βγαινουν παραπανω απο οτι αν ητανε η αγορα απαυθειας απο Ελλαδα. 2
rodosf1 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Καλημέρα, τα αντικείμενα με EBay international shipping program που αναφέρουν μεν δασμο, αλλά στη θέση του δασμού λένε estimated 0.0€, complete estimation at checkout, λογικά επειδή είναι μτχ το αντικείμενο, περνάνε τελικά ανευ τελωνειακου ελέγχου; γνωρίζει κανείς; Για ηλεκτρονικες συσκευές αναφέρομαι.
sdikr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 4 hours ago, rodosf1 said: Καλημέρα, τα αντικείμενα με EBay international shipping program που αναφέρουν μεν δασμο, αλλά στη θέση του δασμού λένε estimated 0.0€, complete estimation at checkout, λογικά επειδή είναι μτχ το αντικείμενο, περνάνε τελικά ανευ τελωνειακου ελέγχου; γνωρίζει κανείς; Για ηλεκτρονικες συσκευές αναφέρομαι. Δεν υπάρχει κάτι για μεταχειρισμένα, όλα περνάνε τελωνείο και έχουν δασμούς και φπα Το ebay τα αναλαμβάνει όλα, αν σου λέει 0 τότε δεν πληρώνεις κάτι άλλο συνήθως εκτός αν έρθει με ελτα που εκεί μπορεί να σε χρεώσουν τα έξοδα παράστασης στο τελωνείο Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2023 από sdikr 1
rodosf1 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2023 1 ώρα πριν, sdikr είπε Δεν υπάρχει κάτι για μεταχειρισμένα, όλα περνάνε τελωνείο και έχουν δασμούς και φπα Το ebay τα αναλαμβάνει όλα, αν σου λέει 0 τότε δεν πληρώνεις κάτι άλλο συνήθως εκτός αν έρθει με ελτα που εκεί μπορεί να σε χρεώσουν τα έξοδα παράστασης στο τελωνείο Σ ευχαριστώ για την απάντηση. Εχω ξαναπάρει μτχ με δασμο 10-20-30$ αλλά με 0.0 μου έκανε εντύπωση. Οπότε προχωράμε
sxetikos13 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2023 Καλησπέρα παιδιά. Έχω βρει ένα παντελόνι σε ένα site που λέγεται tradeinn και συγκεκριμένα dressinn μιας και το αντικείμενο αγοράς είναι ρούχο. https://www.tradeinn.com/dressinn/en?_gl=1*7ji59z*_up*MQ..&gclid=CjwKCAjw5remBhBiEiwAxL2M92CnU9L4dVf3jLk1CE9Vey61vDsHREF9bIsY-DzllnOD7R91sdPWvBoCRyoQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds Έχει κανείς κάποια εμπειρία ή να έχει ακούσει κάτι?? Γενικά το μαγαζί/αποθήκη είναι αμφιλεγόμενο οπότε διστάζω να παραγγείλω... Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!
mahair7 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Γεια σας, εχω παραγγειλει ενα t-shirt απο Πολωνία. (Free shipping με Polish Post Global Express.) Σημερα το πρωι μου ηρθε το εξης email απο Hellenic Post: Οταν πατησω εκει που λεει Επιβεβαιωστε την παραδοση, γραφει βαρος πακετου 2,8kg (για ενα t-shirt;) και μου ζητάει να πληρωσω 2,5ε. Επειδή δεν ειχα παρομοια εμπειρια, ειναι κατι φυσιολογικο/προβλεπομενο αυτο; Ευχαριστω. Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2023 από mahair7
Nnoutas Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 5 λεπτά πριν, mahair7 είπε Γεια σας, εχω παραγγειλει ενα t-shirt απο Πολωνία. (Free shipping με Polish Post Global Express.) Σημερα το πρωι μου ηρθε το εξης email απο Hellenic Post: Οταν πατησω εκει που λεει Επιβεβαιωστε την παραδοση, γραφει βαρος πακετου 2,8kg (για ενα t-shirt;) και μου ζητάει να πληρωσω 2,5ε. Επειδή δεν ειχα παρομοια εμπειρια, ειναι κατι φυσιολογικο/προβλεπομενο αυτο; Ευχαριστω. Για scam μου φαίνεται. 1
mahair7 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Ναι κι εμενα, και τωρα που το λες κοιταξα καλυτερα την διευθυνση αποστολεα: Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) [email protected] 😃 1
cycomiko Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2023 2 ώρες πριν, mahair7 είπε Γεια σας, εχω παραγγειλει ενα t-shirt απο Πολωνία. (Free shipping με Polish Post Global Express.) Σημερα το πρωι μου ηρθε το εξης email απο Hellenic Post: Οταν πατησω εκει που λεει Επιβεβαιωστε την παραδοση, γραφει βαρος πακετου 2,8kg (για ενα t-shirt;) και μου ζητάει να πληρωσω 2,5ε. Επειδή δεν ειχα παρομοια εμπειρια, ειναι κατι φυσιολογικο/προβλεπομενο αυτο; Ευχαριστω. 100% scam. Ανά διαβάσεις προσεκτικά λέει « .. για εθνική παράδοση…» κλασσικη φράση spam mail. Αν δεις και τον αποστολέα σίγουρα δεν θα παραπέμπει σε ΕΛΤΑ. 1
stefa_1 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, Πρωτη μου εμπειρια με τα postNL και τα Ελληνικα ταχυδρομεια και κοντευουν να με τρελανουν, ολοι τους! Μεχρι στιγμης με ιδιωτικες courier κανενα απολυτως προβλημα, ολα ρ ο λ ο ι. Παμε να δουμε τον γολγοθα : 1 Αυγουστου το αντικειμενο σταλθηκε με postNL track n trace αφου εγινε η παραγγελια την προηγουμενη το βραδυ 10 Αυγουστου εφτασε Κ.Δ.Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ, μετα απο 3 ωρες εμφανισε οτι το αντικειμενο εφτασε Ελλαδα (αλλα νταλων) 11 Αυγουστου, σημερα δλδ, το δεμα εφτασε στην πολη μου και εδω αρχιζουν τα ωραια. Επειδη δεν ξερω ποιος αναλαμβανει τα tracked postNL, ξεκιναω με τα ελτα courier, στο σαιτ των ελτα και ελτα κουριερ γραφει σχεδον τα ιδια με μια εξαιρεση, στα ΕΛΤΑ Courier γραφει : Ωρα 11 και κατι : "Το αντικείμενο βρίσκεται στο κατάστημα-Δυνατότητα παραλαβής". Παιρνω τηλ να το σιγουρεψω στα ελτα κουριερ της επαρχιας μου. Μου λενε δεν εχουν κατι τετοιο, και ΑΜΑ το εχουν, το μεσημερι θα προωθηθει στα ελτα για παραδοση οποτε ειναι, οποτε καλεστε τους αμεσως αν θελετε να το παρετε απο κει. Καλω λοιπον να το παρω απο κει. Μου λενε δεν το εχουμε εμεις, 99% ειναι στα ελτα κουριερ. Παρτε τους ξανα. Ξαναπαιρνω, μου λεει ευγενικα ο υπαλληλος οτι με πηρατε και πριν, λεω πηρα ελτα, αυτο και αυτο, τι αλλο να κανω ? Να παρω στο κεντρο διαλογης (μονο αυτο εμεινε!) λεει οχι, τα ιδια θα σας πουν. Ξαναπαιρνω ελτα, λεω αυτο κ αυτο. Μου λενε παρτε με σε 5' να παω να ψαξω γιατι ηρθε ενα φορτηγο πριν. Παιρνω σε 5', λεει οχι, το αντικειμενο το τονιζω ειναι στα ελτα κουριερ. Ξαναπαιρνω παλι στα ΕΛΤΑ, αυτη τη φορα αρχισε να τα ψιλοπαιρνει και λεει, κυριε, δεν εμφανιζει κατι το συστημα γιαυτο το δεμα, ουτε ονομα ξερουμε, ουτε τιποτα. Φτανω στο αμην και παιρνω στα κεντρικα ελτα κουριερ αθηνα. Εν τω μεταξυ στο PostNL, το δεμα με το που εφτασε Ελλαδα, αλλαξε το στατους και γραφει...απορριφθηκε απο τον παραληπτη και το tracking ενεργοποιειται ξανα για επιστροφη!! Στα κεντρικα μου λενε οτι κατι τετοιο δεν παιζει, και το δεμα ειναι 100% στα ΕΛΤΑ Courier, και πιθανοτατα δεν το εχουν σκαναρει. Για πειτε μου τωρα, εγω τι να κανω ? Να παω στα ελτα κουριερ το απογευμα και να απαιτησω να ψαξουν ? Δεν εχω κατι αλλο κατα νου. Ο ενας ριχνει το μπαλακι στον αλλο και εχω και την αργια του 15αυγουστου να τα εχει ολα σε αναμονη εντος και εκτος Ελλαδας, να φανταστειτε ενα αλλο δεμα απο το PostNL ενω γραφουν οτι το περιμενουν απο προχθες, αν δεν ρωτουσα στο τσατ, στο tracking ακομα λεει οτι το περιμενουν, ενω ο υπαλληλος του postNL λεει οτι παραληφθηκε κανονικα κ εχει επεξεργαστει! Οσον αφορα την επιστροφη, πολυ απλα μου απαντησε ο Ολλανδος "οτι δεν ξερει γιατι γραφει το συστημα οτι επιστρεφει, απο τη στιγμη που εφτασε στη χωρα σας, υπευθυνη ειναι η εταιρια που θα σας το φερει, δεν γνωριζω καθολου γιαυτο το ενδεχομενως λαθος tracking." Ο πωλητης δεν ασχοληθηκε και πολυ μαζι μου, λεει αφηστε το να ερθει πισω και θα το ξαναστειλουμε. Εχω ξαναπαρει πολλες φορες απο κει, εστελναν με DHL, αλλα δεν συνεργαζονται πλεον. No way 1 μηνα αναμονη. Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2023 από stefa_1
NikosKallithea Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 ^^ Aπλα να σου πω οτι εχεις πολύ άγχος, υπομονή θα σε ειδοποιήσουν
stefa_1 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, NikosKallithea είπε ^^ Aπλα να σου πω οτι εχεις πολύ άγχος, υπομονή θα σε ειδοποιήσουν Το γνωριζω...Απλα μου κανει εντυπωση οτι κανενας δεν γνωριζει που βρισκεται το δεμα, φταιει η περιοδος διακοπων ή παντα ετσι ειναι τα ΕΛΤΑ/PostNL ? (Για το αγχος που ειπες εχεις δικιο:) Spoiler θλιβομαι που φαινεται τοσο πολυ...εχω γ.α.δ και ptsd μετα απο τον σχετικα προσφατο και ξαφνικο χαμο μελος της οικογενειας του οποιου εκανα καρπα και απο τοτε με διελυσε ψυχικα, με αγχωνουν ολα πλεον, ακομα και η παραλαβη ενος αντικειμενου, να παν στην ευχη τα λεφτα, μου κανει εντυπωση το ποσο ανοργανωτοι ειναι και οι μεν και οι δε) Επεξ/σία 11 Αυγούστου 2023 από stefa_1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα