Προς το περιεχόμενο

Αρνητικά του Redmi Note 7


ondoin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αρκετοί έχουν γράψει τα θετικά της συσκευής αλλά κανένας τα αρνητικά. Οπότε θα επικεντρωθώ εκεί. Πρώτον να πω ότι είναι το δεύτερο τηλέφωνο της Xiaomi που έχω, με πρώτο το Mi A1 από το οποίο ήμουν αρκετά ευχαριστημένος. Και η Xiaomi είναι πραγματικά μία εταιρεία που θα έπρεπε να υπάρχει γιατί σπρώχνει (έστω και λίγο) προς τα κάτω τις τιμές, ειδικά στην μεσαία κατηγορία.

Για αρχή το κινητό θα έπρεπε να κοστίζει κάτω από 150€. Στα 200 που το πήρα εγώ, τα θεωρώ πολλά αλλά πιστεύω πως με τον καιρό η τιμή θα πέσει. Γιατί ενώ στα χαρτιά το τηλέφωνό φαίνεται καλό, στην πράξη τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Το κύριο πρόβλημα του τηλεφώνου είναι το skin MIUI που βάζει η Xiaomi πάνω από το Android. Οι εταιρείες για κάποιο λόγο δεν θέλουν να καταλάβουν ότι αγοράζουμε τις συσκευές τους κυρίως για το Hardware και όχι το software.

Όχι μόνο το MIUI επηρεάζει την απόδοση της συσκευής αλλά έχουν αλλάξει ακόμα και τα πιο βασικά πράγματα με αποτέλεσμα να ψάχνεις στις ρυθμίσεις στα πιο απίθανα μέρη. Έτσι εκτός από τα εκατοντάδες bugs τα πάντα είναι θαμμένα βαθιά στις ρυθμίσεις και δεν είναι 1-2 κλικ μακριά όπως συμβαίνει με το καθαρό Android.

Το τηλέφωνό είναι φορτωμένο με άχρηστες bloatware εφαρμογές τις οποίες όχι μόνο δεν μπορείς να κάνεις απεγκατασταση, άλλα ούτε να τις απενεργοποιήσετε ούτε καν να κάνετε αναγκαστική διακοπή. Τρέχουν όλες στο παρασκήνιο είτε το θέλετε είτε όχι και στέλνουν συνεχώς δεδομένα σε servers στην Κίνα. Υπάρχει QR code scanner, screen recorder, τηλεκοντρόλ, antivirus μερικές ύποπτες κρυφές εφαρμογές της Tencent και πολλά άλλα τα οποία αν κάποιος χρήστης πραγματικά τα είχε ανάγκη θα μπορούσε να κατεβάσει από το Play Store.

Όταν ανοίγεις για πρώτη φορά την συσκευή, ανάμεσα στα άλλα σε ρωτάει αν θέλεις να δεις προσωποποιημενες διαφημίσεις για "βελτιωμένη εμπειρία". Και μιλάμε για την Global έκδοση.

Σε αντίθεση με το τι λένε αρκετά reviews, το πίσω μέρος δεν είναι γυαλί, πόσω δε μάλλον Gorilla glass. Είναι πλαστικό και μάλιστα πολύ κακης ποιότητας. Για να καταλάβετε τι εννοώ, δείτε αυτό το βίντεο.

Το τηλέφωνό υποτίθεται υποστηρίζει Fast Charge αλλά για να έχετε αυτή την δυνατότητα, πρέπει να αγοράσετε ειδικό ξεχωριστό φορτιστή. Και πάλι η ταχύτητα φόρτωσης είναι αργή. Με το δικό φορτιστή η μπαταρία θέλει πάνω από 2 ώρες για φόρτιση. Το Mi A1 γέμιζε σε 1 ώρα και 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ όταν φορτίζει δείχνει ότι να ναι σαν χρόνος που απομένει. Όταν η μπαταρία ήταν πλήρης, μου έλεγε ότι απομένουν 25 ώρες για να φορτίσει.

Η συσκευή διαφημίζεται ότι δεν έχει bezzels. Τουλάχιστον σε 3 πλευρές. Στην πραγματικότητα όχι μόνο έχει αλλά υπάρχει και ένα μαύρο πλαίσιο γύρω από την οθόνη σε όλες τις πλευρές.

Σαν μέγεθος είναι μεγάλο, ακόμα και για κάποιον με μεγάλα χέρια. Και αρκετές εφαρμογές θέλουν δυο χέρια για τον χειρισμό. Προσωπικά πιστεύω ότι τα κινητά πρέπει να έχουν το μέγεθος του Galaxy S9 & S10. Εάν βρεθείτε σε κάποιο μαγαζί, πιάστε το στο χέρι.

Η Κάμερα εννοείται πως δεν είναι 48 MP. Αυτό γίνεται μέσω software και το αποτέλεσμα είναι κάτω του μετρίου. Επίσης ανοίγεις την κάμερα για να βγάλεις μία γρήγορη φωτογραφία, και μιλάμε κολλάς με τις πολλαπλές επιλογές, τα φίλτρα και άχρηστες ρυθμίσεις. Και το να κοροϊδεύεις τους καταναλωτές για ένα θέμα όπως τα Megapixel δεν είναι καθόλου ωραίο. Αν η Xiaomi είχε έδρα την Αμερική ή καμιά σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα, θα είχε φάει μερικές ομαδικές μηνύσεις για αποπλάνηση καταναλωτών.

Το Auto brightness αρκετές φορές ανεβαίνει ή κατεβαίνει δραματικά.

Ο ήχος από το ηχείο είναι τραγικός, ειδικά στο YouTube.

Ο ήχος στα βίντεο που τραβά επίσης είναι χάλια.

Το ξυπνητήρι δεν δούλεψε την πρώτη μέρα και έπρεπε να πάω και να ψάξω στις ρυθμίσεις και να του επιτρέψω κάποια δικαιώματα.

Αυτό συμβαίνει σχεδόν με όλες τις εφαρμογές. Πρέπει να παραχωρήσετε δικαιώματα τα οποία πολλές φορές είναι σε διαφορετικά μέρη και κατηγορίες.

Έχει 2 ενσωματωμένα RAM cleaner όταν όλοι ξέρουμε ότι δεν πρέπει να κάνεις συνέχεια καθαρισμό της μνήμης RAM και ειδικά όταν παίρνεις ένα κινητό με 4 GB, όταν το κάνεις είναι χαμένα λεφτά.

Η κάμερα στην μπάρα μερικές φορές δεν φαίνεται στην κεντρική οθόνη (ίσως επειδή έχει widget με την ώρα;)

Όταν πας στην δεύτερη οθόνη, μερικές φορές σε επαναφέρει αμέσως αυτόματα στην πρώτη

Δεν σε αφήνει να βάλεις εσύ το ποσοστό της μπαταρίας που θα ενεργοποιηθεί η Εξοικονόμηση

Μερικές φορές, βάζω για φόρτιση το κινητό και με ρωτά αν πρέπει να απενεργοποιήσει την εξοικονόμηση της μπαταρίας ενώ είναι στην πρίζα και φορτίζει

Όταν θες να σβήσεις μία ειδοποιήση δεν μπορείς να το κάνεις με το δάχτυλο από τα δεξιά προς τα αριστερά όπως κάνει το 90 των ανθρώπων που είναι δεξιόχειρες άλλα μόνο από αριστερά προς τα δεξιά.

Στο Gmail όταν θέλω να σβήσω ένα email χωρίς να το ανοίξω απλά κάνω swipe. Και ενώ έχω αλλάξει την ενέργεια από αρχειοθέτηση σε διαγραφή στις ρυθμίσεις, συνεχίζει να γίνεται αρχειοθέτηση.

Το φωτάκι Led για τις ειδοποιήσεις μέχρι τώρα έχει δουλέψει μόνο για μία εφαρμογή. Τουλάχιστον ανάβει όταν φορτίζει :)

Τα βίντεο στο YouTube δεν πήγαιναν αυτόματα full screen αν γυρνούσε η οθόνη ορίζοντα. Και για αυτό έπρεπε να πάω να ψάξω στις ρυθμίσεις.

Όταν κατεβάζετε μία εφαρμογή από το Play Store ή κάνετε ενημέρωση, δεν δείχνει το βελάκι ότι γίνεται download. Αυτό συμβαίνει με οποιοδήποτε αρχείο και αν κατεβάσετε με οποιοδήποτε εφαρμογή.

Το κουμπί Space όταν γράφεις, κάθε 4-5 λέξεις δεν δουλεύει και δεν αφήνει κενό μεταξύ των λέξεων. Και όταν κάνεις αντιγραφή και επικόλληση δεν σου βγάζει πάντα την ίδια μπάρα με αποτέλεσμα να σε μπερδεύει.

Και το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα είναι η μη εμφάνιση των ειδοποιήσεων. Δεν φτάνει που δεν δουλεύει το φωτάκι, αλλά δεν δείχνει τις ειδοποιήσεις στην μπάρα ψηλά. Αν όμως την κατεβάσετε εσείς με το χέρι, οι ειδοποιήσεις είναι εκεί. Επίσης αν έχετε ανοιχτό το κινητό και κάνετε χρήση, αν έρθει μία ειδοποιήση,την δείχνει για 1 δευτερόλεπτο. Μετά την κρύβει και πρέπει πάλι να σύρεις με το δάχτυλο για να την δεις. Και αφού μιλάμε για ένα κινητό με μεγάλη και ψηλή οθόνη, αυτά τα ακροβατικά με τα δάχτυλα γρήγορα γίνονται κουραστικά.

Αν η χρήση που κάνετε είναι απλά πλοήγηση στο Ίντερνετ και κάνα ελαφρύ παιχνίδι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Άλλα αν χρησιμοποιείτε FB, Messenger, WhatsApp, Viber, Twitter, Telegram, Discord κλπ. θα τρελαθείτε με το να μην έρχονται οι ειδοποιήσεις. Αν το θέλετε για επαγγελματική χρήση, ούτε λόγος φυσικά.

Πρώτη μου επιλογή ήταν το Pocophone αλλά βλέποντας σε πολλά review ότι είχε αυτό το θέμα με τις ειδοποιήσεις, θεώρησα ότι έφταιγε το μεγάλο notch. Δυστυχώς δεν φταίει το notch άλλα το MIUI και παρόλο τις τις μαζικές διαμαρτυρίες φαίνεται δεν έχουν σκοπό να το φτιάξουν.

Αρκετοί δεν το γνωρίζουν αλλά το Note 7 έχει τον ίδιο επεξεργαστή με το Mi Note 3 που κυκλοφόρησε το 2017
https://m.gsmarena.com/xiaomi_mi_note_3-8707.php

Εάν προτιμάτε καθαρό Android χωρίς ατελείωτα bugs, προτίμηστε μια συσκευή Android One που όχι μόνο έχει καθαρό λειτουργικό αλλά θα παίρνει και τις επόμενες εκδόσεις του Android για τουλάχιστον 2 χρόνια. Η Nokia έχει πολύ καλές συσκευές. Όπως και η Motorola (δεν είναι Android One αλλά είναι πολύ καθαρή έκδοση Android με συχνές αναβαθμίσεις, από τότε που την αγόρασε η Lenovo έχει χάσει κάπως τον χαρακτήρα της). Φυσικά υπάρχουν και τα Mi A1 & 2 και όπου να ναι θα βγει και το 3. Όπως και να έχει να θυμάστε ότι το hardware δεν λέει όλη την ιστορία και το user experience είναι πολύ σημαντικό.

Επεξ/σία από ondoin
  • Like 10
  • Thanks 8
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 159
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Εχουν περάσει αρκετά xiaomi από τα χέρια μου (δικα μου και φίλων) και έχουν φάει αρκετό ξύλο στα χέρια μου, με πρώτο της σειράς το note 2 και προσφατα το note 7 για φίλο. Διαφωνω εν μέρη με το βασικό σου συμπέρασμα και συμφωνώ απολυτα με κάποια (συν κάποια αλλα που δεν ανεφερες) .

Το miui το θεωρώ πολύ χρήσιμο, γιατί έχει πάρα πολλά έτοιμα features ενσωματωμένα. Ειδικά για το μέσο χρήστη το θεωρώ ιδανικό γιατί εχει ένα τόνο ρυθμισεις και προγράμματα που μπορει να φέρει το κινητό εκεί που θελει και εχει ρυθμίσεις που τις περισσότερες φορές δεν τις ανακαλύπτει ποτε και αυτό χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσει ένα τόνο προγράμματα από playstore τα οποια αφενός κοστίζουν, αφετερου εχουν τα δικά τους bugs και θελουν και αυτά το χρόνο τους. Αν αυτό το συνδυάσεις με τα χρήματα που κάνει η σειρά note και με την διαθεσιμότητα επισημων updates και ανεπισημων roms από κοινότητα χρηστών, προσωπικά δεν βρίσκω άλλη εταιρεία με πιο value for money κινητό. Δίνεις 170-230 ευρω (τόσο πάει η σειρά note κάθε χρόνο αυτή την περιοδο) και παιρνεις ενα κινητό πάρα πολύ καλό που αξίζει το κάθε ευρώ που σου ζητα. Εγω μάλιστα είμαι της φιλοσοφίας αυτό τον καιρό να παιρνει κάποιος το προηγουενο μοντέλο της σειρας που εκει κι αν αξίζει το value for money. Π.χ. προχτές είδα προσφορά απο banggood για το redmi note 4/64 global με 135 ευρω με μεταφορικά. Με δυο λογια, θεωρώ βελτιστη την ισορροπία VFM και miui και τετοιο κινητό σε άλλη μάρκα δε θα βρεις (για τωρα μιλάμε, δεν ξερω σε Χ καιρό). Πληρώνει toyota/Kia και πέρα απο την αξιοπιστία, έχεις τεχνολογίες και features από bmw/Mercedes και οχι απλά φλας, ραδιο και alarm button. 

Για κάποιον πιο advanced χρήστη ή για κάποιον που κάνει πολύ επιδερμική χρήση του κινητου (πλέον ελάχιστοι γιατί ολοι το φορτώνουν με εφαρμογές) το pure android όντως ειναι πολύ πιο χρήσιμο. Θεωρώ τον εαυτό μου advanced χρήστη (σε σημείο abuse) και παρ'όλα αυτα το miui το θέλω ΑΛΛΑ με custom rom που οι προγραμματιστές (να ναι καλα τα παιδια) έχουν ξηλώσει πολύ σαβουρα και εχουν αφήσει τα καλα, συν οτι ετσι κι αλλιως θα βάλω και το χεράκι μου για αυτά που θελω εγω (και δε μιλώ για viber, facebook, κλπ). Επισης για μενα είναι αναγκαίο το rooting με την έννοια οτι παρολο που με θεωρώ "βαρύ" χρηστη, το miui το θέλω

 Το να κάνω reset σε ένα κινητό μου ειναι ευκολο (θα λεγαμε format αν μιλουσαμε για υπολογιστές) αλλά βαριέμαι αφόρητα το χρόνο που χρειαζομαι μετά για να περάσω όλα τα αναγκαία προγράμματα, πόσο μάλλον αν το κινητό προορίζεται για αλλον/η. To miui με έχει καραβοηθήσει σε αυτό. 

Πάμε στο bloatware (εφόσον δε μιλάμε για pure android). Ολες μα όλες οι εταιρίες βάζουν τις σαβουρες τους γιατί βγαζουν λεφτα, αρα λιγο άτοπο (προς άδικο) αυτο που έγραψες. Η λύση ειναι απλή και καιρό γνωστή με απεγκατάσταση των εφαρμογών μεσω adb, χωρίς να χρειαζεται root η συσκευή. Οτι κινητό/tablet περνά απο τα χέρια μου για "στρώσιμο" πέφτει πάντα χέρι στο ξήλωμα εφαμοργών που θεωρώ οτι ο τελικός χρηστης δεν θα τις χρησιμοποιήσει. Αν θες διευκρίνηση πες μου. 

Για τα δικαιώματα θεωρώ οτι η xiamomi ορθα ρίχνει default μαχαίρι και αφήνει στον χρήστη επιλογή τι να ενεργοποιησει. Αυτό γιατί η αλλη πλευρα του νομισματος (που το συναντω σε αλλες μαρκες) ειναι full δικαιώματα σε ολες τις εφαρμογές. ΟΧΙ. Καλύτερα το user experience να εχει 2-3 τικς παραπάνω παρά ολα διαθεσιμα σε ολους. 

Για τις παρατηρήσεις σου δεν θα σου απαντησω μια-μια (δεν ειμαι support) αλλά θα αναφέρω 2-3 πραγματικά αρνητικά. Η κάμερα του παρολο που ειναι αξιοπρεπεστατη για τα λεφτά που ζητά το κινητό (αμα κάποιος θελει αριστη καμερα με τα αντιστοιχα hardware features - μπαταρια, επεξεργαστη, μνημη, χώρο, οθονη φέυγει στα διπλάσια και τριπλάσια λεφτα) είναι προς το μετρια αν μιλάμε για ειδικές συνθήκες φωτισμου. Επισης ξέρω ελάχιστους χρήστες που ξερουν να βγάλουν καλές φωτογραφίες με μια καλή κάμερα. Οι περισσοτεροι (μέσα και εγω) τραβάμε στο γαμο του καραγκιοζη και ελπιζουμε να κάτσει καποια καλη.

Ο ήχος και τα ηχεία του και πάλι κινουνται στο μετριο προς καλό αλλα και πάλι για τα ζητουμενα χρηματα και overall κινητό είναι πολύ ανω του μετριου. 

Τα notifications θεωρώ οντως οτι ειναι λιγο περιεργα αλλά οχι γιατί δε λειτουργουν σωστα, αλλά γιατί η εταιρεία εχει διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης σε σχέση με τις υπολοιπες εταιρίες, αλλα αμα το μάθεις και το ρυθμισεις δε νομιζω οτι υπάρχει κάτι πιο ευχρηστο σε αλλη εταιρεία (ΔΙΚΗ ΜΟΥ γνωμη πάντα).

Το mi account οσο μου αρέσει, αλλο τόσο με ενοχλεί. Μου αρεσει για τα features, με ενοχλεί για τη διαδικασία ξεκλειδώματος του boot loader (ειπαμε μου αρεσει το rooting και οι custom roms). Οσο περνά ο καιρός το κάνει πιο δυσκολο (και καταννοώ τους λογους) και απλά με δυσχεραίνει και τιποτα αλλο. 

Απο άλλες εταιρίες μου αρέσουν τα nokia (αν θελω pure android με υποχωρήσεις στα επιπλεον features-apps), τα sammy/sony (μονο για την κάμερα αλλά δεν τα αγοραζω γιατί τα θεωρω τρελά overvalued συν οτι εχω φωτογραφική) και μου ΑΡΕΣΑΝ και τα huawei μεχρι που η huawei αποφασισε να κλειδώσει εντελώς το bootloader οποτε τερμα το root και οι custom roms. Το emui των huawei είναι επισης πολυ καλο αλλα από τη στιγμή που η huawei ανακοινωσε οτι τερμα το bootloder unlocking εφαγε ενα τεραστιο κοκκινο Χ και στις προτιμήσεις αλλα και στις προτάσεις μου (και το ιδιο θα κάνω - χωρις ενδοιασμούς - με την xiaomi αν κανει κατι αναλογο). Αυτό γιατί με το rooting και τις custom roms, το κινητο εχει επιπλεον χρονο ζωής ακομα και για δευτερο ή τριτο κινητό

Συνοπτικά :

  • Θεωρώ τη σειρά redmi note το απολυτο vfm της εποχης
  • Αν θες pure android (γιατί πχ ετσι ειναι οι επιλογές σου, ειναι σεβαστο) τοτε δεν σου κάνει σαν κινητό, εκτος αν θες να το ξεκλειδώσεις (ναι μπορεις επισημα) και να του περάσεις lineageos (που ειναι σχεδον pure android) 
  • Το bloatware μπορεις να το ξηλώσεις (σε ολες τις εταιρίες) σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και να κρατήσεις ολα τα θετικά και οργανωμένα features/apps του miui
  • Βλέπω ένα τροπο σκέψης "θελω αυτό το αμαξι, να κάνει αυτά που εκανε το αλλο που ειχα, με τον τρόπο που το έκανε". Αυτό δεν ισοδυναμεί με αρνητικά του νεου αμαξιου. Αρνητικά θα ήταν αντιστοιχα η επιταχυνση, το κράτημα, η καταναλωση και οχι ο διακοπτης για τα φωτα ειναι στο καντραν αντι για το χειρομοχλό. 

Θα κλεισω με το pocophone γιατί το επιασα στα χερια μου πριν 2 μηνες για φτιάξιμο. Για τα χρηματα που εδωσε ο φιλος μου το θεωρώ ακομα καλυτερο vfm από τη σειρά redmi note. Το κινητό ήταν δυναμίτης. Οταν ερθει ο καιρος να αλλαξω το διμο μου note μαλλον θα ζοριστω να διαλεξω αναμεσα στο τοτε poco και το τοτε note. Πάντως το miui δεν θα το αλλαξω, αλλά σιγουρα θα του αλλαξω τα φωτα

 

  • Like 8
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ondoin είπε

Αρκετοί έχουν γράψει τα θετικά της συσκευής αλλά κανένας τα αρνητικά.

https://www.skroutz.gr/s/17793486/Xiaomi-Redmi-Note-7-32GB.html#reviews

Επειδη λογικα αυτη πρεπει να ειναι δικη του κριτικη να σου υπενθυμισω ενα πραγμα. Σε μια κριτικη δεν αναφερουμε μονο τα θετικα ή μονο τα αρνητικα μιας συσκευης.

Σε μια κριτικη αναφερουμε και τα δυο.

Εσυ λοιπον χαντακωσες ενα κινητο σε βαθμο να λες στον αλλο οτι ειναι για τα σκουπιδια ενω η πραγματικοτητα δεν ειναι ετσι.

Επισης λες οτι το κινητο επρεπε να κοστιζει λιγοτερα χρηματα 150ευρω και κατω. Μπορεις να μας πεις και μας γιατι?Ποιες αλλες αντιπροτασεις εχει στα χρηματα του?

Το Nokia 7 plus παιζει στα 265+ευρω https://www.skroutz.gr/c/40/kinhta-thlefwna/m/25/Nokia.html?keyphrase=7+plus&o=nokia+7+plus&order_by=pricevat

Προφανως και το software ειναι το αδυναμο σημειο του κινητου. Στα χρηματα αυτα ουτως ή αλλως δεν γινεται να εχεις απαιτησεις να εχεις κορυφαιο hardware αλλα και software.

Την πλειοψηφια του κοσμου ομως δεν την ενδιαφερει αυτο γιατι δεν εχει τετοιες απαιτησεις απο το software(εδω δεν ξερουν τι εκδοση android εχουν).

 

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο μέσος χρήστης δεν ξέρει από adb, root & custom ROMs. To MIUI θα έπρεπε να δίνει την επιλογή να κάνεις απεγκατασταση αυτά που δεν θες. Και όσο για το ότι οι εφαρμογές στο Play Store κοστίζουν, διαφωνώ. Υπάρχουν άπειρες δωρεάν. Άλλα όπως και να έχει δωρεάν ή μη, με bugs ή όχι ο χρήστης θα έπρεπε να έχει την επιλογή τουλάχιστον να τα απενεργοποιήσει αφού δεν θέλουν να τα κάνουμε απεγκατάσταση. Επίσης το XDA developers είναι γεμάτο με posts που αναφέρουν προβλήματα αφού αφαίρεσαν το bloatware γιατί η Xiaomi τα έχει συνδέσει με άλλες λειτουργίες.

Για τα notifications, τι να πω, το γεγονός παραμένει ότι δεν εμφανίζονται σωστά. Και είμαστε στο 2019. Εκατομμύρια χρήστες το έχουν ζητήσει αλλά η Xiaomi τους αγνοεί.

Εγώ ήθελα να γράψω για τα αρνητικά, δεν πήγα να κάνω δυσφήμιση στην εταιρεία. Το τηλέφωνό δεν είναι για 1 αστέρι αλλά ούτε για 5.

1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

https://www.skroutz.gr/s/17793486/Xiaomi-Redmi-Note-7-32GB.html#reviews

Επειδη λογικα αυτη πρεπει να ειναι δικη του κριτικη να σου υπενθυμισω ενα πραγμα. Σε μια κριτικη δεν αναφερουμε μονο τα θετικα ή μονο τα αρνητικα μιας συσκευης.

Σε μια κριτικη αναφερουμε και τα δυο.

Εσυ λοιπον χαντακωσες ενα κινητο σε βαθμο να λες στον αλλο οτι ειναι για τα σκουπιδια ενω η πραγματικοτητα δεν ειναι ετσι.

Επισης λες οτι το κινητο επρεπε να κοστιζει λιγοτερα χρηματα 150ευρω και κατω. Μπορεις να μας πεις και μας γιατι?Ποιες αλλες αντιπροτασεις εχει στα χρηματα του?

Το Nokia 7 plus παιζει στα 265+ευρω https://www.skroutz.gr/c/40/kinhta-thlefwna/m/25/Nokia.html?keyphrase=7+plus&o=nokia+7+plus&order_by=pricevat

Προφανως και το software ειναι το αδυναμο σημειο του κινητου. Στα χρηματα αυτα ουτως ή αλλως δεν γινεται να εχεις απαιτησεις να εχεις κορυφαιο hardware αλλα και software.

Φίλε μου τα θετικά τα έχουν πει αμέτρητοι άλλοι. Εγώ ήθελα να επικεντρωθω στα αρνητικά όπως έγραψα και στην αρχή. Τι να πω, σε μερικούς δεν αρέσει να αναφερθεί κάποιος στα αρνητικά. Ο κόσμος θέλει να πιστεύει ότι αγόρασε το καλύτερο κινητό στον κόσμο. Αν θέλεις να δεις μόνο θετικά, πήγαινε στο Σκρουτζ. Είναι γεμάτο με κριτικές με 5 αστέρια τύπου "το κινητό τα σπάει". Προσωπικά θα ήθελα να τα ήξερα αυτά που έμαθα αφού αγόρασα την συσκευή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για την κάμερα διαφωνώ,  είδα φωτογραφίες βράδυ και μου έπεσε το σαγονι,  με gcam βέβαια.

Εγώ το miui το λατρεύω όταν το φέρεις στα μέτρα σου είναι τέλειο με απίστευτες ρυθμίσεις.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, ondoin είπε

 

Φίλε μου τα θετικά τα έχουν πει αμέτρητοι άλλοι. Εγώ ήθελα να επικεντρωθω στα αρνητικά όπως έγραψα και στην αρχή. Τι να πω, σε μερικούς δεν αρέσει να αναφερθεί κάποιος στα αρνητικά. Ο κόσμος θέλει να πιστεύει ότι αγόρασε το καλύτερο κινητό στον κόσμο. Αν θέλεις να δεις μόνο θετικά, πήγαινε στο Σκρουτζ. Είναι γεμάτο με κριτικές με 5 αστέρια τύπου "το κινητό τα σπάει". Προσωπικά θα ήθελα να τα ήξερα αυτά που έμαθα αφού αγόρασα την συσκευή.

Δεν εχει σημασια τι εχει γραψει ο καθενας.Οταν κανεις κριτικη σε μια συσκευη θα πρεπει να γραφεις και τα θετικα και τα αρνητικα για να θεωρειται ολοκληρωμενη.

Οπως λοιπον εσυ απαξιωνεις τους αλλους που βαζουν 5 αστερια χωρις να αναφερουν τα αρνητικα της συσκευης,το ιδιο ακριβως καταφερνεις με το δικο σου post μιας και αναφερεις κυριως τα αρνητικα της.

Επισης περιμενω να μου αναφερεις σοβαρες αντιπροτασεις στα χρηματα του Redmi note 7 μιας και ειπες οτι θα επρεπε να κοστιζει λιγοτερα.

 

 

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

47 λεπτά πριν, isay είπε

Εχουν περάσει αρκετά xiaomi από τα χέρια μου (δικα μου και φίλων) και έχουν φάει αρκετό ξύλο στα χέρια μου, με πρώτο της σειράς το note 2 και προσφατα το note 7 για φίλο. Διαφωνω εν μέρη με το βασικό σου συμπέρασμα και συμφωνώ απολυτα με κάποια (συν κάποια αλλα που δεν ανεφερες) .

Το miui το θεωρώ πολύ χρήσιμο, γιατί έχει πάρα πολλά έτοιμα features ενσωματωμένα. Ειδικά για το μέσο χρήστη το θεωρώ ιδανικό γιατί εχει ένα τόνο ρυθμισεις και προγράμματα που μπορει να φέρει το κινητό εκεί που θελει και εχει ρυθμίσεις που τις περισσότερες φορές δεν τις ανακαλύπτει ποτε και αυτό χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσει ένα τόνο προγράμματα από playstore τα οποια αφενός κοστίζουν, αφετερου εχουν τα δικά τους bugs και θελουν και αυτά το χρόνο τους. Αν αυτό το συνδυάσεις με τα χρήματα που κάνει η σειρά note και με την διαθεσιμότητα επισημων updates και ανεπισημων roms από κοινότητα χρηστών, προσωπικά δεν βρίσκω άλλη εταιρεία με πιο value for money κινητό. Δίνεις 170-230 ευρω (τόσο πάει η σειρά note κάθε χρόνο αυτή την περιοδο) και παιρνεις ενα κινητό πάρα πολύ καλό που αξίζει το κάθε ευρώ που σου ζητα. Εγω μάλιστα είμαι της φιλοσοφίας αυτό τον καιρό να παιρνει κάποιος το προηγουενο μοντέλο της σειρας που εκει κι αν αξίζει το value for money. Π.χ. προχτές είδα προσφορά απο banggood για το redmi note 4/64 global με 135 ευρω με μεταφορικά. Με δυο λογια, θεωρώ βελτιστη την ισορροπία VFM και miui και τετοιο κινητό σε άλλη μάρκα δε θα βρεις (για τωρα μιλάμε, δεν ξερω σε Χ καιρό). Πληρώνει toyota/Kia και πέρα απο την αξιοπιστία, έχεις τεχνολογίες και features από bmw/Mercedes και οχι απλά φλας, ραδιο και alarm button. 

Για κάποιον πιο advanced χρήστη ή για κάποιον που κάνει πολύ επιδερμική χρήση του κινητου (πλέον ελάχιστοι γιατί ολοι το φορτώνουν με εφαρμογές) το pure android όντως ειναι πολύ πιο χρήσιμο. Θεωρώ τον εαυτό μου advanced χρήστη (σε σημείο abuse) και παρ'όλα αυτα το miui το θέλω ΑΛΛΑ με custom rom που οι προγραμματιστές (να ναι καλα τα παιδια) έχουν ξηλώσει πολύ σαβουρα και εχουν αφήσει τα καλα, συν οτι ετσι κι αλλιως θα βάλω και το χεράκι μου για αυτά που θελω εγω (και δε μιλώ για viber, facebook, κλπ). Επισης για μενα είναι αναγκαίο το rooting με την έννοια οτι παρολο που με θεωρώ "βαρύ" χρηστη, το miui το θέλω

 Το να κάνω reset σε ένα κινητό μου ειναι ευκολο (θα λεγαμε format αν μιλουσαμε για υπολογιστές) αλλά βαριέμαι αφόρητα το χρόνο που χρειαζομαι μετά για να περάσω όλα τα αναγκαία προγράμματα, πόσο μάλλον αν το κινητό προορίζεται για αλλον/η. To miui με έχει καραβοηθήσει σε αυτό. 

Πάμε στο bloatware (εφόσον δε μιλάμε για pure android). Ολες μα όλες οι εταιρίες βάζουν τις σαβουρες τους γιατί βγαζουν λεφτα, αρα λιγο άτοπο (προς άδικο) αυτο που έγραψες. Η λύση ειναι απλή και καιρό γνωστή με απεγκατάσταση των εφαρμογών μεσω adb, χωρίς να χρειαζεται root η συσκευή. Οτι κινητό/tablet περνά απο τα χέρια μου για "στρώσιμο" πέφτει πάντα χέρι στο ξήλωμα εφαμοργών που θεωρώ οτι ο τελικός χρηστης δεν θα τις χρησιμοποιήσει. Αν θες διευκρίνηση πες μου. 

Για τα δικαιώματα θεωρώ οτι η xiamomi ορθα ρίχνει default μαχαίρι και αφήνει στον χρήστη επιλογή τι να ενεργοποιησει. Αυτό γιατί η αλλη πλευρα του νομισματος (που το συναντω σε αλλες μαρκες) ειναι full δικαιώματα σε ολες τις εφαρμογές. ΟΧΙ. Καλύτερα το user experience να εχει 2-3 τικς παραπάνω παρά ολα διαθεσιμα σε ολους. 

Για τις παρατηρήσεις σου δεν θα σου απαντησω μια-μια (δεν ειμαι support) αλλά θα αναφέρω 2-3 πραγματικά αρνητικά. Η κάμερα του παρολο που ειναι αξιοπρεπεστατη για τα λεφτά που ζητά το κινητό (αμα κάποιος θελει αριστη καμερα με τα αντιστοιχα hardware features - μπαταρια, επεξεργαστη, μνημη, χώρο, οθονη φέυγει στα διπλάσια και τριπλάσια λεφτα) είναι προς το μετρια αν μιλάμε για ειδικές συνθήκες φωτισμου. Επισης ξέρω ελάχιστους χρήστες που ξερουν να βγάλουν καλές φωτογραφίες με μια καλή κάμερα. Οι περισσοτεροι (μέσα και εγω) τραβάμε στο γαμο του καραγκιοζη και ελπιζουμε να κάτσει καποια καλη.

Ο ήχος και τα ηχεία του και πάλι κινουνται στο μετριο προς καλό αλλα και πάλι για τα ζητουμενα χρηματα και overall κινητό είναι πολύ ανω του μετριου. 

Τα notifications θεωρώ οντως οτι ειναι λιγο περιεργα αλλά οχι γιατί δε λειτουργουν σωστα, αλλά γιατί η εταιρεία εχει διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης σε σχέση με τις υπολοιπες εταιρίες, αλλα αμα το μάθεις και το ρυθμισεις δε νομιζω οτι υπάρχει κάτι πιο ευχρηστο σε αλλη εταιρεία (ΔΙΚΗ ΜΟΥ γνωμη πάντα).

Το mi account οσο μου αρέσει, αλλο τόσο με ενοχλεί. Μου αρεσει για τα features, με ενοχλεί για τη διαδικασία ξεκλειδώματος του boot loader (ειπαμε μου αρεσει το rooting και οι custom roms). Οσο περνά ο καιρός το κάνει πιο δυσκολο (και καταννοώ τους λογους) και απλά με δυσχεραίνει και τιποτα αλλο. 

Απο άλλες εταιρίες μου αρέσουν τα nokia (αν θελω pure android με υποχωρήσεις στα επιπλεον features-apps), τα sammy/sony (μονο για την κάμερα αλλά δεν τα αγοραζω γιατί τα θεωρω τρελά overvalued συν οτι εχω φωτογραφική) και μου ΑΡΕΣΑΝ και τα huawei μεχρι που η huawei αποφασισε να κλειδώσει εντελώς το bootloader οποτε τερμα το root και οι custom roms. Το emui των huawei είναι επισης πολυ καλο αλλα από τη στιγμή που η huawei ανακοινωσε οτι τερμα το bootloder unlocking εφαγε ενα τεραστιο κοκκινο Χ και στις προτιμήσεις αλλα και στις προτάσεις μου (και το ιδιο θα κάνω - χωρις ενδοιασμούς - με την xiaomi αν κανει κατι αναλογο). Αυτό γιατί με το rooting και τις custom roms, το κινητο εχει επιπλεον χρονο ζωής ακομα και για δευτερο ή τριτο κινητό

Συνοπτικά :

  • Θεωρώ τη σειρά redmi note το απολυτο vfm της εποχης
  • Αν θες pure android (γιατί πχ ετσι ειναι οι επιλογές σου, ειναι σεβαστο) τοτε δεν σου κάνει σαν κινητό, εκτος αν θες να το ξεκλειδώσεις (ναι μπορεις επισημα) και να του περάσεις lineageos (που ειναι σχεδον pure android) 
  • Το bloatware μπορεις να το ξηλώσεις (σε ολες τις εταιρίες) σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και να κρατήσεις ολα τα θετικά και οργανωμένα features/apps του miui
  • Βλέπω ένα τροπο σκέψης "θελω αυτό το αμαξι, να κάνει αυτά που εκανε το αλλο που ειχα, με τον τρόπο που το έκανε". Αυτό δεν ισοδυναμεί με αρνητικά του νεου αμαξιου. Αρνητικά θα ήταν αντιστοιχα η επιταχυνση, το κράτημα, η καταναλωση και οχι ο διακοπτης για τα φωτα ειναι στο καντραν αντι για το χειρομοχλό. 

Θα κλεισω με το pocophone γιατί το επιασα στα χερια μου πριν 2 μηνες για φτιάξιμο. Για τα χρηματα που εδωσε ο φιλος μου το θεωρώ ακομα καλυτερο vfm από τη σειρά redmi note. Το κινητό ήταν δυναμίτης. Οταν ερθει ο καιρος να αλλαξω το διμο μου note μαλλον θα ζοριστω να διαλεξω αναμεσα στο τοτε poco και το τοτε note. Πάντως το miui δεν θα το αλλαξω, αλλά σιγουρα θα του αλλαξω τα φωτα

Υπάρχει και πιο εύκολος τρόπος για απεγκαταστάση εφαρμογών https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/32289-Απεγκατάσταση-προεγκατεστημένων-εφαρμογών-με-το-Bloatware-Removal-Tool/

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Δεν εχει σημασια τι εχει γραψει ο καθενας.Οταν κανεις κριτικη σε μια συσκευη θα πρεπει να γραφεις και τα θετικα και τα αρνητικα για να θεωρειται ολοκληρωμενη.

Οπως λοιπον εσυ απαξιωνεις τους αλλους που βαζουν 5 αστερια χωρις να αναφερουν τα αρνητικα της συσκευης,το ιδιο ακριβως καταφερνεις με το δικο σου post μιας και αναφερεις κυριως τα αρνητικα της.

Επισης περιμενω να μου αναφερεις σοβαρες αντιπροτασεις στα χρηματα του Redmi note 7 μιας και ειπες οτι θα επρεπε να κοστιζει λιγοτερα.

Εγώ έγραψα και στον τίτλο και στην περιγραφή για το ότι αναφέρομαι στα αρνητικά. Δεν είπα ότι κάνω ολοκληρωμένο review. Και ναι δεν θεωρώ δίκαιη κριτική το να γράφει κάποιος "το κινητό είναι γαμάτο, πάρτε το με κλειστά μάτια". Εγώ ξέρω ότι έχω καινούργιο smartphone που δεν δείχνει ειδοποιήσεις και δεν ανάβει κάν το Led λαμπάκι (μεταξύ άλλων). Και έχω βαρεθεί να ζητάω συγνώμη και να δίνω εξηγήσεις για τα χαμένα μηνύματα σε FB, Viber, WhatsApp, Telegram, Discord και άλλα. Τώρα ήρθαν οι fanboys να μου βάλουν χέρι. Δεν είπα κάποιο ψέμα ούτε σκαρφίστηκα κάποια ιστορία για να σας θίξω την κινητάρα.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, ondoin είπε

 Τώρα ήρθαν οι fanboys να μου βάλουν χέρι. 

Τα fanboy που ακριβως τα ειδες?Επειδη σου λενε οτι μερικα απο αυτα που γραφεις δεν ισχυουν?

Ειδοποιησεις καποιου χανουν ακομα και στις ναυαρχιδες μεγαλων εταιρειων δεν εχει να λεει κατι αυτο.

  • Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά σίγουρα τα περισσότερα από αυτά που γράφει δεν ισχυουν..Απλά να μας πει ο φίλος στα 200 ευρώ ποια άλλη επιλογή έχει και ποια κινητά πατάνε το xiaomi.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 λεπτά πριν, chios είπε

έκανες τις απαραίτητες ρυθμίσεις; έδωσες τα δικαιώματα στις εφαρμογές που θέλεις να τρέχουν συνέχεια ;;

Ναι ναι όλα. Αλλά βλέπω ότι έχουν αρκετοί το πρόβλημα. Έχω ρωτήσει παντού, ελληνικά φόρουμ, XDA developers, c.mi.com. Δεν βρήκα λύση. Βρήκα μόνο μία εφαρμογή στο Play Store η οποία όμως ζητάει αρκετές άδειες και δεν την έβαλα.

4 λεπτά πριν, giannisag17 είπε

Καλά σίγουρα τα περισσότερα από αυτά που γράφει δεν ισχυουν..Απλά να μας πει ο φίλος στα 200 ευρώ ποια άλλη επιλογή έχει και ποια κινητά πατάνε το xiaomi.

Εγώ έχω το κινητό στο χέρι και εσύ μου λες δεν ισχύουν. Και γιατί πρέπει να πω εγώ "ποια κινητά πατάνε την Xiaomi"? Δεν κάνω κάποια σύγκριση. Και όπως είπα γράφω τα αρνητικά του MIUI στο Note 7. Αν θέλετε να κάνετε σύγκριση, πηγαίνετε στο ίντερνετ, υπάρχουν άπειρα reviews. Το ότι στρέφετε την κουβέντα στην Xiaomi σαν εταιρεία, και ποια είναι καλύτερη κλπ απλά δείχνει ότι είστε fanboys της Xiaomi και δεν θέλετε να ακούσετε για αρνητικά. Συγνώμη δηλαδή που τόλμησα και τα έγραψα κιόλας.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η λογικη του "αν πιστευεις οτι εχω αδικο εισαι fanboy" δεν χωρα σε τεχνολογικο φορουμ... ποσο μαλλον σε θεμα που μπορει να υπαρχουν μερικες δεκαδες αποψεις... και μαλιστα υποκειμενικες

το χιαομι δεν εχει περισσοτερα θεματα απο τις υπολοιπες συσκευες παρομοιου budget... βαζω μεσα και περσινα προπερσινα  μοντελα με πεσμενες τιμες...

 

ειναι προφανες οτι στην budget κατηγορια υπαρχουν πολλα θεματα στις συσκευες... δεν θα κανουμε διαγωνισμο "state the obvious"

Επεξ/σία από Donalhioy
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Donalhioy είπε

η λογικη του "αν πιστευεις οτι εχω αδικο εισαι fanboy" δεν χωρα σε τεχνολογικο φορουμ... ποσο μαλλον σε θεμα που μπορει να υπαρχουν μερικες δεκαδες αποψεις... και μαλιστα υποκειμενικες

το χιαομι δεν εχει περισσοτερα θεματα απο τις υπολοιπες συσκευες παρομοιου budget... βαζω μεσα και περσινα προπερσινα  μοντελα με πεσμενες τιμες...

Για πολλοστή φορά να πω ότι δεν επιτέθηκα στην Xiaomi αλλά ήθελα να υποδείξω τα αρνητικά του MIUI σε μία συσκευή της εταιρείας. Και έλαβα απαντήσεις του τύπου σίγουρα δεν είναι έτσι, και ποια είναι καλύτερη από την Xiaomi. Ναι, και οι άλλες εταιρείες έχουν θέματα. Δεν είπα το αντίθετο ούτε ισχυρίστηκα ότι μόνο η Xiaomi έχει.

Όμως το να μην σου δείχνει το κινητό τις ειδοποιήσεις (εκτός των άλλων) είναι απαράδεκτο. Είναι μια βασική λειτουργία η οποία είναι μια χαρά στο stock Android αλλά η Xiaomi στην προσπάθεια της να διαφοροποιηθεί το άλλαξε, ενώ δεν υπήρχε λόγος. Και μετά είναι τόσα άλλα θέματα μικρά και μεγάλα αλλά ας μην αναφέρω τίποτα άλλο και συγχυστεί κανείς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...