stefa_1 Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Παραγγειλα κατι απο Γερμανια με απλη, τη φθηνοτερη αποστολη (ουτε 10€). Εφτασε απο Γερμανια στο αεροδρομιο της Αθηνας κυριολεκτικα πιο γρηγορα και απο DHL Express. Εφυγε με απλο DHL απο Γερμανια χθες, φορτωθηκε σε επιβατικο αεροπλανο, εντως 24 ωρων απο το dispatch εφτασε σφαιρα Ελλαδα και κινειται τωρα προς Θεσσαλονικη για παραδοση επαρχια εκει κοντα. Η γκαντεμια, Μ. Παρασκευη δουλευουν ολες οι courier μαζι με τα ΕΛΤΑ Courier (με αλλο ωραριο φυσικα), αλλα τα ΕΛΤΑ θα ειναι κλειστα, οποτε το δεμα παει προς παραδοση και με λιγη τυχη ισως το φερουν την επομενη βδομαδα, αλλα δεδομενου του ογκου θα γινεται χαμος οποτε ο εν λογω ιδιωτης ταχυδρομος θα παρει το δεμα και ενας θεος ξερει ποτε θα το φερει, μιας και δεν θα ειναι δυνατη η παραλαβη απο το γκισε των ΕΛΤΑ Μιας και τα ΕΛΤΑ ειναι Α.Ε, και ο διανομεας των ΕΛΤΑ ειναι ιδιωτης και τον γνωριζω, μου ειπε οτι εχει αναλαβει την καλυψη 2-3 χωριων συμπεριλαβανομενου και του δικου μου, γνωριζει κανεις αν η μοναδα διανομης δουλευει ? Πχ μου εχει τυχει να μου φερει δεμα ο ταχυδρομος Σαββατο που τα ΕΛΤΑ εδω Σαββατο ειναι παντα κλειστα. Παιζει να δουλευει η μοναδα διανομης ή να το προωθησουν στα Elta Courier για να αποφυγουν τον γιγαντιο ογκο δεματων μετα απο τοσες μερες που θα ειναι κλειστα ? Επεξ/σία 2 Μαΐου 2024 από stefa_1
Witcher1st Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Ρωταω τους γνωστες εδω μεσα. Πλεον τα τελευταια χρονια οι δασμοι ειναι ενσωματωμενοι στην τελικη τιμη ή οχι; Επισης πληρωνεις δασμους απο το πρωτο ευρω; Οι τριγωνικες παραγγελιες ισχυουν κανονικα ακομα, σωστα; Πχ Κινα --> Ε.Ε --> Ελλαδα.
sakisgri Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 Δημοσ. 2 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Witcher1st είπε Ρωταω τους γνωστες εδω μεσα. Πλεον τα τελευταια χρονια οι δασμοι ειναι ενσωματωμενοι στην τελικη τιμη ή οχι; Επισης πληρωνεις δασμους απο το πρωτο ευρω; Οι τριγωνικες παραγγελιες ισχυουν κανονικα ακομα, σωστα; Πχ Κινα --> Ε.Ε --> Ελλαδα. Δασμοί έχουν τα δέματα με καθαρή αξία (χωρίς Φ.Π.Α) πάνω από τα 150€. Μάλλον εννοείς έξοδα εκτελωνισμού. Φ.Π.Α πληρώνεις από το πρώτο ευρώ. https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio Για δέματα αξίας μεχρι 150€ καθαρή αξία η 186€ με Φ.Π.Α. εξαρτάται από που θα παραγγείλεις. Μερικά παραδείγματα Αλλού τα δέματα πάνε πρώτα σε άλλη Ευρωπαικη χώρα και περνάνε εκεί τελωνειο και έρχονται εδώ με καμία εξτρά χρέωση (π.χ Aliexpress) Από αλλού έρχονται κατευθείαν Ελλαδα και περνάνε εδώ τελωνειο με χρέωση π.χ ebay. Εκτός αν έχει import fees στη τιμή, δλδ πληρωμένα τα έξοδα εκτελωνισμού. Από Banggood ειναι όλα μέσα στη τιμή, ακόμα και δέματα πάνω από τα 186€ δεν πληρώνεις κάτι παραπάνω. Με λίγα λόγια όταν έρχεται δέμα από τρίτη χώρα θέλει ψάξιμο πως στέλνει το κατάστημα/πλατφόρμα και αν θα πληρωσεις εξτρά. Επισης αν ειναι να περασει τελωνειο στην Ελλαδα αυτό που θες ειναι να έρθει με τα ΕΛΤΑ, γιατι έχει τιμοκατάλογο και λογικές τιμές, αν έρθει με ιδιωτικό courier θα σε γδάρουν. Επεξ/σία 2 Μαΐου 2024 από sakisgri
Witcher1st Δημοσ. 3 Μαΐου 2024 Δημοσ. 3 Μαΐου 2024 2 hours ago, sakisgri said: Δασμοί έχουν τα δέματα με καθαρή αξία (χωρίς Φ.Π.Α) πάνω από τα 150€. Μάλλον εννοείς έξοδα εκτελωνισμού. Φ.Π.Α πληρώνεις από το πρώτο ευρώ. https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio Για δέματα αξίας μεχρι 150€ καθαρή αξία η 186€ με Φ.Π.Α. εξαρτάται από που θα παραγγείλεις. Μερικά παραδείγματα Αλλού τα δέματα πάνε πρώτα σε άλλη Ευρωπαικη χώρα και περνάνε εκεί τελωνειο και έρχονται εδώ με καμία εξτρά χρέωση (π.χ Aliexpress) Από αλλού έρχονται κατευθείαν Ελλαδα και περνάνε εδώ τελωνειο με χρέωση π.χ ebay. Εκτός αν έχει import fees στη τιμή, δλδ πληρωμένα τα έξοδα εκτελωνισμού. Από Banggood ειναι όλα μέσα στη τιμή, ακόμα και δέματα πάνω από τα 186€ δεν πληρώνεις κάτι παραπάνω. Με λίγα λόγια όταν έρχεται δέμα από τρίτη χώρα θέλει ψάξιμο πως στέλνει το κατάστημα/πλατφόρμα και αν θα πληρωσεις εξτρά. Επισης αν ειναι να περασει τελωνειο στην Ελλαδα αυτό που θες ειναι να έρθει με τα ΕΛΤΑ, γιατι έχει τιμοκατάλογο και λογικές τιμές, αν έρθει με ιδιωτικό courier θα σε γδάρουν. Παλια τι ακριβως γινοταν με την τριγωνικη αποστολη; Καποιες χωρες δεν ειχαν τελωνειο απο τριτες χωρες; Πχ θυμαμαι για παραγγελιες απο κινα που πηγαιναν πρωτα σε χωρες οπως Ολλανδια και μετα απο εκει στην Ελλαδα.
sakisgri Δημοσ. 3 Μαΐου 2024 Δημοσ. 3 Μαΐου 2024 22 λεπτά πριν, Witcher1st είπε Παλια τι ακριβως γινοταν με την τριγωνικη αποστολη; Καποιες χωρες δεν ειχαν τελωνειο απο τριτες χωρες; Πχ θυμαμαι για παραγγελιες απο κινα που πηγαιναν πρωτα σε χωρες οπως Ολλανδια και μετα απο εκει στην Ελλαδα. Δεν γνωρίζω πως γινόταν παλιά, άρχισα να ψωνίζω και να ασχολούμαι μετά τον καινούργιο νόμο. Και τώρα το κάνουν κάποιες πλατφόρμες γιατι ξέρουν ότι στην Ελλαδα θα χρεώσουν στο τελωνειο, κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνεται όταν έχει πληρωθεί ο Φ.Π.Α και καταβληθεί μέσω της πλατφόρμας IOSS μεχρι τα 150€ (Καθαρή αξία) με βάση τον τελευταίο Ευρωπαϊκό νόμο, αλλά δυστυχώς για εμάς στην Ελλαδα δεν τηρείται. Συγκεκριμένα εδώ https://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/2088878/eltapos-diamorfonontai-ta-nea-telh-ektelonismoy-gi.html γράφει: Η νέα διαδικασία, εφόσον τα αντικείμενα αξίας μέχρι 150€ έχουν αποσταλεί από τις χώρες, με ευθύνη του αποστολέα, με όλες τις προβλεπόμενες υποχρεωτικές πληροφορίες σε ηλεκτρονική μορφή ή μέσω του καθεστώτος IOSS, δεν θα επιφέρει κάποια επιβάρυνση από τα ΕΛΤΑ για τον εκτελωνισμό τους. Ενδεχόμενες χρεώσεις για εργασίες εκτελωνισμού θα υπάρξουν μόνο για όσα αντικείμενα δεν συνοδεύονται από τις απαραίτητες ηλεκτρονικές πληροφορίες και στην περίπτωση δειγματοληπτικού ελέγχου, σύμφωνα με τις διαδικασίες που επιβάλλει η ΑΑΔΕ. Εντάξει οι μεγάλες πλατφόρμες έχουν βρει λύση με την τριγωνική αλλά τα μικρά καταστήματα και ο κάθε πωλητής στο ebay π.χ δεν μπορεί να γνωρίζει τι λαμόγια ειναι οι δικοί μας εδώ.....
stefa_1 Δημοσ. 5 Μαΐου 2024 Δημοσ. 5 Μαΐου 2024 Στις 2/5/2024 στις 5:52 ΜΜ, stefa_1 είπε Παραγγειλα κατι απο Γερμανια με απλη, τη φθηνοτερη αποστολη (ουτε 10€). Εφτασε απο Γερμανια στο αεροδρομιο της Αθηνας κυριολεκτικα πιο γρηγορα και απο DHL Express. Εφυγε με απλο DHL απο Γερμανια χθες, φορτωθηκε σε επιβατικο αεροπλανο, εντως 24 ωρων απο το dispatch εφτασε σφαιρα Ελλαδα και κινειται τωρα προς Θεσσαλονικη για παραδοση επαρχια εκει κοντα. Η γκαντεμια, Μ. Παρασκευη δουλευουν ολες οι courier μαζι με τα ΕΛΤΑ Courier (με αλλο ωραριο φυσικα), αλλα τα ΕΛΤΑ θα ειναι κλειστα, οποτε το δεμα παει προς παραδοση και με λιγη τυχη ισως το φερουν την επομενη βδομαδα, αλλα δεδομενου του ογκου θα γινεται χαμος οποτε ο εν λογω ιδιωτης ταχυδρομος θα παρει το δεμα και ενας θεος ξερει ποτε θα το φερει, μιας και δεν θα ειναι δυνατη η παραλαβη απο το γκισε των ΕΛΤΑ Μιας και τα ΕΛΤΑ ειναι Α.Ε, και ο διανομεας των ΕΛΤΑ ειναι ιδιωτης και τον γνωριζω, μου ειπε οτι εχει αναλαβει την καλυψη 2-3 χωριων συμπεριλαβανομενου και του δικου μου, γνωριζει κανεις αν η μοναδα διανομης δουλευει ? Πχ μου εχει τυχει να μου φερει δεμα ο ταχυδρομος Σαββατο που τα ΕΛΤΑ εδω Σαββατο ειναι παντα κλειστα. Παιζει να δουλευει η μοναδα διανομης ή να το προωθησουν στα Elta Courier για να αποφυγουν τον γιγαντιο ογκο δεματων μετα απο τοσες μερες που θα ειναι κλειστα ? Εν τελη δεν μου παραδοθηκε τιποτα γιατι τα ΕΛΤΑ ειναι κλειστα απο Παρασκευη μεχρι Τριτη, στο tracking στο screenshot μου βγηκε αυτο το ακυρο οταν εφτασε Θεσσαλονικη, τι κολλημα εφαγε εκει με την ωρα? Απλα με το που εφτασε εκει και 03/05 τα ΕΛΤΑ ηταν κλειστα, στις 00:00 σταματησε να δουλευει και ολο το προσωπικο στα Κ.Δ υποθετω. Εχω διαβασει τοσες ιστοριες τρομου οταν εχουμε να κανουμε με δεματα απο ΕΛΤΑ. Και ειδικα με την αργια του δημοσιου της Παρασκευης που θα το ειχα κανονικα, παει για την επομενη βδομαδα...ελπιζω. Τραγελαφικο να φτανει δεμα με απλο ταχυδρομειο σε χρονο dt και μια αργια το μεταθετει για την επομενη ή μεθεπομενη βδομαδα ενω κανονικα Παρασκευη θα πηγαινα και θα το επαιρνα.
mayrhKaltsa Δημοσ. 6 Μαΐου 2024 Δημοσ. 6 Μαΐου 2024 Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω αυτό το strap για φωτογραφική μηχανή από Αμερική. Θα πρέπει να πληρώσω και κάτι έξτρα στο τελωνείο; https://simplr.us/product/f1-camera-strap/
sakisgri Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 Δημοσ. 7 Μαΐου 2024 11 ώρες πριν, mayrhKaltsa είπε Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω αυτό το strap για φωτογραφική μηχανή από Αμερική. Θα πρέπει να πληρώσω και κάτι έξτρα στο τελωνείο; https://simplr.us/product/f1-camera-strap/ Καλησπέρα, Ναι θα πληρωσεις. Εδώ γράφει για έξοδα εκτελωνισμού και ότι επιβαρύνουν τον αγοραστή. https://simplr.us/help/shipping/ Αν με GlobalPost Standard έρχεται με τα ΕΛΤΑ και στη τιμή ($42.00/€39,00) ειναι ο Φ.Π.Α. (Vat Included) τοτε θα πληρωσεις περίπου 9€. Αν ο Φ.Π.Α. δεν ειναι στη τιμή τοτε θα τον πληρωσεις στην Ελλαδα δλδ άλλα 9,36€, σύνολο περίπου 18€ Αν έρθει με ιδιωτικό courier (DHL) θα βγει από 60€ - 80€ παραπάνω. 1
angelamua9 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 Δημοσ. 8 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα,περιμένω δέμα από Γαλλία από Ebay μέσω Chronopost που βλέπω συνεργάζεται με DPD/ACS εδώ. Το tracking εδώ και μια βδομάδα λέει Σάρωση άφιξης 0494-GLISY,FRANCE Συνήθως αργούν τόσο πολύ τα δέματα με Chronopost ή να περιμένω λίγες μέρες ακόμα και να ανοίξω case? Επεξ/σία 8 Μαΐου 2024 από angelamua9
sakisgri Δημοσ. 9 Μαΐου 2024 Δημοσ. 9 Μαΐου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, angelamua9 είπε Καλησπέρα,περιμένω δέμα από Γαλλία από Ebay μέσω Chronopost που βλέπω συνεργάζεται με DPD/ACS εδώ. Το tracking εδώ και μια βδομάδα λέει Σάρωση άφιξης 0494-GLISY,FRANCE Συνήθως αργούν τόσο πολύ τα δέματα με Chronopost ή να περιμένω λίγες μέρες ακόμα και να ανοίξω case? Καλησπέρα, Κανε υπομονή. 2 φορές που πήρα με Chronopost έκανε καμιά 15αρια μέρες σίγουρα θυμάμαι. Η Glisy έχει αεροδρόμιο, πολύ πιθανό να ειναι σε αναμονή για πτήση. Έτσι και αλλιώς λογικά θα σου έδινε καμιά 15 μέρες για την παράδοση. Βάλε και μια το tracking εδώ https://parcelsapp.com/ να δεις τι σου βγάζει, μπορεί να βγάζει κάτι διαφορετικό από εκεί που κοιτάς. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2024 από sakisgri 1
CarbonFibre Δημοσ. 9 Μαΐου 2024 Δημοσ. 9 Μαΐου 2024 Καλησπέρα. Ξέρει κανείς η Fedex με ποιά κούριερ συνεργάζεται για επαρχία; Αποστολή από εντός ΕΕ.
sakisgri Δημοσ. 9 Μαΐου 2024 Δημοσ. 9 Μαΐου 2024 4 ώρες πριν, CarbonFibre είπε Καλησπέρα. Ξέρει κανείς η Fedex με ποιά κούριερ συνεργάζεται για επαρχία; Αποστολή από εντός ΕΕ. Καλησπέρα. Νομίζω η TNT αν υπάρχει στην πόλη σου αν όχι η speedex, δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι. Βάζεις το tracking number εδώ https://parcelsapp.com/ και θα φανεί, νομίζω όταν φτάσει Ελλαδα το δέμα. 1
safridia Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Εχω κανει αγορα απο καταστημα Γερμανιας που απο το κουτι ελλειπαν τα μισα προιοντα. Στελνω email με εξηγηση και βιντεο που ανοιγω το κουτι και τι βρισκω μεσα (ειχα διαβασει παρα πολλες αρνητικες και φοβηθηκα πολυ) και μου στελνουν αυτο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ :Thank you for your message. Please send us the attached sample of an affidavit. ΕΓΩ: Hello there I cannot understand what you want me to do. Please can you explain? σημειωση δεν υπηρχε πουθενα κανενα attached sample στο email, ουτε καποιο χαρτι παραγγελιας μεσα στο κουτι ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: Hello! Thank you for your message. Please send us the attached sample of an affidavit. By doing this, you are legally confirming that you have not received the goods. The affidavit should include: The item name Order number Tracking ID of the return Statement from a witness Your statement regarding this matter Place, date, and your signature as well as the signature of your witness By providing this information, you establish the legal basis for reviewing the camera recordings from the returns department. These recordings can either confirm or refute your statement. Please note that providing false information in an affidavit is an unlawful act and will be dealt with accordingly. Μηπως μπορει να μου εξηγησει καποιος τι ακριβως θελουν να κανω γιατι δεν καταλαβαινω και δεν ξερω τι να κανω
sakisgri Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 Δημοσ. 10 Μαΐου 2024 22 λεπτά πριν, safridia είπε Εχω κανει αγορα απο καταστημα Γερμανιας που απο το κουτι ελλειπαν τα μισα προιοντα. Στελνω email με εξηγηση και βιντεο που ανοιγω το κουτι και τι βρισκω μεσα (ειχα διαβασει παρα πολλες αρνητικες και φοβηθηκα πολυ) και μου στελνουν αυτο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ :Thank you for your message. Please send us the attached sample of an affidavit. ΕΓΩ: Hello there I cannot understand what you want me to do. Please can you explain? σημειωση δεν υπηρχε πουθενα κανενα attached sample στο email, ουτε καποιο χαρτι παραγγελιας μεσα στο κουτι ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ: Hello! Thank you for your message. Please send us the attached sample of an affidavit. By doing this, you are legally confirming that you have not received the goods. The affidavit should include: The item name Order number Tracking ID of the return Statement from a witness Your statement regarding this matter Place, date, and your signature as well as the signature of your witness By providing this information, you establish the legal basis for reviewing the camera recordings from the returns department. These recordings can either confirm or refute your statement. Please note that providing false information in an affidavit is an unlawful act and will be dealt with accordingly. Μηπως μπορει να μου εξηγησει καποιος τι ακριβως θελουν να κανω γιατι δεν καταλαβαινω και δεν ξερω τι να κανω Πρώτη φορά το βλέπω. Αν δεν κάνω λάθος θέλουν Υπεύθυνη δήλωση με το γνήσιο της υπογραφής που να δηλώνεις αυτά που αναφέρουν . Στο βίντεο δείχνεις το κουτί πριν το ανοίξεις από όλες τις πλευρές; Το λέω γιατι μπορεί να ισχυριστούν ότι το άνοιξες από κάτω έβγαλες τα μισά πράγματα και το βίντεο δείχνει μόνο το πάνω μέρος του κουτιού. Όπως και να έχει αυτό που θα σε βοηθήσει ειναι το βάρος του δέματος (κάθε μεταφορική το βάζει στο αυτοκόλλητο), αν αντιστοιχεί σε όλα τα τεμάχια η σε λιγότερα. Αν σε κάνουν νούμερα και πλήρωσες με Paypal κανε αμφισβήτηση εκεί ανεβάζοντας το βίντεο και πολύ σημαντικό το βάρος του δεματος. Το ίδιο στην τράπεζα σου αν πλήρωσες με πιστωτική κάρτα.
safridia Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 Δημοσ. 11 Μαΐου 2024 Στο βιντεο δειχνω ολο το κουτι εξωτερικα και με το τσερκι που ηταν δεμενο, καταλαβα μετα την παραγγελια οτι εχω μπλεξει με καραγκιοζηδες. Το βαρος ειναι 1 κιλο και αντιστοιχουν σε οτι ειχε μεσα, δηλαδη τα μισα, τα αλλα που λειπουν ειναι αρκετα παραπανω σαν βαρος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα